СДА

Виев Фулл Версион: Решити ЦМС-у роот, форум на / форум

norku
07-03-11, 10:20
Хи,

Волео бих да знам какве промене су потребне у вашем вбет упутства за инсталацију за форуме који су кораци на следећем линку спроводи (посебно други сет инструкција на тој функцији за ВБ инсталација на / форум):

ууу .вбсео.цом/ф5/вбсео-3-5-релеасе-цандидате-1-хере-39776/индек10.хтмл # пост254125 вБуллетин 3.5 Релеасе Цандидате 1 је овде! - Енглисх СЕО форум

Покушао сам да инсталирам вбет јуче и добио 404, када сам напунио мој форум и ја претпостављам да се то догодило јер сам спроводе промене на линку.

Хвала

kamilkurczak
07-03-11, 11:30
здраво.
Ако сте овај форум у форуму именик треба Уређивање вБЕТ главна подешавања:

админцп-> вБЕТ-> Главни
-Директоријум форума у / форума
-Врста линка за ВБСЕО_УРИ
-Превођење везе типа СЕО

Друго, потребно је да се хтаццесс фајл као што је ова:

RewriteRule ^/?(af|sq|ar|hy|az|eu|be|bg|ca|zh-CN|hr|cs|da|nl|en|et|tl|fi|fr|gl|ka|de|el|ht|iw|hi|hu|is|id|ga|it|ja|ko|lv|lt|mk|ms|mt|no|fa|pl|pt|ro|ru|sr|sk|sl|es|sw|sv|zh-TW|th|tr|uk|ur|vi|cy|yi)/$ vbenterprisetranslator_seo.php?vbet_lang=$1&redirected=/forum/ [L,QSA]
RewriteRule ^/?(af|sq|ar|hy|az|eu|be|bg|ca|zh-CN|hr|cs|da|nl|en|et|tl|fi|fr|gl|ka|de|el|ht|iw|hi|hu|is|id|ga|it|ja|ko|lv|lt|mk|ms|mt|no|fa|pl|pt|ro|ru|sr|sk|sl|es|sw|sv|zh-TW|th|tr|uk|ur|vi|cy|yi)/(.*)?$ vbenterprisetranslator_seo.php?vbet_lang=$1&redirected=/forum/$2 [L,QSA]

RewriteCond %{REQUEST_URI} !(admincp/|modcp/|vbseo_sitemap/|cron)
RewriteRule ^((archive/)?(.*\.php(/.*)?))$ vbenterprisetranslator_seo.php [L,QSA]

RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !^(admincp|modcp|clientscript|cpstyles|images)/
RewriteRule $ vbenterprisetranslator_seo.php [L,QSA]

ако и даље није добро - Молимо Вас да залепите овде хтаццесс садржај датотека и омогућити ВБЕТ на вашем сајту - ја ћу то проверити.

Хвала

norku
07-03-11, 11:45
Много хвала. Покушаћу да и ће вас обавестити како је прошао.

norku
07-03-11, 15:03
Нису радили на жалост. Ја не могу да напусте вбет активни због 404. Ово је садржај нит сам референце:

/ Форум (или неком другом фолдеру име) вб4 инсталирати

Ставља ЦМС у корену, изван вашег форума директоријум, без / садржај / преусмеравање и ваш блог остану у својим поддиректоријум као и увек.

Корак 1
Копирање дискусије / индек.пхп на роот директоријума.

Проверите да ли индек.пхп је постављен да захтева садржај.
Код:

захтевају ('цонтент.пхп');

и да захтевају код форума бит је коментаром.

Такође ћете морати да откоментирате Релативна директиве пут и проверите да ли је тачно одражава на вашу локацију форуму инсталира:

Код:

дефине (ВБ_РЕЛАТИВЕ_ПАТХ, "блог / ');

Поступите на неки од следећих опција:
Корак 2а:
преименујте форум / индек.пхп на блог / индек_олд.пхп или неки други назив да га задржи око, али не по имену индекса.

преименовање блог / форум.пхп на форум / индек.пхп

ИЛИ:
Корак 2б:
Уређивање дискусије / индек.пхп
Подесите га да:
Код:

/ / Дефине (ВБ_РЕЛАТИВЕ_ПАТХ,'');
захтевају ('форум.пхп');

Корак 3:
У вБоптионс => форумхоме Опције странице
поставили први унос на
Код:

индекс

А у вбоптионс -> ЦМС опције,
Проверите да ли 'сајта картицу УРЛ скрипте
Код:

цонтент.пхп

Такође,
ЦМС УРЛ адресе
"Необавезно УРЛ адреса за ваш ЦМС-а."
У вбоптионс -> ЦМС опције панела празан.

