PDA

View Full Version: Отхвърлени ¿Как да конфигурирате бутона редактор за продукт BBCodes?

forosmb
16-07-11, 14:53
Аз живея в двуезичен регион, който споделя испански и каталунски езици.

Испанският е като език по подразбиране форум, но много потребители могат да контекстуално промяна от Испански на каталонски, в зависимост от които резба / форуми посещавате.

Много потребители ще се възползват от един бутон след редактор, който просто да вмъкнете каталонски продукт BBCodes в желания съобщения.

....

Опитах се да обобщи този бутон на ръка, но текстът е само се добавя в съобщението (BBCodes) и които не се изпълнява като продукт командата.

Има едно просто решение за това?

<a href="http://img220.imageshack.us/img220/1208/editorm.jpg" target="_blank"> http://img220.imageshack.us/img220/1208/editorm.jpg </ A>

vBET
18-07-11, 12:15
Има Възможни са прости решения на въпроса, имате:
1. Включване на автоматичното разпознаване на езика (vBET опции в Admin CP) - потребителите просто ще пишат съобщения и vBET ще го непрозрачно в Lang BBCode автоматично
2. Force на потребителите да задават по подразбиране език (също опция в vBET) - когато потребителят е поставил си език по подразбиране, че езика форум vBET автоматично се добавят към редактор опция BBCode (не като бутон, но подобно на радио бутона - разгъната на езика, или не) - можете да видите как тя работи дори и в нашия форум - просто настроите езика по подразбиране, различни от английски (CP Потребителят).

Моля, информирайте се нуждаят от повече помощ? :)

vBET
24-07-11, 21:17
Без отговор - счита за решен. Ако не, моля пишете тук:)

forosmb
08-08-11, 22:17
Благодаря за отговор.

Нито едно от тези решения се адаптират 100%, въпреки че за моите нужди.

Аз не бих искал да сила моите потребителите да избират език в профил, тъй като повечето от тях се променят езика за писане сред нишки или теми.

Освен това Google автоматично откриване език не се вписва. Тя се отнася само за мнения, маркирани като [Lang] и с най-голяма степен на потребителите, без профил възложени език, по този начин не е функционален.

Друг важен въпрос, който е, че след като е избран език в профил може да се връща към "не са избрани". Настоявам потребителите ми не са с фиксиран използване на езика или профил (това е истински двуезичен контекст) и след тестване на конфигурацията, те виждат фиксирана asignation, че те може да се върне. Бихме се нуждаят от корекция за това.

Моето предложение на бутона език етикет на редактор е по-гъвкав и предлага functionlity повече "при поискване" на потребители, от моя гледна точка.

Вие също трябва да са наясно, че добавянето на вторични Потребителска начин вашия продукт засяга много често потребителска група, албуми конфигурация. "0" по подразбиране за размер на изображението албуми означава неограничен размер, и overides всяка друга потребителска група, подробно бланката албум предварително. Това е част от механиката Еврофутбол потребителска група, но би било най-добре за създаване на нови групи език с някаква фиксирана безкраен размер разрешение албум.

Благодаря за вашата подкрепа.

vBET
09-08-11, 18:04
Google автоматично откриване работи само за съобщения, които НЕ са маркирани като [Lang] (няма нужда да се провери дали вече е зададен). Тя се изпълнява за да настроите [Lang] за потребителя съобщение, автоматично и работи за всички потребители, без значение, те са си поставили за език по подразбиране или не. Вие не разбрал как тя работи. Ако смятате, че работи грешно, не за вашия нов форум - да отворите нова тема за новия брой.

Моля, отваряне на нови теми за новия си проблеми - това ще ни позволи да краста вашите въпроси отделно и да се поддържат чисти история въпрос. Ние не сме в състояние да управлява много въпроси в една нишка. Така че, моля открити нови теми потребителска група за издаване и автоматично откриване, ако смятате, че работи наред на вашия форум.

Моля, обърнете внимание, че добавянето на бутон за език BBCode има някои проблеми. Наистина ли искате да принуди потребителя всеки път да кликнете върху бутона и да изберете един от 53 езика, да го намерите на първо място, разбира се за такъв дълъг списък. Моля, имайте предвид, че практическото решение не вечеря такова издание. И това е направено с цел да се избегне такъв проблем. И "при поискване" функционалност не е цел на всички. Кой ще пишат своите послания на различни езици? Всяко съобщение в различен език и всеки път, когато изберете, в който съобщението е? ... Още ако някой искате по-добре е да използвате автоматично откриване за това, отколкото потребител сила, за да го себе си изберете.

