View Full Version: зборот "AF" во средината на адреси
Здраво секој ...
Имам ажурирани VB од 3.8.4 до 4.0.6 со VB сопствена vbet 2.4.3.
После тоа на Google вебмастерот откривање на зборот "AF" во средината на адреси на форумот било тема или пост
http://www.newsoftworld.com/forum/af/f11/_-aaa-congratulations-bara-nawab-100-posts-aaa-_-aaa-5646/
404 (не е пронајден) 1 страници 20 август 2010
plz помош на тоа прашање и како да се поправи или отстранување на "AF" збор од низата или по пошта.
екранот:
http://i38.tinypic.com/vsdyit.jpg
Јас контакт со имала тим еј треба тажно е да се:
"Оние кои се од преведувач МО јазик кодови. Ќе треба да се консултира со современи авторот за поддршка на тоа."
. моите htaccess датотека детали:
<IfModule Mod_security.c>
SecFilterEngine исклучен
SecFilterScanPOST исклучен
</ IfModule>
# Comment следнава линија (додадете '#' на почетокот)
# За да се оневозможи mod_rewrite функции.
# Ве молиме запомнете: се уште треба да се оневозможи пробие во
# Контрола имала панел да престанат рачно пренаписване.
RewriteEngine На
# Некои сервери бара Rewritebase директивата за
# От (отстрани '#' на почетокот да се активираат)
# Ве молиме запомнете: кога е овозможено, мора да вклучуваат патот
# На вашиот корен vB папка (на пример RewriteBase / форум /)
# RewriteBase /
RewriteCond% {} HTTP_HOST! ^ Www \\. Newsoftworld \\. COM
RewriteRule (.*) http://www.newsoftworld.com/ $ 1 [L, R звучник = 301]
RewriteRule ^ форумот / ((urllist | Мапа на сајтот) .* \\ (XML |..? Txt) (\\ gz))? $ Форум / vbseo_sitemap / Мапа на сајтот vbseo_getsitemap.php = $ 1 [l]
RewriteCond% {} REQUEST_URI! (Admincp / | modcp / | закажана | vbseo_sitemap)
RewriteRule ^ форумот / ((архива /)?(.* \\. PHP (/.*)?))$ форум / vbseo.php [l, QSA]
RewriteCond% {} REQUEST_FILENAME!-Ѓ
RewriteCond% {} REQUEST_FILENAME!-D
RewriteCond% {REQUEST_FILENAME} /! (Admincp | modcp | clientscript | cpstyles | слики) /
RewriteRule ^(.+)$ форум / vbseo.php [l, QSA]
#************************************************* ***********-
# Правилата за оптимизација превод врски со имала (треба да бидат вклучени пред сите правила за vbseo.php)
RewriteRule vbenterprisetranslator_seo.php? vbet_lang = $ 1 & пренасочени = / [l, QSA]
RewriteRule vbenterprisetranslator_seo.php? vbet_lang = $ 1 & пренасочени = / $ 2 [l, QSA]
RewriteCond% {} REQUEST_URI! (Admincp / | modcp / | vbseo_sitemap / | cron)
RewriteRule ^ форумот / ((архива /)?(.* \\. PHP (/.*)?))$ форум / vbenterprisetranslator_seo.php [l, QSA]
Благодарение ADVNS
Со почит
Admin на Нов Јужен Велс
Ayaz Али
kamilkurczak
27-08-10, 15:34
по превод кој го имате:
http://www.newsoftworld.com/forum/f11/_-aaa-congratulations-bara-nawab-100-posts-aaa-_-aaa-5646/?language=pl
ова не е во ред:
?language=pl
Така одат на admincp-> vBET> главен и да се направи добра конфигурација.
Намести Преведувачки линкови тип да креирате URL-то е во согласност со оптимизација за врската консензус (т.е. '/ EN / адреса')
и
Намести линк тип на VBSEO_URI
kamilkurczak
27-08-10, 16:13
Ahh користите бесплатна верзија.
Ве молиме да пребарувате на vbet мени тука
Конфигурирај во AdminCP -> vBulletin Options -> vBulletin Options -> vB претпријатија Преведувач
Жал ми е за тоа
ОК тука имаш конфигурација настава:
http://www.vbulletin.org/forum/showthread.php?t=232456
5. Configure in AdminCP -> vBulletin Options -> vBulletin Options -> vB Enterprise Translator
You MUST configure at least Forum language option. NOTE that there are some other important options - especially if your forum is in subdirectory or if you use vbSEO.
