Zobacz pełną wersję: Rozwiązany Po instalacji mam pustą stronę
beaconsfield
02-10-10, 16:31
I dokładnie przeczytać i przestrzegać wszystkich instrukcji, ale po instalacji mam pustą stronę. Coś jest nie tak, ale nie wiem.
Zrobiłem integracji vbseo pierwszy. Przesłane wszystkie pliki i zainstalowany plugin. Teraz nie mogę uzyskać dostęp do wszystkich stron, nawet mój admincp.
I przekonfigurować moje pliki vbseo i usunięte wszystkie przesłane pliki vBET. Nie mogłem odinstalować plugin vBET z mojego admincp. Widzę vBET plików bazy danych z mojego panelu Plesk.
Co mogę teraz zrobić? Potrzebuję twojej nagłej pomocy.
beaconsfield
02-10-10, 20:25
I wyłączone wszystkie wtyczki haki pierwszy. Usunąłem pliki bazy danych vBET, bo nie mógł usunąć normalny sposób (odinstalować admincp) I odinstalowany i ponownie zainstalowany plugin vbseo go. Moje forum wydaje się ok teraz.
Mam jeszcze vBET opcji na moim panelu administracyjnego.
Jestem pewien, że przestrzegać wszystkich instrukcji, jak być powinno. (Może być mylę)
Myślę, że cpu lub brakujące pliki (curv, coś w tym stylu) na moim serwerze.
Myślę, że nie ma technicznej. Pod koniec wsparcia jest nonsensem.
beaconsfield
02-10-10, 21:37
Poprosiłem moich rzeczy serwerze. Mój serwer już CURL i iconv. Na czym polegał problem?
W tym czasie mogę korzystać z niestandardowego stylu vBulletin. To może być problem?
Jestem na to teraz. Dam pełną odpowiedź w ciągu minuty.
Szablonu niestandardowego nie powinno być problemu. Również ponowne vBSEO było niepotrzebne. Jeśli coś takiego dzieje się podczas następnej vBET instalacji należy tylko nadpisać zmienionych plików vBSEO z ich oryginalnej zawartości (z pakietu vBSEO).
Nie mogę powiedzieć co dokładnie poszło nie tak. To może być źle integracji vBSEO lub coś innego.
Prosimy o instalacji. Tym razem sprawdzić, jak zachowuje się forum po każdym kroku (tak będziemy wiedzieć, co jest vBET problem lub integracji vBSEO). Jeśli nie na jeden krok - nie idą do następnego. Tak więc:
1. Wykonana instalacja vBET i konieczne konfiguracji (nie zestaw linków SEO jeszcze, nie zmieniaj innych opcji - nie tylko niezbędne rzeczy). Sprawdź czy forum działa. Sprawdź czy tłumaczenie działa. Jeśli forum nie działa - wyłącz vBET i daj nam znać. Jeśli Admin CP nie działa zbyt - wyłączyć haki na całym świecie, a następnie wyłącz i włącz vBET haki na całym świecie. Także daj nam znać.
2. Ustaw opcję SEO linki i dodać vBET. Reguł htaccess. Sprawdź czy forum i tłumaczenia są pracy.
3. Wykonane integracji vBSEO. Sprawdź czy forum i tłumaczenia są pracy.
4. Zmiana opcji vBET jak chcesz (może masz problem z niektórych specyficznych konfiguracji). Sprawdź czy forum i tłumaczenia są pracy.
Jak napisałem, w tej chwili nie mogę powiedzieć, co poszło źle. Ale jeśli ugór z naszymi instrukcjami i powiedzieć, kiedy łamie będziemy w stanie pomóc więcej. Także - jeśli to jakiś zły integracji (SEO linki lub vBSEO - tak kroki 2 lub 3), a teraz będzie to zrobione dobrze, to problem jest rozwiązany. Potrzebujemy więcej zebranych informacji tutaj:)
Także proszę zobaczyć: http://www.vbenterprisetranslator.com/forum/troubleshooting/6-faq.html # post8
beaconsfield
03-10-10, 08:27
Idę krok po kroku, jak powiedział do mnie.
