Виев Фулл Версион: Решити Преводи не ради одједном
Прилично сам сигурна да је ово у вези са овим сличних питања:
хттп://ввв.вбентерприсетранслатор.цом/форум/троублесхоотинг/2425-мајор-транслатион-иссуес.хтмл
хттп://ввв.вбентерприсетранслатор.цом/форум/буг-репортинг/2424-море-бугс-иоу-дриве-ме-мад.хтмл
Једина разлика је ја користим 4.4.2
Гоогле В1 не ради за било које нове преводе. Када пређете на В2, преводе раде, али на следећој страни оптерећења преводи су нестали.
МС Преводилац не ради на мом сајту на све, и само време напоље. Немам ја вбет_транслатион_оптионс скидате.
Ево примера стране не ради исправно: хттп://целлпхонефорумс.нет/рим- **********/ т335709-а.хтмл (замена *** 'с са' Б лацкберри "без простора)
r.dziadusz
29-09-11, 14:57
Ок почните са Гоогле ради теста: хттп://ввв.вбентерприсетранслатор.цом/форум/троублесхоотинг/6-фак-2.хтмл # пост1728
ЕЕК - добијање 403 од тога - ту је проблем.
r.dziadusz
29-09-11, 15:44
Уверите се да је ваша конфигурација вбет је ок, Молимо вас да обратите пажњу на вБуллетинТМ Конфигурација за вБет
1) за коришћење Мицрософт превод АПИ-проверите да ли је ИД Мицрософт је исправан.
2) за Гоогле грешку:
Молимо вас да прочитате из истог линка (хттп://ввв.вбентерприсетранслатор.цом/форум/троублесхоотинг/6-фак-2.хтмл # пост1728) како бисте отворили везу. Можете покушати да повећа ову вредност, али не користите до великих кашњења јер ће успорити перформансе
админцп -> вбет -> превод опције -> Одлагање превода
Ово је специфична грешка Одлазим:
Полазећи превод теста
Резултат теста: {"респонсеДата": нулл, "респонсеДетаилс": "Осумњичени Услови коришћења злоупотребе Молимо Вас да посетите хттп://цоде.гоогле.цом/апис/еррорс.", "РеспонсеСтатус": 403}
Тест грешка:
Повезивање време (мс): 575,585205078
Ја сам већ послао поруку Гоогле-у.
Чудно је да је В2 такође не ради исправно уместо В1. Као што сам рекао, ствари ће бити преведена на првој страни оптерећења, али касније страница учита не раде. Не би требало да су резултати из првог учитавања се кеширају у сваком случају?
Осим тога, прилично је чудно да је Гоогле ставио број сајтова о забрани листи одједном.
Било која идеја зашто мене и други су све тајмаут грешке када се покуша да се пребаците на МС Преводилац? Мој ИД МС је тачна.
Питам се да ли овај део ТОС-а је део проблема. Ја се много ботова посете страница сваког дана.
Понекад, захтеви поднети у име цравлере претраживача, као што су посете ваш странице, може довести у блоковима. Да би ваш сајт у складу са условима (које забрањују аутоматизовано упита), молимо Вас да користе роботс.ткт или на други начин спречи захтеве цравлере "покрену АПИ захтева.
Упдате - неверминд - Видим да је интерфејс користи усерип, и то је линију пре један изнад је:
Ако користите миран интерфејса, размислите о коришћењу опционе усерип параметар. Овај параметар снабдева ИП адреса крајњег корисника који су захтев и проверава да не чине аутоматизоване захтеве у супротности са Условима коришћења.
У реду, мислим да сам можда фиксне ствари.
Поставио сам паузу између превода 100мс. Гооглетест.пхп је сада добијање 200 статусу.
Упдате - Сада се вратио на 403. Ја мислим да Гоогле ставио нову ограничења о томе колико захтева се врши друге стране сваког корисника, а ја сам наравно све почела.
Имајте на уму да 2 везе вам је дао у први пост око вБЕТ 3.5.0 Бета (нестабилан) верзија - која има право да има грешке - то је облик "нестабилан" дефиницију;)
Такође, имајте на уму да Гоогле Превођење АПИ-В1 ставља ограничења, јер они се припремају да се затвори.
Наведите шта мислите када кажете "на следећу страну за преводе оптерећења су нестали" - ја не разумем.
МС Преводилац не ради на мом сајту на свим
Проверите да ли сте подесили одговарајуће АПИ кључ. Такође ћемо вам припремити посебне Мицрософт Тест за утврђивање шта се дешава.
Полазећи превод теста
Резултат теста: {"респонсеДата": нулл, "респонсеДетаилс": "Осумњичени Услови коришћења злоупотребе Молимо Вас да посетите АПИ Аццесс Обавештење - Гоогле Цоде (хттп://цоде.гоогле.цом/апис/еррорс).", "РеспонсеСтатус": 403}
Тест грешка:
Повезивање време (мс): 575,585205078
Баш као што је написао у поруци о грешци - проверите страну. Ви сте већ контактирао Гоогле-у - молимо Вас да нас обавестите шта је одговор.
