PDA

View Full Version: Решени Префрлување од имала да dbSEO

pcam
24-12-13, 17:18
Со mods најава:

Предупредување: Доделување на повратната вредност на нови референца е запоставена во .... / вклучува / init.php (351): eval () 'd кодот на линија 139
Не можам да додадете колачиња, насловот веќе испрати.
File: / var / www / site.com / форум / вклучува / class_core.php
Линија: 5755

Со mods от / назад на:

Предупредување: Доделување на повратната вредност на нови референца е запоставена во .... / вклучува / init.php (351): eval () 'd кодот на линија 139

Предупредување: Само променливи треба да биде доделен од страна референца во .... / вклучува / vbenterprisetranslator_functions_hooks.php on-line 851

Вклучување nginx, па се обидов:

(Без;
преработи ^ / форуми / ((urllist | sitemap_) * \\ (xml |...? txt) (\\ gz))? $ / форуми / vbseo_sitemap / vbseo_getsitemap.php карта = 1 $ минатата ;)

преработи ^/forums/(af|sq|ar|hy|az|eu|be|bg|ca|zh-CN|hr|cs|da|nl|en|et|tl|fi|fr|gl|ka|de|el|ht|iw|hi|hu|is|id|ga|it|ja|ko|lv|lt|mk|ms|mt|no|fa|pl|pt|ro|ru|sr|sk|sl|es|sw|sv|zh-TW|th|tr|uk|ur|vi|cy|yi)/$ / Форуми / vbenterprisetranslator_seo.php vbet_lang = $ 1 & пренасочени = / форуми / минатиот;
преработи ^/forums/(af|sq|ar|hy|az|eu|be|bg|ca|zh-CN|hr|cs|da|nl|en|et|tl|fi|fr|gl|ka|de|el|ht|iw|hi|hu|is|id|ga|it|ja|ko|lv|lt|mk|ms|mt|no|fa|pl|pt|ro|ru|sr|sk|sl|es|sw|sv|zh-TW|th|tr|uk|ur|vi|cy|yi)/(.*)?$ ? / Форуми / vbenterprisetranslator_seo.php vbet_lang = $ 1 & пренасочени = / форуми / 2 $ минатата;

Ми се чини дека треба да помине пренаписване да dbSEO и vBET, како да го направам тоа?

Јас веќе имам правила слични на:

if (!-е $ request_filename) {
преработи ^ / форуми /(.*)$ / форуми / vbenterprisetranslator_seo.php минатата;
}

}

if ($ request_filename ~ "\\. PHP $") {
преработи ^ / форуми /(.*)$ / форуми / vbenterprisetranslator_seo.php минатата;
}

но покажувајќи на dbseo минатата;

Тековната nginx конфигурација:

Локација / форум / {

try_files $ URI $ URI / / форум / $ аргументи dbseo.php;

преработи
^/forums/(af|sq|ar|hy|az|eu|be|bg|ca|zh-CN|hr|cs|da|nl|en|et|tl|fi|fr|gl|ka|de|el|ht|iw|hi|hu|is|id|ga|it|ja|ko$
/ Форуми / vbenterprisetranslator_seo.php vbet_lang = $ 1 & пренасочени = / форуми / минатиот;
преработи
^/forums/(af|sq|ar|hy|az|eu|be|bg|ca|zh-CN|hr|cs|da|nl|en|et|tl|fi|fr|gl|ka|de|el|ht|iw|hi|hu|is|id|ga|it|ja|ko$
? / Форуми / vbenterprisetranslator_seo.php vbet_lang = $ 1 & пренасочени = / форуми / 2 $ минатата;

ако ($ REQUEST_URI ~ * ^ / форум / mobiquo) {
пауза;
}

ако (-f $ request_filename) {
истекува 30г;
пауза;
}

if ($ request_filename ~ "\\. PHP $") {
преработи ^ (/ форум / *.) $ / форум / dbseo.php минатата;
}

if (!-е $ request_filename) {
преработи ^ / форум / $ / форум / dbseo.php последниот (*.);
}

}
}

Ве молиме помогнете во помош

Marcin Kalak
27-12-13, 15:17
Обидете се да го исклучите приказот на предупредувања во VB (повеќе информации). (http://www.vbulletin.com/forum/forum/vbulletin-announcements/vbulletin-announcements_aa/4000121-vbulletin-4-2-2-full-has-been-released?p=4000466#post4000466)

pcam
27-12-13, 21:48
Жал ми е, но тоа не изгледа како решение за мене. Оние предупредувања може да обезбеди вредни увид во други области. Ќе ве молиме да им помогне на поправат овој компатибилност?

Marcin Kalak
30-12-13, 12:16
Ние го променивме кодот и во следното издание на нашите код не ќе предизвика предупредување во најновата верзија на VB. Овие на промени е премногу да направите за да ги брз лек. Предупредувања не влијае на резултатите. На линкот што ви дадов е официјален решение VB не за да се прикаже предупредување. Издавање на предупредување се однесува на сите додатоци во најновите VB.
vBET во моментов ги поддржува имала и пријателски URL-то. Ние во моментов не поддржуваат dbSEO. Можете да го промените на правилата, но ние не може да гарантира дека dbSEO нема да го стори пренесувања, или други изненадувања - vBET не е интегриран и тестирани со dbSEO.
Јас Ви препорачуваме да користат бесплатен, вградени пријателски URL во VB.

Automatic Translations (Powered by Google, Microsoft®, Yandex, SDL Language Cloud, IBM Watson and Apertium):
AfrikaansAlbanianArabicBelarusianBulgarianCatalanChineseCroatianCzechDanishDutchEnglishEstonianFilipinoFinnishFrenchGalicianGermanGreekHaitian CreoleHebrewHindiHungarianIcelandicIndonesianIrishItalianJapaneseKoreanLatvianLithuanianMacedonianMalayMalteseNorwegianPersianPolishPortugueseRomanianRussianSerbianSlovakSlovenianSpanishSwahiliSwedishTaiwaneseThaiTurkishUkrainianVietnameseWelshYiddish
vBET 4.10.1 brings automatic translations