PDA

Zobrazit plnou verzi: Vyřešeno Potřebujete pomoci snížit zatížení serveru

Simon Lloyd
26-05-11, 08:40
Ahoj, mám problém s mým zatížení serveru, jsem se již přestěhovala do věnované pokusit se vyléčit, ale přesto si vysoké zatížení serveru, když jsem vypnout vbet zatížení serveru kapky.

Může mi někdo pomoci?

@ Kamil, už máte plný přístup údaje zaslány v PM, pokud chcete zkontrolovat.

kamilkurczak
26-05-11, 20:57
Dobrý den,
Zde máte vBET seznam rad: http://www.vbenterprisetranslator.com/forum/general-discussions/243-vbet-performance.html

Pamatujte - pokud máte všech jazycích povoleno - máte 53 více obsahu (vlákna, sloupy atd.), na forum, a samozřejmě vysoce provozu fóra.

Můžete vypnout některé jazyky a čekat, kdy bude povolena vyrovnávací paměť pro jazyk být vyplněn, poté - můžete povolit další část překladů.

Za druhé, v tomto UVOLŇOVÁNÍ máme velké zlepšení (velmi velká) - to je vyrovnávací paměti systému (4 různé varianty). Můžete si to ověřit v admincp-> Cache vBET. (Nezapomeňte - musíte zapojit váš server použití tohoto typu cache)

:)

Simon Lloyd
26-05-11, 22:15
Jsem implementoval všechno, co jsem si na doporučení svého výkonu, také jsem měl všechny povolené jazyky, (a většina), protože nákup vbet asi před 6 měsíci, náklad je trvale vysoká po celou dobu. Pokud jde o paměti Cache (beta) Nemyslím si, že nemám žádné vyrovnávací plyn na mém serveru, ale evrything jinde je nastavena dle vašich pokynů.

kamilkurczak
26-05-11, 22:19
z našeho posledního UVOLŇOVÁNÍ Pracovali jsme na tomto systému paměti cache - to by měla být velká, ve výkonu. Musíte mít server nakonfigurován s cache systému (možná již máte - Požádejte svého podporu serveru)

Simon Lloyd
26-05-11, 22:31
Ahoj Kamile, jsem kontrolován php info a nemám, ale budu si je instalovat xcache nebo něco takového

vBET
26-05-11, 22:59
Dobrý den. Proč máte problémy se svým zatížení serveru? Vidím fórum je překládat velmi rychle, tak kde je problém?

Vezměte prosím na vědomí, že překlady jsou externí služby od Google. To znamená, že při překladu se stane, své nitě se čeká na odpověď od Google. A to je důvod, proč serveru zatížení je větší, ale to nemá vliv na systém, protože čekání vlákna trvat CPU ani další paměť (pouze již používají). Takže to je důvod, proč budete mít vždy vyšší zatížení serveru s vBET povoleno (pokud zakázáno bez závitu, je čekání na výsledky z Google) a ve stejném čase fórum se bude i nadále pracovat rychle, protože čekání vlákna trvat CPU.

Takže to, co je opravdu potřeba, aby se zatížení serveru milenec je zajistit, aby závity nebude čekat na výsledky z Google, ale bohužel Google umožňuje vyrovnávací paměti své výsledky pouze po dobu 15 dnů. Můžete to vyzkoušet sami - pokud zakážete mezipaměť, nebo jen se svého času k životu menší než Uvidíš zátěže serverů roste - proto, že méně budou výsledky z cache a další žádosti čekají na odpovědi Google. Neexistuje žádný kouzelný - Překlady pochází odněkud, a to vyžaduje určitý čas, aby si to od Google.

Využití paměti cache může nějak pomoci. Nitě čekání na výsledky Google bude stále čekat (nebudete projít, dokud jste cache všechny překlady, a nebude, protože to je čištěna v souladu s Google TOS). Stále cache výsledky budou generovány rychleji, o to požádá ne čekat na překlad půjde rychleji od požadavků fronty.

Zde si můžete zjistit, co přesně je zatížení serveru: zatížení serveru (http://whreviews.com/server-load.htm) a zjistit, že pokud máte volné prostředky zatížení serveru, není problém.

Vědět, co je hodnota zatížení serveru, není důležité ačkoli. Vědět, jak interpretovat hodnotu, co se počítá.

Nezapomeňte definice: zatížení serveru je počet procesů, které čekají na přístup k CPU. Ale ne všechny procesy jsou stejné! Pokud se procesy s nízkou prioritou, kdy nový požadavek serveru (strana žádosti) se objeví, to může ještě být se ovládal téměř okamžitě.

