Zobacz pełną wersję: Rozwiązany Gdyby lepsze wyniki z darmowej wersji ...
Co się stało? Miałem darmową wersję to działało świetnie.
Teraz mam pełnej wersji.
a) flagi nie pojawi się, ale link działa prawo
b) ma trzeciej galerii grupy roboczej
c) w menu rozwijanym całkowicie zawiedli stylu forum.
d) stopki niestandardowe, ale zawiedli, całkowicie usunięte wszystkie moje prace na zlecenie. To był albo z odinstalowaniem darmo do instalacji stałych lub instalacji stałych.
e) moja mapa vbseo nie będzie działać, jeśli mam htaccess zasad przez vBET.
... oczekiwanie na odpowiedź na problem, po pierwsze, zanim prace nad resztą problemów.
Witam:)
Widzę, że masz jakieś problemy z pełnej wersji. Daj nam pomóc:)
a) Czy przesłane wszystkie pliki z vBET pakiet do serwera? Obrazy są w innym miejscu na pełną wersję vBET.
b) Proszę otworzyć nowy wątek na ten jeden w sekcji integracji - proszę podać szczegóły (co mod galerii, pełny adres URL istnieje)
c) Proszę o podanie adresu URL forum - wee trzeba zobaczyć co się dzieje. Czy masz standardowy układ?
d) Podobnie jak poprzednie. Również - czy to się dzieje, gdy flagi nie są w stopce? Jeśli nie, to się dostosowania w szablon flagi (vbenterprisetranslator_flags) i to rozwiąże problem. Należy pamiętać, że vBET domyślnych szablonów będzie pracować dla szablonów vBulletin default - w przypadku szablonów niestandardowych, istnieje możliwość, że dostosowanie szablonu vBET będzie konieczne.
e) Upewnij się, że vBET zasady są w odpowiednim miejscu. Te muszą być Tuż przed zasad vbseo.php. Reguła mapa musi być przed zasad vBET.
Daj nam znać o swoim stanem faktycznym - chętnie pomóc:)
Witam:)
Widzę, że masz jakieś problemy z pełnej wersji. Daj nam pomóc:)
a) Czy przesłane wszystkie pliki z vBET pakiet do serwera? Obrazy są w innym miejscu na pełną wersję vBET.
b) Proszę otworzyć nowy wątek na ten jeden w sekcji integracji - proszę podać szczegóły (co mod galerii, pełny adres URL istnieje)
c) Proszę o podanie adresu URL forum - wee trzeba zobaczyć co się dzieje. Czy masz standardowy układ?
d) Podobnie jak poprzednie. Również - czy to się dzieje, gdy flagi nie są w stopce? Jeśli nie, to się dostosowania w szablon flagi (vbenterprisetranslator_flags) i to rozwiąże problem. Należy pamiętać, że vBET domyślnych szablonów będzie pracować dla szablonów vBulletin default - w przypadku szablonów niestandardowych, istnieje możliwość, że dostosowanie szablonu vBET będzie konieczne.
e) Upewnij się, że vBET zasady są w odpowiednim miejscu. Te muszą być Tuż przed zasad vbseo.php. Reguła mapa musi być przed zasad vBET.
Daj nam znać o swoim stanem faktycznym - chętnie pomóc:)
Skupmy się na antresoli. Moja galeria jest:
http://www.coinforums.com/gallery
Jeśli link do strony:
http://www.coinforums.com/pl/gallery to działa, ale nie tłumaczenia.
