PDA

View Full Version: Одбиени ¿Како да го конфигурирате уредувачот копчето за производот bbcodes?

forosmb
16-07-11, 14:53
Јас живеам во двојазичен регион која ја дели шпански и каталонски како јазици.

Шпански е Set as default форумот јазик, но многу корисници контекстуално може да се промени од шпански на каталонски зависност од тоа кој Тема / форумите се посети.

Многу корисници ќе профитираат на пост уредник копче што само ќе внесете каталонски производ bbcodes во саканиот пораки.

....

Јас се обидов да ги собира на ова копче од рака, но текстот е само вметната во порака (bbcodes), а не извршуваат како производ команда.

Дали постои едноставно решение за ова?

<a href="http://img220.imageshack.us/img220/1208/editorm.jpg" target="_blank"> http://img220.imageshack.us/img220/1208/editorm.jpg </ a>

vBET
18-07-11, 12:15
Постојат можно едноставни решенија за проблемот кој го имате:
1. Вклучување на автоматско откривање на јазик (vBET опции во Admin CP) - корисници само ќе пишуваат пораки и vBET ќе го матна во lang BBCode-от автоматски
2. Сила на корисниците да го поставите на нивните стандардниот јазик (исто така опција во vBET) - кога корисникот има поставено својата стандардниот јазик други дека форумот јазик тогаш автоматски vBET додадете уредник BBCode-от опција (не како копче, но како и копчето - заврши во јазик или не) - може да се види како тоа функционира дури и на нашиот форум - само го поставите вашиот стандардниот јазик да се други од Англиски (употреба пристап КП).

Ве молиме кажете што ви е потребно повеќе помош? :)

vBET
24-07-11, 21:17
Нема одговор - смета решени. Ако не пишете тука:)

forosmb
08-08-11, 22:17
Ви благодариме за одговарање.

Ниту еден од оние решенија се прилагодат 100% до моите потреби, секако.

Јас не би сакал да ми сила на корисниците да изберат јазик во профилот, како и повеќето од нив се промени јазикот на пишување меѓу теми или теми.

Покрај тоа, Google авто јазик открие не одговара или. Тоа се однесува само на мислења означени како [lang] и со повеќето од корисниците без профилот на јазик доделени, на овој начин не е функционален.

Јас имам друг релевантно прашање, а тоа е дека еднаш јазик е избрана во профилот може да се врати "не е избрано". Јас инсистирам ми корисници немаат фиксен употребата на јазикот или профил (тоа е вистински двојазични контекст) и по тестирање конфигурација тие гледаат фиксна asignation дека тие може да се врати. Ние би треба фикс за тоа.

Мој предлог на јазикот таг копче на уредник е пофлексибилен и нуди functionlity повеќе "на побарувачката на" за корисниците од моја гледна точка.

Исто така треба да бидат свесни дека со додавањето на средно групи на начин вашиот производ не влијае многу често членска група албуми конфигурација. "0" стандардно за албуми големината на сликата значи неограничен големина и overides било кој друг можен рок членска група албум дефиниција. Тоа е дел од vBulletin членска група механика, но тоа ќе биде најдобро да се создаде нов јазик групи со некоја фиксна нема бесконечна големина албум дозвола.

Ви благодариме за поддршката.

vBET
09-08-11, 18:04
Google авто открие работи само за пораки кои не се означени како [lang] (нема потреба да се провери ако е веќе во собата). Тоа се спроведува за да го поставите [lang] за корисникот порака автоматски и таа работи за сите корисници без разлика дали тие имаат поставено нивните стандардниот јазик или не. Вие неразбран како тоа функционира. Ако мислите дека тоа функционира не е во ред нема вашиот форум - ве молиме отворете нова тема за нова емисија.

Ве молиме отворете нови теми за нови проблеми - ова ќе ни овозможи да краста вашите прашања одделно и да ги чисти прашање историја. Ние не сме способни да управуваат со многу проблеми во една нишка. Значи ве молиме отворете нова теми за членска група прашање и автоматски детектира, ако мислите дека работи во ред на вашиот форум.

