PDA

View Full Version: Решени Проблеми со 3.1.0 само купи!

Cybershaolin
05-11-09, 05:57
Па, јас само го купи VBet 3.1.0 и кога на Vbet Мајна, не можам да пристапите ништо! Тоа е ме прашува да внесете ја регистарски број, но не постои копче за да испратите форма потоа ...

Мојот инсталацијата непречено без никакви проблеми, но јас сум блокирани таму. Имав ОН инсталиран верзија 2 целосно пред (производ и фајлови).

Што да правам од таму? Би сакал да го користите сега бидејќи јас само да го купи!

Cybershaolin
05-11-09, 06:07
А зошто гледам на француското знаме на мојот претходен пост? Напишав мојата порака на англиски јазик, не на француски јазик! Јас не го добие.

Мојот стандардно избраниот јазик тука на форум е англиски јазик, но сите менија гледам се на француски јазик! Како ти текна?

Измени: ја напишав оваа порака на англиски јазик исто така, но тоа сега чевли до само на француски ?****** Што се случува??

vBET
05-11-09, 06:10
А зошто гледам на француското знаме на мојот претходен пост? Напишав мојата порака на англиски јазик, не на француски јазик! Јас не го добие.

Мојот стандардно избраниот јазик тука на форум е англиски јазик, но сите менија гледам се на француски јазик! Како ти текна?

Тоа е затоа што ви кажав МО дека тоа е на француски јазик:) Со поставување lang BBCode-от рачно или автоматски (со поставување на стандардниот корисник јазик).

vBET
05-11-09, 06:14
Па, јас само го купи VBet 3.1.0 и кога на Vbet Мајна, не можам да пристапите ништо! Тоа е ме прашува да внесете ја регистарски број, но не постои копче за да испратите форма потоа ...

Мојот инсталацијата непречено без никакви проблеми, но јас сум блокирани таму. Имав ОН инсталиран верзија 2 целосно пред (производ и фајлови).

Што да правам од таму? Би сакал да го користите сега бидејќи јас само да го купи!

Тоа не е нормално. Опции панел е генерирана од vBulletin мотор - Ве молиме Вчитај страница. Ако се случи повторно се обиде да увоз повторно производ датотека.
Исто така, бидете сигурни дека имате навивам инсталиран на твојот сервер (ако 2.x работи, тогаш тоа е).

Во секој проблеми - само побара и ние со задоволство ќе ви помогне:)

Cybershaolin
05-11-09, 14:44
Па, всушност, сакав да го тестираат локално пред да го инсталирате на мојот живот форум. На локално ниво, дури и ако јас се обидувам да се освежи страница, само инфо гледам на та VBet Главни е лиценцата работи. Reimporting производот не помагаат или.

Исто така, јас бев еден од оние кои донираа пред 3.1.0 е достапен за преземање? Дали ние не би требало да добие попуст при 3.x ќе се појави?

На друго прашање, овде, на свој форум, можете да ми кажете зошто кога мојот јазик е поставување на англиски јазик, гледам сите менија, мислења и слично во Франција? Се обидов да го исчистите колачиња, кеш, освежувачки страница, но ништо не помогна, јас сум уште на француски јазик!

vBET
05-11-09, 16:10
Вие треба пристап до интернет да се користи vBET. Инаку тоа не можат да работат - преводи се направени од Google. Бидете сигурни дека ништо не го блокира вашиот пристап до 3 партии. Исто така, ќе страдаат она што го имаме сега. Интернет е нешто вообичаено за форуми;)

vBET
05-11-09, 16:15
Исто така, јас бев еден од оние кои донираа пред 3.1.0 е достапен за преземање? Дали ние не би требало да добие попуст при 3.x ќе се појави?

Ние не објави ништо од сето тоа:)

На друго прашање, овде, на свој форум, можете да ми кажете зошто кога мојот јазик е поставување на англиски јазик, гледам сите менија, мислења и слично во Франција? Се обидов да го исчистите колачиња, кеш, освежувачки страница, но ништо не помогна, јас сум уште на француски јазик!

Само кликнете на англиски јазик знаме да се врати на англиски јазик:) и проверете ја вашата стандардно јазикот на корисникот на корисникот CP - МО сака да биде паметен, па кога некој кажува дека неговата стандардниот јазик е француски тоа ќе му се врати на француски.

Cybershaolin
05-11-09, 18:41
Вие треба пристап до интернет да се користи vBET. Инаку тоа не можат да работат - преводи се направени од Google. Бидете сигурни дека ништо не го блокира вашиот пристап до 3 партии. Исто така, ќе страдаат она што го имаме сега. Интернет е нешто вообичаено за форуми;)

Дури и ако се кандидира на локално ниво, јас сеуште имаат пристап до интернет преку мојата локална форумот ... Но, постои ли начин да се направи оваа работа бидејќи сакам да го пробате пред да замине во живо со него ... Не постои ништо што блокови на форумот. Зошто се додавајќи дека дел за страдање со она што го имам сега и дека интернет е заедничко за форумот? Дали мислите дека не е фер да се обиде тестирање пред да се ризикува работи на живи форумот и пред тоа? И да, 2.x беше работи во ред досега.

Ние не објави ништо од сето тоа:)

Па, земаат директно од вашиот пост # 720 на vbulletin.org:

Затоа - секој кој ме донирани во овој проект до овој момент, ќе добие 1 бесплатно користење лиценца и 1 бесплатна кредитна линк отстранување дозвола за 3.0.0:)

Ова е некој вид на попуст ... но не нудат оваа за мене уште ... Па како може да се добие уште една бесплатна употреба дозвола и отстранување на лиценцата?