Корак 4:

у вбсеоцп
УРЛ адреса Ревеите Подешавања -> ЦМС => Напредна подешавања картицу
скуп ЦМС Почетна

да свој пуни Ср. корен заостаје коса црта, звани
Код:

хттп://ввв.иоурдомаин.цом/

НЕ шраф горе ввв овде. Користити их или их не користите као хтаццесс и вбоптионс за ББУРЛ су управо поставили, или ћете завршити у петљи.

Корак 5:

У вбсеоцп, СЕО функције -> Почетна подешавања

скуп сила форуму корен као почетну Да
и унесите
Код:

Форум / индек.пхп
Форум / индек.пхп?

у алиасе кутији.

Сачувај подешавања.

Корак 6:

Направи хтаццесс фајл на свој сајт корен следеће. Имајте на уму, блог / путања у неким од правила. Можда ћете морати да се прилагоди своје име фасцикле.

Код:

# Цоммент следећи ред (додати "#" на почетку)
# Да бисте онемогућили функције мод_реврите.
# Имајте на уму: ви и даље треба да онемогућите пијук у
# ВБуллетин контролни панел да се заустави УРЛ преписе.
РевритеЕнгине Он

# Неки сервери захтевају Ревритебасе директиву да се
# Омогућен (уклоните '#' на почетку да активирате)
# Напомена: Када је омогућена, морате укључити пут
# Да роот директоријум ББ (тј. РевритеБасе / форум /)
# РевритеБасе /

# РевритеЦонд% {ХТТП_ХОСТ} ^ ввв \\. Иоурдомаин \\. Цом
# РевритеРуле (.*) хттп://ввв.иоурдомаин.цом/форумс/ $ 1 [Л, Р = 301]

РевритеРуле ^ форум / ((урллист | ситемап_) .* \\ (КСМЛ |.. Ткт) (\\ ГЗ))? $ Блог / вбсео_ситемап / вбсео_гетситемап.пхп мапа = $ 1 [Л]

РевритеЦонд% {РЕКУЕСТ_УРИ} (админцп / | модцп / | црон | вбсео_ситемап)!
РевритеРуле ^ форум / ((архива /)?(.* \\ пхп (/.*)?))$ блог / вбсео.пхп. [Л, КСА]

РевритеЦонд% {РЕКУЕСТ_ФИЛЕНАМЕ}-ф!
РевритеЦонд% {РЕКУЕСТ_ФИЛЕНАМЕ}-Д!
РевритеЦонд% {РЕКУЕСТ_ФИЛЕНАМЕ} /! (Админцп | модцп | цлиентсцрипт | цпстилес | слике) /
РевритеРуле ^(.+)$ блог / вбсео.пхп [Л, КСА]

Корак 7:
Потребан само у РЦ2 бета верзију и ниже. (Да ли ће бити фиксна у наредних изгради од писања овог текста).

Отворена вБСЕО / инцлудес / фунцтионс_вбсео_вб.пхп фајла:
наћи:
Код:

$ Хеадинцлуде = прег_реплаце ('# # је <басе хреф.*?>','', $ хеадинцлуде);

Замени са:
Код:

ако је (дефинисано ("ВБСЕО_ПРЕПРОЦЕССЕД '))
$ Хеадинцлуде = прег_реплаце ('# <басе хреф[^> ]*?>( \\ с *?) # Је ','', $ хеадинцлуде);

Готово.

Дакле, на мом форуму Следи случај:

/ Индек.пхп одлучује да: /
/ Форум / форум.пхп решава на / форум /
/ Форум / индек.пхп решава на / форум /

Све што треба да урадим поред кораке приказане у вбет водич за инсталацију?

kamilkurczak
07-03-11, 18:28
можете покушати ово хтаццесс фајл.

# Comment the following line (add '#' at the beginning)
# to disable mod_rewrite functions.
# Please note: you still need to disable the hack in
# the vBSEO control panel to stop url rewrites.
RewriteEngine On

# Some servers require the Rewritebase directive to be
# enabled (remove '#' at the beginning to activate)
# Please note: when enabled, you must include the path
# to your root vB folder (i.e. RewriteBase /forums/)
#RewriteBase /

#RewriteCond %{HTTP_HOST} !^www\.yourdomain\.com
#RewriteRule (.*) http://www.yourdomain.com/forums/$1 [L,R=301]

RewriteRule ^forums/((urllist|sitemap_).*\.(xml|txt)(\.gz)?)$ forums/vbseo_sitemap/vbseo_getsitemap.php?sitemap=$1 [L]

