View Full Version: Решени Повеќе оптоварување проблеми
Ok, па сум го сторил носивост на тестирање.
Во период од 24 Часа ми оптоварување се зголемува постојано во 30,00 е
А серверот рестартирате поправки за друг 24 Часа.
Ако јас се оневозможи МО не се добие овој проблем.
Не се каже дека со современи хендикепираните има помалку сообраќај, бидејќи тоа не е точно, Google сè уште праќа истата сообраќај со современи забрането според Мојата статистика.
Ве молиме објаснете, оптоварување е возење ми луд.
Звучи како ботови се притискање на преведени страници кога МО е. Треба да се погледне во оптимизирање на Apache-то или добивање на серверот со повеќе CPU моќ. Дали сте работи vboptimise или било кој тип на кеширање механизам, како memcached?
Факт е мојот форум добива 30.000 uniques еден ден, ако го исклучите МО оптоварување капки веднаш, и ботови и корисниците се уште покажуваат страници, па се уште се бара сервер моќ, тоа е едноставно што покажува преведени страници употреба 10x ресурси од стандардните VB страници од нормалната база на податоци. Тоа е лошо напишано код, и треба да се дефинира! Од друга mods никогаш не го направи ова, само vbet, би сакала никогаш не се менува во текот, но ќе се вратам е премногу доцна за сега. : Луд:
Тоа навистина звучи како да сте работи на underpowered серверот. Јас сум на 8-core Nehalem машина (така ние сме во потрага на 8 повеќе виртуелни јадра се должи на ХТ, за вкупно 16). Јас сум исто така интензивно се оптимизирани оваа машина користење на мојот профил техники, како и совети од луѓе во vbulletin.com.
vBET покренува мојот товар од околу 2,5 до 3,0-3,5, во зависност од бројот на корисници, и тоа очигледно расте врз основа на големината на кешот. Сепак, јас не мислам дека е премногу лошо на сите, како што ми истовремени корисници движат од прилично висок 800 на уште повисоко 1200.
Здраво:) Се разбира превод мора да се некои ресурси - нема магија. Преведете Страна значи се излез резултат и менувате. Поради тоа превод секогаш ќе им треба подолго време отколку нормално страница.
Јас разбирам дека не се премногу среќни да имаат повеќе оптоварувањето на серверот, но имајте на ум дека vBET зема ресурси само за превод. За нормална страници се додава само знамиња. Значи сето ова дополнително оптоварување доаѓа од дополнителни сообраќај кон преведени страници. Како што напиша вашиот сообраќај не одат надолу веднаш по оневозможување vBET (ако го имаат време тогаш тоа ќе се намали по оневозможување - Верувај ми) и оптоварувањето на серверот е помал - Очигледно е - роботи се уште индексирање адреси преведени страници, корисници се уште се најде во Google линкови до вашиот преведени страници. Значи се уште имаат ист сообраќај, но сега под преведени линкови е едноставно дупликат содржина - нормално страница која не е преведена. Ако сакате да останете со хендикепирани vBET ви препорачуваме да додадете правило во вашиот живот. Htaccess фајл кој ќе се пренасочува сите преведени страници на нормална бројна состојба, во спротивно може да се изгубат својата SEO, бидејќи на дупликат содржина.
Забележете дека ние веќе планира поддршка на други кеш системи и нашите превод алгоритми се веднаш оптимизирана. Т.е. ние само открив како драстично се намалува PHP перформанси кога се работи на големи низи и пат е изменета нашата алгоритам. Тоа е веќе издаден во vBET 4.2.0 со дополнителни опции. И ние ќе се движат сите подобрувања, исто така, да vBET 3.x кој се уште е поддржана:)
Јас разбирам дека во твоето мислење нашите кодот е слаб. Не знам на што се заснова вашите очекувања. Имаме најбрз превод МО за VB - не постои ништо што работи подобро. Преведувачки ќе биде потребно извесно ресурси и нашите современи зема помалку од било кој друг. Можете да видите колку брзо vBET може да работи на многу форуми. Ако имате прашања на вашиот сервер, тогаш Ве молиме да се разгледа конфигурација промени или додавање на серверски ресурси. Вие нема да стави 20 литри вода во 10 литри канта.