Вие не искате да ви принуди потребителя да настроите езика по подразбиране, но искате да сила да стори това всеки път, когато той пише съобщение? ... Също така не трябва да принудят потребителя да настроите езика по подразбиране - моля използвайте автоматичното откриване на език. То е проектирано за такива случаи и работи OK. Вие не разбрал как тя работи.

Потребителят подразбиране език не е по подразбиране използването на Еврофутбол език. Това не оказва влияние върху всичко друго, но не редактори. Защо искате да го премахвайте?

forosmb
11-08-11, 22:08
Нямам нужда от бутони за 53 езика, само за един имплицитен една.
И аз не бих сила потребителя за нищо. В най-лошия случай аз можах да се редактират и добавете етикети с едно просто кликване, сега не могат да си позволят.

Ще се отвори нишка на въпрос за автоматичен превод, тъй като наистина не работи OK в моя форум.

vBET
13-08-11, 02:02
Така че, ако го искам само за един език, то моля, имайте предвид, че vBET автоматично добавя нещо подобно. Ако потребителят е избрал своя език по подразбиране и това е, че по подразбиране форум език, а след това vBET ще добавите към всяка опция за редактор, който ще позволи да се автоматично непрозрачен потребител съобщение в Lang BBCode. То не е бутон, но радио бутона - позволява да се включите (той е настроен по подразбиране) или да го изключите. Можете да видите как тя работи в нашия форум от настройката по подразбиране език, различен от английския.

Когато се използва след това редактор изпраща допълнителни данни със сървъра. Това е параметър име vbet_postInLanguage и това е стойност е езиков код, който трябва да бъдат включени в Lang BBCode. Така че, ако искате да зададете своя собствена бутон можете да изпратите от редактор форма тези данни, когато бутон е настроен, или можете да определите бутона с логиката страна на клиента (Java Script), който ще обгърне / разопакова редактор, когато бутон е настроен / недефинирани. Изглежда, че е глуповата усмивка просто да зададете / недефинирани стойност за скрити vbet_postInLanguage поле (които можете да добавите с вашия бутон).
Тя няма да изисква Java скриптове на всички, ако бутона ви ще бъде отметката поле (вместо скрита една, чиято стойност се задава от бутона). Това изглежда е най-лесният начин - vBET, когато получава този параметър, ще се погрижи за опаковане на съобщение в Lang BBCode страната на сървъра

Аз ще отида да ви нови теми в подкрепа на други въпроси. Имате ли нужда от повече подкрепа с това?

forosmb
15-08-11, 11:54
Благодаря за вашата подкрепа. Не мога да видя радио избор на език на бутон в моята версия 3.7.3 forum.I "ще се опитаме да активирате it.We сделката така или иначе сложна ситуация. Повечето двуезични потребители, не би искал да види всяко мнение, преведени между двете добре познати languages.But, ние трябва да се отбележат по някакъв начин, каталонски мнения предлага преводи на някои само испански users.In говорители паралелно с автоматично разпознаване, щяхме да се ползва за вариант на "нула" знаме, което ще се избегне translltion user.That начин на каталонски, така и испански мнения ще се появи в оригиналните версии, и единственият чужденец и не двуезични читателите ще изисква превод активиране на forum.I apreciate вашия продукт и мисля, че е чудесна работа. Признавам, нашите нужди са доста особен, но ние искаме потребителите да бъдат наистина комфортно с език конфигурация на сайта.

forosmb
15-08-11, 11:56
Виждам линия емисии са загубили при редактиране на мнения в този форум.

vBET
18-08-11, 11:53
Ако искате да имате 0 флаг, моля BBCode notranslate употреба:) няма да бъдат преведени на всички - това не означава, на всеки език. Моля, помислете какво наистина искате - ако ви подкрепят и други езици (не само тези 2), след това много съобщения няма да бъдат преведени на всички.

Това е пример за използването на notranslate BBCode: This will not be translated at all

Превод за двуезични потребители, не трябва да бъде проблем - имате включени оригиналното съобщение.