RewriteRule ^/?(af|sq|ar|hy|az|eu|be|bg|ca|zh-CN|hr|cs|da|nl|en|et|tl|fi|fr|gl|ka|de|el|ht|iw|hi|hu|is|id|ga|it|ja|ko|lv|lt|mk|ms|mt|no|fa|pl|pt|ro|ru|sr|sk|sl|es|sw|sv|zh-TW|th|tr|uk|ur|vi|cy|yi)/$ vbenterprisetranslator_seo.php?vbet_lang=$1&redirected=/forum/ [L,QSA]
RewriteRule ^/?(af|sq|ar|hy|az|eu|be|bg|ca|zh-CN|hr|cs|da|nl|en|et|tl|fi|fr|gl|ka|de|el|ht|iw|hi|hu|is|id|ga|it|ja|ko|lv|lt|mk|ms|mt|no|fa|pl|pt|ro|ru|sr|sk|sl|es|sw|sv|zh-TW|th|tr|uk|ur|vi|cy|yi)/(.*)?$ vbenterprisetranslator_seo.php?vbet_lang=$1&redirected=/forum/$2 [L,QSA]

RewriteRule ^((archive/)?(.*\.php(/.*)?))$ vbenterprisetranslator_seo.php [L,QSA]

RewriteRule $ vbenterprisetranslator_seo.php [L,QSA]

RewriteCond %{REQUEST_URI} !(admincp/|modcp/|cron|vbseo_sitemap)
RewriteRule ^forums/((archive/)?(.*\.php(/.*)?))$ forums/vbseo.php [L,QSA]

RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !/(admincp|modcp|clientscript|cpstyles|images)/
RewriteRule ^(.+)$ forums/vbseo.php [L,QSA]

norku
07-03-11, 18:50
Пре него што сам ићи напред и покушати да овде је мој тренутни хтаццесс (наравно без вбет правила):

edited out - awaiting response

norku
07-03-11, 20:56
Било која вест? Јесте ли добили ПМ сам послао пре неколико сати начин?

kamilkurczak
07-03-11, 22:49
Да, Ја сам још увек размишљам о решењу.
Можемо да теста? шта ће се десити када сте подесили у админцп-> Главни
- Врста линка за РЕКУЕСТ_УРИ
- Превод везе типа Додај параметар језик на УРЛ (тј. 'адреса Лангуаге = ср?')
ради или не?

norku
07-03-11, 23:01
Исти резултат. Са ажурираним хтаццесс на место да добијем 404 кад сам оптерећења форума. Ако узмем ваше линије све је у реду.

norku
08-03-11, 16:39
Као што сам говорио, мој ВБ Суите инсталиран у / форуму. Ако ја користите предложио хтаццесс онда вбентерприсетранслатор_сео.пхп ће произвести 404 јер се не налази на / вбентерприсетранслатор_сео.пхп већ на / форум / вбентерприсетранслатор_сео.пхп Звук тачно?

Имајући то у виду ће следеће бити исправан за ВБ пакет инсталиран на / форуму?

RewriteRule ^/?(af|sq|ar|hy|az|eu|be|bg|ca|zh-CN|hr|cs|da|nl|en|et|tl|fi|fr|gl|ka|de|el|ht|iw|hi|hu|is|id|ga|it|ja|ko|lv|lt|mk|ms|mt|no|fa|pl|pt|ro|ru|sr|sk|sl|es|sw|sv|zh-TW|th|tr|uk|ur|vi|cy|yi)/$ forum/vbenterprisetranslator_seo.php?vbet_lang=$1&redirected=/forum/ [L,QSA]
RewriteRule ^/?(af|sq|ar|hy|az|eu|be|bg|ca|zh-CN|hr|cs|da|nl|en|et|tl|fi|fr|gl|ka|de|el|ht|iw|hi|hu|is|id|ga|it|ja|ko|lv|lt|mk|ms|mt|no|fa|pl|pt|ro|ru|sr|sk|sl|es|sw|sv|zh-TW|th|tr|uk|ur|vi|cy|yi)/(.*)?$ forum/vbenterprisetranslator_seo.php?vbet_lang=$1&redirected=/forum/$2 [L,QSA]

RewriteRule ^forum/((archive/)?(.*\.php(/.*)?))$ forum/vbenterprisetranslator_seo.php [L,QSA]

RewriteRule $ forum/vbenterprisetranslator_seo.php [L,QSA]

Што је омогућен вбет за минут и покушао сам хтаццесс са додатком изнад линије и 404 нестала и форума оптерећења на одабраном језику у реду. ВБуллетин УРЛ-ови се додају са / језик = де?

Дакле, ја сам на правом путу овде мислим. Да ли је хтаццесс заиста исправан у свим детаљима, иако?

