PDA

View Full Version: Решени Нуждаете се от помощ, намаляване на натоварването на сървъра

Simon Lloyd
26-05-11, 08:40
Здравейте, аз съм като проблеми с моя сървър натоварване, аз вече са преместени в предназначените за това, да се опита да излекува този, но все още се високо натоварване на сървъра, ако деактивирам vbet сървъра натоварване капки.

Може ли някой да помогне?

@ Камил, вече имаме пълна информация за достъп, изпратено до вас в PM, ако искате да проверите.

kamilkurczak
26-05-11, 20:57
Здравейте,
Тук имате vBET списък на загатки: За http://www.vbenterprisetranslator.com/forum/general-discussions/243-vbet-performance.html

не забравяйте - ако имате поддръжка за всички езици - имате 53 повече съдържание (теми, мнения и т.н.) на вашия форум, и разбира се с висок трафик форум.

Можете да изключите някои езици и да чакат, когато ще бъде изпълнен кеш за поддръжка език, след това - можете да разрешите следващата част от превода.

Второ, в този ОСВОБОЖДАВАНЕ имаме голямо подобрение (много голям) - това е система на кеш паметта (4 различни варианта). Можете да го проверите в admincp-> Кеш vBET. (Не забравяйте - трябва да интегрираме вашия сървър, за да използват този вид на кеш)

:)

Simon Lloyd
26-05-11, 22:15
Са приложили всички, че да мога да на вашите постижения препоръки, аз имам също имаше всички активирани езици (и повечето), тъй като купуват vbet около 6 месеца, натоварването е постоянно високо през цялото време. Що се отнася до кеш паметта (бета) и не мисля, че аз имам някакви кеш ускорител на моя сървър, но друго си е настроено според вашите инструкции evrything.

kamilkurczak
26-05-11, 22:19
от последния ни ОСВОБОЖДАВАНЕ работи по тази система на кеш паметта - това трябва да бъде голяма производителност. Трябва да имат вашия сървър, конфигуриран с този кеш система (може би вече имате - обърнете се към вашата подкрепа сървър)

Simon Lloyd
26-05-11, 22:31
Hi Камил, аз просто проверява PHP информация и не разполагат с него, но аз ще ги получа, за да инсталирате xcache или нещо подобно

vBET
26-05-11, 22:59
Здравейте. Защо имате проблеми с вашия сървър за зареждане? Виждам вашия форум се превръща наистина бързо, така че къде е проблемът?

Моля, имайте предвид, че преводите са направени от външни услуги от Google. Това означава, че когато превода се случва теми ви се чака отговор от Google. И това е поради натоварване на сървъра е по-голям, но това не влияе върху системата, защото чака теми вземат CPU, нито допълнителна памет (просто вече се използва). Така че това е защо винаги ще имат високо натоварване на сървъра с vBET поддръжка (ако е забранено не нишката чака за резултати от Google) и в същото време вашия форум ще продължава да работи бързо, защото чака теми да не се предприемат CPU.

Така че това, което е наистина необходимо да се вземат любовник на натоварването на сървъра е да се гарантира, че теми няма да чака резултатите от Google, но за съжаление Google позволява да се кешират своите резултати само за 15 дни. Можете да го опитате сами - ако забраните кеш, или просто времето си да живеят по-малки, тогава ще SE натоварване на сървъра нараства, защото по-малко резултати ще бъдат кеширани и повече заявки, чака за реакция на Google. Няма магическа - преводи идва от някъде и това отнема време, за да го получи от Google.

Използването на кеш паметта може да помогне по някакъв начин. Теми чака за резултатите на Google все още ще се чака (няма да мине, докато имате кеширани всички преводи, и не ще, защото се почиства по TOS Google). Все още кеширани резултати ще бъдат генерирани по-бързо, така че искания не чакат за преводи, ще отида по-бързо от искания опашка.

Тук можете да разберете какво точно натоварване на сървъра е: натоварване на сървъра (http://whreviews.com/server-load.htm) и разберете, че толкова дълго, колкото имат свободни ресурси, натоварване на сървъра не е проблем.

Знаейки, каква е стойността на натоварването на сървъра не е много важно. Знаейки как да се интерпретира стойност е важното.

помним дефиниция: натоварването на сървъра представлява броят на процесите, които чакат за достъп до процесора. Но не всички процеси са едни и същи! Ако процесите са с нисък приоритет, когато се появява ново искане сървър (страница поискване), то все още могат да се обработват почти незабавно.

