I rëndësishëm: Kjo faqe është duke përdorur cookies (cookies). Duke përdorur këtë faqe interneti pa turning off cookies në shfletuesin, do të thotë se jeni dakord për të përdorur atë.
Buy Now! Features Downloads

Fito me ne!

Nëse ju do të donte për të filluar fituar para me vBET bashkohen për të Programi Filialin.
Faqe 1 e 2 12 I funditLast
Results 1 te 10 e 15

Thread: Thekse nuk shfaqen si duhet ...

Junior Member
    Antarësuar
    Shkurt 2011
    Postime
    9

Default Thekse nuk shfaqen si duhet ...

Hi.

Unë jam duke përdorur vBulletin 4,08.

I use vbet për të kryesisht dy gjuhë ... Anglisht dhe frëngjisht. Unë kam Gjuha e albumit forum vendosur në anglisht. Megjithatë, sa herë që një postimet francez përdorues, përkthimi tregon saktë në anglisht. Megjithatë, në frëngjisht thekse nuk e shfaqin. Në vend të kësaj, ai tregon si kjo:

Code:
    Dans quelle langue vous allez & #233;crire vos messages. Forum traduira automatiquement vos messages & #224; d'autres utilisateurs langues. En outre, il se traduira par des postes dans d'autres langues & #224; votre langue par d& #233;faut.
    Ajo duhet të ekranit si kjo:

Code:
    Dans quelle langue vous allez écrire vos messages. Forum traduira automatiquement vos messages à d'autres utilisateurs langues.
    Forum ime është ngritur për të shfaqur të dyja gjuhët si ISO-8859-1. Prandaj, unë nuk jam duke përdorur UTF-8

Gjithashtu, kam ndjekur udhëzimet e instalimit shumë të ngushtë.

Modifikimi vetëm unë e bëra në vBet është se unë ndryshuar flamujt e paracaktuar duke përdorur CSS-Sprite. Megjithatë, unë shikuar në kodin, dhe asgjë unë nuk duhet të ndikojnë në mënyrën se gjërat janë duke u shfaqur.

A duhet për të kthyer db tim për UTF-8 për të zgjidhur këtë problem?

Çdo këshillë do të jetë appreciated. Thanks.
    Fundit edituar nga freddie3218; 07-03-1116:12. Arsyeja: I redaktuar kuotën origjinal, sepse ky forum shfaqet atë të saktë. Kam shtuar një hapësirë në "& # 233" fushat.

Junior Member
    Antarësuar
    Shkurt 2011
    Postime
    9

Well .... Unë me aftësi të kufizuara çdo plugin tjera, dhe unë ende kanë të njëjtin problem. Duket si një bug në vbet

vBulletin Enterprise Translator (vBET) Stafi
    Antarësuar
    Maj 2010
    Postime
    1,000

hello, ju përdorni UTF-8 forum dhe bazës së të dhënave apo jo?
    Nëse jo - Unë duhet të ketë një zgjidhje për ju. Unë Wil të përgatisë atë dhe shkruani këtu.

Nëse ju mund të - ju lutem paste këtu një url për fije me këtë çështje.
    Thanks

Junior Member
    Antarësuar
    Shkurt 2011
    Postime
    9

Quote Postimi origjinal është bërë nga kamilkurczak View Post
    hello, ju përdorni UTF-8 forum dhe bazës së të dhënave apo jo?
    Nëse jo - Unë duhet të ketë një zgjidhje për ju. Unë Wil të përgatisë atë dhe shkruani këtu.

Nëse ju mund të - ju lutem paste këtu një url për fije me këtë çështje.
    Thanks
    Jo, unë nuk e përdorin një UTF-8 forum ose bazës së të dhënave. I use ISO-8859-1.

Ju mund të shihni problemin jetojnë me shikojne kete thread:

$ 1 Kjo është një provë

Thanks.

Junior Member
    Antarësuar
    Shkurt 2011
    Postime
    9

Ndonjë lajm në atë që është duke shkaktuar atë?

