PDA

View Full Version: Почетокот на бета верзијата на vBET 3.3.0 на овој форум

vBET
16-12-09, 02:42
Здраво.

Имаме уште многу да се направи во vBET 3.3.0 (голема листа на опции и некои малку грешки). Но, ние веќе многу промени. Особено во перформанси подрачје (најчесто кеш и подобрување на пренасочување).

Ние се трудиме да се тестираат сите функционалности, но да се направи уште подобро ние ја извршите оваа рана верзија тука (исто така ќе работат на други стварни форум). Благодарам што можете да го тестот само користење на нашиот форум. Значи, ако најдете тука некои нови прашања ги споделите со нас. Благодарение дека кога vBET 3.3.0 ќе биде конечно ослободен тоа ќе биде навистина стабилна:)

moman
16-12-09, 02:44
Ќе vBET 3.3 биде компатибилен со имала 3,5?

vBET
16-12-09, 03:03
Колку што знам имала 3,5 е за имала 4. Ние ќе се vBET компатибилен со vBullein 4 само по 3.3.0 верзија.

Значи прво ќе се затвори големите промени со ослободување vBET 3.3.0, а потоа ќе направи vBET верзија 4.0.0 кои ќе бидат компатибилни со vBulletin 4 и имала 3,5:)

Според нашите планови vBET 3.3.0 ќе биде објавен во јануари (не може да каже точно кога - може да биде почеток, може да биде крајот). Потоа ќе почне да работи на vBET верзија 4.0.0. Ние не се провери уште како многу промени ќе бидат потребни, но се надеваме дека ќе можеме да се ослободи верзија 4.0.0 во март.

Да ви даде навистина стабилна vBET 4.0 верзија ние прво ќе се интегрира бесплатна верзија (2.x vBET), така што стотици форуми ќе го тестираат во стотици конфигурации. И ние ќе ги искористиме нашето искуство во текот на интеграција на комерцијална верзија:)

moman
16-12-09, 03:42
имала 3,5 е и за 3.8 и 4.x.

Smiggy
16-12-09, 16:39
Михал, оваа нова верзија ќе го поправат преоптоварување прашања, како оние што имаат experiened на овој сајт или е што се поврзани со нешто друго?

krisp
17-12-09, 01:06
Дали / da / sv / прашања ("двојно папка врски") и / vbet_flag / Линкови (како што дискутиравме во текот часот) + VB тагови во часот е-мејл известување пораки да се корегира во 3.3.0?

vBET
17-12-09, 01:18
имала 3,5 е и за 3.8 и 4.x.

Значи, ние ќе се справи со имала 3,5 во официјалните vBET 3.3.0 Release:)

vBET
17-12-09, 01:21
Михал, оваа нова верзија ќе го поправат преоптоварување прашања, како оние што имаат experiened на овој сајт или е што се поврзани со нешто друго?

Проблем со преоптоварување не е поврзана со vBET. Тоа е затоа што во овој момент трчаме 4 форуми (2 реално и 2 тестирање) на една заедничка сметка и за нашите услуги се само премногу. Ние веќе го купил местото на друг сервер, а ние ќе се движи vBET форум таму, но имаме некои конфигурација прашања, па тоа може да потрае подолго време.

vBET
17-12-09, 01:24
Дали / da / sv / прашања ("двојно папка врски") и / vbet_flag / Линкови (како што дискутиравме во текот часот) + VB тагови во часот е-мејл известување пораки да се корегира во 3.3.0?

vbet_flag / проблеми е решен веќе. Ако сакате брз лек само додадете оваа линија во vbenterprisetranslatoor_seo.php на крајот на првиот ако изјава:

$_SERVER['QUERY_STRING'] = str_replace('vbet_lang='.$_GET['language'].'&redirected='.$_GET['redirected'], '', $_SERVER['QUERY_STRING']);

/ Da / sv / прашање се уште е на мене листа, но тоа е лесна и дека таа ќе биде поправена во 3.3.0:)

tavenger5
20-12-09, 01:52
не можат да чекаат за да ја видите оваа верзија! Кои се сите поправки и новите функции?

vBET
20-12-09, 02:22
Листа е долга, уште е отворен, и ние се уште се работи на 3.3.0:)

Ние сме веќе користите рана верзија на 2 нашата вистинска форуми за да бидете сигурни дека во текот на многу промени не се скрши нешто. Ние ги тестираме сите промени на нашите тестови форуми и дополнително се тестира во живо:)

krisp
26-12-09, 00:08
vbet_flag / проблеми е решен веќе. Ако сакате брз лек само додадете оваа линија во vbenterprisetranslatoor_seo.php на крајот на првиот ако изјава:

$_SERVER['QUERY_STRING'] = str_replace('vbet_lang='.$_GET['language'].'&redirected='.$_GET['redirected'], '', $_SERVER['QUERY_STRING']);

/ Da / sv / прашање се уште е на мене листа, но тоа е лесна и дека таа ќе биде поправена во 3.3.0:)

Може ли да Ве молиме да покаже пример како и неговата додадат во кодот од сликата:

if(isset($_GET['vbet_lang'])) {
if (false === strpos($_SERVER['REQUEST_URI'], '/'.$_GET['vbet_lang'].'/')) {
$_GET['language'] = $_GET['vbet_lang'];
$_GET['force_redirect'] = true;
header("HTTP/1.1 301");
} else {
$_GET['language'] = $_GET['vbet_lang'];
$_SERVER['REQUEST_URI'] = $_GET['redirected'];
$_SERVER['HTTP_X_REWRITE_URL'] = $_SERVER['REQUEST_URI'];
}
}
if (isset($_COOKIE['vbet_language']) && !isset($_GET['language']) && false === strpos($_SERVER['REQUEST_URI'],'external.php')) {
$_GET['language'] = $_COOKIE['vbet_language'];
$_GET['force_redirect'] = true;
}

цитираше погоре е кодот во моментов живеат на мојот сервер - се чини дека линијата е веќе таму?

Само додадени јазик за CS денес: Мапа на: www.thegame-online.dk/cs inurl: showthread - Гугл-Гости

Многу чудни адреси се "индексирани" (покажува како индексирани но нема наслов текст или опис).

vBET
27-12-09, 22:37
Можеби веќе се брз лек од страна на часот:)

За вашето прашање - ве молиме отворете нова тема во Бубачки извештај.

John ferrok
29-12-09, 05:01
забавуваат може да имам примерок испратија да ми кутија. благодарам.

vBET
29-12-09, 13:07
забавуваат може да имам примерок испратија да ми кутија. благодарам.

Имате примерок на овој форум - тоа е водење на vBET 3.3.0. Можете исто така да се обидеме нашите бесплатна верзија vBET 2.x на свој форум:)

Automatic Translations (Powered by Google, Microsoft®, Yandex, SDL Language Cloud, IBM Watson and Apertium):
AfrikaansAlbanianArabicBelarusianBulgarianCatalanChineseCroatianCzechDanishDutchEnglishEstonianFilipinoFinnishFrenchGalicianGermanGreekHaitian CreoleHebrewHindiHungarianIcelandicIndonesianIrishItalianJapaneseKoreanLatvianLithuanianMacedonianMalayMalteseNorwegianPersianPolishPortugueseRomanianRussianSerbianSlovakSlovenianSpanishSwahiliSwedishTaiwaneseThaiTurkishUkrainianVietnameseWelshYiddish
Integration with translations by vB Enterprise Translator 4.10.1