Чудно је да је В2 такође не ради исправно уместо В1. Као што сам рекао, ствари ће бити преведена на првој страни оптерећења, али касније страница учита не раде. Не би требало да су резултати из првог учитавања се кеширају у сваком случају?
Проверите да ли сте базу података кеш укључена. Такође, молимо Вас проверите да ли сте га укључили за специфичне језику. Страна треба кеширати ако је потпуно преведена. Ако било који превод појави грешка онда то није кеширани јер би попуни кеш са погрешним подацима (превод је срушио - па не можемо га кеш).
Осим тога, прилично је чудно да је Гоогле ставио број сајтова о забрани листи одједном.
Уопште не - највероватније то се аутоматски ради неке робота и највероватније саобраћај је овде линија. У сваком случају - треба да га прво разјаснити да буде сигуран шта се заиста ради о - молимо Вас да нас обавестите о Гоогле одговора.
Било која идеја зашто мене и други су све тајмаут грешке када се покуша да се пребаците на МС Преводилац? Мој ИД МС је тачна.
Није у реду сада. Радек ће припремити Мицрософт тест и бићете у могућности да провери о чему се ради.
Упдате - Сада се вратио на 403. Ја мислим да Гоогле ставио нову ограничења о томе колико захтева се врши друге стране сваког корисника, а ја сам наравно све почела.
Ако је В1 онда Гоогле је најава да ће бити ограничења - можда учинили су да то више строга када приближавања истека рока ... Ако је В2 - то не треба да се деси да узимају новац за то.
Ја сам брзо теста. Ево шта сам урадио корак по корак:
Омогућено Гоогле Транслате в2. Преводи радио за кратко време, а онда престали
У међувремену В1 ми је дао 200 статусу
Пребачено назад на В1. Преводи радио за кратко време опет - посматрано 403 статусу
Подигли "Одлагање превода" до 2000
Пребачено назад на в2. Преводи радио за кратко време, а онда престали
В1 ми је дао опет 200 статусу
Пребачено назад на В1. Преводи радио за кратко време опет - посматрано 403 статусу
Подигли "Одлагање превода" до 3000
Подигли "Одлагање превода" до 4000
итд ..
Тако да је јасно да Гоогле не воли све позиве сам бацају на то чак и са закашњењем од 4 секунде!
У В2 документацији пише "100,0 карактера / Други / корисника" - претпостављам сам још увек виши од оног који, због чега је В2 ради само на тренутак.
Имајте на уму да 2 везе вам је дао у први пост око вБЕТ 3.5.0 Бета (нестабилан) верзија - која има право да има грешке - то је облик "нестабилан" дефиницију;)
Право, али сви смо исти проблем ...
Такође, имајте на уму да Гоогле Превођење АПИ-В1 ставља ограничења, јер они се припремају да се затвори.
Да, они очигледно променио јуче нешто
Наведите шта мислите када кажете "на следећу страну за преводе оптерећења су нестали" - ја не разумем.
Проверите да ли сте базу података кеш укључена. Такође, молимо Вас проверите да ли сте га укључили за специфичне језику. Страна треба кеширати ако је потпуно преведена. Ако било који превод појави грешка онда то није кеширани јер би попуни кеш са погрешним подацима (превод је срушио - па не можемо га кеш).
Верујем да је ово била моја грешка - нисам имао подразумеваног језика (енглески) укључен за кеш. Има смисла да систем није био кеширање горе наведеној страници, јер нисам имао ово.
Проверите да ли сте подесили одговарајуће АПИ кључ. Такође ћемо вам припремити посебне Мицрософт Тест за утврђивање шта се дешава.
Ја - још увек је време ван
Ако је В1 онда Гоогле је најава да ће бити ограничења - можда учинили су да то више строга када приближавања истека рока ... Ако је В2 - то не треба да се деси да узимају новац за то. Види мој последњи пост о лимит по кориснику у секунди
У В2 документацији пише "100,0 карактера / Други / корисника" - претпостављам сам још увек виши од оног који, због чега је В2 ради само на тренутак.
Неверминд о овом за В2 - сада видим да је сеттабле лимит који може да се промени.
Неки више информација:
Превод АПИ-В1 - "Осумњичени Услови коришћења злоупотребе" - Гоогле АЈАКС АПИ | Гоогле групе
Као што је поменуто у омаловажавањем саопштењу, ми смо почели ограничава коришћење В1 од АПИ-ја.
Још увек сам у стању да се МС Преводилац би они функционисали исправно.
Ја сам у истом броду овде ... нисте сами
Simon Lloyd
30-09-11, 07:53
Први веза није за верзију 3.5, то је за верзију 3.4.1, један од ваш тим препоручио да се и "надоградњу" на вБЕТ 3.5 да реши питање на које сам рекао да нећу, јер не подржавају га како је наведено у Довнлоад Ареа.
@ Тавенгер5, добар посао, хвала за то тестирање:)
r.dziadusz
30-09-11, 09:21
Ок хајде пробајте Мицрософт веза пребаците се свом провајдеру превод "користи Гоогле само": не и "користи Гоогле АПИ в2": не, стварају ПХП - може бити само редовни Нотепад фајл сачуван као *. ПХП-а.
