PDA

Zobraziť plnú verziu: Vyriešené zahraničné znakov pri prepínaní medzi jazykmi

norku
06-04-11, 21:36
Dobrý deň,

Toto vlákno bolo Napísal užívateľ s nemeckou nastaviť ako svoju predvolený jazyk:

http://www.xxxxxxxxxx.com/forum/de/f31/hj-messer-böcker-4824/

Všetky dobré. Keď som sa prepnite do angličtiny forum pomocou vlajky a vznášať sa nad odkazujúce na "Čo je nové?" Vidím:

http://www.xxxxxxxxxxx.com/forum/f31/hj-messer-böcker-4824/

Veľká - kým som kliknúť na odkaz. Po otvorení stránky vidím nasledujúce riadku prehliadača adresu:

http://www.xxxxxxxxxxxx.com/forum/f31/hj-messer-b%C3%B6cker-4824/

Musím nemecká slová obsahujúce špeciálne znaky (O, atď) zostať tak, ako sú, pretože ľudia hľadajú môj obsah bude využívať nemecká slova do vyhľadávacieho reťazca bez ohľadu na jazyk, ktorým sa hovorí.

Čo môžem urobiť, aby sa zabránilo tento cudzí chlapi charakter problém? Alebo mi chýba niečo naozaj zrejmé? Nebolo by to prvýkrát, čo som začal používať Vbet:)

Len pre info: v vBSEO mám nasledujúce nastavenia:

"Nahradiť Non-anglickej znaky v URL? - Nie "

"Definovanie vlastný charakter výmeny
'U' => 'ue'
'A' => 'ae'
'O' => 'oe'
'SS' => 'ss'
'U' => 'UE "
'A' => 'ae'
'O' => 'Oe''

Vďaka

kamilkurczak
06-04-11, 21:45
Skontrolujte prosím, či toto riešenie:

mali by ste určil, že tento presmerovanie LEN PRE NEMECKÉ listy!
Poľskej písmená (a samozrejme aj iných jazykov), to funguje dobre, takže sa táto náhrada len nemecké listy.

norku
06-04-11, 21:52
Ahoj Kamil,

Nezmenil som sa niečo od nášho posledného pracovali na túto tému. Aj mení môj príspevok vyššie ukázať, ako sa vBSEO aktuálne nastavená pre zahraničné znakov. Jediná vec, ktorú som urobil v poslednej dobe je aktualizácia vBulletin s opravou zabezpečenia.

norku
06-04-11, 22:32
Len testovanie tohto. Problém sa zdá byť spôsobené miestne mená, názvy - v podstate podmienok, ktoré by Google Translate.

Nasledujúci odkaz je, ako to vyzerá, že nemecký používateľa:

http://www.xxxxxxxxx.com/forum/de/f80/fuß-mütze-ätzend-düren-björn-4827/

kliknite na anglickú vlajku a rovnaký odkaz vyzerá takto:

http://www.xxxxxxxxxxx.com/forum/f80/foot-hat-corrosive-d%FCren-bj%F6rn-4827/

VBSEO charakter výmeny nezdá zvládnuť inom jazyku ako Predvolené nastavenie pri inštalácii vbet.

kamilkurczak
07-04-11, 10:38
Dobrý deň,

Ok môžem reprodukovať to, tak budem riešiť na svoje skúšobné forum.

Ako vidím, problém je len s textom, ktoré sú nepreložiteľné (mená atď, ako Düren a Björn)

Potvrdený a bude vyriešený!

norku
07-04-11, 13:33
Vďaka Kamil:)

norku
08-04-11, 17:09
Akýkoľvek pokrok v tento Kamil?

kamilkurczak
08-04-11, 19:04
Dobrý deň,
Stále pracujem na tom. Ďakujeme za vašu trpezlivosť.
Budeme písať tu riešenie:)
vďaka

norku
08-04-11, 19:24
Cool. Vďaka Kamil.