Едит: изгледало је да се ради, али када сам постављен ВБСЕО_УРИ у Вбет Главни мени све то иде сисе горе. Очигледно зашто, али опет сам био тестирање ово толико времена сад да нисам сигуран шта је исправно, а шта није у реду било више ....

Тако

Могу ли да вбет хтаццесс правила за форум са пакет инсталиран у / форуму молим вас? Правила морају узети у обзир промене које су унели порука 4 горе. Желим да се ово ради ....

Хвала

kamilkurczak
08-03-11, 19:41
молим вас пошаљите ми пм ФТП и админцп детаљи (и вбсеоадмин) и ја ћу проверити ваш сервер и вБЕТ конфигурацију.

norku
09-03-11, 13:42
Ову тему је нестао пре пар сати када се ваш сајт је доле. Сада када је нит поново видљиви видим да је мој последњи одговор недостаје.

Имам у сваком случају тражи повраћај новца. Подршка време и ниво подршке је искрено ужасно, а ја немам времена да чекају више пола одговоре који нису помогла у најмање.

Нисте одговарање на питања или реаговање на оно што дајем у погледу симптома / додатне информације. Уместо тога, морам само да вам дам админ-ниво приступа мом форуму? За мене је то ризик нисам спреман да предузме. Дакле, ако сте вољни да одвојите времена и разговарају о стварима овде онда ја не видим решење.

vBET
09-03-11, 15:46
Ову тему је нестао пре пар сати када се ваш сајт је доле. Сада када је нит поново видљиви видим да је мој последњи одговор недостаје.

Погледајте овде: хттп://ввв.вбентерприсетранслатор.цом/форум/вбет-анноунцементс/1518-аццидентал-бацкуп-ресторе.хтмл
Имали смо случајно резервне копије врати. Наши хостинг провајдер уместо нас да се вратимо нашу е-маил клијент врати цео систем од 7. марта - рекли су да је тада нашу е-маил клијент је био деинсталиран (то је зашто нит је нестао први). Када смо сазнали шта су урадили смо затражили да се одмах опорави систем из Најновији могуће резервне копије. Зато је ваше нит доћи поново (и не само твоје), али поруке писане јуче / данас би отишао (тако је направљен поруке писане после бацкуп). И то је разлог зашто ваша последња порука је нестала.

Ја разумем зашто бисте могли да добијете погрешан утисак да није био подржан, али је само грешка на нашој страни хостинг провајдера и ваш нит је овде. Ми смо спремни да наставимо подршку као брз као ваше уплате ће се вратити до нас. У овом тренутку ваше ПаиПал уплате држите тако да морамо да држе све радње везане за вашу лиценцу. Тако брзо као што ће пимент вратимо Камила ће почети подржава вас поново. Наши суппрот је бесплатан за наше клијенте и нашим корисницима. У овом оммент нисте наших купаца (обустава плаћања), а не можете бити корисник плаћену верзију без дозволе.

Такође, имајте на уму да је ваш питања јер се ради о изменама које сам направио - то није као што сте написали да ПаиПал грешку у нашим упутства за инсталацију. Наши упутства за уградњу су за вБуллетин структуре. Ви га немате, јер сте се сами модификација тако да је очигледно да морате да се модификује упутства за инсталацију да се уклопи у ваше измене.

Можете рачунати на нашу бесплатну подршку од овог форума, или, ако мислите да је већи проблем (због промена), а нисте у могућности да то сами урадите - онда такође можете користити наш плаћену услугу инсталације: хттп://ввв. вбентерприсетранслатор.цом / инсталација-сервице.пхп - имајте на уму да чак ни у овом случају може бити потребно много више и то да обични инсталације јер вам је потребна посебна промене због измене које сте направили. Највероватније ће бити на хтаццесс правила нивоу, али такође може захтевати друге конфигурације форуму фолдеру, или мало модификација у нашем СЕО фајл -. Не могу баш рећи тако - Камила је онај који брине за ваш случај.

norku
09-03-11, 16:07
Су повукао сам ПаиПал спор. Чека 3 дана, а онда виде мој нит нестати био веома досадан, али звучи као да сам скочио пиштољ. Извињавам се

Имам 'вБуллетин структуре ". Разлику "из кутије" вБуллетин инсталација је описан у потпуности у једном од мојих ранијих постова и био заиста разлог што сам почео ову тему.

kamilkurczak
09-03-11, 18:05
Ок приметио сам да вБуллетин има различита правила, тако да молим вас, покушајте то Хтаццесс (са вБЕТ променила правила).