. Htaccess / galeria:
RewriteCond %{DOCUMENT_ROOT}%{REQUEST_FILENAME} !-f
RewriteCond %{DOCUMENT_ROOT}%{REQUEST_FILENAME} !-d
RewriteRule ^(.*)/p([0-9]+)-(.*)-cpage([0-9+]).html$ showphoto.php?photo=$2&cpage=$4 [L,QSA]
RewriteRule ^(.*)/p([0-9]+)-(.*).html$ showphoto.php?photo=$2 [L,QSA]
RewriteRule ^(.*)/p([0-9]+).html$ showphoto.php?photo=$2 [L,QSA]
RewriteRule ^g([0-9]+)-(.*)-page([0-9]+).html$ showgallery.php?cat=$1&page=$3 [L,QSA]
RewriteRule ^g([0-9]+)-(.*).html$ showgallery.php?cat=$1 [L,QSA]
RewriteRule ^(.*)/index([0-9]+)-([0-9]+).html$ index.php?cat=$2&page=$3 [L,QSA]
RewriteRule ^(.*)/index([0-9]+).html$ index.php?cat=$2 [L,QSA]
RewriteRule ^m([0-9]+)-(.*)-protype([0-9]+).html$ member.php?uid=$1&protype=$3 [L,QSA]
RewriteRule ^m([0-9]+)-(.*).html$ member.php?uid=$1 [L,QSA]
RewriteRule ^board.html$ board.php [L,QSA]
RewriteRule ^b([0-9]+)-(.*).html$ board.php?msg=$1 [L,QSA]
RewriteRule ^u([0-9]+)-(.*)-page([0-9]+).html$ showgallery.php?ppuser=$1&page=$3 [L,QSA]
RewriteRule ^u([0-9]+)-(.*).html$ showgallery.php?ppuser=$1 [L,QSA]
RewriteRule ^s([0-9]+)-(.*)-page([0-9]+).html$ showmembers.php?cat=$1&page=$3 [L,QSA]
RewriteRule ^s([0-9]+)-(.*).html$ showmembers.php?cat=$1 [L,QSA]
RewriteRule ^/?(af|sq|ar|be|bg|ca|zh-CN|hr|cs|da|nl|en|et|tl|fi|fr|gl|de|el|iw|hi|hu|is|id|ga|it|ja|ko|lv|lt|mk|ms|mt|no|fa|pl|pt|ro|ru|sr|sk|sl|es|sw|sv|zh-TW|th|tr|uk|vi|cy|yi)/apps/(.*)?$ /gallery/$2?language=$1 [L,QSA]
RewriteCond %{QUERY_STRING} !redirected=
RewriteCond %{QUERY_STRING} language=
RewriteRule ^(.*)$ vbenterprisetranslator_front_controller.php?redirected=$1&vbet_outside=true [L,QSA]
RewriteCond %{QUERY_STRING} !vbet_outside=true
RewriteRule ^(.*)$ $1?vbet_outside=true [L,QSA]
vbenterprisetranslate_front_controller.php w galerii / folder:
define('VBET_FORUMDIR', 'D:\Program Files\Apache Software Foundation\Apache2.2\htdocs');
Przechowywać Katalogi w admincp:
/gallery/
Dzięki, sto lat!
Pominięcia jednej bardzo ważne z opisu - Wiem, że to skomplikowane, ale w ten sposób, gdy niektóre mod daje żadnej możliwości, aby zrobić ładne. Tak więc ważne jest to, że zasady przed kontroler (FC) przed reguły nie może być przerobieniu jednego. W twoim przypadku zasada FC nigdy nie jest używany, ponieważ wszystkie przepisy, zanim po prostu skończyć. Ocenę htaccess. Proszę dla wszystkich reguł przed FC (ale nie dla FC sam) przez zastąpienie [L, QSA] do [QSA] - jest to opisane w punkcie 3.
Zarzuty daj nam znać o wynikach:)
Pominięcia jednej bardzo ważne z opisu - Wiem, że to skomplikowane, ale w ten sposób, gdy niektóre mod daje żadnej możliwości, aby zrobić ładne. Tak więc ważne jest to, że zasady przed kontroler (FC) przed reguły nie może być przerobieniu jednego. W twoim przypadku zasada FC nigdy nie jest używany, ponieważ wszystkie przepisy, zanim po prostu skończyć. Ocenę htaccess. Proszę dla wszystkich reguł przed FC (ale nie dla FC sam) przez zastąpienie [L, QSA] do [QSA] - jest to opisane w punkcie 3.