Nemluvě o tom, že zatížení serveru, je jen jedním z faktorů, z mnoha dalších (využití paměti, CPU, velikost odkládacího souboru)

Jako obvykle, a tolik lidí přímo zapleten do provozování obchodních procesů říct, že jde vždy jen o reálné chování. Stránky jsou zatížení rychle? Je proces, jako je vyhledávání v databázi, aby v přiměřené době? Pak jste opravdu nemají problém, bez ohledu na zatížení serveru, je

Takže, konečný test je tak, že server se chová. Pokud je server rychlý, číslo, i když se tomu říká "zatížení serveru", ve skutečnosti nic neznamená

Proto, že server je velmi jednoduché a vidím fórum odpovědi rychle, váš problém je jen virtuální - není tam žádný skutečný problém. Zatížení serveru, je hodnotou, která vám žádné informace o reálném výkonu, jen rady pokud víte, jak je interpretovat je (tj. pokud je server běží dobře X zatížení serveru, můžete spustit kontrolu, co se děje, je-li to rychle roste 2X nebo tak nějak). Jen statické číslo vám nic jiného, lepší kontrolu CPU a pamětí, aby se ujistili, že tato hodnota je v pořádku pro server a pokud je to OK a pak bez ohledu na zatížení serveru, co je hodnota.

Pokud chcete ještě nějaké další tipy:
- Vytvořit větší vyrovnávací paměť TTL Pokud jste změnili na nižší (výchozí hodnota je maximální povolená TOS Google).
- Pokud nemáte žádné problémy HDD vypnout cronu pro čištění host cache - to nemusí být čištěny vůbec, protože se aktualizuje výsledky podle potřeby, ještě odstranit řadu starých souborů může trvat velmi dlouho, než PHP.
- Použití mezipaměti
- Na konci (ale já opravdu nevidím žádný smysl, protože nemáte problém výkonu) start zakázat jazyků, které vám dává menší provoz

Mimochodem - jaký je váš zatížení serveru, průměrné využití CPU a paměti, a jaký hardware máte (kolik CPU, paměť)? Má odkládací soubor se používá?

Simon Lloyd
27-05-11, 08:34
Níže jsou uvedeny údaje podle vaše dotazy
1) zatížení serveru
08:22:53 až 44 dnů, 13:31, 1 uživatel, Load average: 4,07, 5,09, 5,26
TTY UŽIVATELE Z LOGIN @ IDLE JCPU PCPU CO
root pts / 2 datacenter1.supp 08:17 0.00s 1.53s 0.00sw
2) CPU a paměti
Celkem používat zdarma sdílené vyrovnávací paměti cache
Mem: 4040 3616 424 0 256 2809
- / + Buffery / cache: 550 3490
Swap: 8001 24 7976
3) kolik procesorů
3

EDIT: Jen si snímek tu http://www.thecodecage.com/forumz/server.png můj server je takhle pořád, tento snímek je po povolení memcahce.

Simon Lloyd
27-05-11, 17:19
Jak přidány informace Zde je Top procesy log:
xxxx 93,0% / usr / bin / php / home / xxxx / public_html / forumz / vbenterprisetranslator_seo.php
xxxx 83,0% / usr / bin / php / home / xxxx / public_html / forumz / vbenterprisetranslator_seo.php
xxxx 75,0% / usr / bin / php / home / xxxx / public_html / forumz / vbenterprisetranslator_seo.php
mysql 6,8% / usr / sbin / mysqld - basedir / --datadir/var/lib/mysql - usermysql --pid-file/var/lib/mysql/xxxx.thecodecage.com.pid - skip-externí- zamykání
mysql 6,7% / usr / sbin / mysqld - basedir / --datadir/var/lib/mysql - usermysql --pid-file/var/lib/mysql/xxxx.thecodecage.com.pid - skip-externí- zamykání
mysql 6,6% / usr / sbin / mysqld - basedir / --datadir/var/lib/mysql - usermysql --pid-file/var/lib/mysql/xxxx.thecodecage.com.pid - skip-externí- zamykání
root 6,0% / bin / sh / usr / local / bin / rkhunter-c - úlohy cronu

vBET
29-05-11, 20:52
Níže jsou uvedeny údaje podle vaše dotazy
1) zatížení serveru
08:22:53 až 44 dnů, 13:31, 1 uživatel, Load average: 4,07, 5,09, 5,26
TTY UŽIVATELE Z LOGIN @ IDLE JCPU PCPU CO
root pts / 2 datacenter1.supp 08:17 0.00s 1.53s 0.00sw
2) CPU a paměti
Celkem používat zdarma sdílené vyrovnávací paměti cache
Mem: 4040 3616 424 0 256 2809
- / + Buffery / cache: 550 3490
Swap: 8001 24 7976
3) kolik procesorů
3

EDIT: Jen si snímek tu http://www.thecodecage.com/forumz/server.png můj server je takhle pořád, tento snímek je po povolení memcahce.