Да не говорим, че натоварването на сървъра е само един фактор от много други (памет, натоварването на процесора, размера на суап файл)

Както обикновено, и както много хора, които са пряко замесени в хостинг бизнеса казват, че всичко се свежда до реалния живот поведение. Бързо зареждане на страници? Дали процес, като например търсене чрез база данни на разумен период от време? Тогава вие наистина не са проблем, независимо от натоварването на сървъра е

Така че, най-добрият тест е начина, по който се държи сървъра. Ако сървърът е бърз, номер, дори ако тя се нарича "сървър натоварване", наистина не означава много

Така че, тъй като вашият сървър е бърз и мога да видя за вашия нов форум отговори бързо, проблема си е само виртуална - там не е реален проблем. Натоварване на сървъра е стойност, която ви дава никаква информация за реалната производителност, само намеци, ако знаете как да я интерпретират (т.е. ако сървърът работи добре с натоварването на сървъра X, тогава можете да започнете да проверява какво се случва, ако той бързо израства до 2X или нещо подобно). Само статични брой ви дава нищо, по-добре проверете на процесора и паметта, за да бъдат сигурни, че тази стойност е OK за вашия сървър и ако всичко е наред след това, без значение какво натоварване на сървъра стойност е.

Все пак, ако искате някои допълнителни съвети:
- По-голям кеш TTL, ако го промени към по-ниско (по подразбиране е максимално позволеното от Google TOS).
- Ако имате въпроси, не пространство на HDD изключите Cron задача за почистване на гости кеш - той не трябва да бъдат почистени изобщо, защото я освежава резултати, ако е необходимо, все още се отстраняват много на старите файлове може да отнеме много дълго време за PHP.
- Кеш памет употреба
- В края (но аз наистина не виждам смисъл от него, защото не са въпрос на изпълнение) започват блокирането на езика, която ви дава по-малко трафик

Между другото - какво е натоварването на сървъра, средно на процесора и използването на паметта, както и какъв хардуер имате (колко процесори, памет)? Има ли суап файл се използва?

Simon Lloyd
27-05-11, 08:34
Следват подробности, както и на вашите въпроси
1) натоварване на сървъра
08:22:53 до 44 дни, 13:31, 1 потребител, натоварване средно: 4.07, 5.09, 5.26
ПОТРЕБИТЕЛЯ TTY ОТ ВХОД @ IDLE JCPU PCPU
корен точки / 2 datacenter1.supp 08:17 0.00s 1.53s 0.00sw
2) на процесора и използваната памет
обща използва безплатно общи буфери кеширани
Mem: 4040 3616 424 0 256 2809
- / + Буфери / кеш: 550 3,490
Swap: 8001 24 7976
3) колко процесори
3

EDIT: само моментна снимка тук http://www.thecodecage.com/forumz/server.png моя сървър е като това през цялото време, този общ преглед е след активиране memcahce.

Simon Lloyd
27-05-11, 17:19
Както е добавена информация тук Дневник Топ процеси:
хххх 93,0% / ЮЕсАр / хамбар / PHP / Начало / хххх / public_html / Форуми / vbenterprisetranslator_seo.php
хххх 83,0% / ЮЕсАр / хамбар / PHP / Начало / хххх / public_html / Форуми / vbenterprisetranslator_seo.php
хххх 75,0% / ЮЕсАр / хамбар / PHP / Начало / хххх / public_html / Форуми / vbenterprisetranslator_seo.php
MySQL 6.8% / ЮЕсАр / sbin / mysqld - basedir / --datadir/var/lib/mysql - usermysql --pid-file/var/lib/mysql/xxxx.thecodecage.com.pid - прескачане на външните заключване
MySQL 6.7% / ЮЕсАр / sbin / mysqld - basedir / --datadir/var/lib/mysql - usermysql --pid-file/var/lib/mysql/xxxx.thecodecage.com.pid - прескачане на външните заключване
MySQL 6.6% / ЮЕсАр / sbin / mysqld - basedir / --datadir/var/lib/mysql - usermysql --pid-file/var/lib/mysql/xxxx.thecodecage.com.pid - прескачане на външните заключване
корен 6,0% / хамбар / SH / ЮЕсАр / местни / хамбар / rkhunter-C - cronjob

vBET
29-05-11, 20:52
Следват подробности, както и на вашите въпроси
1) натоварване на сървъра
08:22:53 до 44 дни, 13:31, 1 потребител, натоварване средно: 4.07, 5.09, 5.26
ПОТРЕБИТЕЛЯ TTY ОТ ВХОД @ IDLE JCPU PCPU
корен точки / 2 datacenter1.supp 08:17 0.00s 1.53s 0.00sw
2) на процесора и използваната памет
обща използва безплатно общи буфери кеширани
Mem: 4040 3616 424 0 256 2809
- / + Буфери / кеш: 550 3,490
Swap: 8001 24 7976
3) колко процесори
3

EDIT: само моментна снимка тук http://www.thecodecage.com/forumz/server.png моя сървър е като това през цялото време, този общ преглед е след активиране memcahce.

