View Full Version: Riješen Nakon registracije nije automatsko prevođenje
Hi there,
Instalirao sam vBET na vB 4.0.8 i imaju mali problem:
kada novi korisnik registrira, on će dobiti prikazano jezik (sa svim zastavama) kako je odabrati u registar obliku.
Nakon potvrde registracije pošte njegov jezik je spremljena u njegovom profilu, ali ne postoji automatska prijevod na svoj jezik. On je na press ručno pravo zastavu dobiti prijevod.
Kako mogu riješiti ovaj problem?
Hvala
2. Problem: napisanih članaka u cm (Početna stranica vB4) neće biti prevedeni na bilo kojem jeziku.
3. Problem:
U internetsku vezu treba "nontranslate" pravila biti neaktivna, jer linkovi neće raditi:
Ovdje je exaple moje Mail klijenata:
Dragi korisnika,
hvala za svoj post.
S obzirom na Vaše pitanje: što će pronaći sve relevantne informacije o našim istraživanjima u stvarnom Kompendij (http://blablablacom / shop / index.php? glavne = proizvodi i mačka = Zapad).
Ona sadrži veliku FAQ gotovo svih mogućih pitanja (s tona slike i video), i pomoći će vam ovdje detaljnije - a na najnižoj vrijeme i novac trošak za sve sudionike.
Samo jedna stvar: da bi bilo korisno dopustiti u postove "engleski", jer je to globalni jezik, a ako su neki komunikacijski problemi vidio, to će pomoći ako korisnik koji posts već možete postavljati na engleskom jeziku.
4. Problem:
ako je mjesto se šalje preko brzi odgovor, svi likovi su prikazani točni.
Ali ako korisnik postova svoj odgovor kroz "Go Advanced" gumb (WYSISWG urednik), a zatim su likovi prikazani krivu:
primjer:
danke für den Hinweis ....
U je njemački "U"
guranje - mogu li, molim Vas odgovoriti na moja pitanja. hvala
kamilkurczak
03-12-10, 12:28
4. Problem:
ako je mjesto se šalje preko brzi odgovor, svi likovi su prikazani točni.
Ali ako korisnik postova svoj odgovor kroz "Go Advanced" gumb (WYSISWG urednik), a zatim su likovi prikazani krivu:
primjer:
U je njemački "U"
Da, to je vBET bug. Mi radimo o tome. Danas ću pokušati vam dati rješenje.
kamilkurczak
03-12-10, 13:15
ok sam brzo rješenje za pitanje iz mog prethodnog posta.
MOLIMO ga koristiti ako koristite UTF-8 FORUM
1.make kopirati i uređivati datoteku:
forum root/includes/vbenterprisetranslator_functions_utils.php
2. u ovoj datoteci nalaze:
$string = preg_replace('/([\300-\337])([\200-\277])/e',
3. i zamijeniti sa:
$string = preg_replace('/([\304-\337])([\200-\277])/e',
4. spremiti datoteku
5. test it.
To je bio testiran na našem testnom forum na UTF-8 motor (poruka je napravio operi i IE), i to radi sada.
kamilkurczak
07-12-10, 10:34
bez odgovora - riješen. ako ne napišite ovdje i ja ću otvoriti ovaj thread opet.
bez odgovora - riješen. ako ne napišite ovdje i ja ću otvoriti ovaj thread opet.
Hi there,
molim vas dajte mi malo vremena, ja sam u ovom trenutku nema mogućnosti da ga testirati.
Jeste li provjerili druge probleme (1.-4.)?
Hvala!
1 -> postoji postojeće rješenje ovdje
2 -> provjerite http://www.vbenterprisetranslator.com/forum/vbet4-troubleshooting/413-faq-2.html # post1546
3 -> još jednom pogledati u našem FAQ sekciji - ovdje je dio:
notranslate BB kod je zadržati tekst nije preveden. Ako želite neki tekst i nakon ne prevesti, samo jednostavno iz njega unutar notranslate BBCode. To može biti korisno u slučaju neke pojmove, ili citat neke pjesme itd.
For example this text will never be translated. You can check it by clicking some translation flag - you will see this part will stay in original
Hvala na pomoći.
Točka 1,3,4 i 5 su riješeni sada.
Problem broj 2: FAQ (http://www.vbenterprisetranslator.com/forum/vbet4-troubleshooting/413-faq-2.html # post1546) nije radio za mene.
Pretpostavljam da sam unterstand nešto krivo.
