PDA

View Full Version: Zgjidhet VBET HIGH CPU / Memory përdorimit për shkak të mysql

magmf
04-06-10, 13:00
Guys,

Unë me të vërtetë duhet të ketë më shumë vbet optimizuar për web faqen time.

VBet po mua shumë të përdoruesve të ri I really liked mjet POR është duke përdorur shumë burime të shumta.

CPU load time para VBET ishte më poshtë 2 dhe tani është më shumë se 4 të gjithë kohës

tani për shembull
08:32:18 deri 11 ditë, 2:27, 1 përdorues, mesatare ngarkesës: 7,45, 8,24, 8,26

bileta bashkangjitur disa nga para dhe pas vbet të aktivizuara në faqen time

Unë dua të ndaj se i rritur nga 70,000 faqe të indeksuara ne Google për më shumë se 500.000

gradën e mia në Alexa u hodh gjithashtu
Nën-linux.org - Info Alexa Site prej (http://www.alexa.com/siteinfo/under-linux.org)

dhe unë jam marrë më shumë vizita të përditshme, por unë ende nevojë për një optimization më të mirë se si vbet trajtojë me veprime.

hidhini një sy në krye mia

top - 08:53:46 up 11 days, 2:49, 1 user, load average: 10.77, 9.81, 9.06
Tasks: 423 total, 5 running, 418 sleeping, 0 stopped, 0 zombie
Cpu(s): 15.7%us, 2.4%sy, 0.0%ni, 66.6%id, 9.8%wa, 0.1%hi, 5.4%si, 0.0%st
Mem: 12330536k total, 11619688k used, 710848k free, 24064k buffers
Swap: 995988k total, 994972k used, 1016k free, 2917568k cached

PID USER PR NI VIRT RES SHR S %CPU %MEM TIME+ COMMAND
29384 mysql 20 0 5722m 2.5g 4552 S 99 20.9 3661:46 mysqld

si ju mund të shihni mysql në krye për shkak të vbet

mysql tregojnë processlist;

mysql> show processlist;
+********-+************+****************-+************+********-+****--+************--+****************************************************************************************************--+
| Id | User | Host | db | Command | Time | State | Info |
+********-+************+****************-+************+********-+****--+************--+****************************************************************************************************--+
| 3102552 | underlinux | localhost:49801 | underlinux | Query | 16 | Sending data | SELECT cache.originaltext as originaltext, cache.translated as translated FROM vbvbenterprisetransla |
| 3102570 | underlinux | localhost:49843 | underlinux | Query | 12 | Sending data | SELECT cache.originaltext as originaltext, cache.translated as translated FROM vbvbenterprisetransla |
| 3102597 | underlinux | localhost:49901 | underlinux | Query | 9 | Sending data | SELECT cache.originaltext as originaltext, cache.translated as translated FROM vbvbenterprisetransla |
| 3102600 | underlinux | localhost:49907 | underlinux | Query | 9 | Sending data | SELECT cache.originaltext as originaltext, cache.translated as translated FROM vbvbenterprisetransla |
| 3102617 | underlinux | localhost:49944 | underlinux | Query | 6 | Sending data | SELECT cache.originaltext as originaltext, cache.translated as translated FROM vbvbenterprisetransla |
| 3102620 | underlinux | localhost:49953 | underlinux | Query | 6 | Sending data | SELECT cache.originaltext as originaltext, cache.translated as translated FROM vbvbenterprisetransla |
| 3102632 | underlinux | localhost:49986 | underlinux | Query | 3 | Sending data | SELECT cache.originaltext as originaltext, cache.translated as translated FROM vbvbenterprisetransla |
| 3102633 | underlinux | localhost:49988 | underlinux | Query | 0 | statistics | SELECT cache.originaltext as originaltext, cache.translated as translated FROM vbvbenterprisetransla |
| 3102636 | underlinux | localhost:49994 | underlinux | Sleep | 1 | | NULL |
| 3102639 | underlinux | localhost:50000 | underlinux | Query | 0 | statistics | SELECT cache.originaltext as originaltext, cache.translated as translated FROM vbvbenterprisetransla |
| 3102641 | underlinux | localhost:50005 | underlinux | Query | 0 | Sending data | SELECT cache.originaltext as originaltext, cache.translated as translated FROM vbvbenterprisetransla |
| 3102648 | underlinux | localhost:50021 | underlinux | Sleep | 1 | | NULL |
| 3102649 | underlinux | localhost:50022 | underlinux | Query | 0 | statistics | SELECT cache.originaltext as originaltext, cache.translated as translated FROM vbvbenterprisetransla |
| 3102651 | root | localhost | NULL | Query | 0 | NULL | show processlist |
| 3102652 | underlinux | localhost:50027 | underlinux | Query | 0 | statistics | SELECT translated FROM vbvbenterprisetranslator_cache_medium_vi WHERE originaltext='Cadastrar+200+cl |
| 3102660 | underlinux | localhost:50044 | underlinux | Query | 0 | statistics | SELECT translated FROM vbvbenterprisetranslator_cache_medium_fa WHERE originaltext='BackTrack+4+%28F |
| 3102661 | underlinux | localhost:50047 | underlinux | Query | 0 | statistics | SELECT cache.originaltext as originaltext, cache.translated as translated FROM vbvbenterprisetransla |
| 3102663 | underlinux | localhost:50051 | underlinux | Sleep | 1 | | NULL |
| 3102664 | underlinux | localhost:50052 | underlinux | Query | 1 | end | UPDATE vbuser SET
profilevisits = profilevisits + 1
WHERE userid = 61484 |
| 3102666 | underlinux | localhost:50056 | underlinux | Query | 0 | update | REPLACE INTO vbdatastore
(title, data, unserialize)
VALUES
('cron', '1275652500', 0) |
20 rows in set (0.16 sec)