Zarzuty daj nam znać o wynikach:)
Ten sam problem. To jest htaccess w galerii / folder.:
RewriteEngine On
Options +FollowSymLinks
# **** Gallery ****
RewriteCond %{DOCUMENT_ROOT}%{REQUEST_FILENAME} !-f
RewriteCond %{DOCUMENT_ROOT}%{REQUEST_FILENAME} !-d
RewriteRule ^(.*)/p([0-9]+)-(.*)-cpage([0-9+]).html$ showphoto.php?photo=$2&cpage=$4 [QSA]
RewriteRule ^(.*)/p([0-9]+)-(.*).html$ showphoto.php?photo=$2 [QSA]
RewriteRule ^(.*)/p([0-9]+).html$ showphoto.php?photo=$2 [QSA]
RewriteRule ^g([0-9]+)-(.*)-page([0-9]+).html$ showgallery.php?cat=$1&page=$3 [QSA]
RewriteRule ^g([0-9]+)-(.*).html$ showgallery.php?cat=$1 [QSA]
RewriteRule ^(.*)/index([0-9]+)-([0-9]+).html$ index.php?cat=$2&page=$3 [QSA]
RewriteRule ^(.*)/index([0-9]+).html$ index.php?cat=$2 [QSA]
RewriteRule ^m([0-9]+)-(.*)-protype([0-9]+).html$ member.php?uid=$1&protype=$3 [QSA]
RewriteRule ^m([0-9]+)-(.*).html$ member.php?uid=$1 [QSA]
RewriteRule ^board.html$ board.php [QSA]
RewriteRule ^b([0-9]+)-(.*).html$ board.php?msg=$1 [QSA]
RewriteRule ^u([0-9]+)-(.*)-page([0-9]+).html$ showgallery.php?ppuser=$1&page=$3 [QSA]
RewriteRule ^u([0-9]+)-(.*).html$ showgallery.php?ppuser=$1 [QSA]
RewriteRule ^s([0-9]+)-(.*)-page([0-9]+).html$ showmembers.php?cat=$1&page=$3 [QSA]
RewriteRule ^s([0-9]+)-(.*).html$ showmembers.php?cat=$1 [QSA]
RewriteRule ^/?(af|sq|ar|be|bg|ca|zh-CN|hr|cs|da|nl|en|et|tl|fi|fr|gl|de|el|iw|hi|hu|is|id|ga|it|ja|ko|lv|lt|mk|ms|mt|no|fa|pl|pt|ro|ru|sr|sk|sl|es|sw|sv|zh-TW|th|
tr|uk|vi|cy|yi)/apps/(.*)?$ /gallery/$2?language=$1 [QSA]
RewriteCond %{QUERY_STRING} !redirected=
RewriteCond %{QUERY_STRING} language=
RewriteRule ^(.*)$ vbenterprisetranslator_front_controller.php?redirected=$1&vbet_outside=true [L,QSA]
RewriteCond %{QUERY_STRING} !vbet_outside=true
RewriteRule ^(.*)$ $1?vbet_outside=true [QSA]
:(
Proszę sprawdź:
do:
I ważniejsze:
Masz złamał przepis na RewriteRule ^ / (af | sq | ar ... - nie ma wejść w połowie panowania?.
Proszę nam powiedzieć czy pomógł.
EDITED:
Także reguły RewriteRule ^ / (af |? M² |. Ar ... nie powinno tam być w ogóle Według opisu (http://www.vbenterprisetranslator.com/forum/vbet4-troubleshooting/413-faq-2.html # post1546) musisz ustawić zasady tłumaczenia w katalogu nadrzędnym, ponieważ forum wykorzystuje podkatalogu URL.
Proszę sprawdź:
do:
I ważniejsze:
Masz złamał przepis na RewriteRule ^ / (af | sq | ar ... - nie ma wejść w połowie panowania?.
Proszę nam powiedzieć czy pomógł.
EDITED:
Także reguły RewriteRule ^ / (af |? M² |. Ar ... nie powinno tam być w ogóle Według opisu (http://www.vbenterprisetranslator.com/forum/vbet4-troubleshooting/413-faq-2.html # post1546) musisz ustawić zasady tłumaczenia w katalogu nadrzędnym, ponieważ forum wykorzystuje podkatalogu URL.
Moje forum wykorzystuje przepisany / forum / w zasady od vbSEO. Rzeczywisty adres URL:
http:///www.coinforums.com/forum.php przepisany do:
http://www.coinforums.com/forum/
Czy to za głównego forum,? Przepraszamy za zamieszanie!