) sam urediti htaccess:. htdocs / forum / .htaccess
b) i stavio kod da ga:
# Comment the following line (add '#' at the beginning)
# to disable mod_rewrite functions.
# Please note: you still need to disable the hack in
# the vBSEO control panel to stop url rewrites.
RewriteEngine On
# Some servers require the Rewritebase directive to be
# enabled (remove '#' at the beginning to activate)
# Please note: when enabled, you must include the path
# to your root vB folder (i.e. RewriteBase /forums/)
#RewriteBase /
#RewriteCond %{HTTP_HOST} !^www\.yourdomain\.com
#RewriteRule (.*) http://www.yourdomain.com/forums/$1 [L,R=301]
RewriteRule ^((urllist|sitemap_).*\.(xml|txt)(\.gz)?)$ vbseo_sitemap/vbseo_getsitemap.php?sitemap=$1 [L]
# vBET
# RULES for SEO translation links with vBSEO (have to be included before all rules to vbseo.php)
RewriteRule ^/?(af|sq|ar|be|bg|ca|zh-CN|hr|cs|da|nl|en|et|tl|fi|fr|gl|de|el|iw|hi|hu|is|id|ga|it|ja|ko|lv|lt|mk|ms|mt|no|fa|pl|pt|ro|ru|sr|sk|sl|es|sw|sv|zh-TW|th|tr|uk|vi|cy|yi)/gallery/(.*)?$ /gallery/$2?language=$1 [L,QSA]
RewriteRule ^/?(af|sq|ar|be|bg|ca|zh-CN|hr|cs|da|nl|en|et|tl|fi|fr|gl|de|el|iw|hi|hu|is|id|ga|it|ja|ko|lv|lt|mk|ms|mt|no|fa|pl|pt|ro|ru|sr|sk|sl|es|sw|sv|zh-TW|th|tr|uk|vi|cy|yi)/$ vbenterprisetranslator_seo.php?vbet_lang=$1&redirected=/ [L,QSA]
RewriteRule ^/?(af|sq|ar|be|bg|ca|zh-CN|hr|cs|da|nl|en|et|tl|fi|fr|gl|de|el|iw|hi|hu|is|id|ga|it|ja|ko|lv|lt|mk|ms|mt|no|fa|pl|pt|ro|ru|sr|sk|sl|es|sw|sv|zh-TW|th|tr|uk|vi|cy|yi)/(.*)?$ vbenterprisetranslator_seo.php?vbet_lang=$1&redirected=/$2 [L,QSA]
RewriteRule ^/?(af|sq|ar|be|bg|ca|zh-CN|hr|cs|da|nl|en|et|tl|fi|fr|gl|de|el|iw|hi|hu|is|id|ga|it|ja|ko|lv|lt|mk|ms|mt|no|fa|pl|pt|ro|ru|sr|sk|sl|es|sw|sv|zh-TW|th|tr|uk|vi|cy|yi)/$ index.php?language=$1&vbet_outside=true [L,QSA]
RewriteRule ^/?(af|sq|ar|be|bg|ca|zh-CN|hr|cs|da|nl|en|et|tl|fi|fr|gl|de|el|iw|hi|hu|is|id|ga|it|ja|ko|lv|lt|mk|ms|mt|no|fa|pl|pt|ro|ru|sr|sk|sl|es|sw|sv|zh-TW|th|tr|uk|vi|cy|yi)/(.*)?$ $2?language=$1&vbet_outside=true [L,QSA]
RewriteCond %{REQUEST_URI} !(admincp/|modcp/|vbseo_sitemap/|cron)
RewriteRule ^((archive/)?(.*\.php(/.*)?))$ vbenterprisetranslator_seo.php [L,QSA]
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !^(admincp|modcp|clientscript|cpstyles|images)/
RewriteRule $ vbenterprisetranslator_seo.php [L,QSA]
# vBET End
RewriteCond %{REQUEST_URI} !(admincp/|modcp/|cron|vbseo_sitemap)
RewriteRule ^((archive/)?(.*\.php(/.*)?))$ vbseo.php [L,QSA]
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !/(admincp|modcp|clientscript|cpstyles|images)/
RewriteRule ^(.+)$ vbseo.php [L,QSA]
Sve ostale Infos u FAQ nisu potrebni (?) Treba učiniti, jer vBulleting CMS je u direktorij / htdocs / foruma.
c) da ne radi: moj korisnički profil je njemački postavku. Kada sam objaviti u CMS novu članak na njemački - i nakon toga promijeniti svoje postavke korisnički profil na Engleski (ili jednostavno pritisnite engleskom zastavom), novi članak ostaje na njemačkom jeziku.
Hvala vam na odgovor!
