Zobacz pełną wersję: Rozwiązany Duże problemy tłumaczenie
Simon Lloyd
28-09-11, 17:20
Cześć, jestem w potrzebie niektórych pilnej pomocy, i znajdź, że niektóre tytuły wątków brakuje, ale jeśli i zmienić język pojawiają się (czasami), sprawdź tutaj http://www.thecodecage.com/forumz/microsoft- excel-arkusza-funkcje / widać Lotsof wątki początek nazwiska, ale nie tytuły wątków (no może jeden lub dwa), teraz zmienić język grecki powiedzieć można zobaczyć tytuły wątków, zmiana na inny język, a niektóre tytuły znikną, a niektóre pozostają ?
Czy ktoś może pomóc proszę?
Wierzę, że mam ten sam problem. Nagle zaczął się obecnie dzieje.
btw, kiedy przeszedłem na Google v2 api same wątki, które nie były wcześniej tłumaczenia są tłumaczenia. Google musi zmienić coś w v1 api.
Aktualizacja: wydaje się, że w obecnie faktycznie. Ja przeładować strony po przełączeniu api, to będę włóż go ponownie w kilka minut i języka domyślnego nie są tłumaczone. Jeśli przełącznik API ponownie, rzeczy wydają się działać dla min para.
r.dziadusz
29-09-11, 09:45
Cześć
Link, który można umieścić w swoim postu nie działa, możesz mi pokazać dokładnie liks gdzie stało?
Simon Lloyd: Jakie API używasz?
Ale po pierwsze, poszukaj w folderze w katalogu głównym forum: vbet_translation_options
Jeśli nie ma, proszę przeczytać tą wiadomość vBET 3,5 dopuszczeniu
w szczególności:
UWAGA: istnieje jeden dodatkowy etap aktualizacji konieczne:
- Dodaj do zawartości serwera z katalogu upload-raz z pakietu vBET (zawiera konfigurację dla wielu wsparcie API tłumaczenie)
Simon Lloyd
29-09-11, 12:43
Hi link nie działa w tej chwili, ponieważ jesteśmy optymalizacji bazy danych, używam lateset stabilnej vBET3.4.1 które i przesłane w nocy z 3.4.0, ale każdej strony na forum, brał 30 sekund, aby otworzyć , więc przed narzeka tutaj postanowiłem optymalizacji bazy danych tylko w przypadku, może upłynąć kilka godzin jeszcze w naszym DB jest 11.5gb.
Simon Lloyd
29-09-11, 13:10
Brakujące tytuły wątków i tłumaczenia były widoczne przed i zmodernizowane.
r.dziadusz
29-09-11, 13:54
Można zaktualizować forum do najnowszej wersji i umożliwiają również Microsoft API, ale pierwsza baza danych afer jest opimised skorzystaj z naszego testu google - http://www.vbenterprisetranslator.com/forum/troubleshooting/6-faq-2.html # post1728, i dowiedzieć się, czy wszystko jest ok, you'he napisane w innych post o google api limitów v1, muszę go dokładnie przebadać, również możesz korzystać z naszych wskazówek, aby zmniejszyć wymagania: http://www.vbenterprisetranslator.com/forum/ general-discussions/243-vbet-performance.html
Oto jeden z moich postów nie działa prawidłowo: http://cellphoneforums.net/ ********/ t335694-a.html
m otorola jest filtrowany na tu - wymienić *** 's ze m otorola (bez spacji)
Również vbet_translation_options jest przesłane do mojego serwera. I nadal nie można korzystać Tłumacz MS chociaż.