Аз не съм сигурен как да се интерпретира Вашите измервания. Както виждам процесора се използва в около 185% ... Така че или има нещо топло право в измерването или то се прилага до 1 CPU - ако имате 3, тогава можете да използвате 300%. Ако това е правилния начин, то това означава, че имате още много свободни ресурси на процесора. Ако не, моля поправете ме и да каже как да се тълкуват резултатите.

Аз също не съм сигурен как да интерпретира данни за натоварването на сървъра:

натоварване средно: 4.07, 5.09, 5.26
Тези 3 различни измервания във времето, или всеки един отделен CPU? Каква е мощността на процесора?

PS. Cache се нуждае от време за попълване.

Simon Lloyd
29-05-11, 21:54
Михал, отново благодаря за отговора натоварване средно виждате (и в моментна снимка) се променя всеки път, когато опресняване, това е като посочите sybmolic номер, когато натоварването средните стойности показват, там са около 6 или 7, след това на сайта е бавен но по-голямата част от време да реагира, което от своя страна дава грешка.

Ето процесор данните, които поиска
Процесор # 1
Продавач
GenuineIntel
Име
Intel (R) Xeon (R) CPU X3430@2.40GHz
Скорост
2394.030 MHz
Cache
8192 KB

, Когато проверявам в WHM аз имам 1 процесора Quad Core, докато сървъра хора ми казват, имам 3 процесора???

Не знам или да се преструвам, да се знае как се работи средното натоварване на сървъра (напоследък, през последните 2 дни тя е била около:
Load Средно: 4.49 4.04 3.95

Форумът е средната скорост и не изглежда да причиняват проблем точно сега, въпреки че трафикът е около:
271 (3 членове и 120 гости и 148 паяци)
Когато горната фигура е нормално е около 500 - 600, но тогава е уикенд, така че трафикът е по-ниска.

vBET
02-06-11, 23:23
Попитах за CPU скорост, защото както вече казах на сървъра натоварване е само виртуална стойност, така че за бързия процесор същия натоварването на сървъра ще означава нещо друго, освен за бавно CPU (бърза ще му вършат работа бързо, така че, дори ако има допълнителни задачи чакане в опашката тези, които ще се обработват по-бързо).
За броя на процесорите - в този момент аз съм загубил точно като вас. Това е вашия сървър и аз няма да ви помогне да се определи, имате един или три процесора. Мога да ви кажа, че за сървъри, е по-добре да имат по-голям размер на бавен процесор, отколкото по-малка сума за по-бързо. 2 +2 = 5, това означава, че 2 процесори с мощност 2 ще направи по-добра работа от 1 процесор с мощност 4, защото сървъра има много малки задачи, и с 1 процесор не можете да го направите паралел начин.
Натоварването на сървъра ще има различно значение, според броя на процесорите,. Ако наистина има 3 бързи процесори, тогава натоварването на сървъра 6 (общо не на CPU) е ОК, дори и без допълнителна проверка. Ако имате един процесор, след това допълнително трябва да проверите в реално време за реакция за нашите канализация. Както сте написали, че вече го е направил и всичко е наред.

За път, когато видите вашия сървър за зареждане е по-голям и по-страница по-бавно (кеширани - моля, не забравяйте, че не кеширани в реално време за реакция не е до вашия сървър на всички, но до отговор на Google време), моля, проверете е, тъй като по-голям трафик , или може би това е така, защото на някои фон задачи (като Еврофутбол Cron работни места, или дори своя собствена система за експлоатация - като автоматични задачи за актуализиране или нещо подобно).

Според последният ти отговор - ако няма реален проблем - имате нужда от бъдещо съдействие в тази тема точно сега?