Ви благодариме за одговор ...
Сер направив сите погоре седи се у ми даде после тоа vbet преведувач работат запре и да покаже 404 грешка.
кога ќе додадете датотека: vbseo_sitemap_functions.php во vbseo_sitemap директориум за имала Мапа на сајтот 2.6b по што Мапа на сајтот не го пријавите ќе биде отворена и Google Webmaster исто така, не детектира siemap значи не работи
исто така plz проверувам. haccess датотека седење и дали е во ред или не?
<IfModule Mod_security.c>
SecFilterEngine исклучен
SecFilterScanPOST исклучен
</ IfModule>
# Comment следнава линија (додадете '#' на почетокот)
# За да се оневозможи mod_rewrite функции.
# Ве молиме запомнете: се уште треба да се оневозможи пробие во
# Контрола имала панел да престанат рачно пренаписване.
RewriteEngine На
# Некои сервери бара Rewritebase директивата за
# От (отстрани '#' на почетокот да се активираат)
# Ве молиме запомнете: кога е овозможено, мора да вклучуваат патот
# На вашиот корен vB папка (на пример RewriteBase / форум /)
# RewriteBase /
RewriteCond% {} HTTP_HOST! ^ Www \\. Newsoftworld \\. COM
RewriteRule (.*) http://www.newsoftworld.com/ $ 1 [L, R звучник = 301]
RewriteRule ^ форумот / ((urllist | Мапа на сајтот) .* \\ (XML |..? Txt) (\\ gz))? $ Форум / vbseo_sitemap / Мапа на сајтот vbseo_getsitemap.php = $ 1 [l]
RewriteCond% {} REQUEST_URI! (Admincp / | modcp / | закажана | vbseo_sitemap)
RewriteRule ^ форумот / ((архива /)?(.* \\. PHP (/.*)?))$ форум / vbseo.php [l, QSA]
RewriteCond% {} REQUEST_FILENAME!-Ѓ
RewriteCond% {} REQUEST_FILENAME!-D
RewriteCond% {REQUEST_FILENAME} /! (Admincp | modcp | clientscript | cpstyles | слики) /
RewriteRule ^(.+)$ форум / vbseo.php [l, QSA]
#************************************************* ***********-
# Правилата за оптимизација превод врски со имала (треба да бидат вклучени пред сите правила за vbseo.php)
RewriteRule vbenterprisetranslator_seo.php? vbet_lang = $ 1 & пренасочени = / форум / [l, QSA]
RewriteRule vbenterprisetranslator_seo.php? vbet_lang = $ 1 & пренасочени = / форум / $ 2 [l, QSA]
RewriteCond% {} REQUEST_URI! (Admincp / | modcp / | vbseo_sitemap / | cron)
RewriteRule ^ форумот / ((архива /)?(.* \\. PHP (/.*)?))$ форум / vbenterprisetranslator_seo.php [l, QSA]
исто така, кои подолу правило јас го користам за мојот стар линк од? јазик = pl до / AF / форум / за пренасочување Google
1. RewriteCond% {QUERY_STRING} (hl =) (zh-tw | zh-ДоН |..)$
RewriteRule ^(.*)$ http://% {HTTP_HOST} / $ 1 \\? Јазик =% 2 [L, R звучник = 301]
2. RewriteCond% {QUERY_STRING} (hl = | јазик =) (zh-tw | zh-ДоН | ..)
RewriteRule ^(.*)$ http://% {HTTP_HOST} /% 2 / $ 1? [L, R звучник = 301]
plz ХЕП на тоа прашање.
