КПК

Прагляд поўнай версіі: Вырашанае VBET ВЫСОКАЯ працэсара / памяці ў сувязі з MySQL

magmf
04-06-10, 13:00
Хлопцы,

Мне сапраўды трэба мець vbet больш аптымізаваны для майго сайта.

VBet становіцца мне шмат новых карыстальнікаў, мне вельмі спадабаўся інструмент, але выкарыстоўвае занадта шмат рэсурсаў.

Мой загрузку працэсара да VBET быў ніжэй 2 і ў цяперашні час больш за 4 усіх часоў

Цяпер, напрыклад,
8:32:18 да 11 дзён, 2:27, 1 карыстальнік, сярэдняя нагрузка: 7,45, 8,24, 8,26

прыкладаецца некалькі квіткоў да і пасля vbet ўключана ў маім вэб-сайце

Я хачу падзяліцца вам, што я скокнуў з 70,000 старонак, праіндэксаваных Google на больш чым 500,000

мой рангу Alexa скокнуў таксама
Намеснік linux.org - Інфармацыя аб сайце ад Alexa (http://www.alexa.com/siteinfo/under-linux.org)

і я атрымліваю больш наведванняў кожны дзень, але мне яшчэ трэба лепшую аптымізацыю аб тым, як vbet ручка з запытамі.

паглядзіце на мае лепшыя

top - 08:53:46 up 11 days, 2:49, 1 user, load average: 10.77, 9.81, 9.06
Tasks: 423 total, 5 running, 418 sleeping, 0 stopped, 0 zombie
Cpu(s): 15.7%us, 2.4%sy, 0.0%ni, 66.6%id, 9.8%wa, 0.1%hi, 5.4%si, 0.0%st
Mem: 12330536k total, 11619688k used, 710848k free, 24064k buffers
Swap: 995988k total, 994972k used, 1016k free, 2917568k cached

PID USER PR NI VIRT RES SHR S %CPU %MEM TIME+ COMMAND
29384 mysql 20 0 5722m 2.5g 4552 S 99 20.9 3661:46 mysqld

як вы можаце бачыць MySQL на вяршыні з-за vbet

MySQL SHOW PROCESSLIST;

mysql> show processlist;
+********-+************+****************-+************+********-+****--+************--+****************************************************************************************************--+
| Id | User | Host | db | Command | Time | State | Info |
+********-+************+****************-+************+********-+****--+************--+****************************************************************************************************--+
| 3102552 | underlinux | localhost:49801 | underlinux | Query | 16 | Sending data | SELECT cache.originaltext as originaltext, cache.translated as translated FROM vbvbenterprisetransla |
| 3102570 | underlinux | localhost:49843 | underlinux | Query | 12 | Sending data | SELECT cache.originaltext as originaltext, cache.translated as translated FROM vbvbenterprisetransla |
| 3102597 | underlinux | localhost:49901 | underlinux | Query | 9 | Sending data | SELECT cache.originaltext as originaltext, cache.translated as translated FROM vbvbenterprisetransla |
| 3102600 | underlinux | localhost:49907 | underlinux | Query | 9 | Sending data | SELECT cache.originaltext as originaltext, cache.translated as translated FROM vbvbenterprisetransla |
| 3102617 | underlinux | localhost:49944 | underlinux | Query | 6 | Sending data | SELECT cache.originaltext as originaltext, cache.translated as translated FROM vbvbenterprisetransla |
| 3102620 | underlinux | localhost:49953 | underlinux | Query | 6 | Sending data | SELECT cache.originaltext as originaltext, cache.translated as translated FROM vbvbenterprisetransla |
| 3102632 | underlinux | localhost:49986 | underlinux | Query | 3 | Sending data | SELECT cache.originaltext as originaltext, cache.translated as translated FROM vbvbenterprisetransla |
| 3102633 | underlinux | localhost:49988 | underlinux | Query | 0 | statistics | SELECT cache.originaltext as originaltext, cache.translated as translated FROM vbvbenterprisetransla |
| 3102636 | underlinux | localhost:49994 | underlinux | Sleep | 1 | | NULL |
| 3102639 | underlinux | localhost:50000 | underlinux | Query | 0 | statistics | SELECT cache.originaltext as originaltext, cache.translated as translated FROM vbvbenterprisetransla |
| 3102641 | underlinux | localhost:50005 | underlinux | Query | 0 | Sending data | SELECT cache.originaltext as originaltext, cache.translated as translated FROM vbvbenterprisetransla |
| 3102648 | underlinux | localhost:50021 | underlinux | Sleep | 1 | | NULL |
| 3102649 | underlinux | localhost:50022 | underlinux | Query | 0 | statistics | SELECT cache.originaltext as originaltext, cache.translated as translated FROM vbvbenterprisetransla |
| 3102651 | root | localhost | NULL | Query | 0 | NULL | show processlist |
| 3102652 | underlinux | localhost:50027 | underlinux | Query | 0 | statistics | SELECT translated FROM vbvbenterprisetranslator_cache_medium_vi WHERE originaltext='Cadastrar+200+cl |
| 3102660 | underlinux | localhost:50044 | underlinux | Query | 0 | statistics | SELECT translated FROM vbvbenterprisetranslator_cache_medium_fa WHERE originaltext='BackTrack+4+%28F |
| 3102661 | underlinux | localhost:50047 | underlinux | Query | 0 | statistics | SELECT cache.originaltext as originaltext, cache.translated as translated FROM vbvbenterprisetransla |
| 3102663 | underlinux | localhost:50051 | underlinux | Sleep | 1 | | NULL |
| 3102664 | underlinux | localhost:50052 | underlinux | Query | 1 | end | UPDATE vbuser SET
profilevisits = profilevisits + 1
WHERE userid = 61484 |
| 3102666 | underlinux | localhost:50056 | underlinux | Query | 0 | update | REPLACE INTO vbdatastore
(title, data, unserialize)
VALUES
('cron', '1275652500', 0) |
20 rows in set (0.16 sec)

