PDA

View Full Version: Како да го добиете Преводи знамињата во ibproarcade ???

Mahoni
12-02-15, 18:59
Здраво,
Имам проблем со vBET. Се `t добие Превод Знамињата се појави на ibproarcade. Знам дека може да се користи $ vbenterprisetranslatorflags за тоа. Дали можете да ми помогнете и дозволете ми да знам hwere точно дека треба да го поставите? Се обидов веќе го во Аркадни Шаблон само во предниот дел на $ статистика лента и тоа само don `t се појавиш. Секоја помош со ова ќе биде фантастично. Јас треба да бидете сигурни дека тоа функционира и во Аркадни пред да купите Про верзија.

Со почит

Marcin Kalak
13-02-15, 11:10
Ако имате vB 2.3.13 да се постави знаме во секое место, тогаш треба да се постави AdminCP-> vBET-> Flag-> Знамиња место за прилагодено и го стави во дефиниција фраза: $ vbenterprisetranslatorflags.

Mahoni
13-02-15, 12:32
Ви благодарам за одговорот. Дали треба да се стави само во мрежата! Шаблон или, исто така, во ibproarcade кожа? Можете ли да ја советува мене поспецифични ве молам? Каде точно Дали треба да се одржи на фраза?

Однапред ви благодариме

Marcin Kalak
14-02-15, 10:36
Вие мора да биде поставен во дефиниција која е видлива и е во телото.
На пример, може да се стави ова во првата линија на статистика лента дефиниција во AdminCP-> Стил Manager-> Edit Templates-> Навигација / Breadcrumb Templates-> статистика лента.

Mahoni
14-02-15, 14:45
Ви благодариме за вашиот одговор. Да го направив тоа место во статистика лента Шаблон. И тоа покажува насекаде, но не во vbandvanced портал и (уште поважно) во мојот ibproarcade. Кога кликнувам во мојот аркада во рамките на мојот vBulletin инсталација. тогаш Превод знамињата исчезне. I don `t знам зошто, но мојата arcade.php мора да се игнорира $ vbenterprisetranslatorflags. Дали знаете како да се добие преведувач во мојот Аркадни? Сум видел други сајтови, кои го имаат во аркадата.

Marcin Kalak
18-02-15, 12:40
Ве молиме пратете ми PM пристап детали на админ ЦП. Јас ќе провери што се случува таму :)

Marcin Kalak
02-03-15, 09:27
Нема одговор - смета ова прашање е нема. Ако не пишете тука.

Automatic Translations (Powered by Google, Microsoft®, Yandex, SDL Language Cloud, IBM Watson and Apertium):
AfrikaansAlbanianArabicBelarusianBulgarianCatalanChineseCroatianCzechDanishDutchEnglishEstonianFilipinoFinnishFrenchGalicianGermanGreekHaitian CreoleHebrewHindiHungarianIcelandicIndonesianIrishItalianJapaneseKoreanLatvianLithuanianMacedonianMalayMalteseNorwegianPersianPolishPortugueseRomanianRussianSerbianSlovakSlovenianSpanishSwahiliSwedishTaiwaneseThaiTurkishUkrainianVietnameseWelshYiddish
Translations by vB Enterprise Translator 4.10.1