СДА

Виев Фулл Версион: Решити страних знакова када пребацивање између језика

norku
06-04-11, 21:36
Хи,

Ову тему је поставио корисник са немачким постављен као подразумевани језик његов:

http://www.xxxxxxxxxx.com/forum/de/f31/hj-messer-böcker-4824/

Сви добри. Када сам прекидач форуму на енглески користећи заставу и онда лебди изнад које су повезане на "Шта има ново?" Видим:

http://www.xxxxxxxxxxx.com/forum/f31/hj-messer-böcker-4824/

Велики - све док нисам кликните на линк. Када се страница отвори видим следеће у бару адресом:

http://www.xxxxxxxxxxxx.com/forum/f31/hj-messer-b%C3%B6cker-4824/

Морам немачки речи које садрже специјалне карактере (о, а, итд) да остану јер су због тога што људи траже мој садржај ће користити немачке речи за претрагу низ без обзира на језик којим сами говоре.

Шта могу да урадим да би се ово спречило страним момци карактера проблем? Или сам ја нешто недостаје заиста очигледно? Не би било први пут од када сам почео да користим Вбет:)

Само за инфо: у вБСЕО сам следећи сет:

'Замени који нису на енглеском Ликови у УРЛ адресама? - Нема '

"Дефинисање прилагођених замене карактера
'У' => 'уе'
'А' => 'ае'
"О '=>' ое"
'СС' => 'СС'
'У' => 'Уе'
'А' => 'Ае'
"О '=>' Ое''

Хвала

kamilkurczak
06-04-11, 21:45
проверите ово решење:

требало би да прогласе ово преусмеравање САМО за немачки слова!
Пољски слова (и наравно други језицима) ради добро, тако да овај замена само за немачки писма.

norku
06-04-11, 21:52
Хи Камил,

Нисам променио ништа, јер смо последњи пут радили на овоме. Ја изменити свој пост изнад да покаже како вБСЕО је тренутно подешено за стране карактера. Једино што сам недавно урадио је да ажурирате вбуллетин са безбедносне ознаке.

norku
06-04-11, 22:32
Само за тестирање овога. Проблем изгледа да је узрок имена места, имена - у суштини условима које Гоогле не би превести.

Следећи линк јер изгледа да немачки корисника:

http://www.xxxxxxxxx.com/forum/de/f80/fuß-mütze-ätzend-düren-björn-4827/

Кликните на енглеском заставу и истог линка изгледа овако:

http://www.xxxxxxxxxxx.com/forum/f80/foot-hat-corrosive-d%FCren-bj%F6rn-4827/

ВБуллетин карактер замена не појављује за обраду било ког језика осим форума подразумевани када вбет је инсталиран.

kamilkurczak
07-04-11, 10:38
здраво,

Ок ја могу да репродукују, тако да ћу га решити на пробном форуму.

Како ја видим проблем је само са речима које су непреводив (имена, итд као Дурен и Бјорн)

Потврдио и да ће бити решен!

norku
07-04-11, 13:33
Хвала Камил:)

norku
08-04-11, 17:09
Било какав напредак на овом једном Камил?

kamilkurczak
08-04-11, 19:04
здраво,
и даље ради на томе. Хвала на стрпљењу.
Ми ћемо овде писати све решење:)
хвала

norku
08-04-11, 19:24
Цоол. Хвала Камил.

vBET
04-05-11, 13:20
Хелло. Само сам почео да радим на њему и после неког анализира сам схватио да не постоји грешка у свим ... И даље ће проверити могућност промене понашања, е сада је објашњење шта се дешава:
- Ваш преведене странице у УТФ-8 тако да претраживачи показује специјалних карактера из УРЛ-а у фин начин (без ИЕ који не поштују овај стандард)
- Оригинални странице нису не утф-8 тако да претраживач не приказује специјалне знакове у лепом начин и вБЕТ не мења УРЛ-ове за не преводе странице

Ја ћу проверити како ће се понашати ако вБЕТ поново извршите кодирање УРЛ адресе чак и за не преведена страна - не могу да предвиде, јер страница и УРЛ кодирање кодирање ће се разликовати. Да ли ће помоћи ћу вам дати брзо решење, а вероватно неће укључити у званични (или конфигуришу - треба да проверите први резултати и размислите о могућим ефектима). Ако то неће помоћи то ће остати као што је то зато што је претраживач приказује проблем (као и ИЕ не показује специјалне знакове у фин начин уопште - можда Најновији то није цхецк ит).

Ја ћу вам дати повратну информацију у неколико тренутака.

vBET
04-05-11, 14:24
У реду, тако - Тачно знам шта се дешава сада. Описао понашање је намењен. У случају оригиналног страница вБЕТ кодира УРЛ сигурно УТФ-8 - у супротном ћете видети поломљене знакове на вашем форуму страници. То је зато што када вам показати стринг у други кодни распоред који је страница онда ће бити декодиран на погрешан начин - тако да можете видети сломљена карактера. Зато је у вбентерприсетранслатор_фунцтионс_ббцоде.пхп смо овај код:

if (!$_REQUEST['language'] && vB_Template_Runtime::fetchStyleVar('charset') != 'utf-8') {
$translated = vbet_encodeToSafeUTF8($translated);
}

Ако га коментар тада ћете видети лепо УРЛ адресе у претраживач на увек није превео страница са специјалне карактере, али те специјалне карактере ће бити оштећена на форуму страници. Питање је да вБуллетин не дозвољава да призна који УРЛ генерација за страна и који за бровсер УРЛ адресу. Дакле, нисмо у могућности да кодира безбедној УТФ-8 само за УРЛ-ове да видите и оставити као што је за бросвер. То је вБуллетин АПИ ограничење и то да остане овако. Ово није баг - то је увучен карактеристика која омогућава да имају леп поглед са посебним знакова на увек није превео ограничен би вБуллетин АПИ који омогућава захтеве за УРЛ рендеровање.

У овом тренутку питање затворено. Ако имате неке коментаре, идеје, питања - само слободно да напише:) Ми то можемо поново отворити ако неки кључне информације ће се појавити. Такође сам је преместите у решавање проблема део јер се не признаје као баг.

Automatic Translations (Powered by Google, Microsoft®, Yandex, SDL Language Cloud, IBM Watson and Apertium):
AfrikaansAlbanianArabicBelarusianBulgarianCatalanChineseCroatianCzechDanishDutchEnglishEstonianFilipinoFinnishFrenchGalicianGermanGreekHaitian CreoleHebrewHindiHungarianIcelandicIndonesianIrishItalianJapaneseKoreanLatvianLithuanianMacedonianMalayMalteseNorwegianPersianPolishPortugueseRomanianRussianSerbianSlovakSlovenianSpanishSwahiliSwedishTaiwaneseThaiTurkishUkrainianVietnameseWelshYiddish
Translations by vB Enterprise Translator 4.10.1