mysql>

MySQL і выкарыстанне працэсара да і пасля vbet

http://under-linux.org/wiki/images/1/14/Mysql-vbet.png

http://under-linux.org/wiki/images/f/f0/Vbetmysql2.png

http://under-linux.org/wiki/images/6/65/Vbet-cpuusage.png

vBET
04-06-10, 14:34
Добры дзень.

Як вы пісалі vBET даў вам шмат новага руху. Так параўноўваючы працэсар, і членаў выкарыстання да і пасля vBET, на самай справе параўнанне працэсараў, і членаў выкарыстання да і пасля таго, як больш трафіку ...
Так што гэта параўнанне не дарэчы. Існуе няма магчымасці мець такое ж выкарыстанне рэсурсаў з вялікім трафікам. Таксама звернеце ўвагу, што vBET практычна не прымае ніякіх рэсурсаў для нармальнага старонак (толькі генеруе сцягі), так што ўсе вашы дадатковыя выкарыстанне рэсурсаў адбываецца ад дадатковы трафік - трафік, каб перакладзеныя старонкі. Больш руху = больш рэсурсаў, неабходных

Звярніце ўвагу, што vBET запытаў аптымізаваныя, усе выкарыстоўваюць індэксы і прыняць усе дадзеныя ў некалькі запытаў. Калі ласка, праверце ваш часопіс павольных запытаў, каб вызначыць, што сапраўды займае большую частку вашага часу MySQL. Акрамя таго - заўсёды можна перабудоўваць індэксы ў выпадку, калі што-то ўрэзаўся ў вашу БД MySQL.

Калі ласка, скажыце, што памер вашай табліцы кэш? Таксама, калі ласка, скажыце, якую версію vBET вы выкарыстоўваеце і даць ваш форум URL.

Калі ласка, азнаёмцеся з намёкамі прадукцыйнасці: http://www.vbenterprisetranslator.com/forum/vbet4-general-discussions/408-vbet-performance.html

Вядома, мы паляпшаем vBET бесперапынна. У наступнай версіі мы будзем падтрымліваць кэш-файл:) Так што павышэнне прадукцыйнасці не адбудзецца:) Тым не менш варта памятаць, што ваш шлях параўнанне не дарэчы і не паказваюць, наколькі больш рэсурсаў патрабуецца vBET - гэта паказвае, наколькі больш рэсурсаў вашага форуму бярэ з вашым больш трафіку.

magmf
04-06-10, 20:49
vBET,

кэш-файла ці MySQL, не кэшаваных запытаў выкарыстоўваць шмат ўводу / вываду рашэнняў прыладзе нагрузка будзе высокай.

Мая прапанова да вас выкарыстаць Memcache ў кэш, а не аб файле і MySQL або падключыцца vbet з vboptimise, якія ўжо маюць падтрымку для многіх тыпаў кэшаў

Прыклад выкарыстання vboptimise з vbet будзе нешта падобнае

if ($cache = vb_optimise::$cache->get('unique language key'))
{
***//use cache
}
else
{
***// get from elsewhere
***vb_optimise::$cache->set('unique language key');
}

чаму вы не паспрабаваць пагаварыць з Зачараваны ад DragonByte Тэхналогія Форум - DragonByte Тэхналогіі для хаты (http://www.dragonbyte-tech.com/)

мой сайт эканоміць больш за 10 мільёнаў запытаў у дзень з vboptimise і калі вы працуеце з ім, каб лепш усё vbet падтрымкі могуць быць шчаслівыя

паглядзець
В. Б. Аптымізацыя - Рэсурс статыстыкі (http://www.dragonbyte-tech.com/vboptimisesites.php)

vBET
04-06-10, 21:29
Дзякуй за вашыя парады:) я стаўлю ваш апошні пост у TODO спіс.