Благодарение ADVNS
Со почит
Admin на Нов Јужен Велс
Ayaz Али
kamilkurczak
29-08-10, 15:57
Правила за оптимизација превод врски со имала (треба да бидат вклучени пред сите правила за vbseo.php)
<IfModule mod_security.c>
SecFilterEngine Off
SecFilterScanPOST Off
</IfModule>
# Comment the following line (add '#' at the beginning)
# to disable mod_rewrite functions.
# Please note: you still need to disable the hack in
# the vBSEO control panel to stop url rewrites.
RewriteEngine On
# Some servers require the Rewritebase directive to be
# enabled (remove '#' at the beginning to activate)
# Please note: when enabled, you must include the path
# to your root vB folder (i.e. RewriteBase /forum/)
#RewriteBase /
RewriteCond %{HTTP_HOST} !^www\.newsoftworld\.com
RewriteRule (.*) http://www.newsoftworld.com/$1 [L,R=301]
#Rules for SEO translation links with vbSEO (have to be included before all rules to vbseo.php)
RewriteRule ^/?(af|sq|ar|be|bg|ca|zh-CN|hr|cs|da|nl|en|et|tl|fi|fr|gl|de|el|iw|hi|hu|is|id|ga|it|ja|ko|lv|lt|mk|ms|mt|no|fa|pl|pt|ro|ru|sr|sk|sl|es|sw|sv|zh-TW|th|tr|uk|vi|sq|ca|et|tl|gl|hi|id|lv|lt|mt|sl|uk|vi|cy|yi)/$ vbenterprisetranslator_seo.php?vbet_lang=$1&redirected=/forum/ [L,QSA]
RewriteRule ^/?(af|sq|ar|be|bg|ca|zh-CN|hr|cs|da|nl|en|et|tl|fi|fr|gl|de|el|iw|hi|hu|is|id|ga|it|ja|ko|lv|lt|mk|ms|mt|no|fa|pl|pt|ro|ru|sr|sk|sl|es|sw|sv|zh-TW|th|tr|uk|vi|sq|ca|et|tl|gl|hi|id|lv|lt|mt|sl|uk|vi|cy|yi)/(.*)?$ vbenterprisetranslator_seo.php?vbet_lang=$1&redirected=/forum/$2 [L,QSA]
RewriteCond %{REQUEST_URI} !(admincp/|modcp/|vbseo_sitemap/|cron)
RewriteRule ^forum/((archive/)?(.*\.php(/.*)?))$ forum/vbenterprisetranslator_seo.php [L,QSA]
RewriteRule ^forum/((urllist|sitemap).*\.(xml|txt)(\.gz)?)$ forum/vbseo_sitemap/vbseo_getsitemap.php?sitemap=$1 [L]
RewriteCond %{REQUEST_URI} !(admincp/|modcp/|cron|vbseo_sitemap)
RewriteRule ^forum/((archive/)?(.*\.php(/.*)?))$ forum/vbseo.php [L,QSA]
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !/(admincp|modcp|clientscript|cpstyles|images)/
RewriteRule ^(.+)$ forum/vbseo.php [L,QSA]
#************************************************************-
И сега што?
Ви благодариме за Одговори
Сер додадам сите правила кои се у обезбеди како погоре, но уште истата 404 страница грешка Прикажи:
http://www.newsoftworld.com/forum/af/
Мапа на сајтот и кои работат на проектот
Не знам зошто не и нејзината работа со мене?
благодарам
kamilkurczak
31-08-10, 13:44
во која папка на датотеката е (. htaccess)?
во форумот папка? ако не можете да ја ископирате оваа датотека во форумот папка?
стави го овој фајл во "форумот" папка
SecFilterEngine Off
SecFilterScanPOST Off
</IfModule>
RewriteEngine On
#RewriteBase /
#Rules for SEO translation links with vbSEO (have to be included before all rules to vbseo.php)
RewriteRule ^/?(af|sq|ar|be|bg|ca|zh-CN|hr|cs|da|nl|en|et|tl|fi|fr|gl|de|el|iw|hi|hu|is|id|ga|it|ja|ko|lv|lt|mk|ms|mt|no|fa|pl|pt|ro|ru|sr|sk|sl|es|sw|sv|zh-TW|th|tr|uk|vi|sq|ca|cy|yi)/$ vbenterprisetranslator_seo.php?vbet_lang=$1&redirected=/forum/ [L,QSA]
RewriteRule ^/?(af|sq|ar|be|bg|ca|zh-CN|hr|cs|da|nl|en|et|tl|fi|fr|gl|de|el|iw|hi|hu|is|id|ga|it|ja|ko|lv|lt|mk|ms|mt|no|fa|pl|pt|ro|ru|sr|sk|sl|es|sw|sv|zh-TW|th|tr|uk|vi|sq|ca|cy|yi)/(.*)?$ vbenterprisetranslator_seo.php?vbet_lang=$1&redirected=/forum/$2 [L,QSA]
RewriteRule ^forum/((archive/)?(.*\.php(/.*)?))$ forum/vbenterprisetranslator_seo.php [L,QSA]
RewriteRule ^forum/((urllist|sitemap).*\.(xml|txt)(\.gz)?)$ forum/vbseo_sitemap/vbseo_getsitemap.php?sitemap=$1 [L]
Сер ми. htaccess не е во форумот папката и мојата. htaccess датотека е присутна во root директориумот
coz ми CMS е да ја стартувате од корен и форумот се работи од под директориумот "Форум" фолдерот.
