Важно: Ова страница користи колачиће (cookies). Користећи овај сајт без искључивања колачиће у прегледачу, значи да сте сагласни да га користите.
Купи Сада! Карактеристике Довнлоадс

Зарадите са нама!

Ако желите да почнете да зарађујете новац са вБЕТ придружити Партнерски програм.
Резултати 1 на 7 од 7

Тема: Перформансе са великом кеш

Модератор
    Регистрован
    Нов 2009
    Поруке
    168

Default Перформансе са великом кеш

Тренутно сам мој систем конфигурисан да јасно цео кеш сваке недеље. Са празан кеш, мој база података о 1.1Гб, а са пуним кеш, то је око 4.5Гб.

Приметио сам да је већи кеш, то је већа моја просечна оптерећења сервера добија. У било ком тренутку мој форуму има између 650 и 1300 корисника онлине, али ово не изгледа као да утиче на оптерећење колико кеша.

Са великим кеш, оптерећења сервера је 3.3-3.8, док је код празна прича, она остаје у 2.0-2.5 опсега. То није лоше уопште, као што сам 16-језгра сервера, али сам се питао да ли такво понашање треба очекивати са флуктуирајући величине базе података!

Хвала,
    Адам

Мицхаł Подбиелски (вБЕТ штаба) vBET's Avatar
    Регистрован
    Сеп 2009
    Поруке
    3,037

вБЕТ је индексе за кеш столова и користи МиСКЛ-најбржи мотор за шешир - МиИСАМ. Тако да имамо најбољи избор за ДБ кеш. Цела разлика која сте приметили није у страну вБЕТ, али у страну МиСКЛ који извршава упита. Индекси вам даје бржи одзив и уверава да време одзива неће драматично до већу количину података. Још увек МиСКЛ морати да тражи веће индексе и као претпостављам је потребно више ресурса. То је разлог зашто сте приметили веће оптерећења сервера.

Такође - кад превод је у кеш онда се узима одатле. Ако не онда Гоогле питао за превод. Потребно је онда још времена, али највероватније се такође мање ресурса вашег сервера. Потребно је више времена јер је комуникација са Гоогле сервер који је потребно време, ту је превод који је потребно време и не постоји шаље резултате Гоогле-у да ваш сервер који такође захтева време. Потребно је мање ресурса, јер сервер је чека одговор пасивно и када се добија, постоји само једноставан распакивање одговора. Добијање превод са Кеш меморија је много, много брже - превод је већ урађено и да је на сопствени сервер, ипак треба да се преземат из базе, упит мора да буде погубљен, МиСКЛ има неки процесора и меморије за то.

Под претпоставком да - користећи кеш је веома добра идеја. Ако ћете осетити да сервер има проблеме са тим можете да експериментишете да онемогућите кеш за неке језике и упоредите перформансе сервера. Ми не саветујемо да уклоните кеш у потпуности.

Модератор
    Регистрован
    Нов 2009
    Поруке
    168

То је о ономе што сам очекивао

Перформансе су фино сада, то је само да терет никада није ишао много већи од 2.0 до вБЕТ. Мислим да вреди, иако!

Докле год је оптерећење испод 16.0 онда сервер не опорезује, па мислим да су у реду

МиМ теам Почетник
    Регистрован
    Феб 2010
    Поруке
    5

Text automatically translated from: Russian to: Serbian
    Translated text
    Да ли је могуће или неопходно да сачувате кеш у датотеку - да се смањи оптерећење на базу података МИСКЛ?
    Ја само користе два језика као број постова пуно и не желим велики величину базе

Да ли ће бити бољи сајт са вбет радом након инсталирања Нгинк, еаццелератор?
    Да ли сте размишљали о реанимирам модула да убрза свој рад на великим форумима? Користите величину кеша од 1-2ГБ у мом случају, а не решење. Можда постоје начини да оптимизују рад?
    Да ли је могуће ставити модул вбет 3.3.1 форуму вб3.8.4 + вБСЕО 3.5РЦ2?
    Зашто тако скупо верзија без ауторских права? (220 $)
    Ја користим 2.4.3 и вбет бих да купим вбет 3.3.1. Мој форум је продаја линкове за СЕО размене. Ауторска права дуплирати односу на 15 000 страна за мене право - $ 90 вољан да плати $ 220, али је превише

Original text
    Последњи изменио Konstantin; 18-02-10 U 23:34.

