PDA

Zobacz pełną wersję: vbMediaWiki Vector integracji

cevo
13-09-10, 09:42
Obecnie używam tego moda
vbulletin.org/forum/showthread.php?t=247279

To nie wydaje się zgodny z vBET od kiedy próbowałem do przeglądania tej strony
mysite/forum/de/wiki

To wrócił "Nie odnaleziono strony"

Normalnie strony wiki musi być dostęp do korzystania z tej url
mysite/forum/wiki

Wszelkie zmiany htaccess trzeba naprawić?

vBET
13-09-10, 14:11
Proszę nam pokazać rzeczywisty. Reguł htaccess i punktu, które są dokonywane na vbMediaWiki (jeśli istnieje).

cevo
13-09-10, 19:45
Oto wszystko, co mam

#===VBSEO

# Comment the following line (add '#' at the beginning)
# to disable mod_rewrite functions.
# Please note: you still need to disable the hack in
# the vBSEO control panel to stop url rewrites.
RewriteEngine On

# Some servers require the Rewritebase directive to be
# enabled (remove '#' at the beginning to activate)
# Please note: when enabled, you must include the path
# to your root vB folder (i.e. RewriteBase /forums/)
#RewriteBase /forum/

#RewriteCond %{HTTP_HOST} !^www\.yourdomain\.com
#RewriteRule (.*) http://www.yourdomain.com/forums/$1 [L,R=301]

RewriteRule ^((urllist|sitemap_).*\.(xml|txt)(\.gz)?)$ vbseo_sitemap/vbseo_getsitemap.php?sitemap=$1 [L]

### VBET

RewriteRule ^/?(af|sq|ar|be|bg|ca|zh-CN|hr|cs|da|nl|en|et|tl|fi|fr|gl|de|el|iw|hi|hu|is|id|ga|it|ja|ko|lv|lt|mk|ms|mt|no|fa|pl|pt|ro|ru|sr|sk|sl|es|sw|sv|zh-TW|th|tr|uk|vi|cy|yi)/$ vbenterprisetranslator_seo.php?vbet_lang=$1&redirected=/forum/index.php [L,QSA]
RewriteRule ^/?(af|sq|ar|be|bg|ca|zh-CN|hr|cs|da|nl|en|et|tl|fi|fr|gl|de|el|iw|hi|hu|is|id|ga|it|ja|ko|lv|lt|mk|ms|mt|no|fa|pl|pt|ro|ru|sr|sk|sl|es|sw|sv|zh-TW|th|tr|uk|vi|cy|yi)/(.*)?$ vbenterprisetranslator_seo.php?vbet_lang=$1&redirected=/forum/$2 [L,QSA]

RewriteCond %{REQUEST_URI} !(admincp/|modcp/|vbseo_sitemap/|cron)
RewriteRule ^((archive/)?(.*\.php(/.*)?))$ vbenterprisetranslator_seo.php [L,QSA]

RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !^(admincp|modcp|clientscript|cpstyles|images)/
RewriteRule $ vbenterprisetranslator_seo.php [L,QSA]

## END VBET

### VBSEO
#RewriteCond %{REQUEST_URI} !(admincp/|modcp/|cron|vbseo_sitemap)
RewriteCond %{REQUEST_URI} !(media/|admincp/|modcp/|cron|vbseo_sitemap)
RewriteRule ^((archive/)?(.*\.php(/.*)?))$ vbseo.php [L,QSA]

RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !/(admincp|modcp|clientscript|cpstyles|images)/
RewriteRule ^(.+)$ vbseo.php [L,QSA]

vBET
13-09-10, 20:04
Właśnie sprawdziłem link, który dał:

YOURFORUM_DOMAIN/forum/wiki
i to również nie działa. Proszę najpierw pozwać, że mod działa na wszystkich, lub dać odpowiedni adres URL, aby uzyskać dostęp do jego stron.

cevo
14-09-10, 22:43
Właśnie sprawdziłem link, który dał:

YOURFORUM_DOMAIN/forum/wiki
i to również nie działa. Proszę najpierw pozwać, że mod działa na wszystkich, lub dać odpowiedni adres URL, aby uzyskać dostęp do jego stron.

Przykro nam powiedziano mi was złą url, rzeczywiście należy mydomain / wiki nie mydomain / forum / wiki

vBET
15-09-10, 12:11
Tak więc wszystko jest teraz jasne:) Musisz zintegrować go w sposób opisany tutaj: Jak tłumaczyć strony poza katalog forum? (Http://www.vbenterprisetranslator.com/forum/vbet4-troubleshooting/413-faq-2.html # post1546)

Spowoduje to, że linki do przetłumaczonych stron uznanych. Jeśli po tym strony nie będą tłumaczyć (ale działa), a następnie skorzystaj z tej instrukcji także integracji mody, który nie obsługuje global_complete hak (Nie wiem, trzeba będzie na nie - Daję te informacje tylko w przypadku;))

cevo
15-09-10, 13:02
Kod ten powinien być w mydomain / forum / .htaccess? lub mydomain / .htaccess?

