PDA

Zobacz pełną wersję: Rozwiązany Jak zintegrować mojej stronie vBAdvanced CMPS poza głównym forum?

Simon Lloyd
05-10-10, 16:36
Witam wszystkich,
Właśnie mieliśmy trochę pomóc wprowadzenie produktu do pracy i ma pięknie teraz jednak używam vBAdvanced CMPS (nie vBadvanced dynamiki), a strona jest na poziomie www.thecodecage.com / index.php domeny czyli moje forum jest tym poziomie www.thecodecage.com / forumz Jak uzyskać tłumaczenie do pracy na tej stronie też?

Pozdrawiam,
Simon

Simon Lloyd
05-10-10, 16:57
Wystarczy, aby poinformować, że mam edytować includes / vba_cmps_include_top.php wyglądać tak
<? Php
global $ vbenterprisetranslatorflags;
global $ vbenterprisetranslatorflagsdropdown;
eval ('$ navbar = "". fetch_template ("navbar").'";');

/ / ++============================================== ===========================++
/ / | | VBadvanced CMPS v3.1.0 (BB 3.6 - BB 3.8) - 88781
/ / | | © 2003-2009 vBadvanced.com - Wszelkie prawa zastrzeżone
/ / | | Ten plik nie może być rozpowszechniany w całości lub znaczące.
/ / | | VBadvanced (http://vbadvanced.com)
/ / | | Pobrane 16:57, Sun 11 stycznia 2009But flagi nie wykazują więc cant być przetłumaczone?

Pozdrawiam,
Simon

kamilkurczak
06-10-10, 08:55
czy próbowałeś tego:
http://www.vbenterprisetranslator.com/forum/troubleshooting/6-faq-2.html # post54

Simon Lloyd
06-10-10, 09:53
To jest na szczycie mojej poziomie domeny. Htaccess

RewriteEngine on
RewriteRule ^/?(af|sq|ar|be|bg|ca|zh-CN|hr|cs|da|nl|en|et|tl|fi|fr|gl|de|el|iw|hi|hu|is|id|ga|it|ja|ko|lv|lt|mk|ms|mt|no|fa|pl|pt|ro|ru|sr|sk|sl|es|sw|sv|zh-TW|th|tr|uk|vi|cy|yi)/$ vbenterprisetranslator_seo.php?vbet_lang=$1&redirected=/forumz/ [L,QSA]
RewriteRule ^/?(af|sq|ar|be|bg|ca|zh-CN|hr|cs|da|nl|en|et|tl|fi|fr|gl|de|el|iw|hi|hu|is|id|ga|it|ja|ko|lv|lt|mk|ms|mt|no|fa|pl|pt|ro|ru|sr|sk|sl|es|sw|sv|zh-TW|th|tr|uk|vi|cy|yi)/(.*)?$ vbenterprisetranslator_seo.php?vbet_lang=$1&redirected=/forumz/$2 [L,QSA]

RewriteCond %{REQUEST_URI} !(admincp/|modcp/|vbseo_sitemap/|cron)
RewriteRule ^((archive/)?(.*\.php(/.*)?))$ vbenterprisetranslator_seo.php [L,QSA]

RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !^(admincp|modcp|clientscript|cpstyles|images)/
RewriteRule $ vbenterprisetranslator_seo.php [L,QSA]Poza adresów Track jest włączony, ale jeszcze nie pokazuje?

kamilkurczak
06-10-10, 10:04
. po pierwsze htaccess poza strona powinna być:

RewriteRule ^/?(af|sq|ar|be|bg|ca|zh-CN|hr|cs|da|nl|en|et|tl|fi|fr|gl|de|el|iw|hi|hu|is|id|ga|it|ja|ko|lv|lt|mk|ms|mt|no|fa|pl|pt|ro|ru|sr|sk|sl|es|sw|sv|zh-TW|th|tr|uk|vi|cy|yi)/$ index.php?language=$1&vbet_outside=true [L,QSA]
RewriteRule ^/?(af|sq|ar|be|bg|ca|zh-CN|hr|cs|da|nl|en|et|tl|fi|fr|gl|de|el|iw|hi|hu|is|id|ga|it|ja|ko|lv|lt|mk|ms|mt|no|fa|pl|pt|ro|ru|sr|sk|sl|es|sw|sv|zh-TW|th|tr|uk|vi|cy|yi)/(.*)?$ $2?language=$1&vbet_outside=true [L,QSA]

rewritecond %{query_STRING} !vbet_outside=true
RewriteRule ^(.*)$ $1?vbet_outside=true [L,QSA]