Калі ласка, адкажыце на пастаўленыя пытанні - які ваш URL форуме і выкарыстоўваць vBET версіі. Мы хочам, каб праверыць ці ёсць у вас адпаведныя ўсталёўкі - папярэднія версіі vBET выкарыстоўваць двайныя перанакіраваньні, які не выкарыстоўваецца больш, у выпадку vBSEO ён патрабуе адпаведнай інтэграцыі.

magmf
04-06-10, 21:38
мой гіперспасылка пад-linux.org
vbet 4.2.2
VBulletin 4.0.3
vbseo 3,5 канчатковае

vBET
04-06-10, 21:49
OK - у вас няма падвойнага перасылак і апошняя версія vBET. У гэты момант я магу толькі параіць вам выкарыстоўваць нашу дзейнасць намёкі (спасылка ў першым адказе) - асабліва блок не мае значэння ўтрымання ў robots.txt - як старонкі члена, каляндар, і некаторыя іншыя (заўважым, што гэтыя старонкі знікнуць з індэкса, але гэта добра для вашага SEO, таму што тыя, у асноўным разглядаецца як ўтрыманне дублявання).

Акрамя таго - калі ваш сервер будзе гарачай апрацоўкі ўсіх 52 мовах - калі ласка, разгледзець адключыць некаторыя з іх. У гэты момант я зразумеў, што ён апрацоўвае яго, вы толькі што быў бы больш шчаслівы, калі б з меншымі рэсурсамі;)

Мы будзем таксама працаваць на падтрымку не толькі файлавы кэш, але і існуючыя бібліятэкі кэшу:) Яшчэ раз дзякуй за ваш намёк.

magmf
04-06-10, 21:58
VBET,

Я проста турбаваўся пра будучыню. Пакуль мой сайт можа працаваць, але так як vbet працуе, я магу атрымаць шмат новых карыстальнікаў, і гэта можа зрабіць мой сервер недаступны: (

Таксама я ўжо не мае значэння блакавання змесціва ў маім файле robots.txt

vBET
05-06-10, 20:27
Hawing шмат новых карыстачоў будзе прымусіць вас думаць аб маштабаванасці калі ў вас ёсць vBET ці не. Мы вельмі рады, што vBET дае вам шмат новых карыстальнікаў і магчымыя даходы рэкламы:) Як я ўжо пісаў, мы будзем удасканальваць сістэму кэшавання:)

vBET
10-06-10, 22:45
Наступны выпуск будзе мець поўны кэш-файла, які зробіць вашы старонкі хутчэй генераваць для гасцей - нават тыя, якія не перакладаюцца:)

bhanuprasad1981
14-06-10, 18:12
Наступны выпуск будзе мець поўны кэш-файла, які зробіць вашы старонкі хутчэй генераваць для гасцей - нават тыя, якія не перакладаюцца:)

спадзяюся, што мы атрымліваем гэта хутка:)

vBET
14-06-10, 23:11
У гэтым месяцы дакладна:) Поўны файл кэша для гасцей працуе нармальна на нашых форумах, проста хачу дадаць некаторыя іншыя новыя функцыі:)

bhanuprasad1981
20-06-10, 17:03
якіх-небудзь абнаўленняў:)

vBET
21-06-10, 14:50
Сёння ў нас будзе выпуск для vBET3.x - для vBET4.x ў першы тыдзень наступнага месяца:)

bhanuprasad1981
21-06-10, 18:53
Оооо не больш за 15 дзён: (

vBET
22-06-10, 22:32
У нас ёсць больш, каб зрабіць у выпадку vB4 (падтрымка ЧПУ + больш відаў перакладзены спасылкі для VBSEO). Акрамя таго, на гэты раз дасць нам сваё меркаванне аб гэтай новай функцыянальнасці (гэта значыць, мы ўжо атрымалі ўяўленне ад аднаго карыстальніка, каб адключыць яе для нармальнай старонак). Дык гэта зойме некалькі больш часу, але ў канцы вы атрымаеце рашэнне, якое лепш праверана і з дадатковымі функцыямі:)

Automatic Translations (Powered by Google, Microsoft®, Yandex, SDL Language Cloud, IBM Watson and Apertium):
AfrikaansAlbanianArabicBelarusianBulgarianCatalanChineseCroatianCzechDanishDutchEnglishEstonianFilipinoFinnishFrenchGalicianGermanGreekHaitian CreoleHebrewHindiHungarianIcelandicIndonesianIrishItalianJapaneseKoreanLatvianLithuanianMacedonianMalayMalteseNorwegianPersianPolishPortugueseRomanianRussianSerbianSlovakSlovenianSpanishSwahiliSwedishTaiwaneseThaiTurkishUkrainianVietnameseWelshYiddish
Languages translations made by vBET Translator 4.10.1