PDA

Zobacz pełną wersję: Rozwiązany Integracja z reviewpost (tak samo jak PhotoPost)

moman
18-03-11, 07:49
Hi,

Próbuję zintegrować vBET z reviewpost. Po pierwsze, starałem się po prostu robi vBetTranslatePage wezwanie na wyjściu strony, ale to nie działa ze względu na przekierowania.

I wtedy następuje tu instrukcje krok po kroku:

Jednak jestem wciąż się błędy przekierowania. Próbowałem tego wcześniej dla PhotoPlog, a także nie powiodła się. Ponieważ moje modyfikacje nie htaccess, możesz dać mi kilka wskazówek?

Korzeń htaccess:

RewriteEngine on
RewriteCond %{HTTP_HOST} !^www\.pentaxforums\.com
RewriteRule (.*) http://www.pentaxforums.com/$1 [R=301,L]

RewriteCond %{SCRIPT_FILENAME} !-d
RewriteCond %{Script_FILENAME} !-f
RewriteRule ^(.*)$ index.php?a=$1 [L]

reviewpost htaccess:

RewriteEngine On
RewriteCond %{HTTP_HOST} !^www\.pentaxforums\.com
RewriteRule (.*) http://www.pentaxforums.com/lensreviews/$1 [L,R=301]

RewriteCond %{QUERY_STRING} !vbseourl=
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d
RewriteRule ^(.*)$ /forums/vbseo.php?vbseourl=$1&vbseorelpath=../lensreviews/&%{QUERY_STRING} [L]

Próbowałem oddanie htaccess dodane zarówno przed jak i po regule vbseo, ale to nie miało wpływu. Jakieś pomysły?

kamilkurczak
21-03-11, 22:37
cześć

czy jesteś pewien, że ten mod użyć global_complete i global_start haczyk?

Możesz dać mi url do strony z tego moda i można zainstalować go na moim forum przetestować i sprawdzić.

moman
30-03-11, 19:35
Nie, to pomija vBulletin systemu hak w całości i zasadniczo tylko analizuje nagłówek, headinclude i stopki, a następnie robi swoje rzeczy.

Kiedy próbowałem robić wykonywanie połączeń do przetłumaczyć stronę lub zastosował się do poleceń front_controller integracji, strona właśnie rozpoczął przekierowanie nieskończoność.

Mod jest na stronie reviewpost.com. Większość codebase / Konstrukcja oparta jest na PhotoPost pro.

kamilkurczak
03-04-11, 09:58
sprawdź ten kroki jeszcze raz:

po drugie, proszę, daj mi url do strony z tego moda. Ja to sprawdzić.
Czy to mod wolne czy nie? jeśli za darmo - proszę podać url do pakietu tego moda.

Dzięki

moman
05-04-11, 08:12
Nie, nie jest wolny, ale design-mądry używa tego samego zaplecza jak PhotoPost.

I ponownie sprawdzane, a wygląda na to będę musiał zmienić htaccess korzeń, jak również. Należy pamiętać, że próbowałem to wszystko przed bezskutecznie, ale spróbuję jeszcze raz mam trochę więcej wolnego czasu.

Wszelkie inne częste problemy z PhotoPost integracji może znasz?

kamilkurczak
06-04-11, 19:12
Szukam rozwiązanie dla Ciebie. Jeśli masz jakiś pomysł i informacje, napisz tutaj - będzie pomocny

moman
09-07-11, 00:09
Ok, mam wreszcie zdobione ten jeden. I zboczył nieco z zaleconą instrukcją, ale pracował jak czar:

1. Dodał do htaccess:

RewriteRule ^/?(af|sq|ar|be|bg|ca|zh-CN|hr|cs|da|nl|en|et|tl|fi|fr|gl|de|el|iw|hi|hu|is|id|ga|it|ja|ko|lv|lt|mk|ms|mt|no|fa|pl|pt|ro|ru|sr|sk|sl|es|sw|sv|zh-TW|th|tr|uk|vi|cy|yi)/$ index.php?language=$1 [L,QSA]
RewriteRule ^/?(af|sq|ar|be|bg|ca|zh-CN|hr|cs|da|nl|en|et|tl|fi|fr|gl|de|el|iw|hi|hu|is|id|ga|it|ja|ko|lv|lt|mk|ms|mt|no|fa|pl|pt|ro|ru|sr|sk|sl|es|sw|sv|zh-TW|th|tr|uk|vi|cy|yi)/(.*)?$ $2?language=$1 [L,QSA]