Ако WAN например съобщения на каталонски, не се превеждат на езика X (но за други преведени), тогава ще трябва да:
1. тези съобщения, маркирани като каталонски
2. промени vBET код за обработка на BBCode чрез добавяне на условие, което ще се върне оригиналния текст за този превод двойка.

forosmb
18-08-11, 12:42
Ще подробно определение на кодиране модификация, имам нужда и бих искал да ви бюджет за това.

Това е не само избягване на превод между 2 езика: Състои се от нова конфигурация гледане на разположение (не се превежда на испански и каталонски) като имплицитни режим за форум.

Тя следва да бъде допълнена от начин за отбелязване на мнения каталонски в някои автоматизиран начин (Google дозирани заявка ¿?), Преди да се реактивира autodetection.

forosmb
18-08-11, 13:44
Признавам, Java-оригиналната версия режим на гледане е доста подходящ за двуезични нашия контекст.

Не бях го тествали до сега, тъй като аз въпреки че е предназначена само за изпълнение SEO.

vBET
19-08-11, 07:57
Виждам 2 мнения, преди да са с молба за помощ, но в последният ви се пише, че практическото решение е подходящ. Така че, приемайки - Имате ли нужда от повече помощ тук или то вече е ОК? Идентификация правим - какво имате нужда?

forosmb
19-08-11, 13:41
, Свързани с темата на тази тема, аз все още мисля, че един бутон в редактора за автоматизиране на BBCodes вмъкване членове от персонала ще бъде страхотно.

Що се отнася до моя бетон форум, аз ще подробно моите нужди като проект в друга тема.

vBET
21-08-11, 15:41
Така можем да разгледа този затворена, или все още малко помощ тук е необходимо? :)

forosmb
21-08-11, 22:39
Има Възможни са прости решения на въпроса, имате:
1. Включване на автоматичното разпознаване на езика (vBET опции в Admin CP) - потребителите просто ще пишат съобщения и vBET ще го непрозрачно в Lang BBCode автоматично
2. Force на потребителите да задават по подразбиране език (също опция в vBET) - когато потребителят е поставил си език по подразбиране, че езика форум vBET автоматично се добавят към редактор опция BBCode (не като бутон, но подобно на радио бутона - разгъната на езика, или не) - можете да видите как тя работи дори и в нашия форум - просто настроите езика по подразбиране, различни от английски (CP Потребителят).

И двата варианта не са идеални за нуждата ми.
Бих се наложи като член на персонала, за да има начин да променят съобщение амбалаж език само с едно кликване.

Може би това не е отстраняване на проблеми, признавам. Можете да преместите характеристики предложения, ако сте съгласни.

vBET
22-08-11, 12:53
ОК, но за какво ли нужда от тази? Аз трябва да разберете това, което е наистина необходимо. Вече отвори друга характеристика на искането за създаване на прост инструмент, който ще обгърне всички вече създадени съобщения по подходящ начин в Lang BBCode. Така че, ако ще има това, след това всички стари съобщения ще бъдат обвити. Също така, ако е включен автоматично разпознаване на езика, всички нови входящи съобщения ще бъдат обвити по подходящ начин (с изключения, където Google няма да признае език). Така че в такъв случай какво да кажем за този бутон? Моля, да ни даде пълна сценарий, как си мислиш, че ще се работи. Аз разбирам, искате да имате бутон, но аз наистина не разбират необходимостта и аз не съм сигурен, че вече са обхванати от другата функция искане. Особено, че вие сте написали сега, че този бутон е за член на персонала, така както сега разбирам, че е за коригиране на съобщения, които не са опаковани в Lang BBCode подходящо. Моля, коригирайте ме, ако се разбират погрешно.

forosmb
22-08-11, 13:06
Дори и с autodetection поддръжка, бих искал да предоставят на потребителите лесен начин да покаже, те са с изписване на каталонски, тъй като те пишат на испански и каталонски във форума.

Ако autodetection работи 100% не е задължително, но мисля, че е много прост и е по-гъвкав за двуезични от радио Бутон за избор на: BBcode / не BBCode

vBET
22-08-11, 13:42
OK така. Аз бях загубил, защото в предишното съобщение видях, че не е за членове на персонала, за всички членове. Така че аз не бях сигурен какво, за това трябва наистина да съществува.

