PDA

View Full Version: Решени Секој доби VBET работат со nginx како прокси

bhanuprasad1981
13-06-10, 13:33
како на препораките на vb.com добив nginx инсталиран на серверот позитивни ова е оптоварување е намалување од 25 + на 5 лоша работа е сајт преводи престана да работи целосно, јас сум принуден да ги отстрани МО која ја купив за подобрување на мојата сообраќај: (

мојот сајт детали: -

vBulletin 4.0.3 најновите
имала 3.5.0 пред порака
Apache 2.2.x
најновите nginx прокси да им служи Статичка содржина

благодарам однапред:)

bhanuprasad1981
14-06-10, 18:05
не е важно добив тоа да работат, некои промени направени на серверот од страна на мојот сервер администраторите:)

vBET
14-06-10, 21:00
Мило што постапува тоа - секој случај за другите: Да vBET работи со nginx (потврдено на клиент форум). Во следното издание правила ќе бидат применети во пакет. За сега ги користат овие (треба да се донесат до форум директориум):

location /forums/ {

rewrite ^/forums/((urllist|sitemap_).*\.(xml|txt)(\.gz)?)$ /forums/vbseo_sitemap/vbseo_getsitemap.php?sitemap=$1 last;

rewrite ^/forums/(af|sq|ar|be|bg|ca|zh-CN|hr|cs|da|nl|en|et|tl|fi|fr|gl|de|el|iw|hi|hu|is|id|ga|it|ja|ko|lv|lt|mk|ms|mt|no|fa|pl|pt|ro|ru|sr|sk|sl|es|sw|sv|zh-TW|th|tr|uk|vi|cy|yi)/$ /forums/vbenterprisetranslator_seo.php?vbet_lang=$1&redirected=/forums/ last;
rewrite ^/forums/(af|sq|ar|be|bg|ca|zh-CN|hr|cs|da|nl|en|et|tl|fi|fr|gl|de|el|iw|hi|hu|is|id|ga|it|ja|ko|lv|lt|mk|ms|mt|no|fa|pl|pt|ro|ru|sr|sk|sl|es|sw|sv|zh-TW|th|tr|uk|vi|cy|yi)/(.*)?$ /forums/vbenterprisetranslator_seo.php?vbet_lang=$1&redirected=/forums/$2 last;

if (!-e $request_filename) {
rewrite ^/forums/(.*)$ /forums/vbenterprisetranslator_seo.php last;
}

}

if ($request_filename ~ "\.php$" ) {
rewrite ^/forums/(.*)$ /forums/vbenterprisetranslator_seo.php last;
}

bhanuprasad1981
14-06-10, 21:07
е ова правило за nginx како прокси?

vBET
14-06-10, 23:01
Тоа се правила за nginx. Не знам дали има разлика ако го користите само како прокси. Како што пишува добивме потврда форма еден од нашите клиенти дека тоа е водење ред на nginx. Имате ли проблеми со овие правила?

bhanuprasad1981
15-06-10, 05:15
Мислам дека тие правила за nginx како главен веб сервер, имаме nginx како прокси да Apache-то да служи Статичка содржина, претходно кога погоди Преведете i се користи за да се добие портал временското грешка, ми techs имаат фиксен:)

vBET
15-06-10, 17:25
OK, па - се извинувам за конфузија;) и одлично да се погрижил за него. Можете ли да ги споделите вашите решение со другите? :)

bhanuprasad1981
16-06-10, 09:27
тоа беше nginx време за чекање прашање, Жал ми Жаргон открие многу, бидејќи тоа беше се ракува со друштвото за управување со кои само одговори "Тоа е утврден" lol:)

Vetall
01-09-17, 08:00
Добар ден!

Имам Iis како прокси за да Apache, овие правила не се работи, за да добиете грешка 500.

vBET
02-09-17, 10:00
Ве молиме отворете нова тема за вашиот проблем и да даде постојат повеќе детали - за што правила не ја користите?
Дали сте користејќи кабина - Iis и Apache? Ако имате Apache се обидовте употреба .htaccess?

Ве молиме опишете тоа во посебна нишка - ова е за други клиент проблем, а тоа е веќе решено.
(во овој момент јас видите преводи работат добро на вашиот форум - ве молиме да ги доставите, исто така РАЧНО да се скршени страница)

Automatic Translations (Powered by Google, Microsoft®, Yandex, SDL Language Cloud, IBM Watson and Apertium):
AfrikaansAlbanianArabicBelarusianBulgarianCatalanChineseCroatianCzechDanishDutchEnglishEstonianFilipinoFinnishFrenchGalicianGermanGreekHaitian CreoleHebrewHindiHungarianIcelandicIndonesianIrishItalianJapaneseKoreanLatvianLithuanianMacedonianMalayMalteseNorwegianPersianPolishPortugueseRomanianRussianSerbianSlovakSlovenianSpanishSwahiliSwedishTaiwaneseThaiTurkishUkrainianVietnameseWelshYiddish
Translated to other languages thanks to vB Enterprise Translator 4.10.1