Нашите осмисли е: "Ние имаме многу да се промени". И тоа е причината зошто ние се експериментира, промена на алгоритми, профилирање и поминуваат многу време во потрага по решенија, кои ќе бараат помалку ресурси. Сепак ние не знаат МО кои може да биде било конкуренција на vBET и постојат некои други превод mods. Ние направивме многу алгоритам промените кои моравме да trow далеку, бидејќи тие не помогне, во текот на овој процес, исто така, откри многу подобрувања. Можете да имате впечаток базираше на вашиот сервер прашања, но размислете дали имаш подобро решение? Што би можело да даде знак дека можеби vBET не е погрешно решение, бидејќи работи на илјадници форуми, можеби се само се обидува да стави 20 литри вода во 10 литри канта. Сепак - Имаме многу да се промени и голема Листа на задачи во оптимизација дел (околу 70% да експериментирате тоа ќе ви помогне или не):) И вие сте 100% во право - можеме да го направиме подобро, ќе и ние тоа го прават сите време:) Само почекајте додека не се движат сите подобрувања кои се направени за време vBET4.x имплементација:)
Ако можам да ви даде некои совети - проверете како можете да го оптимизирате vBET: http://www.vbenterprisetranslator.com/forum/general-discussions/243-vbet-performance.html
Особено се разгледа оневозможување на некои јазици и блокирање ирелевантни страници од robots.txt
Што е времето на одговор на преведени страници? Која е вашата оптеретеноста на процесорот? Која е вашата меморија? Ако тоа е прифатливо, тогаш мора ништо да се грижите. Луѓето често се плашат од зголемување на оптоварувањето на серверот па дури и не знаат што значи тоа значи. 10 пати повеќе за оптеретеноста на серверот не значи 10 време повеќе ресурсите што ги користи. Тоа само значи дека повеќе теми се чека во ред, што е сосема нормално, бидејќи во моментов вашиот теми мора да почека за Google одговор ако некој превод не се кеширани уште. Значи темата е на чекање за Google одговор и е потребно НЕ процесорот на СИТЕ во ова време. Поради тоа вашиот оптоварувањето на серверот ќе биде поголема, дури и ако vBET би можеле да нема средства на сите (што секако не е можно).
За кршењето на вашиот сервер - тоа е очигледно вашиот сервер прашање. Тоа се случува периодично. Имав сличен проблем на мојот сервер. Тоа беше предизвикано од некои бубачки Апачи па Apache тема растеше и расте со употребата на меморијата до целата меморија е консумира Одговор сервер кеширани. Само една нишка се однесува како тоа - други Apache теми беше нормално. Играв со Apache конфигурација и проблемот е решен. Мислам дека Apache само што некои меморија истекување - што се сеќавам, го ставам пониска вредност на барањата што може да се држи до една нишка. Имаше и други промени. Јас предлагам да ја провери вашата меморија и да се следи тоа за некое време. Исто така може да биде корисно да се провери просечниот износ на меморија се користи од страна на еден Апачи тема, направи некои пресметки и да се воспостави соодветна вредност на Макс теми за Apache.
Ако имате било какви прашања ве молиме повеќе само прашајте:)
Еј - Јас само беше на вашиот форум го преведува ултра брз ... Значи она што се тврди дека за и зошто толку лути став за vBET, кога имаш супер брз преведувачки услуги? ...
Внимавај што оптоварувањето на серверот средства. Разбирање на неговото значење може да биде многу корисно да се разбере она што се случува на серверот и како таа може да биде поврзана со теми кои чекаат во ред не затоа што немаат средства, но се чека за одговор од друг сервер (Google во овој случај).
Во моето мислење имате супер брз преводи и немаш ништо да се грижите за:)
Јас сум бил градилиштата 10 години, јас сум целосно свесен 10x оптоварување не значи 10x ресурси, да застане лекување на мене како идиот и лажица хранење ме ѓубре. Студот факти се со овој мод VS на други бесплатни МО вашиот товар е мега. И на врвот пати мојот сајт сега е бавен и ладен. Да, страници Преведете брзо евтина тарифа, туку по цена од бавен серверот во текот на денот. Имам Quad Core, RAID 15k САС сервер, која е оптимизирана само парична казна, да го стартуваш 0,50 целиот ден пред тоа со голем сообраќај. Тоа е VBET кодот кој додава оптоварување и го прави серверот бавно врв пати, тоа е факт, тоа не е се зголемува во сообраќајот, јас го имав истиот сообраќај и ботови пред и на серверот снајде во ред, тоа е превод производ. Период. Побрзајте и да ја поправите тоа, јас навистина не сакаат да плаќаат уште еден £ 300 за еден месец за сервер надградба само да се кандидира на МО lol.
Колку јазици имате от? Колку мислења имате? Дали имате имала и генератор Мапа на сајтот инсталирано? Колку-ботови се притискање на сајт на ден?
Здраво!
32 јазици от.
100.000 работни места.
имала и карта инсталиран.
Мапа на сајтот приклучок вели 1000.000 страници запиша на ден.
Факт е, ако јас се оневозможи МО и рестартирајте го серверот, бот и корисниците се уште притискање на мојот сервер исто како и досега, на истите страници се во уште во Googles индекс и на тој начин да се добие истиот сообраќај от или не.