r.dziadusz
29-09-11, 14:05
Pracuję nad tym i proszę otworzyć nowy wątek w tym wydawanie opinii, ponieważ problem jest o vBET 3.5 i ten wątek jest otwarty przez 3.4x użytkownika jest różnica,
Simon Lloyd
29-09-11, 14:09
Można zaktualizować forum do najnowszej wersji i umożliwiają również Microsoft API, ale pierwsza baza danych afer jest opimised skorzystaj z naszego testu google - http://www.vbenterprisetranslator.com/forum/troubleshooting/6-faq-2.html # post1728, i dowiedzieć się, czy wszystko jest ok, you'he napisane w innych post o google api limitów v1, muszę go dokładnie przebadać, również możesz korzystać z naszych wskazówek, aby zmniejszyć wymagania: http://www.vbenterprisetranslator.com/forum/ general-discussions/243-vbet-performance.htmlI nigdy nie będziesz przejść do vb4.x jako usiane problemów i luk bezpieczeństwa, to już wydany może 15 plastrów w miesiąc tyle, nie jest dobre!, i zostały wykonane wszystkie optymalizacji wskazówki (i napisali poprzednie posty na ten temat), optymalizacja będzie kolejną godzinę lub tak, to będę mógł sprawdzić linkujące .. itp
r.dziadusz
29-09-11, 14:24
I MENT najnowszą wersję vBET 3.x dla vb3.x vBET 3,5 dopuszczeniu
Simon Lloyd
29-09-11, 14:32
Mogłem, ale thats beta i podać Ci nie daję wsparcie i że również nie jest dobre dla mnie:)
r.dziadusz
30-09-11, 13:26
Proszę zrobienia tego testu dla wszystkich API używasz-http: / / www.vbenterprisetranslator.com/forum/troubleshooting/6-faq-2.html # post1728
Simon Lloyd
30-09-11, 14:35
Ja po skończeniu optymalizacji mojej bazy danych, ja jestem tylko za pomocą API V1 jak i tylko vBET 3.4.1 zainstalowany.
Simon Lloyd
01-10-11, 11:05
-Prosimy tego badania dla wszystkich API są using-http://www.vbenterprisetranslator.com/forum/troubleshooting/6-faq-2.html#post1728Ok, który został uruchomiony, przetestować i got to
Począwszy tłumaczenia próbnego G API V1
Wynik testu: {"responseData": {"translatedText": "Powitanie"}, "responseDetails": null, "responseStatus": 200}
Błąd testu:
Simon Lloyd
01-10-11, 19:27
Mam również inne zagadnienia, vbenterprisetranslatot.php wykorzystuje cały swój czas procesora, proszę sprawdzić poniżej:
Pid ************ Priorytet CPU Właściciel% Pamięć poleceń%
12493 (Trace) (Kill) thecodec 0 - 104 - 0,5 / usr / bin / php / home / thecodec / public_html / forumz / vbenterprisetranslator_seo.php
12496 (Trace) (Kill) thecodec 0 - 72,0 - 0,5 / usr / bin / php / home / thecodec / public_html / forumz / vbenterprisetranslator_seo.php
12495 (Trace) (Kill) thecodec 0 - 67,0 - 0,5 / usr / bin / php / home / thecodec / public_html / forumz / vbenterprisetranslator_seo.php
12492 (Trace) (Kill) thecodec 0 - 42,0 - 0,6 / usr / bin / php / home / thecodec / public_html / forumz / vbenterprisetranslator_seo.php
12490 (Trace) (Kill) thecodec 0 - 23,5 - 0,6 / usr / bin / php / home / thecodec / public_html / forumz / vbenterprisetranslator_seo.php
12484 (Trace) (Kill) thecodec 0 - 11,7 - 0,6 / usr / bin / php / home / thecodec / public_html / forumz / vbenterprisetranslator_seo.php
20732 (Trace) (Kill) mysql 0 - 1,8 - 6,2 / usr / sbin / mysqld - basedir = / - datadir = / var / lib / mysql - user = mysql - pid-file = / var / lib / mysql / server.thecodecage.com.pid - skip-external-zamek -
Mam 4 procesory i zabija mojej strony teraz, że nie może uzyskać tłumaczenia!, Mam wyłączone połowie tłumaczeń i nadal mam problem!
Czy ktoś może pomóc?
Simon Lloyd
01-10-11, 20:27
I został uaktualniony do wersji beta, aby spróbować rozwiązać mój problemy, ale wydaje się, że nie otrzymuję tłumaczenia z Microsoft?