kamilkurczak
31-08-10, 15:38
Значи, jusy стави. htaccess фајл од мојот претходен пост во вашиот форум папка
(Форумот)
Сер кога одам ми htaccess датотека од root директориумот на форумот фолдерот па мојот форум не е правилно работење coz јас сум со користење на правило имала и седи под под конец.:
http://www.vbseo.com/f5/vbseo-3-5-release-candidate-1-here-39776/index10.html # post254125
во оваа тема го искористив / форуми (или на друг име на папка) vb4 инсталирате правило и седи така што ова е причина јас го ставив. htaccess во root директориумот.
plz провери темата имала за причината на ставив. htaccess во root директориумот.
па како можам да го надминете овој проблем.
благодарам
kamilkurczak
31-08-10, 21:39
старата датотека може да биде во root директориумот. но датотека од мојот претходен пост, ве молиме стави во "Форум" фолдерот.
Вие треба да ги датотеки. еден. htaccess во папка и (од мојот пост) во "Форум" папка
господине, кога ги ставив еден примерок од haccess датотека во root директориумот и еден во форумот директориум, па после тоа мојот форум да ми даде под грешка.:
Не е пронајдено
Бараниот документ не е пронајден на овој сервер.
Веб серверот на newsoftworld.com
па избришани. htaccess датотека од root директориумот.
Во овој момент не гледам дека вашата преводи линкови не работат воопшто. Те молам дај ми ти вистински целина. Htaccess conent од форумот директориум.
Ви благодариме за одговор.
. Сер ми htaccess датотека се наоѓа во root директориумот не се присутни во форумот директориум со новото правило, или седи на имала подолу Тема:
имала 3,5 премиерот кандидат 1 е тука! - Имала оптимизација форум (http://www.vbseo.com/f5/vbseo-3-5-release-candidate-1-here-39776/index10.html # post254125)
во оваа тема го искористив / форуми (или на друг име на папка) vb4 инсталирате правило и седи така што ова е причината ми. htaccess фајл кој се сместува во root директориумот.
. целиот мој htaccess во root директориумот:
SecFilterEngine Off
SecFilterScanPOST Off
</IfModule>
RewriteEngine On
#RewriteBase /
RewriteRule ^/?(af|sq|ar|be|bg|ca|zh-CN|hr|cs|da|nl|en|et|tl|fi|fr|gl|de|el|iw|hi|hu|is|id|ga|it|ja|ko|lv|lt|mk|ms|mt|no|fa|pl|pt|ro|ru|sr|sk|sl|es|sw|sv|zh-TW|th|tr|uk|vi|sq|ca|et|tl|gl|hi|id|lv|lt|mt|sl|uk|vi|cy|yi)/$ vbenterprisetranslator_seo.php?vbet_lang=$1&redirected=/forum/ [L,QSA]
RewriteRule ^/?(af|sq|ar|be|bg|ca|zh-CN|hr|cs|da|nl|en|et|tl|fi|fr|gl|de|el|iw|hi|hu|is|id|ga|it|ja|ko|lv|lt|mk|ms|mt|no|fa|pl|pt|ro|ru|sr|sk|sl|es|sw|sv|zh-TW|th|tr|uk|vi|sq|ca|et|tl|gl|hi|id|lv|lt|mt|sl|uk|vi|cy|yi)/(.*)?$ vbenterprisetranslator_seo.php?vbet_lang=$1&redirected=/forum/$2 [L,QSA]
Ве молиме да се реши овој проблем coz Google вебмастерот е откриен на до 82000 врска како 404 страница и ако се соодветно решение па затоа ќе го отстрани трајно coz ја веб-сајтот пласман надолу од ден на ден, а исто така ми Мапа на сајтот не работи и од последните 12 дена.
