View Full Version: Решени vBulletin API што vBET бескорисни
Јас неодамна инсталиран на API vBulletin на мојот 3.8 одбор за користење на мобилни апликации. Не знаев дека во прво време, но тоа го прави vBET не (3.4) функционира. Поточно ништо не е преведена и на знамето линкови стане неточни кога се гледаат друг превод страница.
Што можам да направам?
kamilkurczak
15-03-11, 14:46
Здраво,
Можете ли да ми даде рачно на овој vB API?
Дали ја имате променето некои во вашиот живот. Htaccess датотека?
Дали е ова употреба на API кука систем?
Можеби и ние треба да се направи интеграција со овој API.
Хмм сега за вашиот сајт stranslation работи. Дали ја исклучите оваа API?
Океј - сфатив дека приклучокот "print_output API" во global_complete е предизвикување на проблемот. Ја променив извршување со цел да се 1001 и дека ги поправија проблемот.
kamilkurczak
15-03-11, 14:49
Ви благодариме за вашиот одговор - решен:)
Всушност постои уште еден проблем со URL-то - линкови на преведени страници на други преводи имаат "vbet_flag-" во насловот. Се сомневам друг приклучок се меша со линкови.
Најде тоа - "API сесија Процес" под global_start - промена извршување со цел да се 6.
kamilkurczak
15-03-11, 18:34
Ви благодариме повторно!
Јас имам уште едно прашање - теми не се преведени кога корисникот мислења порака.
Што кука е одговорен за за тоа? (Веројатно само треба да го промените редоследот)
kamilkurczak
24-03-11, 20:26
хм не ми се разбере correclty. Кога би сакале да се преведе тема на преводот не е работа?
го преведеме во global_complete кука
Те молам дај ми рачно да пример.
Еве еден пример на ова случување: ridesharing - GPS мобилен телефон купување водич? (http://cellphoneforums.net/general-cell-phone-forum/t325454-191%3Bviajes-en-coche-gps-tel-233%3Bfono-celular-gu-237%3B-de-compras.html) [Lang = en] таг не беше ставен околу порака Кога корисникот го испратени.
сеуште има проблем со тоа - некој?
Јас навистина би го цениме одговор на ова
kamilkurczak
22-04-11, 17:06
Здраво, јас треба да побара Michał за ова прашање, бидејќи немам идеи уште.
kamilkurczak
12-05-11, 20:07
Здраво,
Ве молиме да се направи многу долг пост на странски јазик и да се провери дека не се уште работат (превод).
рачно од твојот пост не работи сега, за да можам да го проверам пак.
Google не може секогаш откриени на јазик за многу краток порака (можеби спелувањето грешка), па треба да се провери дека Вашата порака е помеѓу [lang = тагови. (Ова тагови кои се додавајќи newpost_process кука)
Значи, пробајте да го тестот за долга порака во странски јазик.
тука е нова тема за која не се преведени: рингтон (http://cellphoneforums.net/ *** / t327487-тон-на-llamada.html)
HTC е се филтрира од овој форум - целосно рачно е
http://cellphoneforums.net/htc/t327487-tono-de-llamada.html (без празни места)
kamilkurczak
12-05-11, 20:23
Ве молиме одговорете ми - whitch опција имате setted во admincp-> vBET-> Google-> Google јазик детекција.
напишете тука јазик Google откривање на доверба вредност
Ова е поставено на "секогаш доверба корисник"
Јас сум прилично сигурен дека тоа не е прашање, но сепак - тоа е директно да се направи со цел извршување на vBulletin API додаток кој се користи за нови мобилни апликации да се меша со додаток кој внесува lang тагови во еден пост.
kamilkurczak
12-05-11, 22:18
Секогаш доверба корисник Оваа опција е врз основа на поставувања на корисникот кој е пишување на порака. Така Google може да се препознае порака јазик од страна на корисникот поставувања. Ако корисникот има неговиот јазик не се постави - Google не може да го преведе.
Ако корисникот ќе го направи порака во друг јазик што во admincp - Google сè уште не може да го преведе.
Оваа опција е за оптимизации и ако оваа опција е овозможена - јазик тагови не ќе бидат додадени.
Ве молам одете на вашиот admincp-> vBET-> Google и
1. Намести Google јазик откривање да му верувате на Google, кога резултатот е доверба достоен
2. Намести Google јазик откривање на доверба до 0,1
3. тест! (Направи нова порака)
Треба да работи добро.
ВАЖНО - што треба да се пакувам старите мислења во lang тагови со рака.
Не сум сигурен сте разбирање на она што сакам да кажам дека - овие корисници имаат јазик во собата. Јас сум многу сигурен во тоа.
kamilkurczak
13-05-11, 16:24
Ве молиме тест. ако сеуште не се добри - Ние ќе се најде друго решение
Еве еден пример на ова случување: ridesharing - GPS мобилен телефон купување водич? (http://cellphoneforums.net/general-cell-phone-forum/t325454-191%3Bviajes-en-coche-gps-tel-233%3Bfono-celular-gu-237%3B-de-compras.html) [Lang = en] таг не беше ставен околу порака Кога корисникот го испратени.
Јас го посетиле вашиот сајт и не гледам каде би можел да одберете преводи. Како не ќе го реши ова? Постојат многу ситуации во кои луѓето треба да ги изберете јазиците...како на пример кога тие се користат туѓ компјутер, итн...
Marcin Kalak
26-05-15, 11:57
На оваа страница, знамиња се поставени на дното од страницата.
Automatic Translations (Powered by Google, Microsoft®,
Yandex, SDL Language Cloud, IBM Watson and Apertium):