PDA

Zobrazit plnou verzi: Vyřešeno Po registraci bez automatického překladu

Gordon78
26-11-10, 18:03
Dobrý den,

Nainstaloval jsem na BB vBET 4.0.8 a mají malý problém:
kdy nový uživatel zaregistruje, získá zobrazí jazyka (se všemi příznaky), že si má vybrat do registračního formuláře.

Po potvrzení registrace mailem jeho jazyk je uložena v jeho profilu, ale není tam žádný automatický překlad do svého jazyka. Má stisknout ručně právo vlajku dostat překladu.

Jak mohu tento problém vyřešit?

Díky

Gordon78
27-11-10, 16:20
2. Problém: napsaných článků v CMS (tlačítko Home, VB4) nebudou přeloženy v jakémkoli jazyce.

Gordon78
27-11-10, 22:39
3. Problém:
Na internetu odkaz by měl "nontranslate" pravidla aktivní, protože spojení nebude fungovat:

Zde je exaple na můj mail k zákazníkovi:

Vážený uživateli,

Díky za váš příspěvek.
Pokud jde o vaši otázku: najdete všechny důležité informace z našeho výzkumu v aktuální Přehled (http://blablabla.com/shop/index.php?main=products&cat=SW).
Obsahuje velké FAQ téměř všechny možné otázky (s hromadou fotek a videa) a pomůže vám tu podrobně - a za co nejnižší náklady na čas a peníze pro všechny účastníky.

Gordon78
27-11-10, 22:48
Jen jedna věc: že by bylo užitečné, aby na tato místa "anglický", protože se jedná o globální jazyk, a pokud nějaké problémy s komunikací jsou vidět, pomůže to v případě, že uživatel, který již příspěvky mohou posílat anglicky.

Gordon78
27-11-10, 22:58
4. Problém:
Je-li místo, je poslán přes rychlou odpověď, jsou všechny znaky zobrazeny správně.

Pokud však uživatel příspěvky jeho odpověď do "Go Advanced" tlačítko (WYSISWG editor), pak znaky jsou zobrazeny špatně:

Příklad:

danke für den Hinweis ....

U je německý "U"

Gordon78
02-12-10, 22:12
Push - Můžete mi prosím odpovědět na mé otázky. díky

kamilkurczak
03-12-10, 12:28
4. Problém:
Je-li místo, je poslán přes rychlou odpověď, jsou všechny znaky zobrazeny správně.

Pokud však uživatel příspěvky jeho odpověď do "Go Advanced" tlačítko (WYSISWG editor), pak znaky jsou zobrazeny špatně:

Příklad:

U je německý "U"

Ano, je to bug vBET. Snažíme se o tom. Dnes se budu snažit, aby vám řešení.

kamilkurczak
03-12-10, 13:15
ok mám rychlé řešení problému z mé předchozí příspěvek.
Nebojte se je použít, pokud používáte UTF-8 FORUM

1.make zkopírovat a upravit soubor:

forum root/includes/vbenterprisetranslator_functions_utils.php
2. V tomto souboru najdete:

$string = preg_replace('/([\300-\337])([\200-\277])/e',
3. a nahradit:

$string = preg_replace('/([\304-\337])([\200-\277])/e',
4. Uložení souboru
5. vyzkoušet.

To bylo testováno v našich testovacích fórum o utf-8 motor (zpráva byla ze strany Opery a IE), tak to funguje nyní.

kamilkurczak
07-12-10, 10:34
Žádná odpověď - vyřešen. Pokud ne, prosím napište sem a já se otevře toto vlákno znovu.

Gordon78
08-12-10, 23:26
Žádná odpověď - vyřešen. Pokud ne, prosím napište sem a já se otevře toto vlákno znovu.

Dobrý den,
Prosím, dejte mi nějaký čas, mám v současné době neexistuje možnost vyzkoušet.
Věděli jste zkontrolovat jiné problémy (1.-4.)?