Nejsem si jist, jak interpretovat měření. Jak vidím, je váš procesor používá asi 185% ... Takže, nebo je něco horkého přímo v měření nebo se vztahuje na 1 CPU - Pokud máte 3 pak můžete použít 300%. Pokud je to správný způsob, jak pak to znamená, že máte ještě dost volných prostředků procesoru. Pokud ne, prosím opravte mě a říct, jak interpretovat výsledky.

Taky jsem si jistý, jak interpretovat data zatížení serveru:

Load average: 4,07, 5,09, 5,26
Jsou ty 3 různé v čase měření, nebo každá z nich je pro jednotlivé CPU? Jaký je výkon vašeho procesoru?

PS. Cache potřebuje čas, aby vyplnění

Simon Lloyd
29-05-11, 21:54
Michal, opět díky za odpověď zatížení průměru vidíte (a na snímku) se mění při každém obnovení, je to, jak si upozornit sybmolic číslo, když se ukazuje průměrné zatížení je asi 6 nebo 7, pak web je pomalý , ale většinu času neodpovídá což dává chybu.

Zde je CPU údajů budete požádáni o
Procesor # 1
Prodejce
GenuineIntel
Jméno
Intel (R) Xeon (R) CPU X3430@2.40GHz
Rychlost
2394.030 MHz
Cache
8192 KB

Když jsem se check in WHM mám 1 quad core CPU, zatímco server lidé mi říkají, že mají 3 CPU??

Nevím ani předstírat, že vím, jak je serverovně, vytížení serveru zpracován (v poslední době, během posledních 2 dnů to bylo kolem:
Průměrná zátěž: 4.49 4.04 3.95

Forum je průměrná rychlost a nezdá se, že způsobuje problém právě teď, když je provoz v okolí:
271 (3 členů a 120 hostů a 148 Spiders)
V případě, že nejvyšší číslo je běžně kolem 500 - 600, ale pak je víkend, takže provoz je menší.

vBET
02-06-11, 23:23
Ptal jsem se na rychlost procesoru, protože jak jsme již řekli zatížení serveru, je jen virtuální hodnotu, tak pro rychlý procesor stejném serveru zatížení bude znamenat něco jiného, než pro pomalé CPU (rychle z nich bude dělat svou práci rychle, takže i když tam jsou další úkoly čekají ve frontě budou tyto být řešeny rychle).
O vašem počet procesorů - v tuto chvíli už jsem ztratil stejně jako vy. Je to váš server, a nebudu vám určit máte 1 nebo 3 CPU. Mohu vám říci, že na serverech je lepší mít větší množství procesorů nižší než menší množství rychleji. 2 +2 = 5, znamená to, že 2 procesory s výkonem 2 bude dělat lepší práci, než 1 procesor s výkonem 4, protože server může mít spoustu drobných úkolů, a má 1 procesor, můžete to udělat paralelně.
Zatížení serveru bude mít také jiný význam v závislosti na počtu procesorů. Pokud opravdu máte 3 rychlými procesory pak zatížení serveru 6 (celkem ne na CPU) je v pořádku i bez další kontroly. Máte-li 1 procesor, pak byste měli navíc Zkontrolujte, zda odezva na naše kanalizace. Jak jste psal už to udělal a je to OK.

Za čas uvidíte, že váš zatížení serveru, je větší a pomalejší stránek (cache jeden - Mějte na paměti, že není uložen v reálném doba odezvy není na serveru vůbec, ale až do doby odezvy Google), zkontrolujte, je to proto, že větší provoz , nebo možná je to proto, že některé úkoly na pozadí (jako cron vBulletin, nebo dokonce svůj vlastní operační systém - například automatickou aktualizaci úkolů, nebo něco takového).

Podle poslední odpovědi - v případě, že žádný skutečný problém - potřebujete budoucí pomoc v tomto tématu právě teď?

