PDA

Zobacz pełną wersję: Rozwiązany niedziałających linków

sergarch
08-10-11, 00:36
Witam,
Moje łącza wydaje się być przerwane w tłumaczeniu.

Przykład: W mojej domyślny język (rosyjski) łącza wygląda
xpam.org/teosofiya/517-velikie-dushi-sredi-nas-ili-kto-takie-Mahatmy.html

ale kiedy używam tłumaczenia, łączy takie same zmiany do to:
xpam.org/be/teosofiya/517-%F0%92%F1%9F%F0%BB%F1%96%F0%BA%F1%96%F1%9F-%F0%B4%F1%83%F1%88%F1%8B-%F1%83%F1%9F%F1%90%F0%BE%F0%B4-%F0%BE%F0%B0%F1%83-%F1%86%F1%96-%F1%85%F1%82%F0%BE-%F1%82%F0%B0%F0%BA%F1%96%F1%9F-%F0%9C%F0%B0%F1%85%F0%B0%F1%82%F0%BC%F1%8B.html

Wszystko pracował doskonała transferowy ostatniej aktualizacji vBulletin i drobnych zmian w .htaccess

Oto mój plik .htaccess:

# Comment the following line (add '#' at the beginning)
# to disable mod_rewrite functions.
# Please note: you still need to disable the hack in
# the vBSEO control panel to stop url rewrites.
RewriteEngine On

# Some servers require the Rewritebase directive to be
# enabled (remove '#' at the beginning to activate)
# Please note: when enabled, you must include the path
# to your root vB folder (i.e. RewriteBase /forums/)
#RewriteBase /

#RewriteCond %{HTTP_HOST} !^www\.xpam\.org
#RewriteRule (.*) http://www.xpam.org/$1 [L,R=301]

RewriteRule ^((urllist|sitemap_).*\.(xml|txt)(\.gz)?)$ vbseo_sitemap/vbseo_getsitemap.php?sitemap=$1 [L]

#************************************************************************--
#RULES for SEO translation links with vBSEO (have to be included before all rules to vbseo.php)
RewriteRule ^/?(af|sq|ar|be|bg|ca|zh-CN|hr|cs|da|nl|en|et|tl|fi|fr|gl|de|el|iw|hi|hu|is|id|ga|it|ja|ko|lv|lt|mk|ms|mt|no|fa|pl|pt|ro|ru|sr|sk|sl|es|sw|sv|zh-TW|th|tr|uk|vi|cy|yi)/$ vbenterprisetranslator_seo.php?vbet_lang=$1&redirected=/ [L,QSA]
RewriteRule ^/?(af|sq|ar|be|bg|ca|zh-CN|hr|cs|da|nl|en|et|tl|fi|fr|gl|de|el|iw|hi|hu|is|id|ga|it|ja|ko|lv|lt|mk|ms|mt|no|fa|pl|pt|ro|ru|sr|sk|sl|es|sw|sv|zh-TW|th|tr|uk|vi|cy|yi)/(.*)?$ vbenterprisetranslator_seo.php?vbet_lang=$1&redirected=/$2 [L,QSA]

RewriteCond %{REQUEST_URI} !(admincp/|modcp/|vbseo_sitemap/|cron|api\.php)
RewriteRule ^((archive/)?(.*\.php(/.*)?))$ vbenterprisetranslator_seo.php [L,QSA]

RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !^(admincp|modcp|clientscript|cpstyles|images)/
RewriteRule $ vbenterprisetranslator_seo.php [L,QSA]

#************************************************************************--
RewriteCond %{REQUEST_URI} !(admincp/|modcp/|cron|vbseo_sitemap|api\.php)
RewriteRule ^((archive/)?(.*\.php(/.*)?))$ vbseo.php [L,QSA]

RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !/(admincp|modcp|clientscript|cpstyles|images)/
RewriteRule ^(.+)$ vbseo.php [L,QSA]

Proszę doradzić.

Dziękuję.

r.dziadusz
08-10-11, 08:49
Mieć zrobiłeś uaktualnienia poprawnie (Przekaż folderu przekazywania-po), i może użytkownik na pewno Sprawdź wszystkie ustawienia, jeżeli są prawidłowo ustawione?
Sp├│jrz:

vBSEO - > panelu sterowania - > Setings ogólne - > zastąpić znaki inne niż angielska, w adresach URL? -> przechowywać znaki spoza angielskiego w adresach URL
Również może być problem przeszukiwania niektóre przeglądarki (opis w kartę Moja przeglądarka Pokaż "pretty" adres url), trzeba jego zbadanie

sergarch
08-10-11, 19:56
Dziękujemy za Twoje odpowiedzi.

Korzystam z vBet, aby dowiedzieć się więcej niż rok i jego obróbce perfecty.
Sure thing,
vBSEO - > panelu sterowania - > Setings ogólne - > zastąpić znaki inne niż angielska, w adresach URL? -> Zachowaj znaków spoza angielskiego w adresach URL jest ustawiony poprawnie.