Díky!

mateuszr
09-12-10, 09:57
1 -> Je tu stávající řešení zde

2 -> zkontrolujte http://www.vbenterprisetranslator.com/forum/vbet4-troubleshooting/413-faq-2.html # post1546

3 -> ještě jednou podívat v naší sekci FAQ - Zde je část:

notranslate BB kód je, aby text nebyl přeložen. Pokud chcete, text i místo se nepřekládají, pouze jednoduché se to uvnitř notranslate BBCode. To může být užitečné v případě některých pojmů, nebo citace z některých básní apod.

For example this text will never be translated. You can check it by clicking some translation flag - you will see this part will stay in original

Gordon78
15-12-10, 23:28
Díky za pomoc.
Bod 1,3,4 a 5 jsou řešeny nyní.

Problém č. 2: FAQ (http://www.vbenterprisetranslator.com/forum/vbet4-troubleshooting/413-faq-2.html # post1546) neměl pracoval pro mě.

Myslím, že jsem udělal něco špatně unterstand.
a) jsem upravovat své htaccess:. htdocs / forum / .htaccess

b) a umístil je kód:
# Comment the following line (add '#' at the beginning)
# to disable mod_rewrite functions.
# Please note: you still need to disable the hack in
# the vBSEO control panel to stop url rewrites.
RewriteEngine On

# Some servers require the Rewritebase directive to be
# enabled (remove '#' at the beginning to activate)
# Please note: when enabled, you must include the path
# to your root vB folder (i.e. RewriteBase /forums/)
#RewriteBase /

#RewriteCond %{HTTP_HOST} !^www\.yourdomain\.com
#RewriteRule (.*) http://www.yourdomain.com/forums/$1 [L,R=301]

RewriteRule ^((urllist|sitemap_).*\.(xml|txt)(\.gz)?)$ vbseo_sitemap/vbseo_getsitemap.php?sitemap=$1 [L]

# vBET
# RULES for SEO translation links with vBSEO (have to be included before all rules to vbseo.php)
RewriteRule ^/?(af|sq|ar|be|bg|ca|zh-CN|hr|cs|da|nl|en|et|tl|fi|fr|gl|de|el|iw|hi|hu|is|id|ga|it|ja|ko|lv|lt|mk|ms|mt|no|fa|pl|pt|ro|ru|sr|sk|sl|es|sw|sv|zh-TW|th|tr|uk|vi|cy|yi)/gallery/(.*)?$ /gallery/$2?language=$1 [L,QSA]
RewriteRule ^/?(af|sq|ar|be|bg|ca|zh-CN|hr|cs|da|nl|en|et|tl|fi|fr|gl|de|el|iw|hi|hu|is|id|ga|it|ja|ko|lv|lt|mk|ms|mt|no|fa|pl|pt|ro|ru|sr|sk|sl|es|sw|sv|zh-TW|th|tr|uk|vi|cy|yi)/$ vbenterprisetranslator_seo.php?vbet_lang=$1&redirected=/ [L,QSA]
RewriteRule ^/?(af|sq|ar|be|bg|ca|zh-CN|hr|cs|da|nl|en|et|tl|fi|fr|gl|de|el|iw|hi|hu|is|id|ga|it|ja|ko|lv|lt|mk|ms|mt|no|fa|pl|pt|ro|ru|sr|sk|sl|es|sw|sv|zh-TW|th|tr|uk|vi|cy|yi)/(.*)?$ vbenterprisetranslator_seo.php?vbet_lang=$1&redirected=/$2 [L,QSA]

RewriteRule ^/?(af|sq|ar|be|bg|ca|zh-CN|hr|cs|da|nl|en|et|tl|fi|fr|gl|de|el|iw|hi|hu|is|id|ga|it|ja|ko|lv|lt|mk|ms|mt|no|fa|pl|pt|ro|ru|sr|sk|sl|es|sw|sv|zh-TW|th|tr|uk|vi|cy|yi)/$ index.php?language=$1&vbet_outside=true [L,QSA]
RewriteRule ^/?(af|sq|ar|be|bg|ca|zh-CN|hr|cs|da|nl|en|et|tl|fi|fr|gl|de|el|iw|hi|hu|is|id|ga|it|ja|ko|lv|lt|mk|ms|mt|no|fa|pl|pt|ro|ru|sr|sk|sl|es|sw|sv|zh-TW|th|tr|uk|vi|cy|yi)/(.*)?$ $2?language=$1&vbet_outside=true [L,QSA]

