PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız: Çözülmüş Sunucu yükünü azaltmak için yardıma mı ihtiyacınız var

Simon Lloyd
26-05-11, 08:40
Merhaba, benim sunucu yükü ile ilgili sorun yaşıyorum, ben sunucu yük damla BB devre dışı bırakırsanız, ben zaten bunu tedavi etmek için denemek için adanmış için taşındı ama hala yüksek sunucu yükleri almak.

Birisi yardımcı olabilir?

@ Kamil, kontrol etmek istiyorsanız, zaten PM size gönderilen tam erişim bilgileri var.

kamilkurczak
26-05-11, 20:57
merhaba,
http://www.vbenterprisetranslator.com/forum/general-discussions/243-vbet-performance.html burada BB ipuçları bir listesi var:

unutmayın - Tüm dillerde etkin varsa forum 53 daha fazla içerik (konuları, mesaj vb.) var ve tabii ki yüksek trafik forumu.

Bundan sonra, bazı dillerde devre dışı bırakmak ve etkin bir dil için önbellek dolu olacak bekleyin - çevirilerin sonraki bölüm aktif hale getirebilirsiniz.

İkincisi, bu Relase (çok büyük) artırmak büyük bir - Bu hafıza önbellek sistemi (4 farklı seçenek). Admincp-> BB Önbellek kontrol edebilirsiniz. (Unutmayın - bu tür önbelleği kullanmak için sunucu entegre olmalı)

:)

Simon Lloyd
26-05-11, 22:15
I performans öneriler, ben de yaklaşık 6 ay önce BB satın beri etkin tüm dillerde, çoğu vardı ki hayata geçirdik, yük her zaman sürekli yüksek. Önbellek (beta) i benim sunucu üzerinde herhangi bir önbellek hızlandırıcı var ama başka evrything talimatlara göre ayarlanır sanmıyorum.

kamilkurczak
26-05-11, 22:19
En son Relase biz bu hafıza önbellek sistemi üzerinde çalıştı - Bu büyük bir performans olmalıdır. (- Sunucu desteği sormak belki zaten) sunucusu bu önbellek sistemi ile yapılandırılmış olması gerekir

Simon Lloyd
26-05-11, 22:31
Merhaba Kamil, sadece php bilgileri kontrol ve i zorunda değilsiniz, ama XCache ya da böyle bir şey yüklemek için bunları alacak

vBET
26-05-11, 22:59
Merhaba. Neden sunucu yükü ile sorun var mı? Ben forumu sorun olduğu, bu yüzden gerçekten hızlı tercüme görüyor musunuz?

Google çeviriler dış servisler tarafından yapılmış olduğunu lütfen unutmayınız. Bu çeviri konuları olur Google yanıtı için bekliyor anlamına gelir. Server Load büyük neden olduğunu, ancak bekleyen konuları CPU ne de ek bellek (sadece zaten kullanılır) alır çünkü, sistem etkilemez. Yani, BB etkin ile yüksek Server Load (hiçbir konu Google sonuçlarını bekliyor devre dışı) her zaman olacaktır ve aynı zamanda bekleyen konuları CPU almak için forum hala, hızlı çalışma olacak bu yüzden.

Yani gerçekten Server Load sevgilisi almak için gereken konuları Google sonuçlarını beklemek olmaz sağlamak için, ama ne yazık ki sadece 15 gün için Google sonuçlarını önbelleğe sağlar. Bunu kendiniz deneyebilirsiniz önbellek, ya da sadece zaman küçük yaşamak devre dışı bırakırsanız o size se Server Load büyüyen - az sonuçlar Google yanıtları için bekleyen istekleri önbelleğe ve daha fazla olacak çünkü. Sihirli vardır çeviriler bir yerden gelir ve Google bunu elde etmek için zaman alır.