Регистрован
    Сеп 2009
    Поруке
    3,037

Quote Оригиналли постед би Konstantin View Post
    Translated text
    Да ли је могуће или неопходно да сачувате кеш у датотеку - да се смањи оптерећење на базу података МИСКЛ?
    Да ли ће бити бољи сајт са вбет радом након инсталирања Нгинк, еаццелератор?
    Да ли сте размишљали о реанимирам модула да убрза свој рад на великим форумима? Користите величину кеша од 1-2ГБ у мом случају, а не решење.
    Зашто тако скупо верзија без ауторских права? (220 $)
    Ја користим 2.4.3 и вбет бих да купим вбет 3.3.1. Мој форум је продаја линкове за СЕО размене. Ауторска права дуплирати односу на 15 000 страна за мене право - $ 90 вољан да плати $ 220, али је превише
    Ја само користе два језика као број постова пуно и не желим велики величину базе
    Original text
    Ми планирамо да такође додати кеш фајл вБЕТ. Зато што управо сада наш приоритет и највећи напори на вБЕТ4.0 немамо распоред за функционалност датотеку кеш. Имајте на уму да можете да прилагодите које језике ће сарађивати са цацхе-а. Дакле, ако желите можете да користите кеш само за неке од превода које ћете ставити на располагање. Такође, имајте на уму да плаћа верзија вБЕТ су побољшани базу кеш, тако да је брже да се у бесплатној верзији. Ту су и друга побољшања у плаћену верзију - генерално то је бржи и узимање мање меморије. Ми већ имамо купце који се успешно користи на великим одборима.
    Нисмо направили тестова са Нгинк акцелератором тако да се не могу поредити.
    Имајте на уму да је куповина брендирање бесплатна лиценца није обавезан и увек можете касније надоградите вашу лиценцу.

МиМ теам Почетник
    Регистрован
    Феб 2010
    Поруке
    5

Translated text
    Хвала вам на одговору. Нгинк је сервер као што је Апацхе. Ја вам саветујем да прочитате - кеширање најбоље ради у ПХП + + Нгинк еаццелератор и ваш вбет може бити много брже
    Original text
    Последњи изменио Konstantin; 19-02-10 U 01:54.

Регистрован
    Сеп 2009
    Поруке
    3,037

Quote Оригиналли постед би Konstantin View Post
    Translated text
    Хвала вам на одговору. Нгинк је сервер као што је Апацхе. Ја вам саветујем да прочитате - кеширање најбоље ради у ПХП + + Нгинк еаццелератор и ваш вбет може бити много брже
    Original text
    U ovom trenutku mi se vrlo blizu vBET4.0 i imamo mnogo posla. Ako želite li da test iz vBET nginx, onda vas otvoren novi konac u lik zahteva. Ako traje nginx php onda vBET će raditi. Jedno pitanje - ako želite da koristite prevod linkovi SEO onda prepravi pravila će biti potreban. Imamo one spremne za apaš u .htaccess file u ovom trenutku, ali ako niste u stanju da se prepravi to iz apaš da nginx onda možete uvek koristim veze sa језик атрибут - то је веома лако. Можете да експериментишете са слободним верзију да би се избегло било неочекиваних проблема пре него што купите платили један.

Ознаке за ову тему

Правила постовања

• Ти не могу постављати нове теме
  • Ти не могу порука одговора
  • Ти не могу слати прикачене фајлове
  • Ти не могу моњати ваше постове
  •