PDA

View Full Version: Поддршка за vBadvanced CMPS

Hangman
21-12-09, 11:21
Здраво, би било одлично ако vBadvanced CMPS ќе бидат поддржани со. Порталот се наоѓа на index.php, јас го вклучите јазик овде, тогаш јас земјиште Forum Home Page (во мојот forum.php). Па јас се порталот страница да биде преведена. Благодарам и почит, Бесилка

vBET
22-12-09, 00:14
Здраво,

се планира за поддршка на повеќето популарни mods кој ќе е потребна посебна интеграција. Во овој момент имаме многу работа за 3.3.0 верзијата. После тоа ќе направи интеграција со vBulletin 4.0, а потоа ќе се стави нашето внимание на други mods.

Сепак ние сме подготвени во секое време за поддршка на современи автори кои сакаат да направи интеграции себе, со одговарање на нив, кои кодот е потребно и каде што треба да се стави.

jaryx
12-01-10, 18:40
Како можам да направам за да се парсира langtitle страници vbcmps. PS. Ова е продолжение тема израснат во оваа тема: http://www.vbenterprisetranslator.com/forum/pl/troubleshooting/194-mod-co%C5%9B-dzia%C5%82a-nie-richtik.html

vBET
13-01-10, 23:33
Драго ми е што ви се kontynować тука :) Генерално, мора да се најде место каде што современи поставува вредноста за наслови, кои потоа ги прикажува, а потоа додадете ги следниве парче код таму (понекогаш треба да го менувате сепак - тука се среќни да им помогне некој веќе присутни потопен кодот). Внесување дополнителни кодот директно во кодот е наједноставниот начин, иако не значи дека се најдобри. Пример код за да бидат вклучени (мора да се промени името на променливата претставуваат $ наслов насловот):

if (strpos($title, '[/langtitle]')) {
require_once(DIR. '/includes/vbenterprisetranslator_functions_bbcode.php');
$title = vbet_parseTitle($title);
}

Како што може да се стави мала промена на овој код - во случај ако насловот е потоа се сече, но јас само може да покаже кодот во гледањето на кој сте zanużyć.

jaryx
19-01-10, 06:50
Го направив: D: D Исто како што напиша дека е потребно да промените кодот малку. $ Наслов изразување мора да се промени до $ тема [Наслов] во согласност 253 во датотеката recentthreads.php (Форум root / модули /) Јас додадов на следниов код:

// Langtitle
if (strpos($thread['title'], '[/langtitle]')) {
require_once(DIR. '/includes/vbenterprisetranslator_functions_bbcode.php');
$thread['title'] = vbet_parseTitle($thread['title']);
}

Тоа е речиси сè. : Кул: Имам еден мал проблем со тоа. : P Ако ми полски форумот "Последни Теми" е тема напишана на руски, се менува јазикот на руски, добив празно бела страница. (Други јазици работа добро.)

vBET
19-01-10, 20:34
Имам малку проблем со тоа. : P Ако ми полски форумот во "Последни Теми" е напишана за руски, се менува јазикот на руски, добив празно бела страница. (Други јазици работа добро.)
И ако постои било каква информација во нашиот серверот? Ве молиме Podeślij точната линк до страната со "последните теми" и пишува за тоа што точно Кликни за да го видиш овој бела страница.

jaryx
19-01-10, 21:34
И ако постои било каква информација во нашиот серверот? Ве молиме Podeślij точната линк до страната со "последните теми" и пишува за тоа што точно Кликни за да го видиш овој бела страница.
Се испостави дека белата страница се појавува само на мојот Firefox Cookies .... ;) Но имам проблем. По додавањето на кодот пред името веќе не се појавува на мене пораката: [langtitle = За жал да го промените јазикот, темите напишани на странски јазик не се преведени и се уште се во полски. Пост, првобитно напишано на руски: "возьмите в лигу" и во полскиот јазик, руски и сите други страница vbcmps прикажани како: "Земете во лигата"

http://fifa.pes.com.pl/

Реши. До глупо да признаам, но јас го користам vB Оптимизирајте и веројатно само не освежи кеш и затоа овие проблеми. Ви благодариме за решение. :)

Automatic Translations (Powered by Google, Microsoft®, Yandex, SDL Language Cloud, IBM Watson and Apertium):
AfrikaansAlbanianArabicBelarusianBulgarianCatalanChineseCroatianCzechDanishDutchEnglishEstonianFilipinoFinnishFrenchGalicianGermanGreekHaitian CreoleHebrewHindiHungarianIcelandicIndonesianIrishItalianJapaneseKoreanLatvianLithuanianMacedonianMalayMalteseNorwegianPersianPolishPortugueseRomanianRussianSerbianSlovakSlovenianSpanishSwahiliSwedishTaiwaneseThaiTurkishUkrainianVietnameseWelshYiddish
Translations delivered by vBET 4.10.1