RewriteCond %{REQUEST_URI} !(admincp/|modcp/|vbseo_sitemap/|cron)
RewriteRule ^((archive/)?(.*\.php(/.*)?))$ vbenterprisetranslator_seo.php [L,QSA]
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !^(admincp|modcp|clientscript|cpstyles|images)/
RewriteRule $ vbenterprisetranslator_seo.php [L,QSA]
# vBET End

RewriteCond %{REQUEST_URI} !(admincp/|modcp/|cron|vbseo_sitemap)

RewriteRule ^((archive/)?(.*\.php(/.*)?))$ vbseo.php [L,QSA]

RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !/(admincp|modcp|clientscript|cpstyles|images)/
RewriteRule ^(.+)$ vbseo.php [L,QSA]

Všechny ostatní info ve FAQ nejsou potřeba (?), Je třeba udělat, protože vBulleting CMS je uvnitř adresáře / htdocs / forums.

c) Je nefunguje: Můj profil uživatele má německé prostředí. Když jsem se zveřejní v CMS nový článek na německé - a po této změnit nastavení uživatelského profilu na anglické (nebo jednoduše stiskněte anglické vlajky), nový článek zůstává v němčině.

Díky za Vaši odpověď!

mateuszr
16-12-10, 09:39
V těchto pro řádky:

RewriteRule ^/?(af|sq|ar|be|bg|ca|zh-CN|hr|cs|da|nl|en|et|tl|fi|fr|gl|de|el|iw|hi|hu|is|id|ga|it|ja|ko|lv|lt|mk|ms|mt|no|fa|pl|pt|ro|ru|sr|sk|sl|es|sw|sv|zh-TW|th|tr|uk|vi|cy|yi)/$ vbenterprisetranslator_seo.php?vbet_lang=$1&redirected=/ [L,QSA]
RewriteRule ^/?(af|sq|ar|be|bg|ca|zh-CN|hr|cs|da|nl|en|et|tl|fi|fr|gl|de|el|iw|hi|hu|is|id|ga|it|ja|ko|lv|lt|mk|ms|mt|no|fa|pl|pt|ro|ru|sr|sk|sl|es|sw|sv|zh-TW|th|tr|uk|vi|cy|yi)/(.*)?$ vbenterprisetranslator_seo.php?vbet_lang=$1&redirected=/$2 [L,QSA]

Přidejte svůj fórum cestu na závěr - místo / je třeba / Fórum / (if / fórum je fórum cesty). Tak to by mělo vypadat takto:

RewriteRule ^/?(af|sq|ar|be|bg|ca|zh-CN|hr|cs|da|nl|en|et|tl|fi|fr|gl|de|el|iw|hi|hu|is|id|ga|it|ja|ko|lv|lt|mk|ms|mt|no|fa|pl|pt|ro|ru|sr|sk|sl|es|sw|sv|zh-TW|th|tr|uk|vi|cy|yi)/$ vbenterprisetranslator_seo.php?vbet_lang=$1&redirected=/forums/ [L,QSA]
RewriteRule ^/?(af|sq|ar|be|bg|ca|zh-CN|hr|cs|da|nl|en|et|tl|fi|fr|gl|de|el|iw|hi|hu|is|id|ga|it|ja|ko|lv|lt|mk|ms|mt|no|fa|pl|pt|ro|ru|sr|sk|sl|es|sw|sv|zh-TW|th|tr|uk|vi|cy|yi)/(.*)?$ vbenterprisetranslator_seo.php?vbet_lang=$1&redirected=/forums/$2 [L,QSA]

