View Full Version: Решени Google пораки до мене
bhanuprasad1981
24-04-10, 20:37
Googlebot сретнал проблеми, додека со индексирање вашиот сајт Pdaapps (http://www.pdaapps.org/).
Googlebot среќаваат исклучително голем број на линкови на вашиот сајт. Ова може да укажуваат на проблем со URL структура на вашиот сајт. Googlebot непотребно може да биде индексирање голем број на различни адреси кои укажуваат на исти или слични содржини, или индексирање делови од Вашиот сајт кои не се наменети да се запиша од Googlebot. Како резултат на Googlebot може да консумираат многу поголем опсег отколку што е потребно, или може да биде во можност целосно да се индексира сите на содржината на вашиот сајт.
Повеќе информации за ова прашање: -
Googlebot се соочуваат на екстремно висок број на адреси на вашиот сајт - Webmaster Tools помош (http://www.google.com/support/webmasters/bin/answer.py?answer=76401)
Еве листа на примерокот адреси со потенцијални проблеми. Сепак, оваа листа не може да ги вклучува сите проблематични адреси на вашиот сајт.
ми треба да се грижите за ништо?
Ве молиме:
1. Забрани ирелевантни содржина од страна на robots.txt (види тука: http://www.vbenterprisetranslator.com/forum/vbet4-general-discussions/408-vbet-performance.html)
2. Проверете во Webmaster Tools недостижно линкови. А ние белешка ако тоа е некој начин поврзани со vBET.
3. Ако најдете на вашиот форум некои "враќам" линкови каде што можете да видите неколку јазик кодови во истиот линк - тоа белешка до нас.
КС.
Можете исто така да се размислува за отстранување на некои излезни линкови (како да Norton, McAfee), исто така, имаш 5 реклами банери на вашата главна страница (забелешка: ова ќе не ќе кормилото во ова прашање, но дефинитивно ќе биде подобро за оптимизација).
bhanuprasad1981
25-04-10, 07:08
Добро тука е она што го направив: -
1. веќе направено
2. Webmaster Tools велат дека само 8 линкови недостижно
3. не можел да ја разбере
исто така, ја отстранив вишокот реклами сега само две банери, отстранета Нортон и McAfee линкови
повеќе предлози?
За 3. Ако најдете нашата некаде на вашиот форум врски како / bg / AF / PL ... - Ве молиме имајте предвид дека за нас. Јас го пишувам само во случај, бидејќи vBET не би требало да произведе такви врски (тоа беше исправено долго, долго време пред).
Најчесто слични страници доаѓа од календарот и член страници. Вие го блокираше во моментов од страна на robots.txt - мислам дека треба да биде доволно. Нема повеќе совети во овој момент - да не се провери е Google ќе биде среќен;)
bhanuprasad1981
28-04-10, 08:30
noooo ми индексирани адреси надолу од 80k + да 14k, она што се случува Јас сум загрижен: (сообраќај е долу исто така: (
noooo ми индексирани адреси надолу од 80k + да 14k, она што се случува Јас сум загрижен: (сообраќај е долу исто така: (
Вие пристап страници од robot.txt - така се е во ред. Блокирани страници се отстранети од индексот. И вашиот сообраќај долу е само сообраќај кој е произведен од страна на роботи на страници кои се блокирани сега:) Значи сè е како што треба. Роботи не ползат на не соодветни страници (помалку лажни сообраќај - подобро серверот перформанси:)), а не релевантни страници се отстранети од индексот (помалку содржина дуплирање, повеќе вистинска содржина во индексот, подобра оптимизација, и ви овозможува надевам дека конечно PageRank ќе се подобри: )).
Се чини добро за мене:)
bhanuprasad1981
29-04-10, 05:44
robots.txt е во место изминатите 3 месеци, така што не може да биде прашање: (вистински адреси опадна.
robots.txt е во место изминатите 3 месеци, така што не може да биде прашање: (вистински адреси опадна.
За жал - јас погрешно еден од нашите претходни одговори - Мислев дека имате само изменета robots.txt - кој ќе биде причина за сообраќај промени. Дали сте сигурни дека не направени промени во robots.txt - проверете датотека датумот на последна измена.
Таа се уште се чини дека причината за исчезнувањето страници од индекси. Plese се напомене дека Google не се менува своите индекси непосредно. И 2-3 месеци за реакција на сајтот промени се стандард.
Дали сте во можност да утврди која страници исчезнуваат од индекс - како што се очекува тие се блокирани од страна на страници robots.txt и може да биде смирен. Затоа ве молиме да се утврди што е исчезнувајќи - можеби едноставно се случува, она што го побара со блокирање страници во robots.txt.
badawidollah
21-05-10, 12:44
добив овој проблем исто така ..
истиот проблем го добивме
мојот индекс е намалување од 134.000 до 128.000
и добив мејл од Google како твое
Мапа на сајтот мојот генератор не работи оваа vbet
добив овој проблем исто така ..
истиот проблем го добивме
мојот индекс е намалување од 134.000 до 128.000
и добив мејл од Google како твое
Мапа на сајтот мојот генератор не работи оваа vbet
Дали fallowed инструкциите дадени во оваа тема? Ве молиме имајте предвид дека Google ќе видите поголем дел од ирелевантни страници како содржина дуплирање (т.е. член страници, callendar, итн.). Тоа зошто тоа е менгеме да го блокира пред Google ќе сметаат дека на овој начин. Ве молиме користете robots.txt за да го блокира ирелевантни содржина и се напомене дека бројот на индексираните страници ќе надолу, бидејќи блокирани страници ќе бидат отстранети од индексот она што се очекува и добро.
Automatic Translations (Powered by Google, Microsoft®,
Yandex, SDL Language Cloud, IBM Watson and Apertium):