#RewriteBase /

#RewriteRule (.*) http://www.yourdomain.com/forums/$1 [L,R=301]

RewriteRule ^forums/((urllist|sitemap_).*\.(xml|txt)(\.gz)?)$ forums/vbseo_sitemap/vbseo_getsitemap.php?sitemap=$1 [L]

RewriteRule ^/?(af|sq|ar|hy|az|eu|be|bg|ca|zh-CN|hr|cs|da|nl|en|et|tl|fi|fr|gl|ka|de|el|ht|iw|hi|hu|is|id|ga|it|ja|ko|lv|lt|mk|ms|mt|no|fa|pl|pt|ro|ru|sr|sk|sl|es|sw|sv|zh-TW|th|tr|uk|ur|vi|cy|yi)/$ forums/vbenterprisetranslator_seo.php?vbet_lang=$1&redirected=/forum/ [L,QSA]
RewriteRule ^/?(af|sq|ar|hy|az|eu|be|bg|ca|zh-CN|hr|cs|da|nl|en|et|tl|fi|fr|gl|ka|de|el|ht|iw|hi|hu|is|id|ga|it|ja|ko|lv|lt|mk|ms|mt|no|fa|pl|pt|ro|ru|sr|sk|sl|es|sw|sv|zh-TW|th|tr|uk|ur|vi|cy|yi)/(.*)?$ forums/vbenterprisetranslator_seo.php?vbet_lang=$1&redirected=/forum/$2 [L,QSA]

RewriteRule ^forums/((archive/)?(.*\.php(/.*)?))$ forums/vbenterprisetranslator_seo.php [L,QSA]

RewriteRule ^(.+)$ forums/vbenterprisetranslator_seo.php [L,QSA]

RewriteCond %{REQUEST_URI} !(admincp/|modcp/|cron|vbseo_sitemap)
RewriteRule ^forums/((archive/)?(.*\.php(/.*)?))$ forums/vbseo.php [L,QSA]

RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !/(admincp|modcp|clientscript|cpstyles|images)/
RewriteRule ^(.+)$ forums/vbseo.php [L,QSA]

norku
09-03-11, 18:24
Покушавајући сада. Хвала.

norku
09-03-11, 18:27
У реду. Нема 404, али страница је празан када кликнем на заставу (било застава). Да ли је потребно да знате било који од мојих вбет подешавања?

kamilkurczak
09-03-11, 18:40
у реду а потребно је да конфигуришете свој сервер, проверите овај пост:
хттп://ввв.вбентерприсетранслатор.цом/форум/вбет4-троублесхоотинг/413-фак.хтмл # пост1535

па инсталирати цурл и ИЦОНВ у ПХП

norku
09-03-11, 19:01
ЦУРЛ и ицонв подршке већ омогућено. Ја сам добијање 404 сада када кликнете на заставу.

iconv
iconv support enabled
iconv implementation glibc
iconv library version 2.5

Directive Local Value Master Value
iconv.input_encoding ISO-8859-1 ISO-8859-1
iconv.internal_encoding ISO-8859-1 ISO-8859-1
iconv.output_encoding ISO-8859-1 ISO-8859-1

curl
cURL support enabled
cURL Information libcurl/7.21.0 OpenSSL/0.9.8b zlib/1.2.3 libidn/0.6.5

Ево моје хтаццесс:
RewriteEngine On

#RewriteBase /

#RewriteCond %{HTTP_HOST} !^www\.xxxx\.com
RewriteCond %{HTTP_HOST} !(^www\.xxxx\.com$|^cdn\.xxxx\.com$)
RewriteRule (.*) http://www.xxxx/$1 [R=301,L]

#RewriteRule (.*) http://www.yourdomain.com/forum/$1 [L,R=301]

RewriteRule ^forum/((urllist|sitemap_).*\.(xml|txt)(\.gz)?)$ forum/vbseo_sitemap/vbseo_getsitemap.php?sitemap=$1 [L]

#vbet translator rules start
RewriteRule ^/?(af|sq|ar|hy|az|eu|be|bg|ca|zh-CN|hr|cs|da|nl|en|et|tl|fi|fr|gl|ka|de|el|ht|iw|hi|hu|is|id|ga|it|ja|ko|lv|lt|mk|ms|mt|no|fa|pl|pt|ro|ru|sr|sk|sl|es|sw|sv|zh-TW|th|tr|uk|ur|vi|cy|yi)/$ forum/vbenterprisetranslator_seo.php?vbet_lang=$1&redirected=/forum/ [L,QSA]
RewriteRule ^/?(af|sq|ar|hy|az|eu|be|bg|ca|zh-CN|hr|cs|da|nl|en|et|tl|fi|fr|gl|ka|de|el|ht|iw|hi|hu|is|id|ga|it|ja|ko|lv|lt|mk|ms|mt|no|fa|pl|pt|ro|ru|sr|sk|sl|es|sw|sv|zh-TW|th|tr|uk|ur|vi|cy|yi)/(.*)?$ forum/vbenterprisetranslator_seo.php?vbet_lang=$1&redirected=/forum/$2 [L,QSA]