Gordon78
16-12-10, 19:18
Hotovo,

ale bez úspěchu:

(Nastavení uživatelského profilu: němčina) a vysílání v němčině:

Neuer Artikel Jetzt auf deutsch: sollte jetzt Automatisch übersetzt werden.

a)
(Nastavení uživatelského profilu: němčina) Po odeslání se zobrazí jako:

Neuer Artikel Jetzt anglicky: sollte jetzt ¼ bersetzt Automatisch werden.

b)
A když jsem změnit nastavení uživatelského profilu, anglicky, pak jsem si na obrázku:

Neuer Artikel Jetzt auf deutsch: sollte jetzt Automatisch ¼ bersetzt werden.

1. Problémy s příznaky: a) + b) - U dostane na ¼
2. Německá pracovní místa budou opět přeložen do němčiny na německé uživatele (a pak se mýlí):)
3. Anglicky mluvící uživatelé dostanou nepřeložené text v němčině si můžete přečíst: b)

Díky!

kamilkurczak
16-12-10, 23:16
O programu. htaccess.
Pokud chcete mít mimo fórum stránky, musíte si vytvořit nový htaccess mimo fóra / složky. (Nebo upravit, pokud tento soubor existuje)
a dát do tohoto souboru (pravidla pro překlad stránek mimo forum Directory):

RewriteRule ^/?(af|sq|ar|be|bg|ca|zh-CN|hr|cs|da|nl|en|et|tl|fi|fr|gl|de|el|iw|hi|hu|is|id|ga|it|ja|ko|lv|lt|mk|ms|mt|no|fa|pl|pt|ro|ru|sr|sk|sl|es|sw|sv|zh-TW|th|tr|uk|vi|cy|yi)/$ index.php?language=$1&vbet_outside=true [L,QSA]
RewriteRule ^/?(af|sq|ar|be|bg|ca|zh-CN|hr|cs|da|nl|en|et|tl|fi|fr|gl|de|el|iw|hi|hu|is|id|ga|it|ja|ko|lv|lt|mk|ms|mt|no|fa|pl|pt|ro|ru|sr|sk|sl|es|sw|sv|zh-TW|th|tr|uk|vi|cy|yi)/(.*)?$ $2?language=$1&vbet_outside=true [L,QSA]

RewriteCond %{QUERY_STRING} !vbet_outside=true
RewriteRule ^(.*)$ $1?vbet_outside=true [L,QSA]

a vy byste měli udělat další htaccess soubor k překladu fórum.
druhé htaccess by měl být ve složce forum root (v forum /.
a pokud používáte vBSEO souboru by měl vypadat takto:

# Comment the following line (add '#' at the beginning)
# to disable mod_rewrite functions.
# Please note: you still need to disable the hack in
# the vBSEO control panel to stop url rewrites.
RewriteEngine On

# Some servers require the Rewritebase directive to be
# enabled (remove '#' at the beginning to activate)
# Please note: when enabled, you must include the path
# to your root vB folder (i.e. RewriteBase /forums/)
#RewriteBase /

#RewriteCond %{HTTP_HOST} !^www\.yourdomain\.com
#RewriteRule (.*) http://www.yourdomain.com/forums/$1 [L,R=301]

RewriteRule ^((urllist|sitemap_).*.(xml|txt)(.gz)?)$ vbseo_sitemap/vbseo_getsitemap.php?sitemap=$1 [L]