Oto micorsoft wynik testu:
Począwszy tłumaczenie testu MS
Wynik testu: ï »¿" InvalidOperationException:: ID = 3641.V2_Json.Translate.365033CA "
Błąd testu:
Czas połączenia (ms): 237.756103516
Mam podwójne chaecked mam ID MS nieprawidłowe!
harleyforum.se
02-10-11, 16:05
Cześć, jestem w potrzebie niektórych pilnej pomocy, i znajdź, że niektóre tytuły wątków brakuje, ale jeśli i zmienić język pojawiają się (czasami), sprawdź tutaj http: / / www .thecodecage.com/forumz/microsoft- excel-arkusza-funkcje /] Microsoft funkcje arkusza programu Excel zostanie wyświetlony Lotsof wątki początek nazwiska, ale nie tytuły wątków (no może jeden lub dwa), teraz zmienić język grecki powiedzieć można zobaczyć tytuły wątków, zmiana na inny język, a niektóre tytuły znikną, a niektóre pozostają?
Czy dokładnie to samo .. rozpoczęte kilka dni temu. (Darmowa wersja 2.4.4)
Hi, jestem z niektórych pilnej pomocy, obecnie znaleźć niektóre tytułów wątku brakuje, ale jeśli zmienić jÄ pojawiają się (czasami), sprawdź tutaj funkcji arkusza programu Microsoft Excel (http://www.thecodecage.com/forumz/microsoft-excel-worksheet-functions/), zobaczysz, lotsof wątki tlące nazwy ale nie tytuły wątku (również może jeden lub dwa), teraz zmiana języków powiedzieć greckim zobaczysz tytuły wątku, zmienić na inny język, znikły niektóre tytuły i niektóre pozostały?!
Prosimy pamiętać, że ta v1 Google umieścić więcej ograniczeń użycia interfejsu API, ponieważ są przygotowania do zamknięcia. I możesz opisać wygląda tak, jak osiągnąć limitów. Niektóre tytuły (zawartość) nie jest wyświetlany, ponieważ nie można dokonać translacji. Niektóre są OK, ponieważ już masz go w pamięci podręcznej. Należy pamiętać, że najnowsza wersja vBET (na obecnie oznaczone jako BETA ze względu na wiele zmian) pozwala używać innych tłumaczenie API - v2 wypłacone Google i wciąż wolne Microsoft. Tak to rozwiąże możesz zagadnienie, które jest nie po stronie vBET, ale po stronie dostawcy tłumaczenia - Google tylko przygotowania do zamykania v1. Jesteśmy wszystkich niezadowolonych dlatego:(
Użytkownik może sprawdzić szczegóły dotyczące rzeczywistego tłumaczenie Google za pomocą googletest - można znaleźć tutaj, aby uzyskać szczegółowe informacje: http://www.vbenterprisetranslator.com/forum/troubleshooting/6-faq-2.html#post1728
Simon Lloyd
02-10-11, 22:53
Dziękujemy za odpowiedź Michael, ale jeśli czytasz dalej przez ten wątek widoczna będzie że był dalsze problemy z vBET 3.4.1 i następnie uaktualniony do wersji Beta, nawet z wersji beta + V2 — interfejsu Api Google, Google V1 Api i Microsoft identyfikator nadal nie wykazują tłumaczenie, mogę mieć ręcznie Przetłumaczył niektóre teraz, ale oczekuję tych tłumaczenia, które zostały utracone na re pojawiają się przy zapłacie wynikówi zmniejszyły Moje Obsługa wszystkich języków do około połowy, tylko 7 językach została wywołana dotychczas zgodnie z Google API V2 statystyki i w zaledwie 40 minut, użyto już 100 000 znaków!
Simon Lloyd
02-10-11, 22:55
Jak dodał informacje mam ustawić Google API V2 wykrywania, Próbowałem Microsoft wykrywania i Google API V1 ale nie przetłumaczone tytuły wątków z powrotem.
