I rëndësishëm: Kjo faqe është duke përdorur cookies (cookies). Duke përdorur këtë faqe interneti pa turning off cookies në shfletuesin, do të thotë se jeni dakord për të përdorur atë.
Buy Now! Features Downloads

Fito me ne!

Nëse ju do të donte për të filluar fituar para me vBET bashkohen për të Programi Filialin.
Results 1 te 6 e 6

Thread: Utf8_general_ci rekomanduar mbi Utf8_bin?

Senior Member
    Antarësuar
    Tetor 2009
    Postime
    142

Exclamation Utf8_general_ci rekomanduar mbi Utf8_bin?

A nuk është utf8_general_ci rekomanduar për shkak

utf8_bin: krahasoni strings nga vlera binare e çdo karakter në vargun

utf8_general_ci: krahasoni strings duke përdorur rregullat e përgjithshme të gjuhës dhe përdorimin rast pandjeshëm krahasime

Në versionin e ardhshëm mund të ju ju shtoni një opsion që nuk konvertohet charset tryezë db?

Michał Podbielski (vBET Stafi) vBET's Avatar
    Antarësuar
    Tetor 2009
    Postime
    3,037

Për vBET cache tabelat ne choosed utf8_bin krahasuese, sepse ne besojmë se kjo është më e shpejtë se sa utf8_general_ci. Ajo është e thjeshtë - asnjë rregull vetëm krahasuar bytes, kështu që duhet të jetë më shpejt se çdo comparation tjera në bazë të rregullave të tjera (nuk e testuar - bazuar vetëm në logjikën jashtë).
    Gjithashtu ne nuk mund të përdorë të përdorni utf8_general_ci, Sepse është canse pandjeshëm, dhe ne kemi nevojë për ndeshjet e saktë në cache.

Ju lutem vini re se ne nuk do të ndryshojë asgjë në modelin vB, kështu që unë nuk e kuptoj pse pikërisht ju jeni duke kërkuar në lidhje me konvertimin e karaktereve nuk db tavolinë ... Ne nuk konvertohet asgjë në DB. vBET krijon tabelat e vet për cache dhe mos e prekni ato ekzistuese - asgjë nuk është e konvertuar ka ...

Senior Member
    Antarësuar
    Tetor 2009
    Postime
    142

Kjo është zakonisht një ide e mirë për të mbajtur charset njëjtë për të gjithë bazën e të dhënave në vend të 2 të ndryshme për shkak se disa punë shtesë (query) është e përfshirë kur komunikimi midis tyre nuk ka të tjera?

Antarësuar
    Tetor 2009
    Postime
    3,037

Nuk ka asnjë komunikim ndërmjet tabelave cache vBET dhe pjesa tjetër e skemes bazës së të dhënave.

Senior Member
    Antarësuar
    Tetor 2009
    Postime
    142

Unë nuk do të thotë për të thënë në mes të vbet dhe unë vBulletin mean't për motorët e kërkimit

Antarësuar
    Tetor 2009
    Postime
    3,037

Motorët e kërkimit nuk e shohin bazën e të dhënave tuaja.

Tags për këtë Temë

Regullat e Postimit

• Ju mund të mos postoni tema të reja
  • Ju mund të mos Përgjigje pas
  • Ju mund të mos Postimi attachments
  • Ju mund të mos të ndryshoni postimet tuaja
  •