Прагляд поўнай версіі: Вырашанае Сайт павольна пасля ачысткі кэша
Я прайшоў праз і рэалізуюцца ўсе магчымыя прыёмы аптымізацыі я магу знайсці. Гэта ўключае ў сябе Nginx ў якасці проксі для Apache, vbOptimize з Memcached, і ўсе звычайныя працэдуры аптымізацыі форуму.
Я працую з двума двухпрацэсарная сервераў четырехядерных працэсараў з 12-і *** аператыўнай памяці, і 15k SAS дыскаў у рэйд. Гэта значыць, іншымі словамі, серверы маюць дастатковую магутнасць для апрацоўкі ўсё.
Асноўны сайт пачынае запавольвацца адразу пасля кэш vBET чысціцца кожныя 15 дзён. (База дадзеных атрымлівае крыху больш за *** пасля гэтага 15 дзён)> 500k старонак у дзень, скануецца пошукавікамі.
Ёсць усё, што я магу зрабіць для налады Apache для апрацоўвае гэтыя запыты лепш? Гэта мае бягучыя налады Apache:
ад HTTPD-mpm.conf
# Prefork MPM
StartServers 20
MinSpareServers 20
MaxSpareServers 25
MaxClients 180
MaxRequestsPerChild 1000
З HTTPD-default.conf:
Выйшла 150
KeepAlive On
MaxKeepAliveRequests 80
KeepAliveTimeout 3
UseCanonicalName Off
Дазвольце мне адгадаць - у вас ёсць vBSEO і мноства спасылак на галоўнай старонцы - я маю рацыю? ;)
Фокус у тым, - калі вы сапраўды не трэба, то не выкарыстоўвайце апошняй стратэгіі ачысткі. Я ведаю, што ёсць, калі - ты праверыў іншыя стратэгіі ачысткі? Іншыя не ясна ўвесь кэш і запатрабуе больш рэсурсаў, каб ачысціць ад іншага боку.
Наступная vBET 3.x рэліз можа дапамагчы вам - мы будзем дадаваць новыя дадатковыя параметры прадукцыйнасці для сапраўды вялікіх старонак. Мы таксама выявілі, вузкае месца з перакладам спасылкі. На дадзены момант мы ўкаранілі рашэнне для VB Дружалюбныя URL у vBET4.x (яшчэ не выпушчаны), і мы пастараемся прыняць яго і для vBSEO. Калі нам удасца мы будзем рухацца яна таксама vBET 3.x пытанне ў тым, што vBSEO просіць спасылкі адну за іншы, і гэта вырабляе дзесяткі запытаў Google. Як я ўжо пісаў, мы ўжо ўкаранілі рашэнне для URL, В. Б. Frinedly - мы зрабілі затрымкі перакладу. Праблема з vBSEO тым, што яна працуе па-за У.Б., пасля перакладу адбываецца, і таксама не гавораць ці патрэбы URL, каб праверыць правільнасць фактычнай
або пакласці яго ў выхадны.
Лот дэталяў - у бліжэйшы час мы ведаем адно вузкае месца, што адбываецца толькі тады, калі кэш не запоўнены, і мы ўжо працуем над гэтым пытаннем.
Так што ў гэты момант я магу проста раю вам гуляць з расчысткай стратэгіі і іншыя параметры афармлення. Для іншых стратэгій:
- Калі ачыстка кэша адной табліцы не забойства вашага сервера, а затым усталяваць больш "Кэш ачысткі timelap '- ваш сервер будзе перавесці дух паміж палянамі
- Analise вашага форуму трафіку і праверыць, калі ён менш - змена ачысткі выканання да гэтага часу
- Усталяваць ніжні кэш TTL - маленькія табліцы будуць выдаленыя так ачыстка сама зойме менш рэсурсаў. Іншы бок - сервер прыйдзецца прасіць Google часцей для перакладаў.
- Эксперыментальныя: "Хуткі мясцовых выдаленне з аптымізацыі табліц набор адкрытых / уваходзіць / vbenterprisetranslator_functions.php і каментаваць там 3 радкі кода, з" Аптымізаваць лакальную табліцу. Гэта дасць магчымасць зрабіць сапраўды хутка выдаленне без неабходнасці абнаўлення індэксаў. Заўвага: індэксы будуць расці, так што вам прыйдзецца, каб выканаць запыт ўручную - г.зн. праверыць яго адзін раз у тыдзень. Калі яна будзе працаваць для вас, мы будзем ажыццяўляць новую стратэгію, дзе індэксы будуць рэарганізаваны не кожны дзень.
Ды на vbSEO.
Я выкарыстоўваю нармальнае выдаленне ў дадзены момант і яна, здаецца, не занадта доўга, каб атрымаць рэчы чысцяцца. З хуткага выдалення, мясцовыя індэксы левай ў такт, а нармальныя індэксы выдалення ачышчаюцца? Ці будзе мець старыя індэксы маюць якую-небудзь выгаду, калі яны не аптымізаваны?
Рэчы толькі, здаецца, запавольваецца, калі ёсць вялікая колькасць трафіку на сайце і Кэш аднаўляецца. Я ўпэўнены, што гэта таму, што Apache працэсы не зачыняюцца гэтак жа хутка, як звычайна (так як дадзеныя будуць запытаны ў Google).
Гэта прыемна чуць, што наступная версія будзе палепшыць хуткасці зноў. Я толькі пераканаўшыся, што не было нічога яшчэ, што я мог зрабіць з налады Apache.
Калі вы выкарыстоўваеце нармальнай ачысткі затым забыўся пра маю падказкі. Я думаў, што вы выкарыстоўваеце апошнюю стратэгію і выдаліць увесь кэш. Выбачайце - непаразуменне:) Проста пакіньце ўсё як ёсць.
У такіх, як я магу параіць ўсталяваць большы кэш TTL. Менш дадзеныя будуць выдаленыя кожны раз, так што менш дадзеных будзе аднаўляцца.
Як я ўжо пісаў, мы ўжо знайшлі адно вузкае месца з vBSEO + пусты кэш, і мы працуем над гэтым:)
Тое, што вы таксама можаце зрабіць, гэта пераканацца, што ваш сервер не трымае выходных запытаў. Мы выявілі, што некаторыя серверы паводзяць сябе падобным чынам, калі шмат выходных запытаў збіраецеся жа серверы. З 100 запытаў можа прыняць 1000 х больш часу, чым 1 запыт (тэарэтычна павінны прымаць 100 х больш часу). Гэта могуць быць некаторыя брандмаўэр, сервер праблема бяспекі. Вядома, можа быць, што Google ставіць які-небудзь «пакаранне» ў такім выпадку. Так што калі вы можаце знайсці што-то ў гэтай галіне - гэта можа дапамагчы. Калі няма, калі ласка чакаць паляпшэння:)
Automatic Translations (Powered by Google, Microsoft®,
Yandex, SDL Language Cloud, IBM Watson and Apertium):