Прагляд поўнай версіі: Ужо зроблена vbet_guestcache да вялікіх
Vbet_guestcache можа быць добрай ідэяй, але ў цяперашні час некалькі гігабайт вялікіх і некалькіх тысячных файлаў. Быў ён мае намер працаваць такім чынам?
Так. Гэта кэш поўны HTML выхад - проста, як напісана ў апісанні параметру. Колькі гэта зойме залежыць ад таго, наколькі вялікі ваш форум.
Звярніце ўвагу, што вы заўсёды можаце ўсталяваць дадатковыя ігнаруюцца старонак або проста адключыць яго цалкам яго ў вас няма месца на дыску.
Вядома, я мог бы адключыць яго, але я хацеў, каб паменшыць serverload. Можа быць, вы маглі б напісаць у наладах ACP, што гэта можа падарваць месца на серверы, не ўсё, магчыма, 25 ГБ дыскавай прасторы. Або лепш, каб знайсці спосаб паменшыць памер.
Не ўсе патрэбы нават 1 Гб для гэтага. Як я ўжо пісаў памер кэша залежыць ад памеру форуму. Гэта кэш кожнай магчымай старонцы форуму, калі не ігнаруецца ў наборы. Малы форумы невялікая колькасць старонак. Вялікі форум іншыя старонкі, а таксама больш рэсурсаў.
Ва ўсякім выпадку - гэта добрая ідэя, каб прымусіць людзей быць больш дасведчанымі што гэта значыць, што поўны HTML выснова будзе кэшавацца і дадаваць туды інфармацыю, якая можа заняць шмат месца на дыску.
Аб зніжэнні памеру - мы можам дадаць магчымасць архіўных файлаў кэша. Гэта зойме больш рэсурсаў сервера, калі кэш напісана, але чытанне яго і адправіць такі адказ будзе хутчэй.
Таксама мы можам дадаць запланаваная задача, якая будзе аўтаматычна выдаляць файлы, якія з'яўляюцца занадта стары. На дадзены момант мы гэтага не зрабіць - калі файл занадта стары, гэта проста перапішуцца падчас наступнага запыту.
Я пераязджаю гэтай тэме, каб Паказаць просіць:)
wowglider.de
05-07-10, 17:03
Было б absolutly проста:
дадаць опцыю для кэшавання толькі гігабайт X, а затым выдаліць тыя, якія атрымліваюць менш часта наведваў.
wowglider.de
07-07-10, 09:53
Лол, пасля ўсталёўкі новай версіі з кэшам я ніколі не глядзеў, колькі яго выкарыстанне да гэтага часу:
Debian-50-Лэні-64-мінімальная: ~ # DF-г
Файлавая сістэма Памер Выкарыстоўваецца% Свабодна выкарыстоўвайце Усталёўваецца на
/ Dev/md2 688G 80G 573G 13% /
TMPFS 4,0 G 4,0 G 0 0% / Бібліятэка / ініцыялізацыі / RW
Udev 10M 764K 9,3 8% / распрацоўніка
TMPFS 4,0 G 4,0 G 0 0% / Dev / гімнастычнай
/ Dev/md1 2,0 г 86m 1.9G 5% / загрузкі
LOL! Да майго жорсткага дыска была выкарыстана з 8GiG! Thats "вялікі", дарэчы здаецца, што гэта няправільна кэшы файлаў, напрыклад:
_attachment_php_attachmentid_3350.html
_blog_php.html
_blog_php_do_list_y_2009_m_10.html
Я не хачу, каб кэшаваць Блогі, тэгі і Укладанні Оо
Я не хачу, каб кэшаваць Блогі, тэгі і Укладанні Оо
Вы можаце дадаць іх ігнараваць варыянт. :)
Было б absolutly проста:
дадаць опцыю для кэшавання толькі гігабайт X, а затым выдаліць тыя, якія атрымліваюць менш часта наведваў.