U tim se linije:
RewriteRule ^/?(af|sq|ar|be|bg|ca|zh-CN|hr|cs|da|nl|en|et|tl|fi|fr|gl|de|el|iw|hi|hu|is|id|ga|it|ja|ko|lv|lt|mk|ms|mt|no|fa|pl|pt|ro|ru|sr|sk|sl|es|sw|sv|zh-TW|th|tr|uk|vi|cy|yi)/$ vbenterprisetranslator_seo.php?vbet_lang=$1&redirected=/ [L,QSA]
RewriteRule ^/?(af|sq|ar|be|bg|ca|zh-CN|hr|cs|da|nl|en|et|tl|fi|fr|gl|de|el|iw|hi|hu|is|id|ga|it|ja|ko|lv|lt|mk|ms|mt|no|fa|pl|pt|ro|ru|sr|sk|sl|es|sw|sv|zh-TW|th|tr|uk|vi|cy|yi)/(.*)?$ vbenterprisetranslator_seo.php?vbet_lang=$1&redirected=/$2 [L,QSA]
Dodajte svoj put foruma na kraju - umjesto / treba / forum / (ako je / foruma je vaš forum put). Tako bi trebao izgledati ovako:
RewriteRule ^/?(af|sq|ar|be|bg|ca|zh-CN|hr|cs|da|nl|en|et|tl|fi|fr|gl|de|el|iw|hi|hu|is|id|ga|it|ja|ko|lv|lt|mk|ms|mt|no|fa|pl|pt|ro|ru|sr|sk|sl|es|sw|sv|zh-TW|th|tr|uk|vi|cy|yi)/$ vbenterprisetranslator_seo.php?vbet_lang=$1&redirected=/forums/ [L,QSA]
RewriteRule ^/?(af|sq|ar|be|bg|ca|zh-CN|hr|cs|da|nl|en|et|tl|fi|fr|gl|de|el|iw|hi|hu|is|id|ga|it|ja|ko|lv|lt|mk|ms|mt|no|fa|pl|pt|ro|ru|sr|sk|sl|es|sw|sv|zh-TW|th|tr|uk|vi|cy|yi)/(.*)?$ vbenterprisetranslator_seo.php?vbet_lang=$1&redirected=/forums/$2 [L,QSA]
Gotovo,
ali bez uspjeha:
(Korisnički profil postavke: njemački) i postavljanje na njemačkom jeziku:
Neuer Artikel auf deutsch jetzt: sollte jetzt automatisch übersetzt werden.
)
(Korisnički profil postavke: njemački) nakon objave da je prikazana kao:
Neuer Artikel jetzt na engleskom jeziku: sollte jetzt à ¼ bersetzt Automatisch werden.
b)
A kad sam promijeniti postavke korisnički profil na engleski, onda sam se pokazala:
Neuer Artikel auf deutsch jetzt: sollte jetzt automatisch  ¼ bersetzt werden.
1. Problemi sa znakovima:) + b) - U dobiva na ¼
2. Njemački postovi će opet biti preveden na njemački za njemački korisnicima (i onda su u krivu):)
3. Govore engleski korisnici dobili neprevedena tekst na njemačkom jeziku glasi: B)
Hvala!
kamilkurczak
16-12-10, 23:16
o tome. Htaccess.
Ako želite imati izvan foruma stranicu prevedena, morate stvoriti novi Htaccess datoteku izvan foruma / mapu. (Ili urediti ovu datoteku ako postoji)
i staviti na ovu datoteku (pravila za prijevod stranice izvan foruma imenik):
RewriteRule ^/?(af|sq|ar|be|bg|ca|zh-CN|hr|cs|da|nl|en|et|tl|fi|fr|gl|de|el|iw|hi|hu|is|id|ga|it|ja|ko|lv|lt|mk|ms|mt|no|fa|pl|pt|ro|ru|sr|sk|sl|es|sw|sv|zh-TW|th|tr|uk|vi|cy|yi)/$ index.php?language=$1&vbet_outside=true [L,QSA]
RewriteRule ^/?(af|sq|ar|be|bg|ca|zh-CN|hr|cs|da|nl|en|et|tl|fi|fr|gl|de|el|iw|hi|hu|is|id|ga|it|ja|ko|lv|lt|mk|ms|mt|no|fa|pl|pt|ro|ru|sr|sk|sl|es|sw|sv|zh-TW|th|tr|uk|vi|cy|yi)/(.*)?$ $2?language=$1&vbet_outside=true [L,QSA]
RewriteCond %{QUERY_STRING} !vbet_outside=true
RewriteRule ^(.*)$ $1?vbet_outside=true [L,QSA]
i te bi trebao učiniti sljedeći Htaccess datoteku prevesti vaš forum.
drugi Htaccess datoteke bi trebale biti na forumu root folder (u forum /.
