PDA

View Full Version: Riješen Puno problema instalacija na vbulletin 5

rafail
30-09-15, 00:03
Pozdrav, imam nekih problema s instalacijom na vbulletin 5
Imam upload datoteka, postaviti moj google api ključ i sve potrebne postavke na admincp

Našto ja pokušao to uvesti proizvod-vbenterprisetranslator.xml ja je dobio greška:

[QUOTE]
Uvoz proizvoda, molimo pričekajte...

[:]
Upozorenje: require_once(...//vbenterprisetranslator_functions_admin.php): nije ispunilo proročanstvo to OpenBSD tok: ništa takvog varalica ili Imenik in.../includes/adminfunctions_product.php(881): eval’d() kod na crta 2
Fatalna pogreška: require_once(): nije uspjelo otvaranje potreban ' / home/forumsrv/public_html/core//vbenterprisetranslator_functions_admin.php' (include_path ='.: / usr/lib/php: / usr/Lokalno/lib/php ') u /home/forumsrv/public_html/core/includes/adminfunctions_product.php(881): eval’d() kod na crta 2
[/ QUOTE]

[/ QUOTE]

tako da sam dodao ovaj redak da mi "+ core+includes+config.php" da decalre u "['ostalo'] ['admincpdir']"
[Ponuda] $config ['ostalo'] ['admincpdir'] = 'admincp'; [/ QUOTE]
vBulletin 5.1.9 nema ovu liniju iz zadane.

Kako može ovaj xml pitati za varijabla koja ne postoji?

U svakom slučaju, nakon toga je instaliran. Otišao vbet postavke i dodao svoj google api ključ i sve potrebne postavke.

Nakon što sam uredio moj .htaccess i dodao prvo ove linije (koje na ne-ne-prijenos + Alati + preusmjeravanje pravila):
[QUOTE] RewriteEngine na
Opcije FollowSymLinks

RewriteRule ^ /? (af|sq|ar|be|bg|ca|zh-CN|hr|cs|da|nl|en|et|tl|fi|fr|gl|de|el|iw|hi|hu|is|id|ga|it|ja|ko|lv|lt|mk|ms|mt|no|fa|pl|pt|ro|ru|sr|sk|sl|es|sw|sv|zh-TW|th|tr|uk|vi|cy|yi)/archive/index.php/(.*). $ archive/index.php?/$2 & jezik = 1 $ [L QSA]
RewriteRule ^ /? (af|sq|ar|be|bg|ca|zh-CN|hr|cs|da|nl|en|et|tl|fi|fr|gl|de|el|iw|hi|hu|is|id|ga|it|ja|ko|lv|lt|mk|ms|mt|no|fa|pl|pt|ro|ru|sr|sk|sl|es|sw|sv|zh-TW|th|tr|uk|vi|cy|yi) / $ index.php?language=$1 [L, QSA]
RewriteRule ^ /? (af|sq|ar|be|bg|ca|zh-CN|hr|cs|da|nl|en|et|tl|fi|fr|gl|de|el|iw|hi|hu|is|id|ga|it|ja|ko|lv|lt|mk|ms|mt|no|fa|pl|pt|ro|ru|sr|sk|sl|es|sw|sv|zh-TW|th|tr|uk|vi|cy|yi)/(.*). $ $2? jezik = $1 [L, QSA]
[/ QUOTE]

Je ne izrađen na sve, bilo koji jezik zastava ja prebran jezik je još uvijek engleski

Onda sam dodao ostale linije u u .htaccess:
[QUOTE] RewriteCond % {QUERY_STRING}! Preusmjereno =
RewriteCond % {QUERY_STRING}! =
RewriteCond % {REQUEST_URI}! (admincp|modcp|clientscript|cpstyles|images|css|js|login|auth|ajax)
RewriteRule ^(.*) $ vbenterprisetranslator_front_controller.php?redirected=$1 [L, QSA] [/ QUOTE]

Izrađen, našto ja klik na jezik zastava to je promijenio jezik foruma, ali... slika privitaka su rezultati i nije mogao prijaviti na admincp,
Kada sam pokušao da se prijavite na admincp sam dobio ovaj greška:
[QUOTE] Nema ulazne datoteke naveden. [/ QUOTE]

UREĐIVANJE 2-10-15:

Molimo vas da pročitate moj zadnji post na ovu temu da biste dobili pomoć za instalaciju na vbulletin 5.1.9

Marcin Kalak
30-09-15, 08:10
Bok.
Hvala vam za informacije o config.xml. Prethodne verzije sadrže redak $config ['ostalo'] ['admincpdir'] = 'admincp';. Ne znam zašto je uklonjeno u najnoviju verziju vB.
. Vaš Htaccess bi trebao izgledati ovako:

