PDA

Zobacz pełną wersję: Czy istnieje sposób to zrobić?

nlpconnections
11-04-10, 17:02
Chciałbym umieścić ogłoszenie na górze strony, które zostały automatycznie tłumaczone, powiedzieć, że tłumaczenia zostały wykonane przez Google (a nie 100% doskonały). Czy istnieje coś, co mogę dodać do mojego nagłówka / navbar szablon?

Zasadniczo chcę warunkowego dla - Jeśli strona jest tłumaczone, pokazać ... jeszcze nie. :)

Czy to możliwe?

vBET
11-04-10, 22:30
Bardzo proste wystarczy umieścić if z warunkiem sprawdzenia $ _REQUEST ['language']:)

Sprawdź to:

<vb:if condition="$_REQUEST['language']">
THIS IS VISIBLE ONLY ON TRANSLATED VIEW
</vb:if>

nlpconnections
12-04-10, 11:40
Dokładnie tak, czy trzeba zastąpić "język" z kodu języka?

vBET
12-04-10, 12:44
Rzeczywiste ktoś sprawdzi czy każda wartość jest ustawiony. Tak będzie wyświetlenie dodatkowych treści na dowolnej przetłumaczona strona. Jeśli chcesz to zrobić dla konkretnego języka to musisz to zrobić:

<vb:if condition="$_REQUEST['language'] == 'LANG_CODE'">
THIS IS VISIBLE ONLY ON TRANSLATED VIEW FOR LANG_CODE
</vb:if>

Automatic Translations (Powered by Google, Microsoft®, Yandex, SDL Language Cloud, IBM Watson and Apertium):
AfrikaansAlbanianArabicBelarusianBulgarianCatalanChineseCroatianCzechDanishDutchEnglishEstonianFilipinoFinnishFrenchGalicianGermanGreekHaitian CreoleHebrewHindiHungarianIcelandicIndonesianIrishItalianJapaneseKoreanLatvianLithuanianMacedonianMalayMalteseNorwegianPersianPolishPortugueseRomanianRussianSerbianSlovakSlovenianSpanishSwahiliSwedishTaiwaneseThaiTurkishUkrainianVietnameseWelshYiddish
Translations supported by vB Enterprise Translator 4.10.1