PDA

Zobacz pełną wersję: Rozwiązany vBulletin API co vBET bezużyteczne

tavenger5
15-03-11, 14:37
Niedawno zainstalowano API vBulletin na moim 3,8 pokładzie korzystać z aplikacji mobilnych. Nie wiedziałem na początku, ale to sprawia, że vBET nie (3.4) działa w ogóle. W szczególności nic nie jest przetłumaczone i linki flagi zdezaktualizował się podczas oglądania innej strony tłumaczenia.

Co mogę zrobić?

kamilkurczak
15-03-11, 14:46
hello,

Czy możesz dać mi url do tego BB API?
Czy zmienić niektóre w. Htaccess?
Czy to wykorzystanie API systemu haczyk?

Być może musimy dokonać integracji z tego API.

Hmm teraz na stranslation strona działa. Czy wyłączyć to API?

tavenger5
15-03-11, 14:47
Dobra - dowiedziałem się, że wtyczki "print_output API" w global_complete jest przyczyną problemu. Zmieniłem kolejność wykonywania do 1001 i że problem został rozwiązany.

kamilkurczak
15-03-11, 14:49
Dzięki za odpowiedź - rozwiązanie:)

tavenger5
15-03-11, 15:06
Właściwie jest jeszcze jeden problem z adresu URL - linki do innych przetłumaczonych stron tłumaczenia "vbet_flag-" w tytule. Podejrzewam, że inny plugin koliduje z adresu URL.

tavenger5
15-03-11, 15:09
Znaleziono go - "Proces sesji API" pod global_start - kolejność wykonywania zmian do 6.

kamilkurczak
15-03-11, 18:34
Dzięki jeszcze raz!

tavenger5
24-03-11, 16:46
Mam jeszcze jeden problem - wątki nie są tłumaczone, gdy użytkownik postów wiadomość.

Co hak jest odpowiedzialny za jego realizacji? (Chyba tylko zmienić kolejność)

kamilkurczak
24-03-11, 20:26
hmm nie rozumiem correclty. Kiedy chcieliby Państwo przetłumaczyć wątku tłumaczenie nie działa?

tłumaczymy w global_complete hak

daj mi url do przykładu.

tavenger5
25-03-11, 15:48
Oto przykład dzieje: podróż samochodem - GPS telefon komórkowy Przewodnik zakupów? (http://cellphoneforums.net/general-cell-phone-forum/t325454-191%3Bviajes-en-coche-gps-tel-233%3Bfono-celular-gu-237%3B-de-compras.html)[lang = jest] tag nie był umieścić wokół wiadomości, gdy użytkownik zamieścił go.

tavenger5
07-04-11, 22:22
nadal ma problem z tym - każdy?

tavenger5
22-04-11, 16:31
Naprawdę uprzejmie odpowiedzi na to

kamilkurczak
22-04-11, 17:06
witam, muszę zapytać Michała na ten temat, bo nie mam jeszcze pomysłów.

tavenger5
11-05-11, 23:05
jakieś pomysły jeszcze?

kamilkurczak
12-05-11, 20:07
hello,

Prosimy bardzo długi post w języku obcym i sprawdzić, czy nadal nie działa (tłumaczenie).

url z twojego postu nie działa teraz, więc mogę sprawdzić teraz ponownie.
Google nie zawsze może wykryć język bardzo krótką wiadomość (być może błąd ortograficzny) więc trzeba sprawdzić, czy wiadomość jest pomiędzy [lang = tagi. (Ten tagi dodajemy newpost_process hak)

tak, spróbuj przetestować go na długiej wiadomości w języku obcym.

tavenger5
12-05-11, 20:13
Oto nowy wątek, który nie jest tłumaczony: dzwonek (http://cellphoneforums.net/ * / t327487-ton o llamada.html)

tavenger5
12-05-11, 20:15
htc jest filtrowany przez to forum - pełnego adresu jest
http://cellphoneforums.net/htc/t327487-tono-de-llamada.html (bez spacji)

kamilkurczak
12-05-11, 20:23
proszę mi odpowiedzieć - opcja whitch masz setted w admincp-> vBET-> google-> Wykrywanie Język Google.

tu napisać Język Google Wykrywanie wartości Confidence

tavenger5
12-05-11, 21:16
To jest ustawione na "Zawsze ufaj użytkownika"

Jestem pewien, że to nie jest problem, jednak - ma bezpośrednio do czynienia z egzekucji z wtyczki API vBulletin który jest używany do nowych aplikacji mobilnych zakłócanie wtyczki, które wstawia znaczniki lang do postu.

kamilkurczak
12-05-11, 22:18
Zawsze ufaj użytkownika Opcja ta jest na podstawie ustawień użytkownika, który pisze wiadomość. Więc google rozpoznaje język komunikatów przez ustawień użytkownika. Jeśli użytkownik ma swój język nie set - google nie można przetłumaczyć.
Jeśli użytkownik będzie komunikat w języku innym, że w jego admincp - google nadal nie można przetłumaczyć.
Ta opcja jest dla Optymalizacja i jeśli ta opcja jest włączona - znaczników języka nie zostanie dodany.

Proszę udać się do admincp-> vBET-> google i
1. ustawić wykrywanie języka Google Zaufanie Google kiedy wynik jest godny zaufania
2. Zestaw Google Język Confidence wykrywania do 0,1
3. Test it! (Utworzyć nową wiadomość)
Jeżeli działa dobrze.
WAŻNE - trzeba się pakować stare posty w tagach lang ręcznie.

tavenger5
12-05-11, 23:15
Nie jestem pewien, jesteś zrozumienia, co mówię - to użytkownicy mają ustawiony język. Jestem bardzo pewien.

kamilkurczak
13-05-11, 16:24
Proszę przetestować. jeśli nadal nie jest dobre - znajdziemy inne rozwiązanie

mykkal
26-05-15, 02:35
Oto przykład dzieje: podróż samochodem - GPS telefon komórkowy Przewodnik zakupów? (http://cellphoneforums.net/general-cell-phone-forum/t325454-191%3Bviajes-en-coche-gps-tel-233%3Bfono-celular-gu-237%3B-de-compras.html)[lang = jest] tag nie był umieścić wokół wiadomości, gdy użytkownik zamieścił go.

Odwiedzane witryny i nie zobaczyć, gdzie można wybrać tłumaczenia. Jak to rozwiązać? Istnieje wiele sytuacji, gdzie ludzie trzeba wybrać języki... jak Kiedy oni korzystać z cudzego komputera, itp...

Marcin Kalak
26-05-15, 11:57
Na tej stronie flagi są umieszczone na dole strony.

Automatic Translations (Powered by Google, Microsoft®, Yandex, SDL Language Cloud, IBM Watson and Apertium):
AfrikaansAlbanianArabicBelarusianBulgarianCatalanChineseCroatianCzechDanishDutchEnglishEstonianFilipinoFinnishFrenchGalicianGermanGreekHaitian CreoleHebrewHindiHungarianIcelandicIndonesianIrishItalianJapaneseKoreanLatvianLithuanianMacedonianMalayMalteseNorwegianPersianPolishPortugueseRomanianRussianSerbianSlovakSlovenianSpanishSwahiliSwedishTaiwaneseThaiTurkishUkrainianVietnameseWelshYiddish
Translations delivered by vB Enterprise Translator 4.10.1