2. Dodane wywołanie tej funkcji do końca reviewpost wykonanie:

if(@include_once(DIR . '/includes/vbenterprisetranslator_functions_hooks.php'))
{
vbet_global_complete($output);
}

3. edytowane vbenterprisetranslator_functions_redirect.php i niepełnosprawnych przekierowania niestandardowych katalogu:

foreach (explode("\n",$vbulletin->options['vbet_outside_dirs']) AS $folder)
{
$folder = trim($folder);
if (stripos($url, $folder) !== false)
{
return;
}

}

4. zmiany / da / lensreviews / do / lensreviews / da /, oraz do ustalenia adresów flagi

dodano następujące funkcje do generowania URL:

function vbet_externalConsensus($address, $language)
{
global $vbulletin;
foreach (explode("\n",$vbulletin->options['vbet_outside_dirs']) AS $folder)
{
$folder = trim($folder);
if (stripos($address, $folder) !== false)
{
$address = str_replace(array('/forums/',"/{$_REQUEST['language']}/"),array('/','/'), $address);
return str_replace("/$folder/","/$folder/$language/", $address);
}
}

return false;
}

Nie ma chyba bardziej sprytny sposób na # 4, ale to działa! Jestem bardzo szczęśliwy, jak sekcje przeglądu uzyskać prawie milion odsłon miesięcznie, i tłumaczenia pojedzie jeszcze więcej zwiedzających.

Demo: Pentax Anmeldelser - Pentax Obiektyw Anmeldelser og omfattende bazy danych (http://www.pentaxforums.com/lensreviews/da/)

vBET
09-07-11, 21:39
Jesteś odpowiedział po długim okresie czasu na wątku został oznaczony jako rozwiązany. Nie zdawałem sobie sprawy, że kwestia ta była nadal. Czy potrzebujesz więcej pomocy tutaj lub jest ostatecznie rozwiązana? :)

moman
10-07-11, 21:26
Mam w końcu zorientowali to! Ale może warto go do tego rodzaju integracji łatwiejsze w przyszłych wersjach vBET, jak próbowałem wszystkich. Modyfikacje htaccess w FAQ i to nie działa.

Obecnie w wątki na forum adres URL jest / forum / {kod języka} / content. W przypadku folderów poza głównym katalogu, to samo powinno dotyczyć (np. / galeria / {kod języka} / zamiast / {kod biuletynie} / galeria /), ponieważ uprości wymagane htaccess modyfikacje znacznie i że integracja znacznie łatwiejsze, zwłaszcza gdy mod już rozmowy global_complete (w tym przypadku mam na myśli PhotoPlog Pro).

vBET
11-07-11, 01:57
Proszę otworzyć nowy wniosek funkcji dla:) I zobaczyć, jak będzie się takiej integracji łatwiejsze - nie wymaga zmiany w głównym pliku htaccess - tylko w jednym z katalogu mod..

Automatic Translations (Powered by Google, Microsoft®, Yandex, SDL Language Cloud, IBM Watson and Apertium):
AfrikaansAlbanianArabicBelarusianBulgarianCatalanChineseCroatianCzechDanishDutchEnglishEstonianFilipinoFinnishFrenchGalicianGermanGreekHaitian CreoleHebrewHindiHungarianIcelandicIndonesianIrishItalianJapaneseKoreanLatvianLithuanianMacedonianMalayMalteseNorwegianPersianPolishPortugueseRomanianRussianSerbianSlovakSlovenianSpanishSwahiliSwedishTaiwaneseThaiTurkishUkrainianVietnameseWelshYiddish
Translations delivered by vBET 4.10.1