mysql>

mysql dhe përdorimit të CPU para dhe pas vbet

http://under-linux.org/wiki/images/1/14/Mysql-vbet.png

http://under-linux.org/wiki/images/f/f0/Vbetmysql2.png

http://under-linux.org/wiki/images/6/65/Vbet-cpuusage.png

vBET
04-06-10, 14:34
Hello.

Si ju ka shkruajtur vBET ju dha shumë të trafikut të reja. Pra, krahasuar CPU dhe përdorimin e MEM-it para dhe pas vBET, është me të vërtetë krahasuar CPU dhe përdorimin e MEM-it para dhe pas trafikut të mëdha ...
Pra, ky krahasim nuk është e përshtatshme. Nuk ka mundësi të ketë përdorim të njëjtë të burimeve me trafikun më të mëdha. Gjithashtu ju lutem vini re se vBET praktikisht nuk merr burimeve për faqe normale (vetëm gjeneron flamuj) kështu që të gjithë përdorimin e burimeve shtesë tuaj vjen nga trafiku shtesë - trafikut në faqet e përkthyer. Më shumë trafik = burimeve më të nevojshme

Ju lutemi vini re se pyetjet janë të optimizuar vBET, të gjithë janë duke përdorur tregues dhe të marrë të gjitha të dhënat në disa pyetjet. Ju lutem kontrolloni pyetjet tuaja të ngadalshëm të kyçeni për të përcaktuar se çfarë me të vërtetë e merr shumicën e kohës tuaj të MySQL. Gjithashtu - ju gjithmonë mund të rindërtojë indekseve në rast se diçka u rrëzua në MySQL DB tuaj.

Ju lutem tregoni se çfarë është madhësia e tabelave tuaj cache? Gjithashtu ju lutem tregoni cilin version të vBET jeni duke përdorur dhe për t'u dhënë URL juaj forum.

Ju lutem kontrolloni lë të kuptohet se tonë të performancës: http://www.vbenterprisetranslator.com/forum/vbet4-general-discussions/408-vbet-performance.html

Sigurisht ne jemi përmirësuar vBET vazhdimisht. Në versionin e ardhshëm të mëdha ne do të mbështesim cache file:) Pra, përmirësimet e performancës do të ndodhë:) Ende ju lutem vini re se krahasimi juaj mënyrë nuk është e përshtatshme dhe nuk tregojnë se sa më shumë burime e merr vBET - kjo tregon se sa shumë më tepër burime forumin tuaj merr me tuaj të mëdha të trafikut.

magmf
04-06-10, 20:49
vBET,

cache file ose pyetje mysql jo cached përdorin shumë I / O bërë ngarkesës pajisje të jenë të larta.

Sugjerimi im për ju është përdorur Memcache të cache fotografi në vend o dhe mysql ose të lidheni vbet me vboptimise që tashmë kanë mbështetje për shumë lloje të arka

shembull i përdorimit me vbet vboptimise do të jetë diçka si kjo

if ($cache = vb_optimise::$cache->get('unique language key'))
{
***//use cache
}
else
{
***// get from elsewhere
***vb_optimise::$cache->set('unique language key');
}

pse ju nuk e provoni flisni me Deceptor nga DragonByte Forums Tech - DragonByte Technologies Home (http://www.dragonbyte-tech.com/)

web faqen time është kursyer më shumë se 10 milionë pyetje në ditë me vboptimise dhe në qoftë se ju punoni me të për të mirë të gjithë vbet përkrahje mund të jetë i lumtur

hidhini një sy
vB përmirësojë - Burimeve Statistikave (http://www.dragonbyte-tech.com/vboptimisesites.php)

vBET
04-06-10, 21:29
Faleminderit për këshillën tuaj:) kam vënë postimi juaj i fundit në listën TODO.