Ве молиме имајте предвид дека додавањето на копчето за јазик BBCode-от има некои прашања. Дали навистина сакате да го сила вашиот кориснички секој пат да кликнете на копчето и одберете една од 53 јазици, наоѓање на тоа прво се разбира на тие долга листа. Ве молиме имајте предвид дека вистинските решение не вечера како прашање. И тоа се прави во цел да се избегне како прашање. Исто така на пример "на побарувачката на" функционалност нема цел на сите. Кој ќе си го напише пораки во различни јазици? Секоја порака во различен јазик и секој пат изберете во кој порака е тоа? ... Уште ако некој сака тоа е подобро да се користи за откривање на авто за ова, отколку сила корисникот за да го изберете самиот.

Вие не сакаат да те принудат да корисникот за да го поставите стандардниот јазик, но сакаат да го принудат да го направите ова секој пат кога тој пишува порака? ... Исто така не треба да се сила вашето корисничко да се постави стандардниот јазик - користете автоматска детекција јазик. Таа е наменета за такви случаи и се работи во ред. Вие неразбран како тоа функционира.

Пристап стандардниот јазик не е стандардна vBulletin употребата на јазикот. Тоа нема влијание врз нешто, но уредниците. Зошто сакате да го исклучи?

forosmb
11-08-11, 22:08
Не ми треба копчиња за 53 јазици, само за еден не имплицитни еден.
И јас не би сила корисникот за ништо. Во најлош случај јас да уредување и додавање тагови со еден едноставен клик, сега недостапни.

Ќе ви отворам тема за автоматски превод прашање навистина не работи во ред во мојот форум.

vBET
13-08-11, 02:02
Значи, ако го сакаат тоа само за еден јазик, тогаш имајте на ум дека vBET автоматски додава нешто слично. Ако корисникот го избра својот стандардниот јазик и тоа е друга дека форумот стандардниот јазик, а потоа vBET ќе додадете на секој уредник опција која ќе ви овозможи да автоматски матна корисник порака lang BBCode-от. Тоа не е копче, но копче - овозможува да го вклучите (тоа е поставена по дифолт) или да го исклучите. Можете да видите како таа работи на нашиот форум со поставување на вашиот стандардниот јазик на други освен на англиски.

Кога се користи а потоа уредник праќа дополнителни податоци на серверот. Тоа е параметар име vbet_postInLanguage и тоа е вредност е јазичен код кои треба да бидат вклучени во lang BBCode-от. Значи, ако сакате да го поставите вашиот сопствен копчето тогаш можете да го испратите по уредник форма овие податоци кога копчето е поставено, или може да се дефинира копче со клиентската страна, логика (Java Script), кој ќе заврши / слекуваат во уредувач кога копчето е поставено / исклучи. Се чини да се престорена смајли само собата / исклучи вредност за скриени vbet_postInLanguage поле (кој можете да додавате со копче).
Тоа нема да бара никакви Јава скрипти на сите, ако вашето копче ќе се наога полето (наместо скриени оној кој вредност е поставена од страна на копче). Ова се чини дека најлесен начин - vBET кога добива овој параметар се постави ќе се грижи за завиткување порака lang BBCode-от на серверот

Јас ќе одам на вашиот нов теми за поддршка на Вашиот други прашања. Дали ви треба повеќе поддршка по ова прашање?

forosmb
15-08-11, 11:54
Ви благодариме за поддршката. Не можам да видам на копчето за избор јазик во мојата 3.7.3 верзија forum.I ќе се обиде да го активирате неа.Ние договор сепак сложена ситуација. Повеќето корисници двојазични не би сакал да види секој пост преведени меѓу двете добро познати languages.But ние треба да се одбележи на некој начин каталонски мислења да понуди превод на некои само Шпанците users.In соработка со автоматско откривање, би корист за опција на "нула" знаме што ќе се избегне каква било translltion да user.That начин и каталонски и шпански мислења ќе се појави во оригиналната верзија, и само странец и не двојазични читателите ќе бара превод активирање на forum.I apreciate вашиот производ и мислам дека е одлична работа. Признавам нашите потреби се прилично чудно, но ние сакаме на корисниците да се чувствуваат удобно со јазик конфигурација на сајтот.

forosmb
15-08-11, 11:56
Гледам линија гасови се губат кога уредување мислења во овој форум.

vBET
18-08-11, 11:53
Ако сакате да имате 0 знаме, тогаш Ве молиме да користите notranslate BBCode-от:) тоа нема да биде преведена на сите - тоа не значи на било кој јазик. Внимавај е она што навистина го сакате - доколку сте поддршка, исто така на други јазици (не само тие 2), тогаш многу пораки нема да бидат преведени на сите.