Гэта таксама варыянт. Спачатку мы будзем ажыццяўляць запланаваныя чыстай і, можа быць, маланка (павінны даследаваць гэты падыход), так вядзення статыстыкі будзе мець пэўны ўплыў на прадукцыйнасць і эфектыўнасць для нас з'яўляецца адным з ключавых пытанняў. Тым не менш - мы будзем мець на ўвазе, і гэта рашэнне, калі іншы будзе не дастаткова:)
Вы можаце дадаць іх ігнараваць варыянт. :)
Менавіта так - проста дадайце яго ці ігнаруюцца. Ва ўсякім разе дзякуй за ўвагу - мы дадамо ігнаруючы atachements і тэгаў па змаўчанні ігнараваць канфігурацыі. Блогі тое, што многія карыстальнікі могуць кэшавацца, таму мы не будзем дадаваць яго ў якасці fedault - але мы зрабілі гэта наладжваецца менавіта для такіх выпадкаў - вы жадаеце што-то больш павінны быць праігнараваныя. Так што проста ігнараваць гэты факт! :)
Акрамя таго, я проста зразумець, што мы можам Hänge пра шаблон наймення файлаў і ўключыць у імя файла яна лічыць менш рэлевантныя старонкі, ці не. Такім чынам, кожны дзень, калі аўтаматычная ачыстка пачнецца яно прызнае appropriatelly часу файлавы кэш, каб жыць і ачысьціць некалькі файлаў. Першай думкай было чысціць ўсё, калі ён старэй, чым не адпаведныя старонкі і павінна быць. Цяпер мы будзем чысціць кэш адпаведныя старонкі хутчэй - так вы зэканоміце дадатковае месца на дыску! :)
гэтай праблемы павінны быць вырашаны, у мяне сышло 4 гадзіны, каб ліквідаваць усе гэта на чатырох'ядравыя машыны акрамя таго некаторыя віды ручной флэш | ачыстка кнопкі павінна быць дададзена тут, каб і замест таго каб дадаваць іх уручную, як Стыў сказаў, што павінны быць скрыні, дзе можна задаць кожнай асобнай налады або адключыць, дадаўшы што-то птушка, як vbseo карта сайта генератары налады робіць
Аўтаматычная чыстага кэша госць дадаў. Таксама дададзеныя сродкі адміністравання для гасцявых ачысткі кэшу. Бут будзе ўключаны ў vBET 3.3.5 і 4.2.3 vBET
Ідэя ZIP файлы з кэша ў гэты момант будзе адхіленая, таму што не ўсе браўзэры падтрымліваюць атрыманне ZIPed адказ і распакавання яго кожны раз будзе спажываць працэсар рэсурс, які з'яўляецца значна больш каштоўным, чым рэсурсаў жорсткага дыска. У выпадку якіх-небудзь ідэй у гэтай галіне - калі ласка, адкрыйце новы запыт функцыя для гэтага. У гэтай нататцы мы ўжо мелі некалькі запытаў, і гэта не ў стане кіраваць больш тут.
Маленькая папраўка - vBET будзе падтрымліваць сціснуць файлы госця кэша. Калі VBulletin опцыю "GZIP высновы ў фармаце HTML" уключаны, то vBET будзе кэшаваць ўжо сціснуты файл. Вядома, у такім выпадку vBET адправіць адпаведныя загалоўкі, калі змесціва кэша будзе адправіць:)
Ён будзе ўключаны ў vBET 3.3.5 і 4.2.3 vBET
Міхал, учора vbet дасягнулі мяжы свайго 75 Гбайт пад хатнюю старонку і з тых часоў я выдаленне ўсіх файлаў ~ 74 ГБ кэш-памяці.
На ўсталёўцы па змаўчанні гэта не з'яўляецца прымальным паводзінамі. Калі ласка, выпраўце гэта для наступнага рэлізу.
Дзякуй.
Калі ласка, звярніце ўвагу, што не існуе памылка, так што няма нічога, каб выправіць. У вас ёсць вялікі форум і Вы ўсталёўваеце vBET цалкам кэшаваць яго ў 52 розных мовах. Гэта тое, што vBET зробленыя. vBET не падтрымліваюць кэшаванне ад знешніх рэсурсаў і такога паняцця не будзе мець сэнсу, таму адпраўкі і атрымання яго назад будзе даражэй, чым звычайныя генерацыі старонкі. Так што вы павінны выкарыстоўваць свае ўласныя рэсурсы для файла кэшу.
Звярніце ўвагу, што вы можаце задаць, каб ігнараваць дадатковыя старонкі ў госцевым кэша Ігнараваць ў поўным Кэш файлаў для гасцей ці проста адключыць яго цалкам, калі ваш сервер не дастаткова рэсурсаў, каб выкарыстоўваць гэтую функцыю. Па змаўчанні vBET ігнаруе гэтыя старонкі: рэгістрацыя, пошук, Лагін, прыхільнасць, тэгі.
Вы можаце дадаць яшчэ некалькі старонак, каб ігнараваць - тых, хто не будзе захоўвацца ў кэшы, так што тыя не будуць захоўвацца ў файлах, і тыя будуць генераваць звычайна кожны раз прымаючы больш працы працэсара і рэсурсаў памяці. Гэта тое, чаго-то. Прадукцыйнасць эканомія зыходзіць з захавання вынікаў у статычных файлаў, і вы павінны мець для гэтага месца або наладзіць Госць Кэш ўверх (ігнаруючы больш тыпаў старонак).
Мы адкрытыя для прапаноў. Калі ў вас ёсць прапановы, як палепшыць функцыянальнасць vBET Кэш Госць, мы будзем рады разгледзець яго і палепшыць, калі яно будзе прынята:)
Акрамя таго - калі вы выявіце, што аўтаматычны ачышчальнік кэш не працуюць для кэш-файлаў - звернеце ўвагу, гэта як памылку.
Automatic Translations (Powered by Google, Microsoft®,
Yandex, SDL Language Cloud, IBM Watson and Apertium):