RewriteRule ^forum/((archive/)?(.*\.php(/.*)?))$ forum/vbenterprisetranslator_seo.php [L,QSA]

RewriteRule ^(.+)$ forum/vbenterprisetranslator_seo.php [L,QSA]

#vbet translator rules end

RewriteCond %{REQUEST_URI} !(media/|admincp/|modcp/|cron|vbseo_sitemap)
RewriteRule ^forum/((archive/)?(.*\.php(/.*)?))$ forum/vbseo.php [L,QSA]

RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !/(media|admincp|modcp|clientscript|cpstyles|images)/
RewriteRule ^(.+)$ forum/vbseo.php [L,QSA]

## Expires
<ifModule mod_expires.c>
ExpiresActive On
ExpiresDefault "access plus 1 seconds"
ExpiresByType text/html "access plus 1 seconds"
ExpiresByType image/gif "access plus 3456000 seconds"
ExpiresByType image/jpeg "access plus 3456000 seconds"
ExpiresByType image/png "access plus 3456000 seconds"
ExpiresByType text/css "access plus 3456000 seconds"
ExpiresByType text/javascript "access plus 3456000 seconds"
ExpiresByType application/javascript "access plus 3456000 seconds"
ExpiresByType application/x-javascript "access plus 3456000 seconds"
</ifModule>

## Compression
<ifmodule mod_headers.c>
<ifmodule mod_deflate.c>
AddOutputFilterByType DEFLATE text/html text/css text/xml application/x-javascript
BrowserMatch ^Mozilla/4 gzip-only-text/html
BrowserMatch ^Mozilla/4\.0[678] no-gzip
BrowserMatch \bMSIE !no-gzip !gzip-only-text/html
</ifmodule>
</ifmodule>

#Remove index.php from xxxx/index.php
#rewrite engine on
RewriteCond %{THE_REQUEST} index\.php
RewriteCond %{QUERY_STRING} ^$
RewriteRule ^index\.php$ / [L,R=301]

kamilkurczak
09-03-11, 19:11
зашто сте вБЕТ онемогућио?
пишу овде админцп-> вБЕТ-> главна подешавања

norku
09-03-11, 19:23
Ја само да активира кад ја у ствари на неки други начин тестирања може своје чланове почети кликом на заставама и добијање празне екране.

вбет поставке:

Форум језик: енглески

Форум директоријуму: / форум

Форум главном домену: није подешен

Врста линка: ВБСЕО_УРИ

Конфигурација који тип превода линкова желите: Направите УРЛ адреса на основу СЕО везу консензус (тј. '/ ср / адреса)

kamilkurczak
09-03-11, 19:26
Ја само да активира кад ја у ствари на неки други начин тестирања може своје чланове почети кликом на заставама и добијање празне екране.

па имате празну страницу или још 404?
ако празну страницу - цурл и ИЦОНВ, ако је инсталиран - покушајте да нађете у датотеци евиденцију грешака неким ПХП грешке

norku
09-03-11, 19:38
Ево нешто:

Ако унесем
http://www.xxxx.com/de/ Ја узмем форуму главну страну на немачком језику. Да УРЛ адреса би требало да отвори моју ЦМС

kamilkurczak
09-03-11, 19:40
видим .. па проблем је у хтаццесс.. Ја ћу га анализе.

пробајте ово:

RewriteEngine On

#RewriteBase /

#RewriteCond %{HTTP_HOST} !^www\.hj-research\.com
RewriteCond %{HTTP_HOST} !(^www.hj-research.com$|^cdn.hj-research.com$)
RewriteRule (.*) http://www.hj-research.com/$1 [R=301,L]

RewriteRule ^forum/((urllist|sitemap_).*.(xml|txt)(.gz)?)$ forum/vbseo_sitemap/vbseo_getsitemap.php?sitemap=$1 [L]

RewriteRule ^/?(af|sq|ar|hy|az|eu|be|bg|ca|zh-CN|hr|cs|da|nl|en|et|tl|fi|fr|gl|ka|de|el|ht|iw|hi|hu|is|id|ga|it|ja|ko|lv|lt|mk|ms|mt|no|fa|pl|pt|ro|ru|sr|sk|sl|es|sw|sv|zh-TW|th|tr|uk|ur|vi|cy|yi)/$ forum/vbenterprisetranslator_seo.php?vbet_lang=$1&redirected=/ [L,QSA]
RewriteRule ^/?(af|sq|ar|hy|az|eu|be|bg|ca|zh-CN|hr|cs|da|nl|en|et|tl|fi|fr|gl|ka|de|el|ht|iw|hi|hu|is|id|ga|it|ja|ko|lv|lt|mk|ms|mt|no|fa|pl|pt|ro|ru|sr|sk|sl|es|sw|sv|zh-TW|th|tr|uk|ur|vi|cy|yi)/(.*)?$ forum/vbenterprisetranslator_seo.php?vbet_lang=$1&redirected=/$2 [L,QSA]