Mam również inne zagadnienia, vbenterprisetranslatot.php wykorzystuje cały swój czas procesora, proszę sprawdzić poniżej:
Pid ************ Priorytet CPU Właściciel% Pamięć poleceń%
12493 (Trace) (Kill) thecodec 0 - 104 - 0,5 / usr / bin / php / home / thecodec / public_html / forumz / vbenterprisetranslator_seo.php
12496 (Trace) (Kill) thecodec 0 - 72,0 - 0,5 / usr / bin / php / home / thecodec / public_html / forumz / vbenterprisetranslator_seo.php
12495 (Trace) (Kill) thecodec 0 - 67,0 - 0,5 / usr / bin / php / home / thecodec / public_html / forumz / vbenterprisetranslator_seo.php
12492 (Trace) (Kill) thecodec 0 - 42,0 - 0,6 / usr / bin / php / home / thecodec / public_html / forumz / vbenterprisetranslator_seo.php
12490 (Trace) (Kill) thecodec 0 - 23,5 - 0,6 / usr / bin / php / home / thecodec / public_html / forumz / vbenterprisetranslator_seo.php
12484 (Trace) (Kill) thecodec 0 - 11,7 - 0,6 / usr / bin / php / home / thecodec / public_html / forumz / vbenterprisetranslator_seo.php
20732 (Trace) (Kill) mysql 0 - 1,8 - 6,2 / usr / sbin / mysqld - basedir = / - datadir = / var / lib / mysql - user = mysql - pid-file = / var / lib / mysql / server.thecodecage.com.pid - skip-external-zamek -
Mam 4 procesory i zabija mojej strony teraz, że nie może uzyskać tłumaczenia!, Mam wyłączone połowie tłumaczeń i nadal mam problem!
Czy ktoś może pomóc?
Użyj jeden wątek na jedną z kwestii. Dla nowego problemu należy użyć innego wątku. Krótko - jej nie vbenterprisetranslator_seo.php, która ponosi całe zasoby - jest cały swój forum, ponieważ każdy wniosek forum odbywa się vbenterprisetranslator_seo.php trought, które tylko ustawia kilka zmiennych dla vbseo.php i zawiera naprawdę żądany zasób. Ustawieniu całego ruchu w sieci forum do tego pliku przez użytkownika pliku .htaccess. Tak w ogóle istnieje nie problemu z tym plikiem - to zużycie całości forum. Jeśli potrzeba więcej opis w tej dziedzinie - otwarcie nowego wątku dla niego lub znaleźć już istniejących. Jedną z kwestii na jednym wątku:)
I został uaktualniony do wersji beta, aby spróbować rozwiązać mój problemy, ale wydaje się, że nie otrzymuję tłumaczenia z Microsoft?
Sprawdzimy to najwyższy priorytet i poinformować o wynikach - może Microsoft zmienił API jeżeli operacja nie została rozpoznana. Teraz północy w naszym kraju tak zaczniemy rano, ale Radek dostaje info od mnie, by sprawdzić to jak najszybciej.
Czy dokładnie to samo .. rozpoczęte kilka dni temu. (Darmowa wersja 2.4.4)
Przeczytaj wyjaśnienie tutaj: http://www.vbenterprisetranslator.com/forum/troubleshooting/2425-major-translation-issues-2.html#post10379
Nie jest vBET - jest Google v1 nowych ograniczeń - Google v1 przygotowuje się do zamknięcia. Jeśli zachodzi potrzeba omówić go więcej Proszę otworzyć własny wątek w sekcji darmowa wersja.
Simon Lloyd
02-10-11, 23:04
Możemy sprawdzić o najwyższym priorytecie i powiadomić użytkownika o wynikach - może Microsoft zmienił API, jeżeli operacja nie jest rozpoznawany. Teraz jest północy w naszym kraju więc zaczynamy rano, ale Radek pobiera o użytkowniku od mnie do lektury JNW.OK, będzie czekać z przyjemnością udzielimy Państwu, ten plik ma uruchomić wiele razy, będę pm jest plik łączy do google i MS w mojej witrynie i można je kliknąć, w każdym przypadku, gdy chcesz:)
Dziękujemy za odpowiedź Michael, ale jeśli czytasz dalej przez ten wątek widoczna będzie że był dalsze problemy z vBET 3.4.1 i następnie uaktualniony do wersji Beta, nawet z wersji beta + V2 — interfejsu Api Google, Google V1 Api i Microsoft identyfikator nadal nie wykazują tłumaczenie, mogę mieć ręcznie Przetłumaczył niektóre teraz, ale oczekuję tych tłumaczenia, które zostały utracone na re pojawiają się przy zapłacie wynikówi zmniejszyły Moje Obsługa wszystkich języków do około połowy, tylko 7 językach została wywołana dotychczas zgodnie z Google API V2 statystyki i w zaledwie 40 minut, użyto już 100 000 znaków!