И налепите овај садржај:
<?php
require_once('./global.php');
echo "Starting translation test<br/>\n";
$connection = curl_init();
curl_setopt($connection, CURLOPT_URL, 'http://api.microsofttranslator.com/V2/Ajax.svc/Translate?appId='.$vbulletin->options['vbenterprisetranslator_microsoftappid'].'fake&from=pl&to=en&options={%22ContentType%22:%22text/html%22}&text=witaj');
curl_setopt($connection, CURLOPT_USERAGENT, 'Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.0; en-US; rv:1.4) Gecko/20030624 Netscape/7.1 (ax)');
//curl_setopt($connection, CURLOPT_FOLLOWLOCATION, 1);
curl_setopt($connection, CURLOPT_RETURNTRANSFER, 1);
$time = microtime(true) * 1000;
$result = curl_exec($connection);
$time = microtime(true) * 1000 - $time;
echo 'Test result: '.$result."<br/>\n";
echo 'Test error: '.curl_error($connection)."<br/>\n";
curl_close($connection);
echo 'Connection time (ms): '.$time;
?>
Отпремите га у фасциклу форуму корен, и стави линк на овај фајл у вашем прегледачу, и молимо Вас да покажи ми резултате
Полазећи превод теста
Резултат теста: и »¿" ИнвалидОператионЕкцептион:: ИД = 3643.В2_Јсон.Транслате.35944БФ8 "
Тест грешка:
Повезивање време (мс): 61,6999511719
За МС сам све:
Полазећи превод теста
Резултат теста: и »¿" АргументЕкцептион: Погрешна аппИд \\ у000д \\ у000аПараметер име: аппИд: ИД = 3743.В2_Јсон.Транслате.3596БАА0 "
Тест грешка:
Повезивање време (мс): 105,299804688
Гледам аппИд он Бинг сада и она је исправна. Нисам сигуран шта сам овде недостаје.
Такође, након тестирања В2 мало и стетан до 1.5М карактера за мање од сат времена сам схватио неке ствари:
Гоогле је бацио грешку јер превише ликова су се тражили на време. То је због по-ограничење корисника се сувише ниско постављене на картици квоте у оквиру АПИ конзоли. Након укључивања ово горе све на страници ће бити правилно превести.
Чак и са само 10 језика омогућен, екстра изнад главе се не исплати. Ја сам отишао 4 најнижи обављају (на основу количине саобраћаја и време на страни) превода, у мом случају - АР, ЈА, НЛ, ПЛ (немачки је био низак обавља, али ја га води на)
Након искључивања ових језика, сам се вратио пребацио на в1 и ствари чини се да бити у реду, за сада.
Ја сам брзо теста. Ево шта сам урадио корак по корак:
Омогућено Гоогле Транслате в2. Преводи радио за кратко време, а онда престали
У међувремену В1 ми је дао 200 статусу
Подигли "Одлагање превода" до 2000
Подигли "Одлагање превода" до 3000
Подигли "Одлагање превода" до 4000
итд ..
Тако да је јасно да Гоогле не воли све позиве сам бацају на то чак и са закашњењем од 4 секунде!
Гоогле В1 се припрема да буде затворена - можемо очекивати да ће ставити још више рестрикција са временом.
У Гоогле В2 можете да управљате граница! То је до јо вас. Молим вас пријавите се Гоогле налог и промените поставке. Идите овде: хттпс://цоде.гоогле.цом/апис/цонсоле и идите на таг квота. Можете подесити и да ограничите велики као вам је потребно:) 100 је стварно на ниском нивоу. Кренули смо квоту много већи.
Такође, имајте на уму да "Одлагање превода" ради по једном захтеву. То значи да ако превод једне странице траје 3 питања тада неће бити кашњења између њих. У исто време друге странице могу бити симултано преведени. Такође сте ставили заиста висок одлагања - Ваш преведене странице ће генерисати много времена пре него што кеширање.
И друга тема - кеширање. Имајте на уму да Гоогле В2 немају ограничења кеш као што су Гоогле В1 - тако да ако користите Гоогле-В2 можете дати више времена да се живи за кеш или онемогућите чишћења у потпуности.
Право, али сви смо исти проблем ...
Да. Ипак, у случају вБЕТ 3.5 / 0 не може бити додатни разлог - бубе јер је нестабилна верзија. У случају вБЕТ 4.к је вероватно ван разума. Наравно, ако превод провајдер поставити границе, онда сви корисници ће имати исти проблем.
Верујем да је ово била моја грешка - нисам имао подразумеваног језика (енглески) укључен за кеш. Има смисла да систем није био кеширање горе наведеној страници, јер нисам имао ово.
Да кеш за свој језик ће бити од помоћи - ако неко пише на другом језику онда ће бити преведен на подразумевани поглед на ваш подразумевани језик.
Види мој последњи пост о лимит по кориснику у секунди
Видео сам то и већ одговорио - можете га променити тако велики колико желите:)
Automatic Translations (Powered by Google, Microsoft®,
Yandex, SDL Language Cloud, IBM Watson and Apertium):