PDA

Zobacz pełną wersję: Rozwiązany Problemy z formatowania strony tylko dla członków

Snake
12-09-11, 19:56
Moja strona jest w 100% przetłumaczone na gości, ale gdy członkowie logowania i przeglądania stron wymagać "ekstra" tłumaczenie ze względu na więcej tekstu na stronach.

Jest to całkiem normalne, z wyjątkiem podczas wyświetlania strony jako członek trzeba odświeżyć (F5) strona 2-3 zanim wszystko wyświetla poprawne.

Dodałem kilka zdjęć do wyjaśnienia.

http://www.computer-juice.com/vbeterror.gif

r.dziadusz
13-09-11, 10:05
Cześć
Problem wydaje się być w api tłumaczenie, bo raz przetłumaczony tekst jest przechowywany w pamięci podręcznej więc może być stosowane właściwie, ale "ekstra" tłumaczenie muszą się łączyć z google / microsoft api.
Czy za pomocą Google lub Microsoft api do tłumaczenia?
Jeśli Microsoft, należy upewnić się, że microsoft id api jest poprawne, jeśli google przeczytaj ten post: # post1729 http://www.vbenterprisetranslator.com/forum/vbet4-troubleshooting/413-faq-2.html
Ponadto, problem może być na serwerze, należy znaleźć, jeśli nie jest zablokowany podłączenia wyjścia

Snake
13-09-11, 10:28
Zgadzam się, wydaje api jest zatrzymany i trwać 2-3 idzie po pełne tłumaczenie.

Im przy użyciu google api, źle Przeczytaj FAQ i sprawozdania, dzięki.

Snake
13-09-11, 10:30
Ok, więc nie jestem zablokowany przez google, po prostu wydaje, że ograniczamy ilość querys za jednym zamachem.

Jak to naprawić?

r.dziadusz
15-09-11, 09:19
Jeśli nie są blokowane przez google i połączenie wyjścia nie są zablokowane, a także nie ma problemu z przekierowaniem. Być może spróbować użyć microsoft API i wtedy zobaczysz jeśli istnieje improvments.
Należy także pamiętać, że wkrótce trzeba będzie zapłacić za korzystanie z google api.

vBET
16-09-11, 21:05
Ok, więc nie jestem zablokowany przez google, po prostu wydaje, że ograniczamy ilość querys za jednym zamachem.

Jak to naprawić?

Podobnie jak Radek napisał można użyć programu Microsoft API. Należy pamiętać, że Google jest wprowadzenie limitów Tłumaczenie API v1, aby przygotować użytkowników do zamykania się w grudniu. Więc można także przełączyć się zapłacić (wiem, że nie chcesz z innego postu).

Jest też inne rozwiązanie! Odkryliśmy, jakiś czas temu, że jeśli zbyt wielu zleceń będą zbyt często to Google Google sprawia, że kary czasowe. Jak widać teraz jest to również kary odmowa usługi, ale ... Mamy specjalny parametr za to! Przejdź do Admin CP -> vBET - Provider> Tłumaczenie i Opóźnienie pomiędzy tłumaczeniami. Spowoduje to dodanie określony czas opóźnienia między zlecenia, więc jeśli powodem jest zbyt wielu żądań w krótkim okresie czasu, to będzie rozwiązane. Należy pamiętać, że nawet z takim zestawem opóźnienie może masz tłumaczenia szybciej! Tak jak napisałem Google może dać kar czasowych, więc czeka trochę po stronie serwera może całe tłumaczenie szybciej:)

Ponadto, jeśli okaże się, że Google ogranicza maksymalną długość jednego zapytania, lub maksymalnie segmentów w jednym zapytaniu, to wystarczy ustawić niższe wartości stałe w klasie vBET_Translator_Google (patrz plik / includes / vbenterrpsietranslator_class_translator.php)

Proszę powiedzieć, czy potrzebujesz więcej pomocy w tym zakresie lub problem jest rozwiązany.

Snake
16-09-11, 21:09
Czytasz moje inne posty źle chcę korzystać z płatnych.

Więc jak to zrobić? Prosimy o odpowiedzi na mój inny wątek poprawnie!

vBET
16-09-11, 21:38
Przepraszam. Zrobiłem błąd (tylko sprawdzone dyskusji - To było w innej formie użytkownika - nazwa rozpoczyna się również z S;)). Nie musisz krzyczeć - Pójdę do wszystkich wątków, które nadal czekają na odpowiedź. Możesz dać mi dokładny adres URL tutaj, jeśli chcesz:) Jestem sprawdzanie po kolei posty z ostatnich 2-3 dni - mój laptop był rozbił się i Radek było dbanie o forum.

Jeśli chcesz używać Google Translation API V2 - wystarczy zainstalować najnowszej wersji vBET4.x, przejdź do Admin CP -> vBET -> tłumaczenia i opcje odpowiednio ustawione. Znajdziecie tam cały opis odpowiednie linki jak zdobyć klucz API Google i tak dalej.

vBET 3.x będzie wspierać wkrótce (najprawdopodobniej będzie już, jeśli nie jest moim wypadku laptop). Mamy planowanym wydaniem na ten miesiąc. Mamy trochę opóźnienia ze względu na problem sprzętowy, ale nowa wersja vBET3.x powinny być dostępne pod koniec tego miesiąca:)

Proszę powiedzieć, czy potrzebujesz więcej pomocy z problemu opisanego w tym wątku:)

PS. Wystarczy pamiętać, że jest to 3.x sub-forum. Zapewniamy Tłumaczenie Google v2 wsparcie tylko w vBET3.x - jest na etapie testów teraz. Zmiany kodu są już zrobione.

Snake
16-09-11, 21:44
Wiem, że to VB3 forum, im działa VB3 to dlaczego i post tutaj

Kiedy VB3 wsparcie apiv2?

vBET
16-09-11, 21:48

Byłem edycji mojego ostatniego postu podczas wysyłania odpowiedzi - więc proszę sprawdzić tam link. Przepraszamy za kłopoty - Brakuje mi, że jest 3.x sub-forum na początku - moja wina: P

r.dziadusz
04-10-11, 09:40
Brak odpowiedzi, uznają to za rozwiązany, jeśli masz jakiekolwiek pytania na ten temat prosimy pytać, będę jej ponowne otwarcie, do wszelkich innych kwestii, należy otworzyć nowy wątek

Snake
04-10-11, 09:44
Rozwiązane?

Nie.

Google api v1 ma nowe niskie limity, strony nie są tłumaczone.

Odinstalować teraz.

Rozwiązane? LOL.

vBET
04-10-11, 10:00
Jak rozumiem nie ma już problemu - prawda? Co więcej abyś tutaj? :)

Automatic Translations (Powered by Google, Microsoft®, Yandex, SDL Language Cloud, IBM Watson and Apertium):
AfrikaansAlbanianArabicBelarusianBulgarianCatalanChineseCroatianCzechDanishDutchEnglishEstonianFilipinoFinnishFrenchGalicianGermanGreekHaitian CreoleHebrewHindiHungarianIcelandicIndonesianIrishItalianJapaneseKoreanLatvianLithuanianMacedonianMalayMalteseNorwegianPersianPolishPortugueseRomanianRussianSerbianSlovakSlovenianSpanishSwahiliSwedishTaiwaneseThaiTurkishUkrainianVietnameseWelshYiddish
Translations supported by vB Enterprise Translator 4.10.1