proszę wklej ten reguł w pliku. htaccess

Simon Lloyd
06-10-10, 10:26
Kamil, dzięki za odpowiedź, na szczycie mojej. Htaccess wygląda tak
RewriteEngine on
RewriteRule ^/?(af|sq|ar|be|bg|ca|zh-CN|hr|cs|da|nl|en|et|tl|fi|fr|gl|de|el|iw|hi|hu|is|id|ga|it|ja|ko|lv|lt|mk|ms|mt|no|fa|pl|pt|ro|ru|sr|sk|sl|es|sw|sv|zh-TW|th|tr|uk|vi|cy|yi)/$ index.php?language=$1&vbet_outside=true [L,QSA]
RewriteRule ^/?(af|sq|ar|be|bg|ca|zh-CN|hr|cs|da|nl|en|et|tl|fi|fr|gl|de|el|iw|hi|hu|is|id|ga|it|ja|ko|lv|lt|mk|ms|mt|no|fa|pl|pt|ro|ru|sr|sk|sl|es|sw|sv|zh-TW|th|tr|uk|vi|cy|yi)/(.*)?$ $2?language=$1&vbet_outside=true [L,QSA]

rewritecond %{query_STRING} !vbet_outside=true
RewriteRule ^(.*)$ $1?vbet_outside=true [L,QSA]

ale nadal nie może flagi pojawiają się więc nie może sprawdzić tłumaczenie.

EDIT: to rzeczywiście inne kraje teraz nie widać na stronę główną

Simon Lloyd
06-10-10, 10:39
Kamil, i przedłużyliśmy Twój ftp dostęp do poziomu domeny:)

kamilkurczak
06-10-10, 10:54
wystarczy spojrzeć teraz:
jeśli korzystasz z tej url: Kod Cage - POMOC pakietu Microsoft Office - Microsoft Office dyskusja (http://www.thecodecage.com/pl/)
jest przetłumaczone, ale nie widzę flagi, więc musimy dodać flagi ręcznie

Simon Lloyd
06-10-10, 11:01
Dzięki, jak to robimy?

Pozdrawiam,
Simon

kamilkurczak
06-10-10, 11:35
tak,
1. przejdź do admincp-> vBET-> Flagi
2. Zestaw flag Miejsce na Niestandardowy
3. dodać do szablonu w odpowiednim miejscu (na forum jest pod obrazem logo)
ten kod:
$vbenterprisetranslatorflags
(Znaleźć dobre miejsce przez maszyny wyszukiwania w admincp-> Style i Szablony-> Szukaj w Szablony)

:)

Simon Lloyd
06-10-10, 11:39
(Dzięki, widzę, że już zrobiłeś to i doceniam to:) jest tylko jeden problem, drobne więcej, jeśli spojrzeć tutaj kod Cage - Office Microsoft - Microsoft Office (http://www.thecodecage.com/es/) dyskusji widać, że nazwy użytkowników online są tłumaczone, czy istnieje sposób, aby zapobiec nazwy użytkownika tłumaczony tam?

kamilkurczak
06-10-10, 11:49
ok postaram się znaleźć rozwiązanie

Simon Lloyd
06-10-10, 11:50
Kamil, dzięki bardzo za uwagę z tym:)

kamilkurczak
06-10-10, 11:52
to »Online Box jest mod lub normalna opcja BB?

Simon Lloyd
06-10-10, 11:56
Jest to zwykły moduł vBAdvanced, jeśli spojrzeć w admincp w vBAdvanced CMPS> adv_portal_onlineusers ów szablon, który zasila moduł (myślę), i również pm'd ci nazwy pliku i ftp'd do, aby zmienić pokazany w pliku tak:
/ / Simons zmiany

Simon Lloyd
07-10-10, 13:11
(Dzięki, widzę, że już zrobiłeś to i doceniam to:) jest tylko jeden problem, drobne więcej, jeśli spojrzeć tutaj kod Cage - Office Microsoft - Microsoft Office (http://www.thecodecage.com/es/) dyskusji widać, że nazwy użytkowników online są tłumaczone, czy istnieje sposób, aby zapobiec nazwy użytkownika tłumaczony tam?

ok postaram się znaleźć rozwiązanie

to »Online Box jest mod lub normalna opcja BB? I rozwiązała ten problem z tym http://www.vbenterprisetranslator.com/forum/bug-reporting/8-usernames-still-translated-2.html wątku

kamilkurczak
07-10-10, 13:46
Dzięki za potwierdzenie:)

Automatic Translations (Powered by Google, Microsoft®, Yandex, SDL Language Cloud, IBM Watson and Apertium):
AfrikaansAlbanianArabicBelarusianBulgarianCatalanChineseCroatianCzechDanishDutchEnglishEstonianFilipinoFinnishFrenchGalicianGermanGreekHaitian CreoleHebrewHindiHungarianIcelandicIndonesianIrishItalianJapaneseKoreanLatvianLithuanianMacedonianMalayMalteseNorwegianPersianPolishPortugueseRomanianRussianSerbianSlovakSlovenianSpanishSwahiliSwedishTaiwaneseThaiTurkishUkrainianVietnameseWelshYiddish
Translations by vBET Translator 4.10.1