PDA

Zobacz pełną wersję: Rozwiązany Ustawiony język Użytkownicy nie honorowane

Simon Lloyd
05-10-10, 21:00
Zarejestrowałem się jako nowy użytkownik i wybranego języka hiszpańskiego jako mojego oddelegowania, kiedy i następnie zalogowaniu się na forum to w języku angielskim, a nie hiszpański (i mieszkają w Anglii więc moja przeglądarka jest po angielsku, ale w vBET ustawienia i wybrałem "user zaufania" ), i sprawdzić w usercp szczegóły edytować i wybranego języka pokazuje hiszpanski?

Czy możesz doradzić proszę?

Pozdrawiam,
Simon

EDIT: flaga język (hiszpański) nie może zostać wybrany tak, że część jest zaszczycony jej tylko, że nie przetłumaczyć stronę na hiszpański!

kamilkurczak
06-10-10, 08:26
hello,
Opcji użytkownika zaufania do wykrywania Google Language. Google nie jest pytany o języku w ogóle, ustawienia użytkownika są używane. ufamy użytkownika, że przesłanie, które napisał, jest w jego języku, który założył. Czy tylko do wiadomości wysłane przez tego użytkownika.
Język forum zawsze będzie tak, że wybrałeś. (Np. "angielski")

vBET
06-10-10, 08:34
vBET będzie przekierowywać do innych danego języka podczas konfigurowania specjalna opcja w sekcji Misc nazwie Przekieruj do języka użytkownika. Wciąż należy pamiętać, że vBET przekierowania zgodnie z ustawieniami przeglądarki (wysyłanie w nagłówkach) nie według ustawień użytkownika. To wystarczy, ponieważ gdy macie prawdziwy użytkownik, który mówi po hiszpańsku, wtedy będzie miał hiszpański ustawienia swojej przeglądarki - tak vBET będą w stanie przekierować go nawet wtedy, gdy jest gościem. Również skierowanie zgodnie z informacjami przeglądarki jest znacznie szybszy - możemy to zrobić w hak pierwszy. Aby móc przekierować według ustawień użytkownika musimy poczekać, aż się zaloguje A potem możemy przekierować po vBulletin teak z bazy jego danych. Faktycznie więc strategia jest szybszy, działa również dla gości i dla rzeczywistych użytkowników (nie kont testowych) wystarczy:) Możesz po prostu przetestować, zmieniając ustawienia języka przeglądarki, ponowne uruchomienie przeglądarki (przekierowanie jest tylko dla pierwszego żądania w sesji, więc pozwala użytkownikowi zmienić później), a czasami wyczyścić pliki cookie (jeśli przeglądarka będzie trzymać sesji po restarcie).

Automatic Translations (Powered by Google, Microsoft®, Yandex, SDL Language Cloud, IBM Watson and Apertium):
AfrikaansAlbanianArabicBelarusianBulgarianCatalanChineseCroatianCzechDanishDutchEnglishEstonianFilipinoFinnishFrenchGalicianGermanGreekHaitian CreoleHebrewHindiHungarianIcelandicIndonesianIrishItalianJapaneseKoreanLatvianLithuanianMacedonianMalayMalteseNorwegianPersianPolishPortugueseRomanianRussianSerbianSlovakSlovenianSpanishSwahiliSwedishTaiwaneseThaiTurkishUkrainianVietnameseWelshYiddish
vBET 4.10.1 gives automatic translations