RewriteEngine On
Options FollowSymLinks

RewriteRule ^/?(af|sq|ar|be|bg|ca|zh-CN|hr|cs|da|nl|en|et|tl|fi|fr|gl|de|el|iw|hi|hu|is|id|ga|it|ja|ko|lv|lt|mk|ms|mt|no|fa|pl|pt|ro|ru|sr|sk|sl|es|sw|sv|zh-TW|th|tr|uk|vi|cy|yi)/archive/index.php/(.*)?$ archive/index.php?/$2&language=$1 [L,QSA]
RewriteRule ^/?(af|sq|ar|be|bg|ca|zh-CN|hr|cs|da|nl|en|et|tl|fi|fr|gl|de|el|iw|hi|hu|is|id|ga|it|ja|ko|lv|lt|mk|ms|mt|no|fa|pl|pt|ro|ru|sr|sk|sl|es|sw|sv|zh-TW|th|tr|uk|vi|cy|yi)/$ index.php?language=$1 [L,QSA]
RewriteRule ^/?(af|sq|ar|be|bg|ca|zh-CN|hr|cs|da|nl|en|et|tl|fi|fr|gl|de|el|iw|hi|hu|is|id|ga|it|ja|ko|lv|lt|mk|ms|mt|no|fa|pl|pt|ro|ru|sr|sk|sl|es|sw|sv|zh-TW|th|tr|uk|vi|cy|yi)/(.*)?$ $2?language=$1 [L,QSA]

<IfModule mod_rewrite.c>
RewriteEngine On

#In some cases where you have other mod_rewrite rules, you may need to comment out the following line
#and change it to match your folder name. This resets the other mod_rewrite rules for just this directory
#If your site was www.example.com/forum, the setting would be /forum/
#RewriteBase /

# Send css calls directly to the correct file VBV-7807
RewriteRule ^css.php$ core/css.php [NC,L]

# Redirect old install path to core.
RewriteRule ^install/ core/install/ [NC,L]

# Main Redirect
RewriteCond %{REQUEST_URI} !\.(gif|jpg|jpeg|png|css)$
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d
RewriteRule ^(.*)$ index.php?routestring=$1 [L,QSA]

# Because admincp is an actual directory.
RewriteRule ^(admincp/)$ index.php?routestring=$1 [L,QSA]
</IfModule>

<IfModule mod_deflate.c>
AddOutputFilterByType DEFLATE application/atom+xml \
text/javascript \
application/x-javascript \
application/javascript \
application/json \
application/rss+xml \
application/vnd.ms-fontobject \
application/x-font-ttf \
application/xhtml+xml \
application/xml \
font/opentype \
image/svg+xml \
image/x-icon \
text/css \
text/html \
text/plain \
text/x-component \
text/xml
</IfModule>

<IfModule mod_expires.c>
ExpiresActive On
ExpiresByType application/x-javascript A1209600
ExpiresByType text/javascript A1209600
ExpiresByType application/javascript A1209600
ExpiresByType text/css A31536000
ExpiresByType image/x-icon A2592000
ExpiresByType image/icon A2592000
ExpiresByType application/x-ico A2592000
ExpiresByType application/ico A2592000
ExpiresByType image/gif A2592000
ExpiresByType image/jpeg A1209600
ExpiresByType image/jpg A1209600
ExpiresByType image/png A1209600
ExpiresByType application/x-shockwave-flash A1209600
ExpiresByType font/ttf A2592000
ExpiresByType font/otf A2592000
ExpiresByType font/x-woff A2592000
ExpiresByType image/svg+xml A2592000
ExpiresByType font/truetype A2592000
ExpiresByType font/opentype A2592000
ExpiresByType application/x-font-woff A2592000
ExpiresByType application/vnd.ms-fontobject A2592000
</IfModule>

<IfModule mod_headers.c>
Header set Connection keep-alive
<filesmatch "\.(ico|flv|gif|swf|eot|woff|otf|ttf|svg)$">
Header set Cache-Control "max-age=2592000, public"
</filesmatch>
<filesmatch "\.(jpg|jpeg|png)$">
Header set Cache-Control "max-age=1209600, public"
</filesmatch>
<filesmatch "\.(eot|woff|otf|ttf|svg)$">
Header set Cache-Control "max-age=2592000, public"
</filesmatch>
# css and js should use private for proxy caching https://developers.google.com/speed/docs/best-practices/caching#LeverageProxyCaching
<filesmatch "\.(css)$">
Header set Cache-Control "max-age=31536000, private"
</filesmatch>
<filesmatch "\.(js)$">
Header set Cache-Control "max-age=1209600, private"
</filesmatch>
</IfModule>

RewriteCond %{QUERY_STRING} !redirected=
RewriteCond %{QUERY_STRING} !do=
RewriteCond %{REQUEST_URI} !(admincp|modcp|clientscript|cpstyles|images|css|js|login|auth|ajax)
RewriteRule ^(.*)$ vbenterprisetranslator_front_controller.php?redirected=$1 [L,QSA]