Hafıza önbellek kullanımı bir şekilde yardımcı olabilir. Google sonuçları için bekleyen iş parçacığı (tüm çeviriler önbelleğe kadar onu geçemez, ve Google TOS göre temizlenmeli çünkü değil) hala bekliyor olacak. Hala önbelleğe alınan sonuçlar daha hızlı üretilir olacak, böylece çeviriler için bekleyen istekler istekleri sıraya hızlı gidecek.

Burada sunucu yükünü tam olarak ne olduğunu bulabilirsiniz: Sunucu yük (http://whreviews.com/server-load.htm) ve sürece ücretsiz kaynakları Server Load gibi bir sorun olmadığını öğrenmek.

Sunucu yük değeri olsa da çok önemli değil ne olduğunu bilmek. Değerini nasıl yorumlanacağını bilmek, ne paradır.

tanımı hatırlayın: sunucu yükünü CPU erişmek için bekleyen süreçlerin sayısını temsil eder. Ama tüm süreçleri aynı! Işlemleri düşük öncelikli iseniz, yeni bir sunucu isteği (sayfa istek) göründüğünde, yine de neredeyse anında ele olabilir.

Sunucu yükünü diğerleri sadece tek bir faktör (bellek kullanımı, CPU kullanımı, takas dosya boyutu) söz değil

Her zamanki gibi, doğrudan hosting iş karıştığı birçok kişi söylüyor, tüm gerçek yaşam davranışlarını aşağı gelir. Hızlı yükleme sayfaları musunuz? Makul bir zaman alabilir bir veritabanı üzerinden arama gibi bir süreç mi? Sonra gerçekten sunucu yükü ne olursa olsun, bir sorun yok

Yani, nihai test sunucu davranır yoludur. Sunucu hızlı ise, bir sayı, gerçekten "sunucu yük" olarak adlandırılan bile çok anlamına gelmez

Yani sunucu hızlı ve hızlı forum yanıtları görebilirsiniz çünkü, bu sorunu sadece sanal - gerçek bir sorun var. Server Load (sunucu, sunucu yük X ile iyi çalışıyorsa 2X hızla büyürse, yani, daha sonra, ne olup bittiğini kontrol başlayabilirsiniz nasıl yorumlanacağı biliyorsanız sadece ipuçları, gerçek performansı hakkında bilgi verir değerdir ya da buna benzer bir şey). Sadece statik numarası şey verir, bu değer, sunucu için OK ve ardından OK olursa olsun, ne Server Load değeri emin olmak için daha iyi işlemci ve bellek kontrol edin.

Hala bazı ek ipuçları istiyorsanız:
- Büyük önbellek TTL (varsayılan Google TOS tarafından izin verilen maksimum) düşürmek için değişti.
- Hiç temizlenmiş olması gerekmez, ihtiyaç olarak yeniler sonuçları, hala eski dosyaları kaldırarak çok php için gerçekten uzun zaman alabilir, çünkü hiçbir HDD alanı sorunları konuk önbelleği temizlemek için cron işi kapatmak varsa.
- Hafıza önbellek kullanımı
- Sonunda (performans sorunu yok çünkü ama gerçekten, bunun hiçbir anlamı bakın) daha az trafik verir dillerde devre dışı bırakma başlar

Bu arada ne Server Load, ortalama CPU ve bellek kullanımı ve (kaç CPU, bellek) hangi donanım var mı? Takas dosyası kullanılır mı?

Simon Lloyd
27-05-11, 08:34
Sorularınızı başına ayrıntıları aşağıdadır:
1) Server Load
08:22:53 44 gün kadar, 13:31, 1 kullanıcı, yük ortalama: 4.07, 5.09, 5.26
FROM LOGIN @ IDLE JCPU PCPU KULLANICI TTY NE
root pts / 2 datacenter1.supp 08:17 0.00s 1.53s 0.00sw
2) CPU ve bellek kullanımı
önbelleğe alınan toplam kullanılan ücretsiz paylaşılan tamponlar
Mem: 4040 3616 424 0 256 2809
- / + Buffers / cache: 550 3490
Swap: 8001 24 7976
3) kaç CPU'lar
3

EDIT: sadece burada benim sunucu http://www.thecodecage.com/forumz/server.png bir anlık aldı, bu gibi her zaman, bu anlık memcahce sağlayan SONRA.