Tak jestem na nim teraz i zobaczyłem tylko, że zostanie potwierdzone aktualizacji do vBET 3.5.0 - dzięki do przypominającego:)
Jeśli nie używasz Google v1 już zaleca się wyłączenie czyszczenia pamięci podręcznej. W stoisku firmy Microsoft API i Google API v2 dopuszcza się wyniki cache tak długo, jak trzeba.
Również rozważ do blokowania tylu stron jak myślisz, nie są odpowiednie dla tłumaczenia - vBET pozwala ustawić, które strony powinno być zignorowane do tłumaczenia.
I oczywiście używać jeszcze wolne Microsoft API. Wiem, że jest problem teraz - to ogólne wskazówki - będziemy pracować aby to poprawić.
Jak dodał informacje mam ustawić Google API V2 wykrywania, Próbowałem Microsoft wykrywania i Google API V1 ale nie przetłumaczone tytuły wątków z powrotem.
Należy pamiętać, że wykrycie nie tłumaczy! To tylko wykrywa wiadomość języka i zawinąć w BBCode, jeśli wiadomość jest w innym języku. Tłumaczenie się dzieje, gdy jest to potrzebne. Więc opcje wykrywania nie zmieni swojego zachowania podczas generowania strony - detekcja jest używany tylko wtedy, gdy nowa wiadomość nadchodzi.
OK, będzie czekać z przyjemnością udzielimy Państwu, ten plik ma uruchomić wiele razy, będę pm jest plik łączy do google i MS w mojej witrynie i można je kliknąć, w każdym przypadku, gdy chcesz:)
Może być pomocne - dzięki:) Dla nas jest naprawdę również duże niedogodności, że Google umieszcza limitów, ale nie jest do nas.
Nadal problem z Microsoft może być błąd lub odnoszące się do niektórych zmian w API (komunikat mówi, że operacja jest źle). Tak więc musimy to sprawdzić.
Simon Lloyd
03-10-11, 00:10
Hej należy na łóżku teraz:), zablokowane wszystkich stron wcześniej, że nie potrzebuję tłumaczenia. Już teraz jestem ustawić użyta tylko API V2, ale z ograniczoną codziennie do 100 000 znaków ze względu na koszty.
Po ustawieniu pamięci podręcznej oczyszczarki do "Dissabled", i 'm zastanawiasz, jeśli jest ona wyłączona jako pominięte duku, które "Dissabled" znajduje się w moim admincp, ale być może, które plugin szuka "Wyłączone"?
r.dziadusz
03-10-11, 08:03
Identyfikator interfejsu api tłumaczenia firmy Microsoft jest poprawna, tego rodzaju błąd pojawia się tutaj: msdn problem (http://social.msdn.microsoft.com/Forums/en-HK/microsofttranslator/thread/c6359c8f-e694-4c74-97e6-1caae06f0c63) prosimy ją przeczytać. Ale wygląda badania google. Także jeśli użytkownik pm z przyciskiem konta I mogłyby dążyć do wszelkich problemów wewnętrznych
Simon Lloyd
03-10-11, 09:53
widzę, ale mam zawsze używać zestawu google i za pomocą API v2 tak będzie i zawsze trafia mój limit? i również ggogle api v2 jako wykrywania
Czy dobrze Cię rozumiem prawidłowe - nie użyto Microsoft? To nie był nigdy włączony, na forum? Należy pamiętać, że Microsoft ma miesięczny limit, więc o wyczerpaniu limitu trzeba czekać do następnego okresu. Nie dziennego limitu. Ale jeśli nigdy nie używane Microsoft przed to nie powinny dotrzeć do granicy. Proszę o wyjaśnienie - nie korzysta z niego lub nie użyto go w ogóle.
Simon Lloyd
03-10-11, 17:07
Michael, obecnie nie używam Microsoft, mam vBET ustawiona na wykorzystanie Google tylko wykrywania Google API V2, wykorzystanie Google API V2, przed używałem V1, z systemem łącze do Microsoft produkuje obecnie tłumaczenie, ale jego sporadyczne, jeśli uważają Państwo, że mówisz, że są one miesięcznych limitów, następnie Oczywiście mój limitów powinien nie jeszcze być resetowany do 1 listopada.
