Ważne: Ta strona jest za pomocą plików cookie (cookies). Za pomocą tej strony internetowej bez wyłączania plików cookie w przeglądarce, oznacza to, że użytkownik zgadza się za to.
Kup Teraz! Funkcje Pliki do pobrania

Zarabiaj z nami!

Jeśli chcieliby Państwo rozpocząć zarabianie pieniędzy z vBET dołączyć do Program partnerski.
Strona 2 z 2 FirstPierwszy 12
Wyniki 11 do 20 z 20

Wątek: Po rankbadges aktualizacji zostanie zabrane.

Michał Podbielski (vBET pracowniczego) vBET's Avatar

Cały kod o grupy użytkowników, które masz w pliku / Includes / vbenterprisetranslator_functions_usergroups.php.

Jest tylko jedna funkcja, która jest używana jako reakcja na logikę vBulletin (na hak: userdata_presave) I nazwę funkcja jest vbenterprisetranslator_functions_usergroups.php (7 meczów).

Inne 2 funkcje w pliku, który sprawia, że zmiany są używane do usuwania vBET Grupy w vBET-un instalacji i nigdzie indziej.

Jeśli więc jest źle ze względu na vBET, to może być tylko z powodu funkcji vbet_changeDefaultLanguageGroup. Nic innego nie dokonywania żadnych zmian na grupy.

Więc jeśli chcesz go wyłączyć, to najprostszym sposobem jest po prostu wyłączyć "Ustaw odpowiedni język domyślny Group" wtyczki. Będzie to jednak wyłączyć automatyczne uchwyt do Grupy vBET. Więc jeśli chcesz te również usunąć tylko usunąć przez Admin CP.

Zalecamy po prostu wyłączyć wtyczki w pierwszej kolejności. Jeżeli zauważysz, że problem zniknie, to możemy sprawdzić go ponownie (sprawdziliśmy to już dwa razy), nadal mamy to samo - nie wiemy, jak odtworzyć problem.

Możesz też sprawdzić inne wtyczki do haka userdata_presave i zmień kolejność wykonywania, aby była wykonywana przed/po wtyczce vBET.
    Ostatnio edytowane przez vBET; 06-06-11 W 20:41.

Senior Member

Po wyłączeniu, że wtyczki, i działa bez niej około 48 godzin teraz, nie miałem tego problemu ponownie. Więc myślę, że byłoby bezpiecznie założyć, że to dlatego, że vBET dodano dodatkowe grupy użytkowników, a jeśli masz kilka już z jakiegoś powodu innych dostaje zabrano z niektórych cron działa. lol, że brzmi trochę niejasne wiem, ale bez wtyczki wszystko jest dobre ponownie.

OK, więc - sprawdzimy go ponownie. To był tylko zmiany wprowadzone - wyłączenie wtyczki? Czy Grupy vBET nadal na forum lub usunięte te? Co to jest dokładnie wersję vBulettin (chcemy wyglądać blisko nie tylko w naszym kodzie, ale także w środowisku hak)?

Senior Member

Tak, to jedyna zmiana zrobiłem. I wziąłem kleszcze się z grup do vBET. Ale oni wciąż istnieją jednak. Czy istnieje prosty sposób usunąć te? Ponieważ zajmuje dużo miejsca.

Quote Napisał Taurus View Post
    I wziąłem kleszcze się z grup do vBET.
    Co to dokładnie oznacza? Zrobiłeś co?

O usuwaniu grup vBET-możesz to zrobić przez Admin CP w opcjach vBulletin, lub wykonując funkcję vbet_removeDefaultLanguageGroups z / Includes / vbenterprisetranslator_functions_usergroups.php

Należy pamiętać, że jeśli usuniesz te będą nie być ale do przyjrzenia się tej sprawie, ponieważ zdarza się tylko na forum.

Senior Member

Co to dokładnie oznacza? Zrobiłeś co?
    I niezaznaczonego grupy użytkowników z vBET. Podobnie jak podczas wyboru użytkownika w AKP będzie miał kleszcza / znak, powiedzmy, "hiszpański" jako dodatkowe grupy użytkowników. I to odznaczone.

Jak napisałem ci w PM nadal nie wiem co jest powodem tego problemu na forum. Wciąż jednak kilka zmian w vBET kod w tym obszarze. Teraz vBET będzie obsługiwać grupy użytkowników tylko wtedy, gdy pewne grupy użytkowników zmienione lub gdy Chânes ustawienia domyślnego języka. Tak więc w hak jest dodawany warunek:
    PHP Code:
    if ($this->setfields['membergroupids'] || $this->setfields['vbet_def_lang']) { 
    Nie mam pojęcia, przyczyni się do problemu, ponieważ nie wiemy, co go wywołuje. W każdym razie możliwe jest, że to pomoże. Jak pisałem Ci w PM, w historii zmian często Grupy sprzed kolumnie została wyczyszczona - może dlatego, że te nie gdzie ładowane z bazy danych w ogóle. Z tego warunku w takich przypadkach vBET nie zrobi nic, bo w przypadkach, gdy użytkownik zmieni stoisku danych przez CP użytkownika lub administratora przez Admin CP, a następnie Grupy są załadowane.

Będzie to uwzględnione w następnej wersji, więc proszę to sprawdzić. Jeśli to nie zadziała wtedy wyłączyć hak ponownie i zrobiliśmy badania ponownie.

Prosimy o potwierdzenie po aktualizacji nie pomaga.

EDITED - jest to potwierdzone. Na szybkie ustalenie, proszę:
    1. Idź do CP Admin -> Wtyczki i Produkty -> Plugin Manager
    2. Znajdź haka nazwie Ustaw odpowiednią grupę Język domyślny do haka userdata_presave i kliknij Edytuj dla niego
    3. Dodaj na początku kodu:
    PHP Code:
    if ($this->setfields['membergroupids'] || $this->setfields['vbet_def_lang']) { 
    4. Dodaj na końcu kodu:
    PHP Code:

5. Zapisz go
    Ostatnio edytowane przez vBET; 01-07-11 W 01:27.

Senior Member

OK, I uaktualniony teraz i sprawdzić, czy nadal mam ten problem. Dam wam znać. Dzięki.

Senior Member

Po uruchomieniu z aktualizacją dla więcej niż 2 dni teraz, a bez wyłączania że wtyczki czy cokolwiek innego, nie miałem tego problemu ponownie. Więc myślę, że bezpiecznie jest powiedzieć, że poprawka załatwiło sprawę. Jeszcze raz dziękuję Michał. Prawdziwy wielkie dzięki! Wiem, że ten problem był obecny jedynie na moim forum, i szczerze docenią mile pan do pomocy mnie na tym!

vBulletin Enterprise Tłumacz (vBET) Personel

dzięki za to potwierdzenie

Strona 2 z 2 FirstPierwszy 12

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia

• Państwo nie może wysyłać nowe wątki
  • Państwo nie może odpowiedzi po
  • Państwo nie może załączników postu
  • Państwo nie może edytować swoich postów
  •