RewriteRule ^forum/((archive/)?(.*.php(/.*)?))$ forum/vbenterprisetranslator_seo.php [L,QSA]

RewriteRule ^forum/((archive/)?(.*.php(/.*)?))$ forum/vbseo.php [L,QSA]

RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !/(media|admincp|modcp|clientscript|cpstyles|images)/

## Expires
<ifModule mod_expires.c>
ExpiresActive On
</ifModule>

## Compression
<ifmodule mod_headers.c>
<ifmodule mod_deflate.c>
AddOutputFilterByType DEFLATE text/html text/css text/xml application/x-javascript
BrowserMatch ^Mozilla/4.0[678] no-gzip
BrowserMatch bMSIE !no-gzip !gzip-only-text/html
</ifmodule>
</ifmodule>

#Remove index.php from hj-research.com/index.php
#rewrite engine on
RewriteCond %{THE_REQUEST} index.php
RewriteRule ^index.php$ / [L,R=301]

kamilkurczak
09-03-11, 21:03
проверите ово:

RewriteEngine On

#RewriteBase /

RewriteCond %{HTTP_HOST} !(^www.hj-research.com$|^cdn.hj-research.com$)

RewriteRule ^forum/((urllist|sitemap_).*.(xml|txt)(.gz)?)$ forum/vbseo_sitemap/vbseo_getsitemap.php?sitemap=$1 [L]

RewriteRule ^forum/?(af|sq|ar|hy|az|eu|be|bg|ca|zh-CN|hr|cs|da|nl|en|et|tl|fi|fr|gl|ka|de|el|ht|iw|hi|hu|is|id|ga|it|ja|ko|lv|lt|mk|ms|mt|no|fa|pl|pt|ro|ru|sr|sk|sl|es|sw|sv|zh-TW|th|tr|uk|ur|vi|cy|yi)/$ forum/vbenterprisetranslator_seo.php?vbet_lang=$1&redirected=/forum/ [L,QSA]
RewriteRule ^forum/?(af|sq|ar|hy|az|eu|be|bg|ca|zh-CN|hr|cs|da|nl|en|et|tl|fi|fr|gl|ka|de|el|ht|iw|hi|hu|is|id|ga|it|ja|ko|lv|lt|mk|ms|mt|no|fa|pl|pt|ro|ru|sr|sk|sl|es|sw|sv|zh-TW|th|tr|uk|ur|vi|cy|yi)/(.*)?$ forum/vbenterprisetranslator_seo.php?vbet_lang=$1&redirected=/forum/$2 [L,QSA]

RewriteRule ^forum/((archive/)?(.*.php(/.*)?))$ forum/vbenterprisetranslator_seo.php [L,QSA]

RewriteRule ^forum/((archive/)?(.*.php(/.*)?))$ forum/vbseo.php [L,QSA]

## Expires
<ifModule mod_expires.c>
ExpiresActive On
</ifModule>

## Compression
<ifmodule mod_headers.c>
<ifmodule mod_deflate.c>
BrowserMatch ^Mozilla/4.0[678] no-gzip
BrowserMatch bMSIE !no-gzip !gzip-only-text/html
</ifmodule>
</ifmodule>

#rewrite engine on
RewriteCond %{THE_REQUEST} index.php
RewriteRule ^index.php$ / [L,R=301]

ако и даље не раде - да замени ову линију ову форму:

RewriteRule ^forum/?(af|sq|ar|hy|az|eu|be|bg|ca|zh-CN|hr|cs|da|nl|en|et|tl|fi|fr|gl|ka|de|el|ht|iw|hi|hu|is|id|ga|it|ja|ko|lv|lt|mk|ms|mt|no|fa|pl|pt|ro|ru|sr|sk|sl|es|sw|sv|zh-TW|th|tr|uk|ur|vi|cy|yi)/$ forum/vbenterprisetranslator_seo.php?vbet_lang=$1&redirected=/ [L,QSA]
RewriteRule ^forum/?(af|sq|ar|hy|az|eu|be|bg|ca|zh-CN|hr|cs|da|nl|en|et|tl|fi|fr|gl|ka|de|el|ht|iw|hi|hu|is|id|ga|it|ja|ko|lv|lt|mk|ms|mt|no|fa|pl|pt|ro|ru|sr|sk|sl|es|sw|sv|zh-TW|th|tr|uk|ur|vi|cy|yi)/(.*)?$ forum/vbenterprisetranslator_seo.php?vbet_lang=$1&redirected=/$2 [L,QSA]

kamilkurczak
09-03-11, 22:26
ту имате добар хтаццесс да преведе главну страну:

RewriteEngine On

#RewriteBase /

RewriteCond %{HTTP_HOST} !(^www\.hj-research\.com$|^cdn\.hj-research\.com$)

RewriteRule ^forum/((urllist|sitemap_).*\.(xml|txt)(\.gz)?)$ forum/vbseo_sitemap/vbseo_getsitemap.php?sitemap=$1 [L]

#vbet outside site
RewriteRule ^/?(af|sq|ar|be|bg|ca|zh-CN|hr|cs|da|nl|en|et|tl|fi|fr|gl|de|el|iw|hi|hu|is|id|ga|it|ja|ko|lv|lt|mk|ms|mt|no|fa|pl|pt|ro|ru|sr|sk|sl|es|sw|sv|zh-TW|th|tr|uk|vi|cy|yi)/$ index.php?language=$1&vbet_outside=true [L,QSA]
RewriteRule ^/?(af|sq|ar|be|bg|ca|zh-CN|hr|cs|da|nl|en|et|tl|fi|fr|gl|de|el|iw|hi|hu|is|id|ga|it|ja|ko|lv|lt|mk|ms|mt|no|fa|pl|pt|ro|ru|sr|sk|sl|es|sw|sv|zh-TW|th|tr|uk|vi|cy|yi)/(.*)?$ $2?language=$1&vbet_outside=true [L,QSA]

RewriteCond %{QUERY_STRING} !vbet_outside=true
RewriteRule ^(.*)$ $1?vbet_outside=true [L,QSA]

RewriteRule ^forum/?(af|sq|ar|hy|az|eu|be|bg|ca|zh-CN|hr|cs|da|nl|en|et|tl|fi|fr|gl|ka|de|el|ht|iw|hi|hu|is|id|ga|it|ja|ko|lv|lt|mk|ms|mt|no|fa|pl|pt|ro|ru|sr|sk|sl|es|sw|sv|zh-TW|th|tr|uk|ur|vi|cy|yi)/$ forum/vbenterprisetranslator_seo.php?vbet_lang=$1&redirected=/ [L,QSA]
RewriteRule ^forum/?(af|sq|ar|hy|az|eu|be|bg|ca|zh-CN|hr|cs|da|nl|en|et|tl|fi|fr|gl|ka|de|el|ht|iw|hi|hu|is|id|ga|it|ja|ko|lv|lt|mk|ms|mt|no|fa|pl|pt|ro|ru|sr|sk|sl|es|sw|sv|zh-TW|th|tr|uk|ur|vi|cy|yi)/(.*)?$ forum/vbenterprisetranslator_seo.php?vbet_lang=$1&redirected=/$2 [L,QSA]

RewriteRule ^forum/((archive/)?(.*\.php(/.*)?))$ forum/vbseo.php [L,QSA]

## Expires
<ifModule mod_expires.c>
ExpiresActive On
</ifModule>

## Compression
<ifmodule mod_headers.c>
<ifmodule mod_deflate.c>
BrowserMatch ^Mozilla/4\.0[678] no-gzip
BrowserMatch \bMSIE !no-gzip !gzip-only-text/html
</ifmodule>
</ifmodule>

#rewrite engine on
RewriteCond %{THE_REQUEST} index\.php
RewriteRule ^index\.php$ / [L,R=301]

norku
09-03-11, 23:03
Много хвала за рад који сте улозили у све ово ради за мене. Много поштовати. Имам једну ствар која не ради оптимално, иако већ ћу отворити нову тему за то.

Хвала опет:)

kamilkurczak
10-03-11, 10:05
ок па ако вБЕТ радови - решен. Сада нам је потребно да се реши проблем са лошим везама:)

Automatic Translations (Powered by Google, Microsoft®, Yandex, SDL Language Cloud, IBM Watson and Apertium):
AfrikaansAlbanianArabicBelarusianBulgarianCatalanChineseCroatianCzechDanishDutchEnglishEstonianFilipinoFinnishFrenchGalicianGermanGreekHaitian CreoleHebrewHindiHungarianIcelandicIndonesianIrishItalianJapaneseKoreanLatvianLithuanianMacedonianMalayMalteseNorwegianPersianPolishPortugueseRomanianRussianSerbianSlovakSlovenianSpanishSwahiliSwedishTaiwaneseThaiTurkishUkrainianVietnameseWelshYiddish
vBET 4.10.1 gives automatic translations