Zobacz pełną wersję: Rozwiązany Ustawiony język Użytkownicy nie honorowane
Simon Lloyd
05-10-10, 21:00
Zarejestrowałem się jako nowy użytkownik i wybranego języka hiszpańskiego jako mojego oddelegowania, kiedy i następnie zalogowaniu się na forum to w języku angielskim, a nie hiszpański (i mieszkają w Anglii więc moja przeglądarka jest po angielsku, ale w vBET ustawienia i wybrałem "user zaufania" ), i sprawdzić w usercp szczegóły edytować i wybranego języka pokazuje hiszpanski?
Czy możesz doradzić proszę?
Pozdrawiam,
Simon
EDIT: flaga język (hiszpański) nie może zostać wybrany tak, że część jest zaszczycony jej tylko, że nie przetłumaczyć stronę na hiszpański!
kamilkurczak
06-10-10, 08:26
hello,
Opcji użytkownika zaufania do wykrywania Google Language. Google nie jest pytany o języku w ogóle, ustawienia użytkownika są używane. ufamy użytkownika, że przesłanie, które napisał, jest w jego języku, który założył. Czy tylko do wiadomości wysłane przez tego użytkownika.
Język forum zawsze będzie tak, że wybrałeś. (Np. "angielski")
vBET będzie przekierowywać do innych danego języka podczas konfigurowania specjalna opcja w sekcji Misc nazwie Przekieruj do języka użytkownika. Wciąż należy pamiętać, że vBET przekierowania zgodnie z ustawieniami przeglądarki (wysyłanie w nagłówkach) nie według ustawień użytkownika. To wystarczy, ponieważ gdy macie prawdziwy użytkownik, który mówi po hiszpańsku, wtedy będzie miał hiszpański ustawienia swojej przeglądarki - tak vBET będą w stanie przekierować go nawet wtedy, gdy jest gościem. Również skierowanie zgodnie z informacjami przeglądarki jest znacznie szybszy - możemy to zrobić w hak pierwszy. Aby móc przekierować według ustawień użytkownika musimy poczekać, aż się zaloguje A potem możemy przekierować po vBulletin teak z bazy jego danych. Faktycznie więc strategia jest szybszy, działa również dla gości i dla rzeczywistych użytkowników (nie kont testowych) wystarczy:) Możesz po prostu przetestować, zmieniając ustawienia języka przeglądarki, ponowne uruchomienie przeglądarki (przekierowanie jest tylko dla pierwszego żądania w sesji, więc pozwala użytkownikowi zmienić później), a czasami wyczyścić pliki cookie (jeśli przeglądarka będzie trzymać sesji po restarcie).
Automatic Translations (Powered by Google, Microsoft®,
Yandex, SDL Language Cloud, IBM Watson and Apertium):