vBET
04-05-11, 13:20
Dobrý deň. Práve som začal pracovať na tom, a po nejakej analýze som si uvedomil, že nie je chyba na všetkých ... Budem ešte skontrolovať možnosť zmeny správania, teraz je tu vysvetlenie, čo sa stane:
- Preložený stránky sú v UTF-8, takže prehliadača zobrazí špeciálne znaky z URL v Nice spôsobom (okrem IE, ktorý nectí tohto štandardu)
- Pôvodné stránky nie sú un UTF-8, takže internetový prehliadač nepodporuje zobrazenie špeciálnych znakov v príjemnom spôsobom a vBET nie sú zmeny adresy URL nie sú preložené stránky

Budem kontrolovať, ako sa bude správať, ak vBET re-kódovať aj pre URL stránky nie sú preložené - Nedokážem predpovedať, pretože kódovanie stránky a kódovanie adries URL budú líšiť. Ak to pomôže, dám vám narýchlo a pravdepodobne nebude zahŕňať ho do oficiálnej verzie (a konfigurovateľný - je potrebné skontrolovať prvé výsledky a premýšľať o možných účinkoch). Ak to nepomôže, že zostane, ako je to preto, že je prehliadač problém zobrazenia (podobne ako IE ne ukazuje zvláštne znaky v Nice tak vôbec - možno Najnovšie to nekontroloval to).

Ja vám spätnú väzbu v niekoľkých okamihoch.

vBET
04-05-11, 14:24
OK, takže - viem presne, čo sa deje teraz. Opísané správanie je určené. V prípade pôvodných stránok vBET zakódovanie URL na bezpečné UTF-8 - inak by ste vidieť porušenej znaky na vašej stránke fóra. Je to preto, že keď ukážete reťazec v inom kódovaní, ktoré je na stránke, potom bude dekódované zle - takže môžete vidieť porušenej znaky. Preto sa v vbenterprisetranslator_functions_bbcode.php sme tento kód:

if (!$_REQUEST['language'] && vB_Template_Runtime::fetchStyleVar('charset') != 'utf-8') {
$translated = vbet_encodeToSafeUTF8($translated);
}

Ak máte vyjadriť, že potom budete vidieť pekné URL v prehliadači na strane nie sú preložené so špeciálnymi znakmi, ale tieto špeciálne znaky budú rozdelené na stránke fóra. Problém je, že nemajú vBSEO umožňuje zistiť, ktorá je pre generovanie URL stránky, a ktorý pre prehliadač URL. Takže nie sme schopní zakódovať do bezpečných UTF-8 len pre adresy URL na zobrazenie a odísť, ako je to pre Broswer. Je vBSEO API obmedzenia a musí zostať týmto spôsobom. To nie je chyba - to je odsadený funkcia, ktorá umožňuje mať pekný výhľad so špeciálnymi znakmi, na ne prekladal obmedzená vBSEO API, ktoré je žiadosť o poskytnutie URL.

V tejto chvíli problém uzavretý. Ak máte nejaké pripomienky, nápady, otázky - stačí kľudne napíšte:) môžeme znovu otvoriť, ak niektoré kľúčové informácie sa objaví. Tiež som ju presunúť do sekcie riešenia problémov, pretože nie je rozpoznaný ako chyba.

Automatic Translations (Powered by Google, Microsoft®, Yandex, SDL Language Cloud, IBM Watson and Apertium):
AfrikaansAlbanianArabicBelarusianBulgarianCatalanChineseCroatianCzechDanishDutchEnglishEstonianFilipinoFinnishFrenchGalicianGermanGreekHaitian CreoleHebrewHindiHungarianIcelandicIndonesianIrishItalianJapaneseKoreanLatvianLithuanianMacedonianMalayMalteseNorwegianPersianPolishPortugueseRomanianRussianSerbianSlovakSlovenianSpanishSwahiliSwedishTaiwaneseThaiTurkishUkrainianVietnameseWelshYiddish
Integration with translations by vBET Translator 4.10.1