Единствената разлика е во тоа што со современи хендикепираните ботови и Google бараат да се на англиски страница, па, сообраќајот е идентична, само разликата е што тие не се гледаат на преведени страница, на тој начин избегнувајќи mods база на податоци прашања.
Јасно е како ден за мене овој мод е пуштен на слобода без соодветна тестирање, и јасно сопственикот не е заинтересиран за решавање на прашања.
Не успеаја.
Мајкл, не сте во право, тој товар не е предизвикано од зголемувањето на сообраќајот, тоа е предизвикано од читање и пишување преводи за MySQL.
Ако vBulletin тим може да чита и пишува на MySQL со ниски оптоварување зошто не може да вас?
Неквалитетна кодот мојот пријател.
Јас сум бил градилиштата 10 години, јас сум целосно свесен 10x оптоварување не значи 10x ресурси, да застане лекување на мене како идиот и лажица хранење ме ѓубре. Студот факти се со овој мод VS на други бесплатни МО вашиот товар е мега. И на врвот пати мојот сајт сега е бавен и ладен. Да, страници Преведете брзо евтина тарифа, туку по цена од бавен серверот во текот на денот. Имам Quad Core, RAID 15k САС сервер, која е оптимизирана само парична казна, да го стартуваш 0,50 целиот ден пред тоа со голем сообраќај. Тоа е VBET кодот кој додава оптоварување и го прави серверот бавно врв пати, тоа е факт, тоа не е се зголемува во сообраќајот, јас го имав истиот сообраќај и ботови пред и на серверот снајде во ред, тоа е превод производ. Период. Побрзајте и да ја поправите тоа, јас навистина не сакаат да плаќаат уште еден £ 300 за еден месец за сервер надградба само да се кандидира на МО lol.
Јас разбирам дека сте веќе запознаени со информации за оптеретеноста на серверот што ви дадов. Ве молиме имајте во предвид дека немаат сознанија за тоа како напредна е секој од илјадници нашите корисници и секој пат јас ќе ти даде газ целосни информации како што може да биде корисно. Тоа не значи дека јас сум ти лекување како идиот - тоа значи дека јас се грижи за ви даваат информации кои можат да бидат корисни за вас и евалуација на вашиот сервер состојба. Ве молиме ме точка на други бесплатни МО кои се зборува за јас со задоволство ќе се направи споредба:) Исто така, во секое време ви се слободни да изберат најдоброто решение за вас.
Се проверува вашиот форум повторно и повторно, се чини да се одговори многу брзо. Те молам дај ми најдобра временска рамка за да можат да набљудувач она што се пишува за вашиот бавно одговори на врвот време.
Ако сакате да се провери колку вашиот сообраќај се промени поради vBET - Ве молиме произведуваат некои извештај, кој ќе ви покаже сите сообраќај кон преведени страници - тоа е она што заработил благодарение на vBET.
Вие сте апсолутно во право дека преводи потреба од дополнителни ресурси - не постои друг начин и никогаш не ќе го најдете производот кој ќе се претвори вашиот сајт без никаков трошок. Како што веќе спомнав најмногу време бара чекање за Google превод, кога тоа не се кеширани, и во ова време вашиот теми мора да почека за одговор што имаат најголемо влијание врз оптоварувањето на серверот. Можете да го поставите поголем кеш време да се живее - тогаш често се потребни преводи ќе биде веќе во кеш. Но, за не кеширани преводи секој производ ќе мора да почека за превод. Нема друг начин.
Ве молиме имајте во предвид дека мисли треба да се скршени да бидат во можност да го поправам.
Како што веќе сте го напишале, ние постојано подобрување vBET перформанси. И јас веќе го напиша, дека ние сме подготвени подобрувања во перформансите кои се сега на бета фаза во vBET4.x. Денес ние ќе го објави новиот vBET4.x верзија со дополнителни подобрувања во перформансите. И кога грешки за оние (ако има) ќе бидат корегирани ќе се движат тие подобрувања на vBET3.x Тоа не е неопходно да им помогнам.
Исто така никој не ве принудува да плаќа друг £ 300 за еден месец за сервер - ви се прави свој одлуки и имаш многу опции тука. Вклучувајќи намалувањето на бројот на поддржани јазици, па дури и префрлување на друг производ кои го спомнавте е многу подобро. Ние целосно се разбере дека решенијата кои се користат мора да одговара на вашите потреби и можности. Задоволство ни е да им дадеме на нашите клиенти подобро и подобар производ. И ние сме свесни дека во ситуација каде што барањето мора да чекаат за одговор форма друг сервер вашиот оптоварувањето на серверот ќе биде поголема, без разлика што решенија ние ќе ги искористиме. Ќе ни биде мило ако остане со нашите производи и конфигурирајте го да ги собере Ио вашите можности. И ние со задоволство ќе ви даде рака во оваа област:)
Ве молиме имајте предвид дека само даде ново решение да се интегрираат со Мапа на сајтот генератор. Ако се интегрирани - погледнете нови интеграција инструкции тука:
Тоа драстично се зголемува брзината на Мапа на сајтот генерација (на нашиот форум над 12 пати).
