PDA

Zobrazit plnou verzi: Vyřešeno příliš mnoho připojení db chyba během aktualizace mezipaměti

krisp
17-12-09, 01:17
Minulou noc jsem se náhodou probudil trochu po 4 ráno, kdy na fóru náhle klesla na 20 min, jako je:

Chyba v databázi na vBulletin:

mysqli_real_connect () [<a href='function.mysqli-real-connect'> function.mysqli-real-connect </ a>]: (08004/1040): Příliš mnoho spojení
/ Var / www / vhosts / ... / httpdocs / includes / class_core.php on line 1138

MySQL Error:
Číslo chyby:
Poptávka Datum: úterý 15.prosinec 2009 @ 04:28:00
Chyba Datum: Úterý 15.prosinci 2009 @ 04:28:00
Scénář: http://.../
Odkazující:
IP adresa:
Uživatelské jméno:
ClassName: vB_Database_MySQLi
Verze MySQL:
-->

Teď jsem nikdy nezažil to předtím, a já jsem přemýšlel, jestli je to náhoda, že to bylo asi aktualizace mezipaměti vb Naplánované úlohy.

Ověřil jsem si dnes ráno a je všechno v pořádku, takže to nebude opakovat i dnes.

Tento server Zdálo se, že třeba zdůraznit, protože jsem měl další fóra na stejném serveru bez vbet, který byl spuštěn v pořádku výpadek mého vbet fóra.

Při pohledu na serverlog, je to zřejmě nějaký bot činnost, ale ne moc činnost uživatele. Zdálo se, že si boty OK 200 - ale normální uživatelé si dberror. Také podivně záznamy v logu serveru se nezdá být řazeny chronologicky ...

Trochu puzzele ... Možná můžete mi říct, jestli includes / class_core.php on line 1138 se podílí na aktualizaci cache? Nebo snad někteří z vás nápad, jak řešit tohle?

vBET
17-12-09, 01:31
vBET nevytváří nová spojení - to může znovu navázat spojení, ale to je pouze tehdy, pokud dojde ke ztrátě skutečně jeden (v případě, překlady přichází příliš pozdě od Google). A toto spojení je provedeno $ vBulletinu-> db-> connect to vBulletin se všechny potřebné zúčtování na konci.

Takže v této chvíli si myslíme, že problém je někde jinde.

class_core.php není náš soubor a to nepoužívá přímo vBET cache - ale pokud tento soubor je zodpovědný za provádění naplánované úlohy, pak to bude také provádět vyrovnávací paměti zúčtování.

vBET
17-12-09, 01:54
A ještě jedna věc. Pokud píšete o vymazání vyrovnávací paměti vBET, pak prosím, sakra, kolik dat jste v cache. Pokud je opravdu velké množství, pak prosím změnit mezipaměť zúčtování strategii.
vBET nevytváří další spojení, ale v případě čištění trvá příliš dlouho, pak se ostatní klienti čekají i nové spoje jsou vytvořeny pomocí VB pro nové klienty, které nemocný čekat. To je důvod, proč jsme přidali několik zúčtování strategie. Pro opravdu velké množství dat, využijte poslední strategie.

Vezměte prosím na vědomí, že tato otázka bude minimalizováno na 3.3.0, protože jsme se rozdělit vyrovnávací stoly pro každý jazyk, takže indexy budou 52 krát menší a zúčtování bude mnohem rychlejší - smazání dat je velmi jednoduché, ale velké aktualizace indexů není nutné. Takže v této chvíli prosím zvažte použití jiných zúčtování strategie, které jsou lepší pro velké indexy:)

krisp
17-12-09, 05:22
Se stalo opět 04 - 05 - ve všech oblastech se příliš mnoho spojení. Myslím, že máte pravdu. Forum je zaneprázdněn vymazání cache a vyhledávací roboty je manipulace s jedním požadavku za sekundu. Viděl jsem serverload byla extrémně vysoká. Nyní je opět velmi nízká. vbet db cca 1.1 GB

Jsem přešel na "Smazat všechny cache jednou vyrovnávací interval TTL".

Zní to opravdu velmi dobrý 330 řeší tento problém!

Automatic Translations (Powered by Google, Microsoft®, Yandex, SDL Language Cloud, IBM Watson and Apertium):
AfrikaansAlbanianArabicBelarusianBulgarianCatalanChineseCroatianCzechDanishDutchEnglishEstonianFilipinoFinnishFrenchGalicianGermanGreekHaitian CreoleHebrewHindiHungarianIcelandicIndonesianIrishItalianJapaneseKoreanLatvianLithuanianMacedonianMalayMalteseNorwegianPersianPolishPortugueseRomanianRussianSerbianSlovakSlovenianSpanishSwahiliSwedishTaiwaneseThaiTurkishUkrainianVietnameseWelshYiddish
Translated to other languages thanks to vBET Translator 4.10.1