PDA

Zobacz pełną wersję: VBET z dużymi forum Systems? Co ty na to?

dacho
02-11-10, 11:07
Chciałbym skonsultować z wami o duże tablice z kombinacji vBET
Mój system działa od dawna i działa całkiem dobrze .... dlatego też, aby zniszczyć strach

Mam około 350 000 tematów oraz około 2 mln komentarzy
Baza danych jest dość duży i vBET Prawdopodobnie wzrośnie więcej
Danych serwera 3,66 GB
Usage Index 1.45 GB

Czy uważasz, że system ten rozmiar może odnosić się również z vBET?
Co dzieje się w systemie jako jego bazy danych znacząco wzrosną z vBET?
Czy mój system będzie ciężkie i powolne?

Michael, na liście miejsc .... (To, że praca z vBET) -
Pierwsza aktualizacja listy, większość z nich nie vBET istnieje
Po drugie nie widziałem w dużej listy forum (mój skali lub więcej) do porównania

Przepraszam za moje obawy: confused:
I po prostu nie chcą popełnić błąd

vBET
02-11-10, 13:12
Witam:)

Przede wszystkim - nie musisz przepraszać za coś. Jesteśmy tu aby Ci pomóc:)

O naszej listy klientów - będziemy jeszcze raz sprawdzić i aktualizowanie. Należy pamiętać, że baza listy na informacje podane przez klientów - czasem trzeba kliknąć w link forum jest na klienta portalu. Będziemy sprawdzać wszystkie linki ponownie - będzie to zrobione do końca przyszłego tygodnia.

Oczywiście baza danych będzie wzrastać podczas korzystania vBET. Wciąż należy pamiętać, że to nie wpływa na normalne generacji strony (nie tłumaczone), ponieważ vBET używa swoich własnych tabel do cache - nie dodawać dane do tabel vBulletin (tylko język domyślny użytkownik w tabeli użytkowników, ale jest to bardzo niewielka ilość danych ). Nie oddzielne forum na liście, jego wielkości - można to sprawdzić i zrobić własne porównanie wielkości.

Należy pamiętać, że vBET jest bardzo konfigurowalny. Jeśli masz forum lagre i boisz się o wydajności należy rozpocząć z tylko 2 języki - oryginalny i kilka innych. Następnie można monitorować cztery forum wydajności oraz dodaniu nowych języków od czasu do czasu. vBET obsługuje 52 języków (w następnej wersji dodamy więcej) i można wybrać, które chcesz mieć na swoim forum. Niektórzy z naszych klientów nie są zainteresowani, to możliwe, niektórzy z naszych klientów ogranicza ją do działania, niektóre z naszych klientów korzysta z wszystkich języków.

Również mamy cache gości, która odbędzie się duża ilość miejsca na dysku twardym, ale pozwoli dać natychmiastowej reakcji bez żadnych zapytań do bazy danych dla pokolenia - to dlatego, że dla vBET goście mogą cache pełnej odpowiedzi jako statyczne pliki.

Mamy więc wiele ulepszeń wydajności. Proponuję, aby zobaczyć nasze wskazówki wydajność dowiedzieć się więcej:
http://www.vbenterprisetranslator.com/forum/vbet4-general-discussions/408-vbet-performance.html

Należy pamiętać, że proste porównanie ilości postów użytkowników na innych forach nie da ci tyle informacji - nie będzie widać najważniejsze informacje - jak duże są zasoby na tym forum. Mam na myśli ilość i moc procesora, ilość pamięci, również ważne może być konkretnej konfiguracji Apache, MySQL, vBulletin. Jedno jest sprzęt, 2. jest strojenie oprogramowanie dla lepszej wydajności.

Tak więc najlepszym sposobem, aby sprawdzić, jak zachowuje się na własnym forum jest zainstalować go. Jak napisałem dla bezpieczeństwa można rozpocząć tylko z 2 języków, a od czasu do czasu (gdy cache spełni) można dodać nowe języki.

Myślę, że Twój system może odnosić się również z vBET - Nie mogę powiedzieć, nie będzie obsługiwał także wszystkie języki - to nie zależy tylko od wielkości forum, ale także na zasoby. Ale ostatecznie mogę powiedzieć, że jestem pewien, że vBET będzie działać dobrze na forum i ilość języków, które z posiadanym sprzętem będzie w stanie obsłużyć coś sprawdzić.

scottct1
06-12-10, 19:13
Dam wam znać odpowiedź na to w ciągu kilku tygodni.