Nie zauważyłem złamał przepis, albo. Dzięki:)
Ok, teraz jest nowy problem ... jesteśmy prawie na miejscu. Teraz wszystko działa, ale pokazać wątku. takich jak:
http://www.coinforums.com/pl/f34/
. Htaccess w root:
RewriteEngine On
Options +FollowSymLinks
# Redirect coinforums.com
RewriteCond %{HTTP_HOST} ^(www\.)?uscoininfo\.com
RewriteRule (.*) http://www.coinforums.com/ [R=301,L]
# End Redirect from CoinForums.com
# Redirect to WWW
RewriteCond %{HTTP_HOST} ^coinforums.com [NC]
RewriteRule ^(.*)$ http://www.coinforums.com/$1 [L,R=301]
# End Redirect to WWW
# vbSEO Sitemap
RewriteRule ^((urllist|sitemap_).*\.(xml|txt)(\.gz)?)$ vbseo_sitemap/vbseo_getsitemap.php?sitemap=$1 [L]
# END
# vBET
# RULES for SEO translation links with vBSEO (have to be included before all rules to vbseo.php)
# If these 2 rules below are commented out, forum works translated, but gallery does not.
RewriteRule ^/?(af|sq|ar|be|bg|ca|zh-CN|hr|cs|da|nl|en|et|tl|fi|fr|gl|de|el|iw|hi|hu|is|id|ga|it|ja|ko|lv|lt|mk|ms|mt|no|fa|pl|pt|ro|ru|sr|sk|sl|es|sw|sv|zh-TW|th|tr|uk|vi|cy|yi)/$ index.php?language=$1&vbet_outside=true [L,QSA]
RewriteRule ^/?(af|sq|ar|be|bg|ca|zh-CN|hr|cs|da|nl|en|et|tl|fi|fr|gl|de|el|iw|hi|hu|is|id|ga|it|ja|ko|lv|lt|mk|ms|mt|no|fa|pl|pt|ro|ru|sr|sk|sl|es|sw|sv|zh-TW|th|tr|uk|vi|cy|yi)/(.*)?$ $2?language=$1&vbet_outside=true [L,QSA]
# If 2 rules below are commented out, gallery works translated, but threads won't work. Main forum page http://www.coinforums.com/pl/forum/ translates
RewriteRule ^/?(af|sq|ar|be|bg|ca|zh-CN|hr|cs|da|nl|en|et|tl|fi|fr|gl|de|el|iw|hi|hu|is|id|ga|it|ja|ko|lv|lt|mk|ms|mt|no|fa|pl|pt|ro|ru|sr|sk|sl|es|sw|sv|zh-TW|th|tr|uk|vi|cy|yi)/$ vbenterprisetranslator_seo.php?vbet_lang=$1&redirected=/ [L,QSA]
RewriteRule ^/?(af|sq|ar|be|bg|ca|zh-CN|hr|cs|da|nl|en|et|tl|fi|fr|gl|de|el|iw|hi|hu|is|id|ga|it|ja|ko|lv|lt|mk|ms|mt|no|fa|pl|pt|ro|ru|sr|sk|sl|es|sw|sv|zh-TW|th|tr|uk|vi|cy|yi)/(.*)?$ vbenterprisetranslator_seo.php?vbet_lang=$1&redirected=/$2 [L,QSA]
RewriteCond %{REQUEST_URI} !(admincp/|modcp/|vbseo_sitemap/|cron)
RewriteRule ^((archive/)?(.*\.php(/.*)?))$ vbenterprisetranslator_seo.php [L,QSA]
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !^(admincp|modcp|clientscript|cpstyles|images)/
RewriteRule $ vbenterprisetranslator_seo.php [L,QSA]
# vBET End
# vBSEO Beg
RewriteCond %{REQUEST_URI} !(admincp/|modcp/|cron|vbseo_sitemap)
RewriteRule ^((archive/)?(.*\.php(/.*)?))$ vbseo.php [L,QSA]
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !/(admincp|modcp|clientscript|cpstyles|images)/
RewriteRule ^(.+)$ vbseo.php [L,QSA]
# vBSEO End
bardzo przykro, mój przyjacielu, za dużo Spirytus może być?
Dziękuję.