Само кликнете на англиски јазик знаме да се врати на англиски јазик:) и проверете ја вашата стандардно јазикот на корисникот на корисникот CP - МО сака да биде паметен, па кога некој кажува дека неговата стандардниот јазик е француски тоа ќе му се врати на француски.
Најдов зошто. Тоа беше додавајќи / fr на крајот, наместо само http://www.vbenterprisetranslator.com/forum/

vBET
05-11-09, 19:38
Дури и ако се кандидира на локално ниво, јас сеуште имаат пристап до интернет преку мојата локална форумот ... Но, постои ли начин да се направи оваа работа бидејќи сакам да го пробате пред да замине во живо со него ... Не постои ништо што блокови на форумот. Зошто се додавајќи дека дел за страдање со она што го имам сега и дека интернет е заедничко за форумот? Дали мислите дека не е фер да се обиде тестирање пред да се ризикува работи на живи форумот и пред тоа? И да, 2.x беше работи во ред досега.

Само затоа што интернет конекција е потребно за овој мод да тече:)
За тестирање ве молиме тест форумот не се достапни за јавноста.

Ова е некој вид на попуст ... но не нудат оваа за мене уште ... Па како може да се добие уште една бесплатна употреба дозвола и отстранување на лиценцата?

Тоа е едноставен - затоа што не ги исполнуваат опишани состојба. Погледни на пораката Датум:)

Најдов зошто. Тоа беше додавајќи / fr на крајот, наместо само vBulletin претпријатија Преведувач (vBET) - најмасовниот (http://www.vbenterprisetranslator.com/forum/)

Мило ми е што реши ова.

Дали се уште имаат проблем со инсталација? Ако одговорот е да, ве молиме PM ме пристап до Твоето админ ЦП и FTP јас ќе го провериш:)

Cybershaolin
06-11-09, 00:07
Само затоа што интернет конекција е потребно за овој мод да тече:)
За тестирање ве молиме тест форумот не се достапни за јавноста.

Тестирање на форумот локално значи само по себе дека тоа не е шоу за никого!

Како што реков, јас не сум во состојба да ја видите опции за vBet Главни во мојот admincp кога тестирање на мојата локална форумот. За поставување на вашиот пробие на мојот живот форум, и не знам веќе што сум ќе направи со овој, бидејќи јас не навистина го цениме вид на одговори ми даде тука.

vBET
06-11-09, 00:51
Тестирање на форумот локално значи само по себе дека тоа не е шоу за никого!

Тоа е голем:)

Како што реков, јас не сум во состојба да ја видите опции за vBet Главни во мојот admincp кога тестирање на мојата локална форумот. За поставување на вашиот пробие на мојот живот форум, и не знам веќе што сум ќе направи со овој, бидејќи јас не навистина го цениме вид на одговори ми даде тука.

Уште еднаш одговорот е - ќе се справи со ова. Ве молам PM сите детали и не треба да го поставите на вашиот вистински форумот пред само премиерот ме пристап детали на вашиот тест одбор:)
Жал ми е што не го цениме одговор дека ќе ви помогне на овој начин. За жал не знам што е причината за ова прашање и јас не им треба пристап за да може да го истражи за вас и да ги реши за вас. Жалам за проблеми и чекање за премиер со детали.

Без можност да го проверите, нашиот единствен совет за сега е повторно - бидете сигурни дека ќе имаат пристап до интернет. И од вас мислам вашиот сервер. Знам дека вашиот компјутер има пристап, но ми се чини дека вашиот сервер е блокиран за да комуницира со надворешни збор. Друга причина може да биде тоа што вие не имате инсталирано навивам PHP библиотека. Не можам да кажам ништо повеќе, без можност да го провериш.

Cybershaolin
06-11-09, 05:39
lol Тоа не е можно да се најавите во локалната форум (како користење на easyphp, xampp или што, со локални ИП), односно:

hxxp: / / 127.0.0.1/forum/index.php (http://127.0.0.1/forum/index.php)).. Треба да знаете за тоа. Но сепак, ај батали. Не треба повеќе.

Јас ја добив одговори за други работи така, Не е важно.

vBET
06-11-09, 07:37
lol Тоа не е можно да се најавите во локалната форум (како користење на easyphp, xampp или што, со локални ИП), односно:

hxxp: / / 127.0.0.1/forum/index.php (http://127.0.0.1/forum/index.php)).. Треба да знаете за тоа. Но сепак, ај батали. Не треба повеќе.

Јас ја добив одговори за други работи така, Не е важно.

Тоа е ако имате вашата IP во WAN (не само LAN). 127.0.0.1 тоа е ист како и локалниот компјутер и тоа значи дека сакате да се поврзете со реалните машина. Но, сеуште имате вашата IP адреса. И дури и ако тоа е само во локалната мрежа, сеуште можете да го поставите вашиот тест форумот на иста машина каде што треба вистински форумот. Според vBulletin лиценца имате право да ја постави како форум во testvb директориум, но тоа не мора да биде достапна за јавноста.

Во случај во која било идна прашања, само напиши. Ние сме тука да ви помогне:)

Automatic Translations (Powered by Google, Microsoft®, Yandex, SDL Language Cloud, IBM Watson and Apertium):
AfrikaansAlbanianArabicBelarusianBulgarianCatalanChineseCroatianCzechDanishDutchEnglishEstonianFilipinoFinnishFrenchGalicianGermanGreekHaitian CreoleHebrewHindiHungarianIcelandicIndonesianIrishItalianJapaneseKoreanLatvianLithuanianMacedonianMalayMalteseNorwegianPersianPolishPortugueseRomanianRussianSerbianSlovakSlovenianSpanishSwahiliSwedishTaiwaneseThaiTurkishUkrainianVietnameseWelshYiddish
Translated to other languages thanks to vBET Translator 4.10.1