Ви благодариме и не им пречи
Ве молиме имајте во предвид дека ние не го употреби. Htaccess во директориумот други дека форумот директориум. Значи решение подолу не е тестиран. Сепак се надевам дека треба да им помогне.
SecFilterEngine Off
SecFilterScanPOST Off
</IfModule>
RewriteEngine On
#RewriteBase /
RewriteRule ^forum/(af|sq|ar|be|bg|ca|zh-CN|hr|cs|da|nl|en|et|tl|fi|fr|gl|de|el|iw|hi|hu|is|id|ga|it|ja|ko|lv|lt|mk|ms|mt|no|fa|pl|pt|ro|ru|sr|sk|sl|es|sw|sv|zh-TW|th|tr|uk|vi|cy|yi)/$ forum/vbenterprisetranslator_seo.php?vbet_lang=$1&redirected=forum/ [L,QSA]
RewriteRule ^forum/(af|sq|ar|be|bg|ca|zh-CN|hr|cs|da|nl|en|et|tl|fi|fr|gl|de|el|iw|hi|hu|is|id|ga|it|ja|ko|lv|lt|mk|ms|mt|no|fa|pl|pt|ro|ru|sr|sk|sl|es|sw|sv|zh-TW|th|tr|uk|vi|cy|yi)/(.*)?$ forum/vbenterprisetranslator_seo.php?vbet_lang=$1&redirected=forum/$2 [L,QSA]
vbet преведувач работи почеток, но секој работи покажуваат погрешно ве молиме проверете подолу линк:
http://www.newsoftworld.com/forum/af/
па сега како можам да го надминете овој проблем.
благодарам
Ве молиме погледнете тука:
http://www.vbenterprisetranslator.com/forum/vbet4-troubleshooting/413-faq.html # post1537
1. Вие не необработени инструкциите за инсталација. Можете да го конфигурирате Форум јазик опција. Само конфигурирате МО:
а) Јас reupload на сите датотечни на мојот форум директориумот и потоа додадете. htaccess фајл на мојот root директориумот со погоре. htaccess датотека седи кои се предвидени од вас.
. сега ми haccess датотека:
SecFilterEngine Off
SecFilterScanPOST Off
</IfModule>
RewriteEngine On
#RewriteBase /
RewriteRule ^forum/(af|sq|ar|be|bg|ca|zh-CN|hr|cs|da|nl|en|et|tl|fi|fr|gl|de|el|iw|hi|hu|is|id|ga|it|ja|ko|lv|lt|mk|ms|mt|no|fa|pl|pt|ro|ru|sr|sk|sl|es|sw|sv|zh-TW|th|tr|uk|vi|cy|yi)/$ forum/vbenterprisetranslator_seo.php?vbet_lang=$1&redirected=forum/ [L,QSA]
RewriteRule ^forum/(af|sq|ar|be|bg|ca|zh-CN|hr|cs|da|nl|en|et|tl|fi|fr|gl|de|el|iw|hi|hu|is|id|ga|it|ja|ko|lv|lt|mk|ms|mt|no|fa|pl|pt|ro|ru|sr|sk|sl|es|sw|sv|zh-TW|th|tr|uk|vi|cy|yi)/(.*)?$ forum/vbenterprisetranslator_seo.php?vbet_lang=$1&redirected=forum/$2 [L,QSA]
б) потоа уредник на vbseo_sitemap_functions.php во vbseo_sitemap директориум за интеграција:
Најди:
vbseo_log_entry("
[showthread] forum_id: $forumid, thread_id: $threadrow[threadid], total posts: $totalposts, pages: $totalpages, views: $threadrow[views] $prior");
И место, откако ...