Ова е пример на notranslate BBCode-от употреба: This will not be translated at all

Исто така превод за двојазично корисници не треба да биде проблем - дека се вклучени оригиналната порака.

Ако сакаа на пример пораки во каталонски не преведени на јазикот Х (но за другите преведени), тогаш ќе мора да:
1. имаат тие пораки означени како каталонски
2. менувате vBET код за BBCode-от ракување со додавање на состојба која ќе се врати оригиналниот текст за овој превод пар.

forosmb
18-08-11, 12:42
Ќе детали дефиниција на кодирање промена ми треба и јас би сакал да буџет што за тоа.

Тоа не е само избегнување на превод од 2 јазици: Се состои од нов гледање конфигурација достапни (не Преведете шпански и каталонски), како имплицитно режим за форумот.

Треба да биде надополнета со начин да се одбележи тековната каталонски мислења во некои автоматски начин (Google batched пребарување ¿?) Пред autodetection се реактивира.

forosmb
18-08-11, 13:44
Признавам Јава-оригиналната верзија гледање на владата е доста погодна за нашата двојазични контекст.

Јас не го тестираат до сега како што јас и покрај тоа што е само наменета за оптимизација на ефикасноста.

vBET
19-08-11, 07:57
Гледам 2 мислења пред да се бара помош, но во последните оној што го напиша дека вистински решение е погодна. Значи под претпоставка - не ви треба повеќе помош тука или што е веќе добро? Id правиш - што ви е потребно?

forosmb
19-08-11, 13:41
Поврзани со темата на оваа тема, јас сепак мислам на едно копче во едитор да се автоматизира bbcodes вметнување членови на персоналот ќе биде одлично.

Што се однесува до мојот конкретни форум, јас ќе детали моите потреби како проект во друга тема.

vBET
21-08-11, 15:41
Значи можеме да се разгледа овој затворен, или уште некаква помош тука е потребно? :)

forosmb
21-08-11, 22:39
Постојат можно едноставни решенија за проблемот кој го имате:
1. Вклучување на автоматско откривање на јазик (vBET опции во Admin CP) - корисници само ќе пишуваат пораки и vBET ќе го матна во lang BBCode-от автоматски
2. Сила на корисниците да го поставите на нивните стандардниот јазик (исто така опција во vBET) - кога корисникот има поставено својата стандардниот јазик други дека форумот јазик тогаш автоматски vBET додадете уредник BBCode-от опција (не како копче, но како и копчето - заврши во јазик или не) - може да се види како тоа функционира дури и на нашиот форум - само го поставите вашиот стандардниот јазик да се други од Англиски (употреба пристап КП).

И двете опции не се идеални за моите потреби.
Би како што треба, член на персоналот да имаат начин да се смени порака јазик завиткување во само еден клик.

Можеби ова не е смена на проблеми, признавам. Можете да се движите на карактеристиките предлози ако се согласувате.

vBET
22-08-11, 12:53
Во ред, но она што ви е потребно за ова? Ми треба за да дознаете што е навистина потребно. Веќе отвори друга функција барање да се создаде едноставна алатка која ќе заврши сите веќе создадени пораки соодветно во lang BBCode-от. Значи, ако ќе има оваа тогаш сите стари пораки ќе бидат завиткани. Исто така, ако автоматско јазик откривање е вклучен, сите нови дојдовни пораки ќе бидат завиткани соодветно (со исклучоци каде што Google нема да го признае тој јазик). Значи во таков случај што за ова копче? Ве молиме да ни даде целосна сценарио како мислите дека ќе се работи. Јас разбирам дека сакате да го имаат копче, но јас навистина не разбирам потребата и не сум сигурен е тоа веќе се покриени со вашето друга функција барање. Особено што напиша сега дека ова копче е за член на персоналот, така како што јас разбирам сега тоа е за исправување на пораки кои не се обвиткани во lang BBCode-от соодветно. Ве молиме поправете ме ако разбере погрешно.

forosmb
22-08-11, 13:06
Дури и со autodetection от, би сакал да им обезбеди на корисниците едноставен начин да укажуваат дека тие се writting на каталонски како што пишува во двете шпански и каталонски на форумот.

Ако autodetection работи 100% не е задолжителна, но мислам дека е многу едноставна барање и е повеќе разноврсна за bilinguals од копчето за избор на: BBCode-от / не BBCode-от

vBET
22-08-11, 13:42
OK, па. Бев изгубена, бидејќи во претходната порака видов дека тоа не е за членови на персоналот за сите членови. Па не бев сигурен што за тоа навистина треба да постојат.

