PDA

View Full Version: Решени твърде много връзки db грешка по време на кеш актуализация

krisp
17-12-09, 01:17
Другата нощ аз се случи да бъдете будни, малко след 4 сутринта, където форум изведнъж се като 20 мин.:

Грешка в база данни в Еврофутбол:

mysqli_real_connect () [<a href='function.mysqli-real-connect'> function.mysqli-реално свърже </ A>]: (08004/1040): Твърде много връзки
/ Var / WWW / хостове / ... / httpdocs / включва / class_core.php он-лайн 1138

MySQL Грешка:
Номер на грешка:
Искане Дата: вторник, 15 декември 2009 @ 04:28:00
Грешка Дата: вторник, 15 декември 2009 @ 04:28:00
: Http://.../ на сценарии
Referrer:
IP адрес:
Потребителско име:
Име на класа: vB_Database_MySQLi
MySQL Version:
-->

Сега, аз никога не съм опитен това и преди, и аз съм се чудех, ако това е съвпадение, че това е около кеш Vb актуализация в планирани задачи.

Проверих тази сутрин и всичко е добре, така че не повторя днес.

Сървърът изглеждаше, че не трябва да се подчертае, тъй като имах друг форум на същия сървър, без да vbet, че е добре по време на престоите ми vbet форум.

Гледайки на serverlog, там изглежда да бъде някаква дейност на бота, но не много на активността на потребителя. Ботове изглеждаше ОК 200 - но обикновените потребители се dberror. Също така странно записите в дневника на сървъра не изглежда да се сортират хронологично ...

Малко по-на puzzele ... може би можете да ми кажете, ако включва / class_core.php по линия 1138 участва в актуализиране на кеш паметта? Или може би някои от вас имат идея как да разрешите този?

vBET
17-12-09, 01:31
vBET не създава нови връзки - той може да възстанови връзката, но това е само ако действително се губи (в случай, ако преводи идва твърде късно от Google). И тази връзка е направено от $ Еврофутбол-> DB-> Свързване Еврофутбол направи всички необходими клиринг в края.

Така че в този момент, ние мислим, че проблемът е някъде другаде.

class_core.php нашите файла не е и не използва пряко vBET кеш, но ако този файл е отговорен за изпълнение на планирана задача, а след това това също така ще изпълни изчистване на кеш паметта.

vBET
17-12-09, 01:54
Още едно нещо. Ако пишете за vBET кеш клиринг, моля дяволите, колко данните, които са в кеш. Ако това е наистина голямо количество, то моля промените стратегия за изчистване на кеш паметта.
vBET не създават допълнителни връзки, но ако клиринг отнема твърде много време, а след това и други клиенти чакат, и са създадени нови връзки от Автоматични за нови клиенти, които болни чакам. Ето защо ние добавите няколко клиринг стратегия. За наистина голямо количество данни, моля използвайте последна стратегия.

Моля, обърнете внимание, че този въпрос ще бъдат сведени до минимум в 3.3.0, тъй като ние ще се раздели на кеш маси за всеки език, така че индексът ви ще бъде 52 пъти по-малки и клиринг ще бъде много по-бързо - изтриване на данни е бърза, но актуализиране на големи индекси, не е необходимо. Така че в този момент, моля, помисли за използването на други клиринг стратегия, които са по-добре за големи индекси:)

krisp
17-12-09, 05:22
Е станало отново от 04-05 - всички области с прекалено много връзки. Мисля, че сте прав. Форумът е зает с изчистване на кеш паметта и ботове за търсене са подправяне на едно искане в секунда. Можех да видя serverload е изключително висок. Сега е много ниско, отново. vbet db около 1,1 GB

Аз са преминали към "Изтриване на всички кеш данни веднъж за интервал кеш TTL".

Звучи много добра наистина 330 адреси този проблем!

Automatic Translations (Powered by Google, Microsoft®, Yandex, SDL Language Cloud, IBM Watson and Apertium):
AfrikaansAlbanianArabicBelarusianBulgarianCatalanChineseCroatianCzechDanishDutchEnglishEstonianFilipinoFinnishFrenchGalicianGermanGreekHaitian CreoleHebrewHindiHungarianIcelandicIndonesianIrishItalianJapaneseKoreanLatvianLithuanianMacedonianMalayMalteseNorwegianPersianPolishPortugueseRomanianRussianSerbianSlovakSlovenianSpanishSwahiliSwedishTaiwaneseThaiTurkishUkrainianVietnameseWelshYiddish
Translations supported by vB Enterprise Translator 4.10.1