Używam vbseo 3.5.2. Podczas integracji vbseo:
vbseo / includes / functions_vbseo_createurl.php
Znajdź:
$ Vbseo_gcache_thread ['seotitle'] = vbseo_filter_replace_text ($ TTL);
Zamień go na kod:
$ Vbseo_gcache_thread ['seotitle'] = vbet_vbseo_filter_replace_text ($ TTL);
Jeśli zastąpić ten kod mam pustą stronę. Zrobiłem trzy razy wszystkie były takie same. Czekam odpowiedź.
Jak rozumiem przechodzą 2. krok, więc masz odpowiednich zmian w pliku. Htaccess. Prosimy o podanie całej zawartości htaccess -. Być może są wykorzystywane tak reguł (dla for dyskusyjnych bez vBSEO), lub te, są w złym miejscu - sprawdzimy to. Jeżeli te są w porządku. Będziemy prosić o szczegóły dostęp do kontroli i wyłącznie go dla Ciebie na miejscu.
Prosimy także pamiętać, że nie sprawdzić vBET z vBSEO 3.5.2 jeszcze. Będziemy go zainstalować na naszej jutro instancji test i sprawdź, czy problemy. Więc jeśli będzie to coś wspólnego damy rozwiązanie bez szczegółów dostępu. Jeśli na naszej stronie będzie działać - poprosimy Cię o dane dostępu.
beaconsfield
03-10-10, 17:41
Najpierw zacząłem integracji vbseo zależności od instrukcji. Jestem na trzecim etapie integracji.
"UWAGA:. Jeśli używasz vBSEO przejdź do sekcji vBSEO Integracja first przeciwnym razie po wgraniu plików vBET, nie będą mogli skorzystać także z forum (nawet Admin CP), aż się vBSEO Integraiton".
I nie zmienię. Htaccess
# Komentarz następujący wiersz (dodaj "#" na początku)
# W celu wyłączenia funkcji mod_rewrite.
# Uwaga: trzeba jeszcze wyłączyć hack w
# Panelu sterowania vBSEO zatrzymać url przepisuje.
RewriteEngine On
# Niektóre serwery wymagają dyrektywy RewriteBase być
# Włączony (usuń "#" na początku w celu aktywacji)
# Uwaga: po włączeniu, należy podać ścieżkę
# Do głównego folderu vB (tj. RewriteBase / forum /)
# RewriteBase /
#% {HTTP_HOST}! ^ Www \\. Moja_domena \\. Com
# RewriteRule (.*) http://www.mydomain.com/ $ 1 [L, R = 301]
RewriteRule ^ ((urllist | sitemap_) .* \\ (xml |..? Txt) (\\ gz))? $ Vbseo_sitemap / vbseo_getsitemap.php sitemap = $ 1 [L]
RewriteCond% {REQUEST_URI}! (Admincp / | modcp / | cron | vbseo_sitemap)
RewriteRule ^ ((archiwum /)?(.* \\. Php (/.*)?))$ vbseo.php [L, QSA]
RewriteCond% {REQUEST_FILENAME}!-F
RewriteCond% {REQUEST_FILENAME}!-D
RewriteCond% {REQUEST_FILENAME} /! (Admincp | modcp | clientScript | cpstyles | zdjęcia) /
RewriteRule ^(.+)$ vbseo.php [L, QSA]
Więc to jest problem. Niestety - nie jest mały, ale w instrukcji instalacji. Zmieniliśmy integracji tak to nie sposób już odpowiednie. Poprawimy to w naszym pliku readme (usunęliśmy go z vBET4.x readme, ale zapomniał usunąć go z vBET3.x) - przepraszam za kłopoty.
Still - Dałem Ci dokładne instrukcje, co robić, a nie odłogiem. Nie będziemy w stanie pomóc, jeśli nie używasz naszej pomocy. Proszę tylko ugór dokładnie instrukcje, które dałem wam i następnie, jeśli będzie nadal wszelkie kwestie o tym pisać. Tak więc cofnąć krok 3 i zrobić krok 1 i 2 w pierwszej kolejności. Napisałem bardzo wyraźnie, że można przejść do następnego wyłącznie po sprawdzeniu to działa z aktualnymi jeden:
Tym razem sprawdzić, jak zachowuje się forum po każdym kroku (tak będziemy wiedzieć, co jest vBET problem lub integracji vBSEO). Jeśli nie na jeden krok - nie idą do następnego.
beaconsfield
03-10-10, 17:57
Zrobiłem krok 1 i krok 2 integracji. Jestem po lektury mi instrukcji.