Mieć zrobiłeś uaktualnienia poprawnie (Przekaż folderu przekazywania-po), i może użytkownik na pewno Sprawdź wszystkie ustawienia, jeżeli są prawidłowo ustawione?
Tak, wszystkie to pliki przekazany do mojego derection forum.

Stwierdziłem obecność innych dziwne rzeczy:
Tematy są tłumaczone prawidłowo, ale niektóre wiadomości nie są tranlsted w tematy, a niektóre z nich.
Nawet niektóre części wiadomości przetłumaczony i niektóre z nich nie.
Jest bardzo dziwne.

Wszelkie propozycje dotyczące Dlaczego to się stało?

vBET
09-10-11, 00:18
Proszę przechowywać jedną z kwestii na jeden wątek. Wkrótce - mogłyby osiągnąć swój limit, i to jest dlaczego zdań, które nie są buforowane nie są tłumaczone. Jeśli potrzebujesz więcej o użytkowniku pomocy - proszę otworzyć nowy wątek na nowy problem.

Temat faktycznego wydania - proszę PM dostępu szczegóły Admin PK, FTP i vbseo PK, będziemy mogli do lektury i popraw go. Prosimy również dokładny adres URL PM, możemy poznać problem.

sergarch
09-10-11, 10:13
PM zostało wysłane wczoraj.
Wszelkie zaktualizowane informacje?

vBET
09-10-11, 13:03
Idąc tam teraz.

vBET
09-10-11, 13:28
Proszę zobacz PM - wysłać mało szczegółów dostępu.

vBET
09-10-11, 13:45
Jeszcze czekam na dane dostępu, ale I był sprawdzanie to trochę i ja zobaczyłem jednej rzeczy. Działa na niektóre tłumaczenia. Jak doskonale ok dla
-Japoński: xpam.org/ja/teosofiya/517-ョヂるニ㐃ヾミヿマミトマ秃ミモヮ間ョ大ポヺ魂.html
-Koreański: xpam.org/ko/teosofiya/517-거나-마하-횸마-우리-감운띰-위뜐한-옃혼.html

Jednak w przypadku, gdy nie działa ono masz ten sam adres URL EXACY (tylko język kodu różnych):
- Belarusian: xpam.org/be/teosofiya/517-%F0%92%F1%9F%F0%BB%F1%96%F0%BA%F1%96%F1%9F-%F0%B4%F1%83%F1%88%F1%8B-%F1%83%F1%9F%F1%90%F0%BE%F0%B4-%F0%BE%F0%B0%F1%83-%F1%86%F1%96-%F1%85%F1%82%F0%BE-%F1%82%F0%B0%F0%BA%F1%96%F1%9F-%F0%9C%F0%B0%F1%85%F0%B0%F1%82%F0%BC%F1%8B.html
- & Turkish : xpam.org/tr/teosofiya/517-%F0%92%F0%B5%F0%BB%F0%B8%F0%BA%F0%B8%F0%B5-%F0%B4%F1%83%F1%88%F0%B8-%F1%83%F1%90%F0%B5%F0%B4%F0%B8-%F0%BE%F0%B0%F1%83-%F0%B8%F0%BB%F0%B8-%F0%BA%F1%82%F0%BE-%F1%82%F0%B0%F0%BA%F0%B8%F0%B5-%F0%BC%F0%B0%F1%85%F0%B0%F1%82%F0%BC%F1%8B.html

Który daje mi istnieje Teoria co się stało (wciąż muszą sprawdzić go). Tak pracując tłumaczenie następnie wszystko jest OK. Tu prawdopodobnie już osiągniesz limitów i tłumaczenie nie jest dostępne (w tej chwili vBET wyłączone stoisko Twojego dostawcy). I właśnie zostało przerwane łącza - nie masz tłumaczenie tak jest wyświetlany co było wysłać do tłumaczenia (zmienione dla potrzeb API).
Coś dziwnego jest tutaj, ponieważ sama strona jest przetłumaczony i adres URL nie, nadal go jest możliwe jeśli adres URL przetłumaczono wcześniej (gdy był wyświetlany jako ostatni post na głównej stronie), a strona została przetłumaczona później. W takim przypadku ached tłumaczenia dla łącza może być już usuniętych z pamięci podręcznej i tłumaczenia dla samej strony jest w dalszym ciągu buforowany.

Mimo to będzie I być w stanie potwierdzić przy teraz uzyskać pełny dostęp - nie można zrobić i sądzę można tylko, co się dzieje.

EDIT
Nie są nie dokładnie takie same. Potrzebuję więcej dostęp do znalezienia naszych co się dzieje.

