PDA

Zobacz pełną wersję: Rozwiązany Pytanie o "Język domyślny" ustawienia.

moman
24-01-10, 06:37
Kiedy zainstalowane vBET, miałem już około 18.000 forum użytkowników, z których większość jeszcze nie ustawił jeszcze "język domyślny" ustawienie w CP użytkownika. Nie chcesz, aby to, jak będzie ono wiele tech noobs pyta mnie, dlaczego system nie pozwoli im zobaczyć wątki.

Tak więc moje pytanie jest to, co zapytanie do serwera MySQL należy uruchomić ręcznie, aby zaktualizować wszystkie "Nie ustawiono" wartości po prostu "angielskim"?

vBET
24-01-10, 19:30
Przede wszystkim - gdy domyślny język użytkownika nie, to vBET zakłada, że jest taki sam jak domyślny język forum. Więc nie musisz to w ogóle:)

Jeśli nadal chcesz to zapytanie (UWAGA: dodać prefiks tabeli, jeśli używasz go przed nazwą tabeli):

UPDATE user SET vbet_def_lang='en' WHERE vbet_def_lang IS NULL OR vbet_def_lang='';

moman
26-01-10, 08:47
Dziękuję bardzo!

Automatic Translations (Powered by Google, Microsoft®, Yandex, SDL Language Cloud, IBM Watson and Apertium):
AfrikaansAlbanianArabicBelarusianBulgarianCatalanChineseCroatianCzechDanishDutchEnglishEstonianFilipinoFinnishFrenchGalicianGermanGreekHaitian CreoleHebrewHindiHungarianIcelandicIndonesianIrishItalianJapaneseKoreanLatvianLithuanianMacedonianMalayMalteseNorwegianPersianPolishPortugueseRomanianRussianSerbianSlovakSlovenianSpanishSwahiliSwedishTaiwaneseThaiTurkishUkrainianVietnameseWelshYiddish
Translated to other languages thanks to vBET Translator 4.10.1