Molimo vas pošaljite mene detalje PM pristup Admin CP i FTP. Želio bih provjeriti vaše postavke.

rafail
30-09-15, 11:59
Kada sam stavio taj htaccess ne mogu prijaviti na admincp, piše "nema ulazne datoteke"
poslao ti pm sa admin lozinka
FTP je onemogućen i sam pristup preko cpanel
Ako treba javi

rafail
30-09-15, 12:04
poslao i ftp prijava pm

Marcin Kalak
30-09-15, 15:30
To onesposobiti dodati šifru jezika za pričvršćivanje na vaš forum:
Dodavanje AdminCP -> vBET -> prijevod Opcije -> Zanemari URL-ove:

/filedata/
/fetch
/image.php.
Da biste riješili problem s AdminCP, pokušajte isključiti u server postavke FastCGI.

rafail
30-09-15, 16:05
Ne postoji takva opcija u admincp i fastcgi je već off

Marcin Kalak
30-09-15, 17:11
Ova mogućnost bi trebao biti u je AdminCP -> vBET -> prijevod Opcije -> Zanemari URL-ove. Sigurno onesposobiti FastCGI?

rafail
30-09-15, 18:11
dodao sam URL-ove, dodao je htaccess navedeni i imam bijele znakove i mogao ne prijava to admincp. FastCGI nije uopće instaliran na moj poslužitelj

Marcin Kalak
30-09-15, 19:51
Imate li mod_rewrite i omogućen. U phpinfo je napisao FastCGI omogućen.

rafail
30-09-15, 21:39
CGI je omogućeno, ne FastCGI. FastCGi nije uopće instaliran. phpinfor kaže cgi/fastcgi jer to znači da jedan ili drugi.
Ja pokušao koristeći DSO, otvara cpanel ali ja dobiti greška na glavnoj stranici: upozorenje: ne možete promijeniti header information - headers već poslao u.../includes/vbenterprisetranslator_functions.php na liniji 223
i kad sam se okrenuo ODS-a i dodao htaccess sadržaja imam bijele znakove na forumu (na zadani engleski jezik)
Ja sam dodao 3 linije na Zanemari URL-ove.

Okrenuo se prema CGI (ne FASTCGI) i ukloniti htaccess linije tako da na forumu mogu raditi.
Ne mogu shvatiti ovu situaciju, postoji li neki način to može raditi ili ne? Čak i probali ste to na vbulletin 5.1.9? Treba mi pomoć ovdje, koje sam ti sa ftp i vjerodajnice admincp što još trebam učiniti da biste dobili Internet rad?

Marcin Kalak
01-10-15, 18:44
Da smo testirali vBET na vB 5.1.9. Čini mi se da je to problem u konfiguraciji poslužitelja. Molimo pokušajte ponovo koristeći ODS-a. Ako nakon završenog .htaccess vidjet ćete bijele stranice pokušati onemogućiti prijevod -> davatelji AdminCP vBET -> dostupnost usluga prevođenja. Imate li mod_rewrite i omogućen.

rafail
02-10-15, 07:08
Prevoditelj davatelji samo google je bio aktivan od početka.
mod_rewrite je instaliran po defaultu od apache
ODS-a osim iz bijele znakove, popuštanje mene greška upozorenje: ne možete promijeniti header information - headers već poslao u.../includes/vbenterprisetranslator_functions.php na liniji 223

Marcin Kalak
02-10-15, 07:13
Jeste li testirali svoje DSO nakon moj zadnji post? Ja ispraviti malo jedan vBET datoteku i želim vidjeti hoće li raditi ODS-a. Upozorenje i bijeloj stranici su poznati problemi čije rješenje kotača trebalo biti lakše.

rafail
02-10-15, 11:06
RADIO.

jedno pitanje, mogao ostavljam linije si me poslao Zanemari URL-ove?
isto tako našto ja odabran jezik kodiranja treba biti postavljen u pregledniku za unicode prikazati ispravne znakove. Postoji li način za prikaz prijevoda bez potrebe za odabir kodiranja na preglednik?