i ako koristite vBSEO datoteke bi trebao izgledati ovako:
# Comment the following line (add '#' at the beginning)
# to disable mod_rewrite functions.
# Please note: you still need to disable the hack in
# the vBSEO control panel to stop url rewrites.
RewriteEngine On
# Some servers require the Rewritebase directive to be
# enabled (remove '#' at the beginning to activate)
# Please note: when enabled, you must include the path
# to your root vB folder (i.e. RewriteBase /forums/)
#RewriteBase /
#RewriteCond %{HTTP_HOST} !^www\.yourdomain\.com
#RewriteRule (.*) http://www.yourdomain.com/forums/$1 [L,R=301]
RewriteRule ^((urllist|sitemap_).*.(xml|txt)(.gz)?)$ vbseo_sitemap/vbseo_getsitemap.php?sitemap=$1 [L]
# vBET
#RULES for SEO translation links with vBSEO (have to be included before all rules to vbseo.php)
#RewriteRule ^/?(af|sq|ar|be|bg|ca|zh-CN|hr|cs|da|nl|en|et|tl|fi|fr|gl|de|el|iw|hi|hu|is|id|ga|it|ja|ko|lv|lt|mk|ms|mt|no|fa|pl|pt|ro|ru|sr|sk|sl|es|sw|sv|zh-TW|th|tr|uk|vi|cy|yi)/$ vbenterprisetranslator_seo.php?vbet_lang=$1&redirected=/forums/ [L,QSA]
#RewriteRule ^/?(af|sq|ar|be|bg|ca|zh-CN|hr|cs|da|nl|en|et|tl|fi|fr|gl|de|el|iw|hi|hu|is|id|ga|it|ja|ko|lv|lt|mk|ms|mt|no|fa|pl|pt|ro|ru|sr|sk|sl|es|sw|sv|zh-TW|th|tr|uk|vi|cy|yi)/(.*)?$ vbenterprisetranslator_seo.php?vbet_lang=$1&redirected=/forums/$2 [L,QSA]
#RewriteCond %{REQUEST_URI} !(admincp/|modcp/|vbseo_sitemap/|cron)
#RewriteRule ^((archive/)?(.*\.php(/.*)?))$ vbenterprisetranslator_seo.php [L,QSA]
#RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
#RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d
#RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !^(admincp|modcp|clientscript|cpstyles|images)/
#RewriteRule $ vbenterprisetranslator_seo.php [L,QSA]
RewriteCond %{REQUEST_URI} !(admincp/|modcp/|cron|vbseo_sitemap)
RewriteRule ^((archive/)?(.*.php(/.*)?))$ vbseo.php [L,QSA]
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !/(admincp|modcp|clientscript|cpstyles|images)/
RewriteRule ^(.+)$ vbseo.php [L,QSA]
2. što je o svom pisma - kao što vidim da koristite ne UTF-8 forumu. Mi još uvijek radimo na ovo rješenje (jer rješenje od moj prethodni post je samo za UTF-8 forumi)
3. o jeziku podršku. Idi na admincp-> vBET-> Google i postaviti Google jezika prepoznavanja Uvijek vjeruj korisnika.
(Molimo Vas pročitajte opis ovu opciju), nakon tog skupa u usercp vas korisničkog jezika na njemački.
Idi na forum, napraviti novi thread na njemačkom ili napraviti novi članak u njemačkom -> trebali biste vidjeti svoj tekst na engleskom jeziku kada su na engleski prijevod ili na njemačkom jeziku kada su se na njemački prijevod.
Zahvaljujući kamilkurczak sam napravio sve izmjene i nadam se da će raditi.
S obzirom na posljednje otvaranje problema (točka broj 2).:
Mogu li izbjeći probleme kroz promjenu usporediti (ci_swedish?) U UTF-8?
Nisam imao mogućnost na instalaciju foruma odabrati UTF-8, a ja sam ne siguran zašto vB4 nije se automatski Švedski.
Ako da, kako to mogu promijeniti?
(Forum je trenutno još u ispitivanju načinu rada, dok su svi problemi riješeni).
Hvala!
Vi ne možete jednostavno pretvoriti vaše forum UTF-8, jer to može učiniti nered u vašoj bazi podataka (različiti kodiranja znakova).
Postoji rješenje na vBulletin forumu (https://www.vbulletin.org/forum/showthread.php?t=216863). Samo slijedite ove korake kako bi vaš forum UTiFied;)
Primijetiti da u koraku 18 od gornjeg opisa, morate napisati UTF-8 u malim (UTF-8).
Vidi -> ne-ne-upload | ReadMe.html. Tu si neke korake potrebne za UTF-8 forumima.
Automatic Translations (Powered by Google, Microsoft®,
Yandex, SDL Language Cloud, IBM Watson and Apertium):