За SEO линкови
//additional code
$alanguages = array ('af','sq','ar','be','bg','ca','zh-CN','hr','cs','da','nl','en','pl','et','tl','fi','fr','gl','de','el','iw','hi','hu','is','id','ga','it','ja','ko','lv','lt','mk','ms','mt','no','fa','pt','ro','ru','sr','sk','sl','es','sw','sv','zh-TW','th','tr','uk','vi','cy','yi');
if(!$archived) {
$strlenhost = strlen($vbseo_vars['bburl']."/");
$currentthreadurl = vbseo_url_thread($threadrow, 1, $archived);
$currentthreadurl_before = substr($currentthreadurl,0,$strlenhost);
$currentthreadurl_after = "/".substr($currentthreadurl,$strlenhost);
$lastpost =& $threadrow['lastpost'];
$vbseo_stat['t'] += sizeof($alanguages);
foreach($alanguages as $language) {
vbseo_add_url($currentthreadurl_before.$language.$currentthreadurl_after, $prior, $lastpost, $freq);
}
}
//end additional code
в) форумот јазик = англиски јазик
г) линк тип = VBSEO_URI
д) форумот директориум = / форум
ѓ) Преведувачки линкови тип = Креирај URL-то е во согласност со оптимизација за врската консензус (т.е. '/ EN / адреса')
2. Можете да поставите погрешно Google Преведувачки API клуч - сет до соодветната вредност или отстранете ја (не советува - само го постави соодветно)
а) Едно време јас се провери со Google API клуч и едно време без Google API клуч, но уште истата грешка.
3. Поради некоја причина ќе беше блокиран од страна на Google
а) Јас се создаде новата датотека во root директориумот како име test.php кој извештај е подолу:
http://www.newsoftworld.com/test.php
Starting translation test
Test result: {"responseData": {"translatedText":"powitanie"}, "responseDetails": null, "responseStatus": 200}
Test error:
значи дека направи сите седница, но сепак истиот проблем со мене.
па сега тоа што го правам за овој проблем да го поправам.
благодарам
јас чекам 4 одговор, но сепак не било каква помош ....
благодарам
Ве молиме PM ме пристап детали за Твоето админ ЦП и FTP. Како што напиша пред да не се користи пред vBET со. Htaccess надвор форум папка. Гледам на тоа повторно, но не најде ништо - треба да го провериш на вашиот форум.
Можете исто така да само го користите. Htaccess внатрешноста на форумот фолдер (треба промени во вистински rues) како vBET го поддржува во моментов.
Ви благодариме за одговор господине.
Јас ви испрати сите мои VB Admin CP и FTP пристап детали во премиерот и проверете ја.
благодарам
Да - само видов и проверени. Acces е во ред, но не можам да се најдат на вашиот FTP вашиот форум directnory ниту. Htaccess фајлот (види PM). Ве молам PM точните локации.
Ви благодариме за одговор господине.
Ве молиме проверете уште еднаш ми PM (испратена до Вас).
благодарам
Сте имале во правилата:
пренасочени = форум / и пренасочени = форум / $ 2
Треба да биде:
пренасочени = / форум / и пренасочени = / форум / $ 2
Причина се најде и корегира, така преведени страници се генерира сега.
Сега имате уште една прашање - стиловите не се работи.
Ви благодариме за голема помош.
Најдов подобро решение е дека јас отстрани vbet од мојот форум и сега оптоварувањето на серверот и базата на податоци грешка и се решаваат coz кога секое тело, отворена преведени линк на мојот форум, па тоа се многу многу време да не се отвори и кога врската е па тоа не покажуваат стилови на преведени страници.
Па сега само до мене како да се запре Google пренасочување преведени врски значи кога ќе се отстрани vbet Google сè уште пребарување преведени линк на мојот форум.
Па, јас сум многу благодарен што ми помогне во ова прашање.
благодарам
Правило кое ќе се пренасочува сите преведени страници не се преведени еден:
RewriteRule ^/?(af|sq|ar|be|bg|ca|zh-CN|hr|cs|da|nl|en|et|tl|fi|fr|gl|de|el|iw|hi|hu|is|id|ga|it|ja|ko|lv|lt|mk|ms|mt|no|fa|pl|pt|ro|ru|sr|sk|sl|es|sw|sv|zh-TW|th|tr|uk|vi|cy|yi)/(.*)?$ $2 [L,QSA]
Ве молиме донесе до посебен случај и тоа тест.
Automatic Translations (Powered by Google, Microsoft®,
Yandex, SDL Language Cloud, IBM Watson and Apertium):