Proszę przeczytać mnie pliku. Będę czekał go.
Readme jest błąd, który będziemy prawidłowe (jutro powinien zostać poprawiony na serwerze). Dałem Ci odpowiednie instrukcje:
Krok 2 mówi, aby włączyć linki SEO i wykonane. Zmianach htaccess. Nie zrobiłeś krok 2, ponieważ nie ma naszych zasad w pliku. Htaccess
Ci poprosili o pomoc i daliśmy Ci dokładne instrukcje, co robić. Instrukcje, które była ignorowana i instalacja została wykonana jeszcze raz zgodnie z czegoś innego, że daliśmy wam jako odpowiedzi na swoje kłopoty. Prosimy o co prosimy, aby. Jeśli zrobisz źle procedury sto razy można nie sto razy. Tak - mieliśmy błąd w readme. I daliśmy wam poprawione procedury. Proszę używać:)
Tylko niezbędnych zmian w readme jest usunięcie tego tekstu, co nie jest prawdą już:
UWAGA: jeśli używasz vBSEO przejdź do sekcji vBSEO Integracja pierwszy.
W przeciwnym razie po wgraniu plików vBET, nie będą mogli skorzystać także z forum (nawet Admin CP), aż się vBSEO Integraiton.
Nie mogę to uczynić teraz, ponieważ sieć była Jestem ma zablokowane porty i nie mam dostępu do naszego serwera FTP teraz. Tylko proszę daniele instrukcje z danego stanowiska lub udawać, że cytowany tekst nie istnieje w naszym readme:)
beaconsfield
03-10-10, 18:06
Oczywiste jest, teraz. Zaufałem lektury mi plik, więc po niej;). Będę ponownie jutro zgodnie z wiadomości poniżej.
Szablonu niestandardowego nie powinno być problemu. Również ponowne vBSEO było niepotrzebne. Jeśli coś takiego dzieje się podczas następnej vBET instalacji należy tylko nadpisać zmienionych plików vBSEO z ich oryginalnej zawartości (z pakietu vBSEO).
Nie mogę powiedzieć co dokładnie poszło nie tak. To może być źle integracji vBSEO lub coś innego.
Prosimy o instalacji. Tym razem sprawdzić, jak zachowuje się forum po każdym kroku (tak będziemy wiedzieć, co jest vBET problem lub integracji vBSEO). Jeśli nie na jeden krok - nie idą do następnego. Tak więc:
1. Wykonana instalacja vBET i konieczne konfiguracji (nie zestaw linków SEO jeszcze, nie zmieniaj innych opcji - nie tylko niezbędne rzeczy). Sprawdź czy forum działa. Sprawdź czy tłumaczenie działa. Jeśli forum nie działa - wyłącz vBET i daj nam znać. Jeśli Admin CP nie działa zbyt - wyłączyć haki na całym świecie, a następnie wyłącz i włącz vBET haki na całym świecie. Także daj nam znać.
2. Ustaw opcję SEO linki i dodać vBET. Reguł htaccess. Sprawdź czy forum i tłumaczenia są pracy.
3. Wykonane integracji vBSEO. Sprawdź czy forum i tłumaczenia są pracy.
4. Zmiana opcji vBET jak chcesz (może masz problem z niektórych specyficznych konfiguracji). Sprawdź czy forum i tłumaczenia są pracy.
Jak napisałem, w tej chwili nie mogę powiedzieć, co poszło źle. Ale jeśli ugór z naszymi instrukcjami i powiedzieć, kiedy łamie będziemy w stanie pomóc więcej. Także - jeśli to jakiś zły integracji (SEO linki lub vBSEO - tak kroki 2 lub 3), a teraz będzie to zrobione dobrze, to problem jest rozwiązany. Potrzebujemy więcej zebranych informacji tutaj:)
Także proszę zobaczyć: http://www.vbenterprisetranslator.com/forum/troubleshooting/6-faq.html # post8
Wystarczy cofnąć vBSEO pliki zmiany:)
beaconsfield
03-10-10, 18:11
Zrobiłem to. Dziękuję.
Wielki i cieszyć vBET! :)
Automatic Translations (Powered by Google, Microsoft®,
Yandex, SDL Language Cloud, IBM Watson and Apertium):