Simon Lloyd
04-06-11, 08:46
Михал, благодаря за на подробен отговор, тя е четири процесора,, ми само загриженост е в размер на% на процесора, че vBET консумира, както и тип това там are3 процеси показано в върха за vBET на 55%, 52% и 48% CPU използването на и тези процеси са всички за файла / vbenterprisetranslator_seo.php, ако няма какво повече можеш да предложиш след това аз ви благодаря за вашите коментари и ще трябва да живее с него, както аз определено не могат да си позволят още една стъпка сървър или ъпгрейд, както аз отидох от това да имат VPS към VM в облак хостинг в предназначените за това, за да запази vBET бягане, следващ отиване на двойна Quad Core (8 процесора) е на моя ценови диапазон.

vBET
04-06-11, 21:03
Моля, обърнете внимание, че това, което или го виждам, не е vBT CPU потребление, а цялата консумация форум. vbenterprisetranslator_seo.php не прави нищо - просто задава някои променливи и вътрешни пренасочи към файл с наистина иска - това е само предната контролер. Всички искания отива vbenterprisetranslator_seo.php - са го поставили в вашия файл Htaccess..

Така че това не е vBET потребление - това е цялата консумация форум. За нормално страници vBET не прави нищо - само добавя знамена. За целия превод на преведените страници процес се случва така, консумацията на процесора ще бъде винаги по-голям, отколкото за нормално страница, защото това се случва, след като нормална страница се генерира. Така че, първо нормално поколение се случва и тогава резултатът е преведено - така че няма шанс да го withour допълнителни разходи. Или ... Ние имаме решение за този мравка, която носи името Гост Cache - за гостите цели страници са кеширани и превод не се случва толкова дълго, като кеш не е изтекъл. Така че, ако вече сте зареден Cache vBET имат не повече решения, да извършва преводи, които използват по-малко ресурси. Можете да деактивирате някои преводи - ще трябва след това по-малко трафик на преведените страници толкова по-малко консумация на ресурси за преводи.

Направихме много усилия за профилиране vBET, смяна на алгоритми, добавяне на повече подобрения в производителността. И никога не се отнасяме към този въпрос, тъй като е затворен. Все още в този момент, дори и с няколко слоя от кеш, ние работим със заявки, които са много промени и различно съдържание за един и същ URL зависимост на потребителя Потребителска, или дори за всеки потребител (ако някои плъгин добавя такива неща), а това изисква претрансформирам за всеки влезли искане на потребителите. За дървар потребител, ние само може да кешират изречение преводи, но не цели страници, като за потребителите. Моля, обърнете внимание, че vBET е добавянето на все повече и повече подобрения в производителността - все пак никога няма да имате магически преводи, без консумация на ресурси. Допълнителни функции винаги означава допълнителен ресурс консумация.

Проверихме време за отговор на форум и това е наистина добро. Така че аз няма да мисля за преминаване към друг сървър в този момент. Точно както сте написали - все още имате половината от ресурсите безплатно. Вие плащате за това ресурси, така че нищо нередно, за да го използвате. И вие сте още в безопасната зона, така че дори и когато вашият трафик се увеличава вашия форум ще отговори в подходящо време. За първи светлина на процесора е 70% от средно използване (не само в някакъв момент - средно). Това е първият намек да се притеснявате за ресурси. Ако пренебрегнете това, 90% на средната консумация на процесора означава чете светлина, аларма, както и неотложни нужди за ъпгрейд - в противен случай дори и малко по-голям трафик може да направи драстични деградация изпълнение. За памет е различна и зависи от настройките на операционната система за SWAP.

И като PS - моля, помисли за решения като VPS - където можете да добавяте ресурси много лесно без каквато и да преинсталирате:)

Ако вече лопатар всички характеристики намеци след това единственото нещо, което оставя, е да забраните някои езици и актуализации на vBET като тези идват.

Automatic Translations (Powered by Google, Microsoft®, Yandex, SDL Language Cloud, IBM Watson and Apertium):
AfrikaansAlbanianArabicBelarusianBulgarianCatalanChineseCroatianCzechDanishDutchEnglishEstonianFilipinoFinnishFrenchGalicianGermanGreekHaitian CreoleHebrewHindiHungarianIcelandicIndonesianIrishItalianJapaneseKoreanLatvianLithuanianMacedonianMalayMalteseNorwegianPersianPolishPortugueseRomanianRussianSerbianSlovakSlovenianSpanishSwahiliSwedishTaiwaneseThaiTurkishUkrainianVietnameseWelshYiddish
vBET 4.10.1 brings automatic translations