RewriteRule ^/?(af|sq|ar|be|bg|ca|zh-CN|hr|cs|da|nl|en|et|tl|fi|fr|gl|de|el|iw|hi|hu|is|id|ga|it|ja|ko|lv|lt|mk|ms|mt|no|fa|pl|pt|ro|ru|sr|sk|sl|es|sw|sv|zh-TW|th|tr|uk|vi|cy|yi)/$ index.php?language=$1&vbet_outside=true [L,QSA]
RewriteRule ^/?(af|sq|ar|be|bg|ca|zh-CN|hr|cs|da|nl|en|et|tl|fi|fr|gl|de|el|iw|hi|hu|is|id|ga|it|ja|ko|lv|lt|mk|ms|mt|no|fa|pl|pt|ro|ru|sr|sk|sl|es|sw|sv|zh-TW|th|tr|uk|vi|cy|yi)/(.*)?$ $2?language=$1&vbet_outside=true [L,QSA]

Jeśli powinien być w mydomain / forum / .htaccess
Które miejsce należy umieścić kod? przed lub po vBET stanu istniejącego?
To po prostu położył przed vBET i wynik jest: to spowodować istniejących funkcji vBET do złamana i nawet nie tłumaczyć w ogóle.

I ten kod powinien być w mydomain / wiki / .htaccess prawo?

RewriteCond %{QUERY_STRING} !vbet_outside=true
RewriteRule ^(.*)$ $1?vbet_outside=true [L,QSA]

vBET
15-09-10, 16:02
Nie zmienić. Htaccess w katalogu forum. To już działa. Teraz masz do integracji katalogów poza forum.

Jest to jasno opisane, że pierwszy zestaw zasad należy dodać do. Htccess w katalogu nadrzędnego forum. Więc mydomain / .htaccess

I tak - 2 zestaw dodać do katalogu wiki:)

cevo
15-09-10, 21:25
I udało mu się prawie pracy.
Podczas przeglądania na następujący adres URL Moja Wiki, ale przetłumaczone prawidłowo.

http://mydomain/zh-CN/wiki

Jednak menu nawigacyjnym wiki sprecyzowane wskazał na nieprawidłowy adres URL, który jest

http://mydomain/forum/zh-CN/wiki.

Jak mogę to naprawić?

vBET
16-09-10, 15:41
Czy masz włączone śledzenie URL opcji poza katalogiem forum?
Czy używasz ABSOLUTE link (zaczyna się od http) na wiki w html wyjście?

cevo
16-09-10, 19:55
Czy masz włączone śledzenie URL opcji poza katalogiem forum?
Czy używasz ABSOLUTE link (zaczyna się od http) na wiki w html wyjście?

1. Tak to już włączony.

2. Nie undetstand to pytanie, co to znaczy "wyjście html"?

vBET
16-09-10, 20:08
1. Tak to już włączony.

2. Nie undetstand to pytanie, co to znaczy "wyjście html"?

Mam na myśli, gdy widzisz strony Browser i przejść do kodu HTML - to wyjście html wysyłanych przez serwer. Jeśli link jest relatice to nie będzie działać appropriatelly. Musi być bezwzględna. Należy pamiętać, że requrement jest tylko dla części poza katalogu forum.

cevo
17-09-10, 06:32
OK, udało mi się stały problem, sprawiają, że wiki jest absolutną url zamiast ścieżki względnej. Dziękuję za Twoje SUPER POMOC!

vBET
17-09-10, 10:55
OK, udało mi się stały problem, sprawiają, że wiki jest absolutną url zamiast ścieżki względnej. Dziękuję za Twoje SUPER POMOC!

Cieszę się, że Ci się spodoba! : D

Automatic Translations (Powered by Google, Microsoft®, Yandex, SDL Language Cloud, IBM Watson and Apertium):
AfrikaansAlbanianArabicBelarusianBulgarianCatalanChineseCroatianCzechDanishDutchEnglishEstonianFilipinoFinnishFrenchGalicianGermanGreekHaitian CreoleHebrewHindiHungarianIcelandicIndonesianIrishItalianJapaneseKoreanLatvianLithuanianMacedonianMalayMalteseNorwegianPersianPolishPortugueseRomanianRussianSerbianSlovakSlovenianSpanishSwahiliSwedishTaiwaneseThaiTurkishUkrainianVietnameseWelshYiddish
Languages translations supported by vBET 4.10.1