Сега аз разбирам (съжалявам, ако сте го написал преди, и трябваше да го повтарям).

Вашата заявка, че е твърде уникален за специално за вашия нов форум, за да бъдат включени в официалното съобщение. Така че ние не планираме да го включва в vBET. Особено, че с автоматично откриване позволи това наистина не е необходимо и както каза Алберт Айнщайн "нещата трябва да бъдат толкова прости, колкото е възможно, но не по-прости". Ние мислим, че даването на такава бутон само ще обърка потребителите, които ще си помислят, че те трябва да щракнете върху него в случай на писане на каталонски. А това намалява използваемостта на форума. Прости решения - като просто напишете какво искате и нека системата за грижи за останалите - са по-добри за потребителите, по наше мнение.

Но ние можем да ви помогне да добавите такъв бутон.
Както вече писах, че ще бъде лесно, ако използвате вече съществуващата функционалност и промяна на външния вид от него. Така vBET Вече знае как да се обвиват в Lang BBCode, в съответствие с допълнителни данни от редактор. Всичко, което наистина се нуждаят от, е да промените външния вид на него (имаме радио бутона, вие искате просто бутон) и да я включите винаги (които включват по-специално състояние).
И така - вие вече знаете как да добавите бутона, както показва изображение включват в първия пост. Това, което вие също трябва да:
1. включва скрито поле:

<input id="vbet_addbbcodes" type="hidden" name="vbet_postInLanguage" value="0">
2. Включете прости Java Script, който ще положи там каталонски код (не е тестван):

<script language="javascript">
function vbet_setCatalan(){
document.getElementById("vbet_addbbcodes").setAttribute("value", "ca");
return false;
}
</script>
Моля, обърнете внимание, че могат да се извършват по-сложни, за да се позволи на определени / махнете бутон
3. Изпълнява функция на Java Script, когато натиснете бутон. Така че в вашият бутон добави:

onClick="vbet_setCatalan()"
Ако не искате да направите по-сложна функция (която ще бъде в състояние също да махнете стойност), тогава можете просто настроите функция орган в OnClick атрибут и не включват Java Script като функция на всички.
Също така, моля, имайте предвид, че, ако искате тя да бъде удобен за потребителя, което предполагам, за да добавите този бутон, като превключвате бутон, така че потребителят ще знае, той вече е включен или не. Това би било всички много по-просто, ако желаете да добавите има отметка, а не на бутон, но с бутон е възможно да го направи, просто по-сложно, ако искате да го направи (така създаването и изключване)

Моля, обърнете внимание, че тази промяна ще бъдат видими, след като потребител се ангажира съобщение - така тя ще бъде използвана на сървъра страна.

Ако искате тя да работи на браузъра страна, не трябва 1-ва стъпка - само Java Script функция към бутона, който ще се от номер (или от структура, ако вие не може да предскаже ID редактор) площ текст редактор и добави в съдържание на отваряне и затваряне Lang BBCode. В такъв случай вие също не трябва да се притеснявате за всяко превключване бутона (потребителят просто ще видите, че тя вече е добавен в редактор). Само ти, трябва да провери, това е вече опакована (текст започне от Lang BBCode) и да се игнорира натиснете бутона в такъв случай (за да избегнете опаковане на няколко пъти).

Моля, информирайте направите имате нужда от повече помощ тук. Ако отговорът е да - моля кажете къде особено.

forosmb
23-08-11, 23:55
Благодаря!

Много подробно и добре обяснено, благодарение.

kamilkurczak
24-08-11, 21:54
благодаря за Вашия отговор:) и ще отбележи тази тема, като е решен

Automatic Translations (Powered by Google, Microsoft®, Yandex, SDL Language Cloud, IBM Watson and Apertium):
AfrikaansAlbanianArabicBelarusianBulgarianCatalanChineseCroatianCzechDanishDutchEnglishEstonianFilipinoFinnishFrenchGalicianGermanGreekHaitian CreoleHebrewHindiHungarianIcelandicIndonesianIrishItalianJapaneseKoreanLatvianLithuanianMacedonianMalayMalteseNorwegianPersianPolishPortugueseRomanianRussianSerbianSlovakSlovenianSpanishSwahiliSwedishTaiwaneseThaiTurkishUkrainianVietnameseWelshYiddish
Translations supported by vBET 4.10.1