Simon Lloyd
04-06-11, 08:46
Michal, díky za podrobnou odpověď, to je 4 CPU, mým jediným problémem je výše% CPU, které vBET spotřebuje, jak píšu to tam are3 postupů uvedených v horní části pro vBET na 55%, 52% a 48% využití procesoru a tyto procesy jsou v souboru / vbenterprisetranslator_seo.php, pokud není nic víc, můžete navrhnout, pak vám děkuji za vaše připomínky a bude muset žít s tím, jak jsem rozhodně nemůže dovolit další server, přesunout nebo aktualizovat, když jsem šel z nutnosti VPS hosting VM v oblaku se věnuje, aby udržely vBET běh, skok na další duální čtyřjádrové (8 CPU), je z mé cenové relaci.

vBET
04-06-11, 21:03
Vezměte prosím na vědomí, že to, co OU vidět není VBT zátěž CPU, ale celý forum spotřebu. vbenterprisetranslator_seo.php nedělá nic - pouze nastavuje některé proměnné a z vnitřní přesměrování na požadovaný soubor opravdu - je to jen front controller. Všechny žádosti jde do vbenterprisetranslator_seo.php - nastavíte v souboru htaccess..

Takže to není vBET spotřeba - to je celý váš forum spotřebu. Pro běžné stránky vBET nedělá nic - jen přidává vlajky. Vícejazyčné stránky celý proces překladu se stane, tak zátěž CPU bude vždycky větší než u normální stránky, protože se tak děje po normální stránky vytvořeny. Takže první normální generace se stane, a pak výsledek je přeložen - takže žádná šance, že to withour dodatečné náklady. Nebo ... Máme řešení pro tento mravenec je pojmenován Host Cache - za hosty celý stránky jsou z cache a žádný překlad se děje tak dlouho, dokud se vyrovnávací neskončilo. Takže pokud jste již s právy hosta Cache pak vBET nemá další řešení, aby se překlady použití méně zdrojů. Můžete vypnout některé překlady - budete mít méně pak návštěvnost stránek překladů, takže menší spotřebu zdrojů na překlady.

Udělali jsme mnoho úsilí pro profilování vBET, změna algoritmů, přidávání dalších zlepšení výkonu. A nikdy jsme řešily tento problém za uzavřený. Ještě v této chvíli ještě s několika vrstvami vyrovnávací paměti, pracujeme s aplikacemi, které mají mnoho změn a jiný obsah na stejnou adresu URL podle uživatelského uživatelských skupin, nebo dokonce pro každého uživatele (je-li nějaký plugin přidává takové věci), a to vyžaduje přeložit znovu pro každého přihlášeného požadavku uživatele. Pro záznamník uživatele můžeme jen vyrovnávací paměti větu překlady, ale ne celé stránky, jako pro uživatele. Vezměte prosím na vědomí, že vBET přidává další a další vylepšení výkonu - ještě nikdy nebudete mít kouzelné překlady bez spotřeby zdrojů. Další funkce vždy znamená další zdroj energie.

Zkontrolovali jsme fórum odezvy a je to opravdu dobré. Takže bych se, že o přechodu na jiný server v této chvíli. Stejně jako jste napsal - stále máte polovinu prostředků zdarma. Platíte za to zdroje, takže není nic špatného na tom využít. A vy jste ještě v bezpečné zóně - takže i když je provoz zvýší fórum se bude ve vhodnou dobu odezvy. Pro CPU první světlo je 70% průměrné využití (nejen v určitém okamžiku - průměr). Toto je první náznak starat o zdrojích. Máte-li ignorovat než 90% průměrné spotřeby CPU znamená číst světla, alarm, a okamžité potřeby upgrade - jinak ještě trochu víc doprava může drastické snížení výkonu. U paměti se liší a závisí na nastavení operačního systému jako odkládací prostor.

A jako PS - berte ohled na řešení, jako je VPS - kde si můžete přidat zdroje velmi snadno bez přeinstalovat:)

Pokud jste již ladem všech výkonnostních rady pak jediné, co zbývá, je, že zakázat některé jazyky a dělal aktualizace vBET jako přišel.

Automatic Translations (Powered by Google, Microsoft®, Yandex, SDL Language Cloud, IBM Watson and Apertium):
AfrikaansAlbanianArabicBelarusianBulgarianCatalanChineseCroatianCzechDanishDutchEnglishEstonianFilipinoFinnishFrenchGalicianGermanGreekHaitian CreoleHebrewHindiHungarianIcelandicIndonesianIrishItalianJapaneseKoreanLatvianLithuanianMacedonianMalayMalteseNorwegianPersianPolishPortugueseRomanianRussianSerbianSlovakSlovenianSpanishSwahiliSwedishTaiwaneseThaiTurkishUkrainianVietnameseWelshYiddish
Translations supported by vBET 4.10.1