# vBET
#RULES for SEO translation links with vBSEO (have to be included before all rules to vbseo.php)
#RewriteRule ^/?(af|sq|ar|be|bg|ca|zh-CN|hr|cs|da|nl|en|et|tl|fi|fr|gl|de|el|iw|hi|hu|is|id|ga|it|ja|ko|lv|lt|mk|ms|mt|no|fa|pl|pt|ro|ru|sr|sk|sl|es|sw|sv|zh-TW|th|tr|uk|vi|cy|yi)/$ vbenterprisetranslator_seo.php?vbet_lang=$1&redirected=/forums/ [L,QSA]
#RewriteRule ^/?(af|sq|ar|be|bg|ca|zh-CN|hr|cs|da|nl|en|et|tl|fi|fr|gl|de|el|iw|hi|hu|is|id|ga|it|ja|ko|lv|lt|mk|ms|mt|no|fa|pl|pt|ro|ru|sr|sk|sl|es|sw|sv|zh-TW|th|tr|uk|vi|cy|yi)/(.*)?$ vbenterprisetranslator_seo.php?vbet_lang=$1&redirected=/forums/$2 [L,QSA]

#RewriteCond %{REQUEST_URI} !(admincp/|modcp/|vbseo_sitemap/|cron)
#RewriteRule ^((archive/)?(.*\.php(/.*)?))$ vbenterprisetranslator_seo.php [L,QSA]

#RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
#RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d
#RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !^(admincp|modcp|clientscript|cpstyles|images)/
#RewriteRule $ vbenterprisetranslator_seo.php [L,QSA]

RewriteCond %{REQUEST_URI} !(admincp/|modcp/|cron|vbseo_sitemap)

RewriteRule ^((archive/)?(.*.php(/.*)?))$ vbseo.php [L,QSA]

RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !/(admincp|modcp|clientscript|cpstyles|images)/
RewriteRule ^(.+)$ vbseo.php [L,QSA]

2. A co vaše dopisy - jak vidím, není použití utf-8 forum. Stále pracujeme na toto řešení (protože řešení od mé předchozí příspěvek je určen pouze pro utf-8 forums)

3. o jazykovou podporu. Přejít na admincp-> vBET-> Google a nastavit Google rozpoznávání jazyka vždy důvěřovat uživatele.
(Prosím, přečtěte si popis této možnosti), poté nastavit v usercp si uživatel jazyka německého.
Přejít na fórum, aby nové vlákno v němčině nebo vytvořit nový článek v němčině -> byste měli vidět svůj text v anglické, když se na anglický překlad, nebo v němčině, když jste na německý překlad.

Gordon78
20-12-10, 22:52
Díky kamilkurczak, udělal jsem všechny změny a doufám, že to bude fungovat dobře.

S ohledem na poslední otevřený problém (bod č. 2).:
Mohu se vyhnout problémům díky střídání třídit (ci_swedish?) Na UTF-8?
Neměl jsem možnost na zřízení fóra zvolit UTF-8, a jsem si jistý, proč VB4 vzal automaticky švédštině.

Pokud ano, jak mohu změnit?
(Forum je v současné době stále ještě v testovacím režimu, dokud se všechny problémy se řeší).

Díky!

mateuszr
21-12-10, 15:09
Nelze jednoduše převést fóra, UTF-8, protože to může dělat nepořádek v databázi (různé kódování znaků).
Je tu řešení na phpBB fórum (https://www.vbulletin.org/forum/showthread.php?t=216863). Postupujte podle následujících kroků, aby se vaše fórum UTiFied;)

Všimněte si, že v kroku 18 z výše uvedeného popisu, budete muset napsat UTF-8 v malém písmu (UTF-8).
See -> Do-Not-upload | readme.html. Tam jsme některé kroky potřebné pro fóra UTF-8.

Automatic Translations (Powered by Google, Microsoft®, Yandex, SDL Language Cloud, IBM Watson and Apertium):
AfrikaansAlbanianArabicBelarusianBulgarianCatalanChineseCroatianCzechDanishDutchEnglishEstonianFilipinoFinnishFrenchGalicianGermanGreekHaitian CreoleHebrewHindiHungarianIcelandicIndonesianIrishItalianJapaneseKoreanLatvianLithuanianMacedonianMalayMalteseNorwegianPersianPolishPortugueseRomanianRussianSerbianSlovakSlovenianSpanishSwahiliSwedishTaiwaneseThaiTurkishUkrainianVietnameseWelshYiddish
Translated to other languages thanks to vB Enterprise Translator 4.10.1