Ju lutem përgjigjuni pyetjeve të caktuar - çfarë është URL juaj forum dhe versioni i përdorur vBET. Ne duam të kontrolloni keni instalimin e duhur - versionet e mëparshme vBET përdorur përcjellimet dyfishtë që nuk përdoret më, në rast vBulletin ajo kërkon integrimin e duhur.

magmf
04-06-10, 21:38
url im është nën-linux.org
vbet 4.2.2
vBulletin 4.0.3
vBulletin 3.5 final

vBET
04-06-10, 21:49
OK - ju nuk keni përcjellimet dopio dhe versioni i fundit vBET. Në këtë moment unë vetëm mund të ju këshilloj të përdorni lë të kuptohet se tonë të performancës (Lidhje në përgjigjen e parë) - sidomos bllok përmbajtjen e parëndësishme në robots.txt - faqe si anëtar, kalendar, dhe disa të tjerë (vini re se ata do të zhduken nga faqet e indekseve, por ajo është e mirë për SEO tuaj, sepse ato janë konsideruar kryesisht si dyfishimin përmbajtje).

Gjithashtu - në qoftë se serveri juaj do të nxehta të trajtojë të gjitha 52 gjuhë - ju lutem konsideroni të çaktivizuar disa nga këto. Në këtë moment unë kuptoj se ai trajton atë, ju vetëm do të ishte më i lumtur në qoftë se me burimet më pak;)

Ne do të punojnë gjithashtu për mbështetjen e jo vetëm cache file, por edhe të bibliotekave ekzistuese cache:) Thanks again për hint tuaj.

magmf
04-06-10, 21:58
VBET,

Unë jam i shqetësuar vetëm me të ardhmen. Tani për tani faqen time mund të trajtojë, por që vbet është duke punuar unë mund të marrë një shumë të përdoruesve të ri dhe kjo mund të bëjë serverin tim shkon poshtë: (

edhe unë jam tashmë bllokimin e përmbajtjeve të parëndësishme në robots.txt e mia

vBET
05-06-10, 20:27
Hawing shumë e përdoruesve të reja do t'ju bëjë të mendoni për scalability kur ju keni vBET apo jo. Ne jemi të vërtetë i kënaqur që vBET është duke ju dhënë shumë e përdoruesve të reja dhe të ardhurat e mundshme reklama:) Si unë tashmë e ka shkruar ne do të përmirësojë sistemin caching:)

vBET
10-06-10, 22:45
Lirimin e ardhshëm do të ketë cache të plotë dosjen që do të bëjë faqet tuaja të gjenerojë të shpejtë për mysafirët - madje edhe ato nuk e përkthyer:)

bhanuprasad1981
14-06-10, 18:12
Lirimin e ardhshëm do të ketë cache të plotë dosjen që do të bëjë faqet tuaja të gjenerojë të shpejtë për mysafirët - madje edhe ato nuk e përkthyer:)

shpresojmë se të marrë këtë shpejti:)

vBET
14-06-10, 23:11
Këtë muaj e sigurt:) cache plotë dosjen për mysafirët është duke punuar mirë në forumet tona, vetëm dua të shtoj disa funksionalitete tjera të reja:)

bhanuprasad1981
20-06-10, 17:03
ndonjë më të reja:)

vBET
21-06-10, 14:50
Sot ne do të kemi lirimin për vBET3.x - për vBET4.x në javën e parë të muajit të ardhshëm:)

bhanuprasad1981
21-06-10, 18:53
ohhh nuk ka 15 ditë më shumë: (

vBET
22-06-10, 22:32
Ne kemi më shumë të bëni në rast të vB4 (mbështetje URLs Friendly + më shumë lloje të lidhjeve të përkthyera për Muslimanët). Gjithashtu, këtë herë do të na japë reagime në lidhje me këtë funksionalitet të ri (dmth ne tashmë mori idenë nga një përdorues që të lejojë që të çaktivizuar atë për faqet normale). Pra, ajo do të marrë kohë më shumë, por në fund ju do të merrni zgjidhje, e cila është testuar më mirë dhe me karakteristika të tjera:)

Automatic Translations (Powered by Google, Microsoft®, Yandex, SDL Language Cloud, IBM Watson and Apertium):
AfrikaansAlbanianArabicBelarusianBulgarianCatalanChineseCroatianCzechDanishDutchEnglishEstonianFilipinoFinnishFrenchGalicianGermanGreekHaitian CreoleHebrewHindiHungarianIcelandicIndonesianIrishItalianJapaneseKoreanLatvianLithuanianMacedonianMalayMalteseNorwegianPersianPolishPortugueseRomanianRussianSerbianSlovakSlovenianSpanishSwahiliSwedishTaiwaneseThaiTurkishUkrainianVietnameseWelshYiddish
Thanks to vBET 4.10.1 enjoy automatic translations