Nie przepraszam - wydaje mi również błąd w informacji, które dałem wam. Myślałem, że forum jest zainstalowany w / forum katalogu - sprawdzałem to teraz znowu i widzę, że to tylko dodane przez vBSEO - czy to prawda?
Proszę potwierdzić, że przed I bałagan ponownie. Dam ci wskazówki, kiedy będę pewien, co stoimy na.
OK, widziałem inne linki na forum i teraz jestem pewien, że forum nie jest zainstalowany w / forum podkatalogu.
OK, więc - przepraszam za wprowadzenie w błąd tutaj jest korekt. Proszę ustawić korzeń htaccess.:
RewriteEngine On
Options +FollowSymLinks
# Redirect coinforums.com
RewriteCond %{HTTP_HOST} ^(www\.)?uscoininfo\.com
RewriteRule (.*) http://www.coinforums.com/ [R=301,L]
# End Redirect from CoinForums.com
# Redirect to WWW
RewriteCond %{HTTP_HOST} ^coinforums.com [NC]
RewriteRule ^(.*)$ http://www.coinforums.com/$1 [L,R=301]
# End Redirect to WWW
# vbSEO Sitemap
RewriteRule ^((urllist|sitemap_).*\.(xml|txt)(\.gz)?)$ vbseo_sitemap/vbseo_getsitemap.php?sitemap=$1 [L]
# END
# vBET
# RULES for SEO translation links with vBSEO (have to be included before all rules to vbseo.php)
RewriteRule ^/?(af|sq|ar|be|bg|ca|zh-CN|hr|cs|da|nl|en|et|tl|fi|fr|gl|de|el|iw|hi|hu|is|id|ga|it|ja|ko|lv|lt|mk|ms|mt|no|fa|pl|pt|ro|ru|sr|sk|sl|es|sw|sv|zh-TW|th|tr|uk|vi|cy|yi)/gallery/(.*)?$ /gallery/$2?language=$1 [L,QSA]
RewriteRule ^/?(af|sq|ar|be|bg|ca|zh-CN|hr|cs|da|nl|en|et|tl|fi|fr|gl|de|el|iw|hi|hu|is|id|ga|it|ja|ko|lv|lt|mk|ms|mt|no|fa|pl|pt|ro|ru|sr|sk|sl|es|sw|sv|zh-TW|th|tr|uk|vi|cy|yi)/$ vbenterprisetranslator_seo.php?vbet_lang=$1&redirected=/ [L,QSA]
RewriteRule ^/?(af|sq|ar|be|bg|ca|zh-CN|hr|cs|da|nl|en|et|tl|fi|fr|gl|de|el|iw|hi|hu|is|id|ga|it|ja|ko|lv|lt|mk|ms|mt|no|fa|pl|pt|ro|ru|sr|sk|sl|es|sw|sv|zh-TW|th|tr|uk|vi|cy|yi)/(.*)?$ vbenterprisetranslator_seo.php?vbet_lang=$1&redirected=/$2 [L,QSA]
RewriteCond %{REQUEST_URI} !(admincp/|modcp/|vbseo_sitemap/|cron)
RewriteRule ^((archive/)?(.*\.php(/.*)?))$ vbenterprisetranslator_seo.php [L,QSA]
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !^(admincp|modcp|clientscript|cpstyles|images)/
RewriteRule $ vbenterprisetranslator_seo.php [L,QSA]
# vBET End
# vBSEO Beg
#RewriteCond %{REQUEST_URI} !(admincp/|modcp/|cron|vbseo_sitemap)
#RewriteRule ^((archive/)?(.*\.php(/.*)?))$ vbseo.php [L,QSA]
#RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
#RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d
#RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !/(admincp|modcp|clientscript|cpstyles|images)/
#RewriteRule ^(.+)$ vbseo.php [L,QSA]
# vBSEO End
Ten powinien działać. Również znalazłem błąd w naszym opisie integracji i poprawił go więc nadzieję, że następnym razem będzie się gładsza.
Yay! Sukcesu. Wszystko działa teraz - Galeria, Forum, i tak dalej.
Dziękuję za pomoc i świetny produkt podtrzymać dobrą pracę.
Greg
Automatic Translations (Powered by Google, Microsoft®,
Yandex, SDL Language Cloud, IBM Watson and Apertium):