Simon Lloyd
27-05-11, 17:19
Olduğu gibi burada da eklenen bilgi Top Süreçlerinin günlüğü:
xxxx 93,0% / usr / bin / php / home / xxxx / public_html / RenkliAdult / vbenterprisetranslator_seo.php
xxxx 83.0% / usr / bin / php / home / xxxx / public_html / RenkliAdult / vbenterprisetranslator_seo.php
xxxx 75.0% / usr / bin / php / home / xxxx / public_html / RenkliAdult / vbenterprisetranslator_seo.php
MySQL 6.8% / usr / sbin / mysqld - basedir / --datadir/var/lib/mysql - usermysql --pid-file/var/lib/mysql/xxxx.thecodecage.com.pid - skip-dış- kilitleme
mysql% 6.7 / usr / sbin / mysqld - basedir / --datadir/var/lib/mysql - usermysql --pid-file/var/lib/mysql/xxxx.thecodecage.com.pid - skip-dış- kilitleme
MySQL 6.6% / usr / sbin / mysqld - basedir / --datadir/var/lib/mysql - usermysql --pid-file/var/lib/mysql/xxxx.thecodecage.com.pid - skip-dış- kilitleme
kök% 6.0 / bin / sh / usr / local / bin / rkhunter-c - cronjobı

vBET
29-05-11, 20:52
Sorularınızı başına ayrıntıları aşağıdadır:
1) Server Load
08:22:53 44 gün kadar, 13:31, 1 kullanıcı, yük ortalama: 4.07, 5.09, 5.26
FROM LOGIN @ IDLE JCPU PCPU KULLANICI TTY NE
root pts / 2 datacenter1.supp 08:17 0.00s 1.53s 0.00sw
2) CPU ve bellek kullanımı
önbelleğe alınan toplam kullanılan ücretsiz paylaşılan tamponlar
Mem: 4040 3616 424 0 256 2809
- / + Buffers / cache: 550 3490
Swap: 8001 24 7976
3) kaç CPU'lar
3

EDIT: sadece burada benim sunucu http://www.thecodecage.com/forumz/server.png bir anlık aldı, bu gibi her zaman, bu anlık memcahce sağlayan SONRA.

Ölçümlerin nasıl yorumlanacağını emin değilim. CPU yaklaşık% 185 kullanılır Gördüğünüz gibi ... Peki ya da bir ölçüm sağ sıcak ya da 1 CPU için de geçerlidir - 3 varsa, o zaman% 300 kullanabilirsiniz. Bu doğru yolu ise, o zaman serbest CPU kaynaklarını hala çok şey var demektir. Değilse lütfen beni düzeltin ve sonuçların nasıl yorumlanacağı söylemek.

Ben de sunucu yük verilerini yorumlamak nasıl emin değilim:

4.07, 5.09, 5.26 ortalama yük:
Ölçümlerinin farklı 3, ya da her biri ayrı bir CPU musunuz? CPU gücü nedir?

PS. Önbellek doldurmak için zaman ihtiyacı var

Simon Lloyd
29-05-11, 21:54
Michal sybmolic numarası, yük ortalamalarının yaklaşık 6 veya 7 noktası olarak, yine gördüğünüz yük ortalama (anlık) yenileme her zaman değişir cevap için teşekkürler, daha sonra site yavaş. ama bir hata verir zaman tepkisiz.

İşte size sorulan cpu veri
İşlemci # 1
Satıcı
GenuineIntel
Isim
Intel (R) Xeon (R) CPU X3430@2.40GHz
Hız
2394.030 MHz
Önbellek
8192 KB

3 cpu var mı? Sunucu insanlar bana oysa ben WHM check-in i, 1 adet dört çekirdekli işlemci var mı??