EDYTUJ 2
Tutaj adres URL jest ostatecznie przetłumaczone ale wyświetlonej wrong: xpam.org/fr/teosofiya/517-les-grandes-%E3%A2mes-parmi-nous-qui-sont-ou-mahatma.html
Tak Moja teoria poprzedniego nie ma rację.

vBET
09-10-11, 13:59
Jeden wskazówka możliwe - na oryginalnej stronie w źródle HTML, widać:

<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=UTF-8" />

Należy pamiętać, że vBET jest uwzględniana wielkość liter, w przypadku wystąpienia kodowanie i jest wyraźnie opisane w procedurze instalacji:

(Tylko dla charactersets utf-8) Characterset ustaw wartość w małe - vBET jest rozróżniana wielkość liter dla characterset. Więc jeśli używasz utf-8, to upewnij się, że zostały ustawione "utf-8"

Masz go UTF-8 zamiast z utf-8. Może to być przyczyną. Pease zmieniµ (instrukcje w readme.html z pakietu vBET) i stwierdzić, czy pomoc. W przeciwnym razie spróbuj z pamięci podręcznej wyłączone przez chwilę lub nawet lepiej utworzyć nowego wątku z badań z tytułem, który na pewno nie została przetłumaczona jeszcze (zawartość pamięci podręcznej może być przerwane ze względu na nieprawidłowe ustawienia). Czy sprawdzić go samodzielnie, ale PK Admin nie jest w języku angielskim i nie mam przyjemność pracują.

vBET
18-10-11, 12:47
Proszę sprawdzić, czy wskazówki pomaga? Czy potrzebujesz więcej wsparcia tutaj? :)

sergarch
26-10-11, 23:51
Jeden wskazówka możliwe - na oryginalnej stronie w źródle HTML, widać:

<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=UTF-8" />

Należy pamiętać, że vBET jest uwzględniana wielkość liter, w przypadku wystąpienia kodowanie i jest wyraźnie opisane w procedurze instalacji:

Masz go UTF-8 zamiast z utf-8. Może to być przyczyną. Pease zmieniµ (instrukcje w readme.html z pakietu vBET) i stwierdzić, czy pomoc. W przeciwnym razie spróbuj z pamięci podręcznej wyłączone przez chwilę lub nawet lepiej utworzyć nowego wątku z badań z tytułem, który na pewno nie została przetłumaczona jeszcze (zawartość pamięci podręcznej może być przerwane ze względu na nieprawidłowe ustawienia). Czy sprawdzić go samodzielnie, ale PK Admin nie jest w języku angielskim i nie mam przyjemność pracują.

Jesteś genious!

Po resetted zaczyna pracować normalnie UTF-8 do tłumaczenia utf-8, ale w niektórych tematów nadal mam te dziwne "0%B0%F1%82%F0%BC%F1%8B.html".

Jak to rozwiązać?

r.dziadusz
27-10-11, 17:26
Proszę podać nam bezpośredni adres url do gdzie wydaje się

sergarch
27-10-11, 19:40
Tu przykłady proste:

http://www.xpam.org/en/induizm-Video/545-Grand-Master-Ravi-%E5%A0ankaru.html

http://www.xpam.org/tr/content/244-%F0%B4%F1%90%F0%BE%F0%BE%F0%B8%F0%BA%F0%B8-%F0%90%F0%BA%F0%B0%F1%88%F0%B8-%F0%B8%F0%BE%F1%82%F0%B5%F1%90%F0%BE%F0%B5%F1%82-%F1%82%F0%BE%F0%BE%F0%BA%F0%BE%F0%B3%F0%BE-%F0%BC%F0%B8%F1%90%F0%B0.html

Te łącza wygląda jak przerwane łącza.
Na te tłumaczenia adresu URL nie działa lub niektóre części przetłumaczony i niektóre z nich nie.

r.dziadusz
28-10-11, 12:00
Widzę dzieł tłumaczenia: Przeczytaj te ogłoszenia o niekodująca/częściowo przetłumaczony tekst: 1 (http://www.vbenterprisetranslator.com/forum/vbet4-troubleshooting/413-faq-2.html#post10969) i 2 (http://www.vbenterprisetranslator.com/forum/vbet4-troubleshooting/413-faq-2.html#post10869)
O nadal przerwanego łącza trzeba sprawdzić, czy

r.dziadusz
29-10-11, 08:58
Można you please PM me przyciskiem do Twojej admincp/vbseo/ftp trzeba sprawdzić na miejscu

r.dziadusz
08-11-11, 21:18
Nie odpowiedzi uważają, że rozwiązanie, jeśli masz pytanie w tym temacie I będzie ją ponownie, na każde inne zagadnienie Proszę otworzyć nowy wątek

Automatic Translations (Powered by Google, Microsoft®, Yandex, SDL Language Cloud, IBM Watson and Apertium):
AfrikaansAlbanianArabicBelarusianBulgarianCatalanChineseCroatianCzechDanishDutchEnglishEstonianFilipinoFinnishFrenchGalicianGermanGreekHaitian CreoleHebrewHindiHungarianIcelandicIndonesianIrishItalianJapaneseKoreanLatvianLithuanianMacedonianMalayMalteseNorwegianPersianPolishPortugueseRomanianRussianSerbianSlovakSlovenianSpanishSwahiliSwedishTaiwaneseThaiTurkishUkrainianVietnameseWelshYiddish
Translations delivered by vB Enterprise Translator 4.10.1