Јасно е како ден за мене овој мод е пуштен на слобода без соодветна тестирање, и јасно сопственикот не е заинтересиран за решавање на прашања.
Не успеаја.
Ако имаш сомнежи за правилно тестирање јас предлагам да се провери историјата на vBET - тоа беше тестирана од страна на стотици вистински форуми пред да напредни да платена верзија:)
За решавање на ова прашање. Жал ми е. Јас погрешно се претпоставува дека тоа што ви дава во првата реакција на овој информации, јас беше јасно дека ние сме решавање на прашањето:
Забележете дека ние веќе планира поддршка на други кеш системи и нашите превод алгоритми се веднаш оптимизирана. Т.е. ние само открив како драстично се намалува PHP перформанси кога се работи на големи низи и пат е изменета нашата алгоритам. Тоа е веќе издаден во vBET 4.2.0 со дополнителни опции. И ние ќе се движат сите подобрувања, исто така, да vBET 3.x кој се уште е поддржана:)
...
Нашите осмисли е: "Ние имаме многу да се промени". И тоа е причината зошто ние се експериментира, промена на алгоритми, профилирање и поминуваат многу време во потрага по решенија, кои ќе бараат помалку ресурси. Сепак ние не знаат МО кои може да биде било конкуренција на vBET и постојат некои други превод mods. Ние направивме многу алгоритам промените кои моравме да trow далеку, бидејќи тие не помогне, во текот на овој процес, исто така, откри многу подобрувања. Можете да имате впечаток базираше на вашиот сервер прашања, но размислете дали имаш подобро решение? Што би можело да даде знак дека можеби vBET не е погрешно решение, бидејќи работи на илјадници форуми, можеби се само се обидува да стави 20 литри вода во 10 литри канта. Сепак - Имаме многу да се промени и голема Листа на задачи во оптимизација дел (околу 70% да експериментирате тоа ќе ви помогне или не):) И вие сте 100% во право - можеме да го направиме подобро, ќе и ние тоа го прават сите време:) Само почекајте додека не се движат сите подобрувања кои се направени за време vBET4.x имплементација:)
Ако можам да ви даде некои совети - проверете како можете да го оптимизирате vBET: http://www.vbenterprisetranslator.com/forum/general-discussions/243-vbet-performance.html
Особено се разгледа оневозможување на некои јазици и блокирање ирелевантни страници од robots.txt
Се чувствувам целосно одговорен за ова недоразбирање. Уште еднаш многу жал. Ве молиме да ни кажете, на кој начин ние треба да ви кажам дека ние сме подобри vBET цело време, и како можеме да ве уверам дека повторно vBET3.x ќе имаат уште една подобрувања во перформансите, да ви е јасно дека ние сме решавање на прашањето? Ние секогаш ќе задоволство се подобри нашиот начин на комуникација со клиент:)
Мајкл, не сте во право, тој товар не е предизвикано од зголемувањето на сообраќајот, тоа е предизвикано од читање и пишување преводи за MySQL.
Ако vBulletin тим може да чита и пишува на MySQL со ниски оптоварување зошто не може да вас?
Неквалитетна кодот мојот пријател.
Вие веќе забележаа дека имаме планирано поддршка на кеш системи (датотека и постојните мотори). Внимавај какви се вашите намери во оваа дискусија и дали се случува во вистинска насока за подобрување на турнеја серверот држава - ако се уште е на точка.
Вашето прашање подразбира дека товарот е предизвикана од комуникација со MySQL. Можете ли да ни даде извор на оваа се дијагностицира? Ние среќно ќе го учат:)
Јас го имав истиот проблем, Север преоптоварување. Конечно, го онеспособил VBET од мојот форум и сè е нормално сега. :)
Јас го имав истиот проблем, Север преоптоварување. Конечно, го онеспособил VBET од мојот форум и сè е нормално сега. :)
Која верзија да се користи? Ве молиме ажурирање на последната верзија - што ние ги направивме голема подобрувања во перформансите. Многу корисници пишуваа своите Ви благодариме за тоа, види голема разлика - особено во областа за оптеретеноста на серверот:)
Уредени:
Јас само провери вашиот форум и vBET работи таму - немојте да се напише лажни изјави во врска vBET состојба.
Automatic Translations (Powered by Google, Microsoft®,
Yandex, SDL Language Cloud, IBM Watson and Apertium):