Biliyorum ya da sunucu yükü ortalama etrafında son 2 gün içinde, son zamanlarda (çalışmış nasıl bilmek gibi davranmak istemiyorum:
Yük Ortalama: 4.49 4.04 3.95

Forum ortalama hız ve trafik civarında olmasına rağmen, şu anda bir soruna neden olması gibi görünmüyor:
271 (3 üye ve 120 misafir ve 148 Örümcekler)
Üst rakam normalde yaklaşık 500 - 600, ancak daha sonra bu hafta sonu trafiği düşük.

vBET
02-06-11, 23:23
Biz zaten Server Load sadece sanal değer söylediğim gibi, çünkü ben bekliyor ek görevler olsa bile yavaş bir işlemci için başka bir şey (hızlı bir nedenle hızlı, yaptığı işler yapacağız anlamına gelecektir hızlı bir CPU aynı sunucu yükü için, CPU hızı hakkında sordu kuyruk olanlar) hızlı ele alınacaktır.
CPU sayısı hakkında şu anda ben sadece sizin gibi kaybetmiş değilim. Bu sunucu ve 1 veya 3 CPU var belirlemenize yardımcı olmaz. Sunucular için daha hızlı küçük bir miktardan daha büyük miktarda yavaş işlemciler için daha iyi olduğunu söyleyebilirim. 2 +2 = 5 sunucu çok küçük görevler var, ve 1 işlemci bunu paralel şekilde yapamaz, çünkü gücü 2 ile 2 işlemci, 1 işlemci gücü 4 ile daha iyi bir iş yapacak demektir.
Server Load işlemci sayısına göre farklı bir anlamı olacaktır. Eğer gerçekten varsa, 3 hızlı işlemciler, sunucu yükünü 6 (toplam değil CPU başına) ek kontrol etmeden bile Tamam. 1 işlemci varsa o zaman ek olarak, bizim kanalizasyon için gerçek bir tepki süresi kontrol etmelisiniz. Yazdığı gibi, zaten bu işi yaptı ve OK.

Zaman için sunucu yük (önbelleğe alınmış bir önbelleğe alınmış değil gerçek tepki süresi sunucunuza değildir, ancak Google tepki süresi kadar lütfen unutmayın) daha büyük ve sayfa yavaş olmadığını kontrol edin lütfen, çünkü büyük trafik , ya da belki bazı arka plan görevleri (- vBulletin cron işleri, otomatik güncelleme görevleri ya da buna benzer bir şey gibi, hatta kendi işletim sistemi gibi) nedeniyle.

Son yanıta göre hiçbir gerçek sorunu varsa, şu anda bu konuda herhangi bir gelecek yardıma ihtiyacım var?

Simon Lloyd
04-06-11, 08:46
Ben orada bu tip olarak Michal, detaylı yanıt için teşekkürler, bu 4 CPU olan, benim tek endişe, BB tüketir ki cpu% miktarı. Are3% 55 BB için BAŞINA gösterilen süreçleri,% 52 ve% 48 cpu kullanımı i olan gitti i Yorumlarınız için teşekkür ederim ve ben başka bir sunucuya taşımak kesinlikle göze veya yükseltme değil gibi onunla yaşamak zorunda olacak sonra önerebilirsiniz hiçbir şey daha varsa ve bu süreçlerin, dosya / vbenterprisetranslator_seo.php için tüm bulut içinde bir VM BB (8 cpu), çift dört çekirdekli bir sonraki atlama çalıştıran tutmak için ayrılmış hosting vps benim fiyat aralığı dışında.

vBET
04-06-11, 21:03
VBT CPU tüketimi değil, tüm forum tüketimi ou görmek olduğunu lütfen unutmayınız. vbenterprisetranslator_seo.php hiçbir şey yapmaz, sadece bazı değişkenleri ayarlar ve gerçekten istenen dosya yönlendirme iç sadece ön denetleyici. Tüm talepler vbenterprisetranslator_seo.php gider. Htaccess dosyası var.