Сега ги разбирам (Извинете ако ви се пишува пред и мораше да го повтори).

Вашето барање е премногу единствен за вашиот особено форумот да се вклучат во официјалната верзија. Значи ние не планираат да се вклучи во vBET. Особено што со автоматско откривање от тоа не е навистина потребно и како што рече Алберт Ајнштајн "работи треба да се едноставно како е можно, но не и поедноставно". Сметаме дека давање копчето само што ќе се збуни корисниците кои ќе помислат дека тие мора да кликнете на неа во случај на пишување на каталонски. И ова се намалуваат употребливоста на форумот. Поедноставно решенија - како само напиши она што го сакате и нека систем се грижат за останатите - се подобро за корисници во нашето мислење.

Но, ние може да ви помогне да додадете како копче.
Како што напиша веќе ќе биде лесно ако користите веќе постоечките функционалности и само промена на изгледот на него. Значи vBET веќе знае како да ја заврши во lang BBCode-от, во согласност со дополнителен влез од уредник. Сите што навистина ви е потребно е да го смените изгледот на тоа (имаме копчето, сакате само копчето) и се секогаш (ние се вклучат во одредена состојба).
Значи - веќе знаете како да додадете го копчето што покажува сликата вклучите во првиот пост. Што исто така ќе треба е:
1. вклучуваат поле:

<input id="vbet_addbbcodes" type="hidden" name="vbet_postInLanguage" value="0">
2. Вклучуваат едноставни Јава скрипта која ќе постави таму каталонски код (не тестираат):

<script language="javascript">
function vbet_setCatalan(){
document.getElementById("vbet_addbbcodes").setAttribute("value", "ca");
return false;
}
</script>
Ве молиме имајте во предвид дека може да направи повеќе комплексни за да се овозможи во собата / исклучи го копчето
3. Извршување на писмото Јава функција кога се кликнува на копчето. Значи во вашиот копчето Додај:

onClick="vbet_setCatalan()"
Ако не сакаат да заработат повеќе комплексни функции (кои ќе бидат во можност и да го исклучи вредност), тогаш само може да се постави функција тело во onClick атрибут и не вклучува Java Script како функционира.
Исто така, имајте на ум дека ако сакате да биде лесен мислите да го додадете ова копче како вклучите копчето така што корисникот ќе знае тоа е веќе вклучен или не. Ова ќе биде многу поедноставно, ако сакате да додадете таму квадратчето наместо копче, но со копчето исто така е можно да се направи, само покомплексен ако сакате да го направите право (па поставување и unsetting)

Ве молиме имајте предвид дека промената ќе бидат видливи по корисник се обврзува порака - така што ќе се користи на серверот.

Ако сакате да се работи на прелистувачот страна, тогаш не треба 1 чекор - само Java Script функција (во прилог на копче), кој ќе се според личната карта (или структура, ако не може да се предвиди уредник ID) уредник текст област и да додадете на содржина отворање и затворање lang BBCode-от. Во таков случај исто така не мора да се грижите за било вклучите копчето (корисничко само ќе види дека тоа е веќе додаден во едитор). Само треба да се провери тоа е веќе завиткани (не текст започне со lang BBCode-от) и да го игнорира кликнете на копчето Во таков случај (за да се избегне завиткување неколку пати).

Ве молиме кажете што ви е потребно повеќе помош тука. Ако одговорот е да - ве молиме кажете каде особено.

forosmb
23-08-11, 23:55
Благодарам!

Многу детален и добро објаснува, благодарам.

kamilkurczak
24-08-11, 21:54
Ви благодариме за вашиот одговор:) јас ќе го одбележи оваа тема како се реши

Automatic Translations (Powered by Google, Microsoft®, Yandex, SDL Language Cloud, IBM Watson and Apertium):
AfrikaansAlbanianArabicBelarusianBulgarianCatalanChineseCroatianCzechDanishDutchEnglishEstonianFilipinoFinnishFrenchGalicianGermanGreekHaitian CreoleHebrewHindiHungarianIcelandicIndonesianIrishItalianJapaneseKoreanLatvianLithuanianMacedonianMalayMalteseNorwegianPersianPolishPortugueseRomanianRussianSerbianSlovakSlovenianSpanishSwahiliSwedishTaiwaneseThaiTurkishUkrainianVietnameseWelshYiddish
Languages translations made by vBET Translator 4.10.1