Marcin Kalak
02-10-15, 11:31
Ne uklanjajte Zanemari URL. To omogućuje privitke nije moguće raščlaniti. Ako vidite bijelu stranicu ne promijenite konfiguraciju poslužitelja, bijelih stranica znači probleme s vezom na prijevod usluga.
Već sam pogled i testovi karaktera kodiranje pitanja.

rafail
02-10-15, 11:34
Također na prevedeno stranice slika attachemnts ne prikazuju. Provjerite također

rafail
02-10-15, 13:15
Promijenio sam jezik i fraze > jezik voditelj > Uredi postavke i uređivati "HTML skup znakova" "UTF-8" i kodiranje problem riješen.
Jedini problem sada je da privitke ne prikazuju na prevedeno stranice

Marcin Kalak
02-10-15, 13:30
Da li mogu pokazati takvu vezu gdje se prikazuju privitke na nije prevedeno stranica, i gdje se ne pojavljuju na prevedene stranice?

rafail
02-10-15, 17:22
Popravio sam privitke na popravak na privitak (admincp > popravak/optimizirati tablice)

Moj zaključak (za sve vb5 korisnik taj ištanje to uvesti koga u službu ovaj čep na njihovim forumima):

Ovaj addon je neki uvođenje u službu problematika koje su uz pomoć "Marcin Kalak" (puno hvala)

Da biste ga instalirali na Vbulletin 5.1.9 trebate urediti "/ core/includes/config.php" dodajući ovu liniju na kraj:

$ Config ['Razno'] ['admincpdir'] = 'admincp';

PHP procesor mora biti "DSO", ne "CGI". Tako da ako imate "cgi" morate spremiti da "DSO" na vašem serveru. Na WHM cpanel može se promijeniti tako da "usluga konfiguracije > Konfiguracija PHP oglas SUExec" i odaberite tu "PHP 5 rukovatelj" "DSO"

Se. Htaccess trebaju imati na početku ove linije:

Na RewriteEngine
Opcije FollowSymLinks

RewriteRule Arhiva / index.php? / $ 2 & jezik = $ 1 [L, QSA]
RewriteRule index.php? jezik = $ 1 [L, QSA]
RewriteRule $ 2? Jezik = $ 1 [L, QSA]

I na kraju ovo linije:

RewriteCond% {} QUERY_STRING! Preusmjeren =
RewriteCond % {QUERY_STRING}! =
RewriteCond % {REQUEST_URI}! (core|admincp|modcp|clientscript|cpstyles|images|css|js|login|auth|ajax)
RewriteRule ^(.*) $ vbenterprisetranslator_front_controller.php?redirected=$1 [L, QSA]

Morate dodati dodati "AdminCP -> vBET -> prijevod Opcije -> Zanemari URL-ove":

/filedata/
/Fetch
/Image.php

I idite na "Admincp > jezika i izraza > jezik voditelj > Uredi postavke" i uređivanje "HTML skup znakova" u "UTF-8"

I Vbet prevoditelj čep će raditi na Vbulletin 5.1.9
Uredi 27-12-15: nakon neke bolje provjere našao sam mnogo problema, stranica nije ni preveden i mnoge db greška...

Marcin Kalak
02-10-15, 19:16
Je drago da sam ti pomogao. U sljedećem izdanju vBET neće biti potrebno mijenjati konfiguracijske datoteke.

rafail
02-10-15, 19:47
Još jedan problem Marcin, htaccess "|core" mora biti upisan RewriteCond % {REQUEST_URI}
tako da bi trebao izgledati ovako:

RewriteCond % {REQUEST_URI}! (admincp|modcpclientscript|cpstyles|images|css|js|login|auth|ajax|core) (uredio moj vodič gore)
ostali avatari bit će prikazan (pristup je odbijen)

Hvala

Marcin Kalak
02-10-15, 20:00
Hvala ti puno za informacije.

rafail
27-12-15, 14:45
Samo izvijestiti da nakon takve promjene forumu obavljao vrlo loše, neke stranice radio pa kao što sam rekao ali sam primjetio mnogo db greška i problematika na prijevodi. Mnoge stranice nije ni preveden. Pa sam maknuti vbet (vrlo teško učiniti jer je imao mnoge entried na baze podataka).

Čeka se ažuriranje koje će cijeli posao na vb 5.1.9 i ne uzrokuju takve probleme.

Marcin Kalak
28-12-15, 11:22
Trenutnu verziju vBET bi trebao funkcionirati za vB 5.1.9. Nema prijevoda stranica svibanj biti uzrok iscrpljenosti prijevodi ograničenja. U navedene konfiguracije sam testirao vBET za vB 5.1.9. Ako imate bilo kakvih pitanja molimo kreirati novu temu.

Automatic Translations (Powered by Google, Microsoft®, Yandex, SDL Language Cloud, IBM Watson and Apertium):
AfrikaansAlbanianArabicBelarusianBulgarianCatalanChineseCroatianCzechDanishDutchEnglishEstonianFilipinoFinnishFrenchGalicianGermanGreekHaitian CreoleHebrewHindiHungarianIcelandicIndonesianIrishItalianJapaneseKoreanLatvianLithuanianMacedonianMalayMalteseNorwegianPersianPolishPortugueseRomanianRussianSerbianSlovakSlovenianSpanishSwahiliSwedishTaiwaneseThaiTurkishUkrainianVietnameseWelshYiddish
Translations delivered by vBET Translator 4.10.1