Yani bu BB tüketimi değildir - bu, tüm forum tüketimi. Normal sayfaları için BB hiçbir şey yapmaz, sadece bayrakları ekler. Tercüme sayfaları için tam çeviri süreci, normal sayfa oluşturulur sonra olur çünkü CPU tüketimi, her zaman normal bir sayfaya göre daha büyük olacaktır olur. Yani ilk normal üretimi olur ve sonra sonucu tercüme edilir - bu nedenle ek maliyet withour şansı yoktur. Veya ... Biz Ziyaretçi Önbellek adlandırılan bu karınca için bir çözüm var, misafirler için tüm sayfaları önbelleğe alınır ve hiçbir çevirisi gibi uzun önbellek dolmamış olduğu gibi olur. Zaten Guest Önbellek kullanarak Yani eğer BB daha az kaynak kullanarak çeviri yapmak için daha fazla çözüm var. Sadece bazı çeviriler devre dışı bırakabilirsiniz çevrilen sayfalarda çeviriler için çok daha az kaynak tüketimi ve daha sonra daha az trafik olacak.

Biz, değişen algoritmaları daha fazla performans iyileştirmeleri ekleyerek, profil BB için çok çaba yaptı. Kapalı olarak ve biz bu sorunu tedavi asla. Hala şu an bile birkaç kat önbellek, her kullanıcı için bile aynı kullanıcı gruplarının bağlı URL, veya (bazı eklenti böyle şeyler eklerse) değişiklikleri çok ve farklı içeriği uygulama ile çalışıyoruz ve bunun için yeniden tercüme gerektirir her kullanıcı isteği kaydedilir. Logger kullanıcı için sadece cümle çeviriler önbellek, ancak kullanıcılar için gibi bir bütün değildir sayfaları. Hala hiçbir kaynak tüketimi ile büyülü çeviriler asla BB daha fazla performans iyileştirmeleri ekleyerek olduğunu lütfen unutmayınız. Ek işlevler her zaman ek kaynak tüketimi anlamına gelir.

Biz forum tepki süresi kontrol edilir ve bu gerçekten çok iyi. Ben şu anda başka bir sunucuya geçiş düşünmek olmaz. Yazdığınız gibi - yine ücretsiz kaynakların yarısı var. Kullanmak için yanlış bir şey var, bu kaynaklar için ödersiniz. Ve güvenli bölgede hala trafik forum uygun süre içinde yanıt artar bile zaman. İşlemci ilk ışık için ortalama kullanım% 70 (ortalama sadece bazı anda). Bu kaynaklarla ilgili endişe ilk ipucu daha. Hatta biraz daha fazla trafik aksi ciddi performans düşüşü yapabilirsiniz - bu göz ardı ederseniz, daha sonra ortalama CPU tüketimi% 90 yükseltmek için ışık, alarm ve acil ihtiyaçları okuma anlamına gelir. Bellek için farklı ve SWAP için işletim sistemi ayarlarını bağlıdır.

Ve PS olarak VPS gibi çözümler düşünün lütfen herhangi bir yeniden olmadan çok kolay kaynakları ekleyebilirsiniz:)

Zaten nadas sonra tüm performans tek şey ipuçları, bazı dillerde devre dışı bırakmak için sol ve bu gelecek BB güncellemeleri yaptı.

Automatic Translations (Powered by Google, Microsoft®, Yandex, SDL Language Cloud, IBM Watson and Apertium):
AfrikaansAlbanianArabicBelarusianBulgarianCatalanChineseCroatianCzechDanishDutchEnglishEstonianFilipinoFinnishFrenchGalicianGermanGreekHaitian CreoleHebrewHindiHungarianIcelandicIndonesianIrishItalianJapaneseKoreanLatvianLithuanianMacedonianMalayMalteseNorwegianPersianPolishPortugueseRomanianRussianSerbianSlovakSlovenianSpanishSwahiliSwedishTaiwaneseThaiTurkishUkrainianVietnameseWelshYiddish
Translations supported by vBET Translator 4.10.1