I po prostu zwrócić na nie ten zainstalowany na moim miejscu, które jest największym amerykańskim technologii satelitarnej forum dyskusyjne z ponad 160.000 użytkowników i prawie 3 mln postów.

Mam kciuki, że będzie działać i działa dobrze. :)

kamilkurczak
07-12-10, 17:23
więc czekamy na informacje od Ciebie:)

dacho
11-01-11, 13:04
Obecnie daje mi dużo problemów z serwerem, zwracam się powoli coraz bardziej tłumaczenie tłumaczenia systemu zakończeniu wszystkich zasobów serwera i jestem ciągle w stanie wojny przeciwko sobie

kamilkurczak
12-01-11, 10:50
Niewielka liczba aktywnych językach na czas jest dobry. (Dobra wskazówka)
Kiedy cache dla aktywnych język będzie pełna - spróbuj wyłączyć następnego językach (jeden po drugim).

Szukamy więcej optymalizacje cały czas

wowglider.de
16-01-11, 05:09
Dam wam znać odpowiedź na to w ciągu kilku tygodni.

I po prostu zwrócić na nie ten zainstalowany na moim miejscu, które jest największym amerykańskim technologii satelitarnej forum dyskusyjne z ponad 160.000 użytkowników i prawie 3 mln postów.

Mam kciuki, że będzie działać i działa dobrze. :)

I "tylko" około 50k użytkowników, ale są one bardzo aktywne czasami tak mam czasami o 600ppl w tym samym czasie na. Na google mam o 1mio strony są indeksowane i mogę powiedzieć vBET ma się dobrze

dacho
25-02-11, 01:44
Mam nadzieję, że po drodze będzie lepsze dla dużych systemów, zamknąłem system tłumaczenie całkowicie, serwer dedykowany nie potrafi go obsłużyć

vBET
26-02-11, 12:41
Mam nadzieję, że po drodze będzie lepsze dla dużych systemów, zamknąłem system tłumaczenie całkowicie, serwer dedykowany nie potrafi go obsłużyć

Jeśli masz problemy z wydajnością, należy otworzyć nowy wątek w sekcji Rozwiązywanie problemów, a nasi pracownicy będą zawierały wskazówki. Możesz także przeczytać wskazówki wydajność tutaj: http://www.vbenterprisetranslator.com/forum/vbet4-general-discussions/408-vbet-performance.html
Najważniejsze - jeśli serwer nie jest w stanie obsłużyć wszystkich tłumaczeń na raz po prostu wyłączyć niektóre tłumaczenia. Zacznij od kilku, a jeśli chcesz więcej następnie dodać je jeden po drugim od czasu do czasu. Należy pamiętać, że większość czasu poświęca się czeka na odpowiedź Google tłumaczenie, po tym wyniki buforuje vBET i tłumaczenie obok jest dużo, dużo szybciej.
Również vBET ma gości cache co sprawia, że z pamięci podręcznej generacji strony dla gości nawet szybciej niż vBulletin czyste to! Oczywiście na stronę z pamięci podręcznej.
Tak więc zachęcamy do skorzystania z naszych podpowiedzi i cieszyć vBET:)

vBET
27-02-11, 21:37
Może to być dobra wiadomość dla dużych forach - w następnej wersji planujemy wsparcie w vBET pamięci podręcznej (dla silników: Memcache, APC, eAccelerator i XCache):)

Automatic Translations (Powered by Google, Microsoft®, Yandex, SDL Language Cloud, IBM Watson and Apertium):
AfrikaansAlbanianArabicBelarusianBulgarianCatalanChineseCroatianCzechDanishDutchEnglishEstonianFilipinoFinnishFrenchGalicianGermanGreekHaitian CreoleHebrewHindiHungarianIcelandicIndonesianIrishItalianJapaneseKoreanLatvianLithuanianMacedonianMalayMalteseNorwegianPersianPolishPortugueseRomanianRussianSerbianSlovakSlovenianSpanishSwahiliSwedishTaiwaneseThaiTurkishUkrainianVietnameseWelshYiddish
Translations delivered by vBET 4.10.1