Simon Lloyd
03-10-11, 17:09
Mam mój limit znaków dla google zestaw do 100.000 perday tak z moim powyższych ustawień, kiedy i osiągnięcia tej granicy i nie będą się wyniki z płatnych google będzie wolny API następnie wywołuje rezultaty?
Michael, obecnie nie używam Microsoft, mam vBET ustawiona na wykorzystanie Google tylko wykrywania Google API V2, wykorzystanie Google API V2, przed używałem V1, z systemem łącze do Microsoft produkuje obecnie tłumaczenie, ale jego sporadyczne, jeśli uważają Państwo, że mówisz, że są one miesięcznych limitów, następnie Oczywiście mój limitów powinien nie jeszcze być resetowany do 1 listopada.
Limity są nie na naszej stronie, ale na stronie firmy Microsoft. Informacje, że istnieje miesięcznego ograniczenia jest pobierany stąd: InvalidOperationException:: ID=3644.V2_Json.TranslateArray.2485281C (http://social.msdn.microsoft.com/Forums/en-HK/microsofttranslator/thread/c6359c8f-e694-4c74-97e6-1caae06f0c63)
Ant masz rację zrobiłem mały błąd - pełnej informacji jest:
ograniczenia głośności swobodnego użytku, na 4 miliony znaków na miesiąc i nie więcej niż 400 tys na godzinę
Tak więc również godzinę limitów. Przepraszamy za mało dezinformacji - należy przeczytać go uważniej. Czy Microsoft ma żadnych innych ograniczeń - można zażądać od firmy Microsoft. W tej chwili nie jestem świadomy o innych ograniczeń. Jeśli masz komunikat o błędzie formie Microsoft oznacza to, że dotrzesz do ich granic. Prosimy o kontakt z firmą Microsoft, aby uzyskać bardziej szczegółowe - to oni daje błąd stosownego wniosku. Nie mogę ich wyjaśnić. Jest 3rd party. W przypadku niewłaściwego klawisza komunikat o błędzie jest inny, co można po prostu sprawdzić.
Prosimy także pamiętać, że nie musi być 1 listopada - nie znamy szczegółów na temat nowego okresu, gdy czas jest uruchomiona. Czy za miesiąc, albo jest suma ostatnich 30 dni lub inny sposób ... Naprawdę nie mam pojęcia jak Microsoft zarządzać - prosimy pytać firmy Microsoft, jeśli dodatkowe informacje są potrzebne. W każdym razie, jeśli jest postaci ostatnich 30 dni potem to pozwala każdego dnia się nowe żądania (jeśli nie używać cały limit w jeden dzień).
Mam mój limit znaków dla google zestaw do 100.000 perday tak z moim powyższych ustawień, kiedy i osiągnięcia tej granicy i nie będą się wyniki z płatnych google będzie wolny API następnie wywołuje rezultaty?
No. W tej chwili vBET prosi o tłumaczenie tylko jeden dostawca (w zależności od konfiguracji forum). Jeśli występuje błąd w odpowiedzi nie prosimy inny dostawca. Można utworzyć nowe żądanie funkcji, w tym, jeśli uważasz, że ważne jest.
Simon Lloyd
04-10-11, 00:59
OK Michael, zaczniemy żądanie funkcji, zaznacz ten wątek rozwiązanie dla mnie, jak to już celowa:)
OK tak - oznaczone usuniętych:)
r.dziadusz
04-10-11, 11:43
Począwszy tłumaczenie testu MS
Wynik testu: ï »¿" InvalidOperationException:: ID = 3641.V2_Json.Translate.365033CA "
Błąd testu:
Czas połączenia (ms): 237.756103516
Starałem się zbadać ten problem dokładniej, ale jest to niemożliwe.
Musisz zadać sobie Microsoft, ponieważ może to być sprawą wewnętrzną microsoft, jeśli jesteś pewien, że nie osiągnęła swoje granice:
Zrobić, prosimy napisz maila: mtcont@microsoft.com
Opisz problem - błąd korzystać z testu
Wyślij Twojego tłumaczenia firmy Microsoft identyfikator interfejsu API - jest to głównie sposób i cant robię by myself
Napisz woluminie tłumaczeń przesyłane do usługi w znaki lub MB na godzinę i znaki lub MB/dzień
Automatic Translations (Powered by Google, Microsoft®,
Yandex, SDL Language Cloud, IBM Watson and Apertium):