Antarësuar
    Maj 2010
    Postime
    1,000

hello,

Unë jam testimin e tij ne forum tim test (në nuk UTF) dhe unë nuk mund të riprodhojnë atë, por ju mund të provoni këtë zgjidhje.
    Kam diçka për ju:
    1. hapur, të bëjë një kopje dhe të redaktoni this file:
    rrënjë forum / përfshin / vbenterprisetranslator_functions_utils.php
    2. në këtë funksion të gjeni:
    PHP Code:
    function vbet_encodeToSafeUTF8(&$string) {

//TODO how to check does utf-8 is involved? how often this function is used?
    //        if (! ereg('[\200-\237]', $string) and ! ereg('[\241-\377]', $string)) 
    //        if (!preg_match('/[\200-\237]/', $string) and !preg_match('/[\241-\377]/', $string)) 
    //        if (!preg_match('/[\200-\237\241-\377]/e', $string)) 
    //            return $string; 

// decode three byte unicode characters 

$string preg_replace('/([\340-\357])([\200-\277])([\200-\277])/e',        

'\'&#\'.((ord(\'\\1\')-224)*4096 + (ord(\'\\2\')-128)*64 + (ord(\'\\3\')-128)).\';\'',    

$string); 

//decode two byte unicode characters 

$string preg_replace('/([\300-\337])([\200-\277])/e'

'\'&#\'.((ord(\'\\1\')-192)*64+(ord(\'\\2\')-128)).\';\''

$string); 

return 
    $string;
        } 
    3. dhe komente të gjitha linjat e pa kthim si ky:
    PHP Code:
    function vbet_encodeToSafeUTF8(&$string) {

//TODO how to check does utf-8 is involved? how often this function is used?
    //        if (! ereg('[\200-\237]', $string) and ! ereg('[\241-\377]', $string)) 
    //        if (!preg_match('/[\200-\237]/', $string) and !preg_match('/[\241-\377]/', $string)) 
    //        if (!preg_match('/[\200-\237\241-\377]/e', $string)) 
    //            return $string; 

// decode three byte unicode characters 
          //  $string = preg_replace('/([\340-\357])([\200-\277])([\200-\277])/e',        
            //        '\'&#\'.((ord(\'\\1\')-224)*4096 + (ord(\'\\2\')-128)*64 + (ord(\'\\3\')-128)).\';\'',    
                //    $string); 

//decode two byte unicode characters 
            //$string = preg_replace('/([\300-\337])([\200-\277])/e', 
            //        '\'&#\'.((ord(\'\\1\')-192)*64+(ord(\'\\2\')-128)).\';\'', 
            //        $string); 

return $string;
        } 
    4. ruajtur dhe test!

këtë duhet të punojë vetëm për postimet e reja. Te Gjitha Postimet ekzistuese ju duhet të ndryshoni me dorë.
    Unë nuk Shure se ju keni një ISO forum, por ju mund ta provoni atë. Nëse nuk është e mirë - ju lutem ç'duhet këto ndryshime bu fotografi të vjetra

Junior Member
    Antarësuar
    Shkurt 2011
    Postime
    9

Hi,

Kjo ishte një përpjekje e mirë. Megjithatë, ajo nuk punon.

Prodhimi tani tregon: ".. Ceci est un S'il vous testin plaà ® t ignorer mesazh ce"

Prodhimi saktë duhet të jetë: "Ceci est un S'il vous provë gërshet ignorer mesazh ce.."

Prandaj, unë rikthyer mbrapa.

Këtu është një gjë kam vënë re:

Kur postoni dhe redaktimi, nuk shfaq si duhet. Megjithatë, në qoftë se unë goditi butonin editor WYSIWYG për të shkuar në "mode bazë", atëherë ajo do të shfaq si duhet në WYSIWYG editor. Megjithatë, kur përpiqen për të shpëtuar atë, ai kthehet për të treguar gabimisht përsëri. Duket se editor WYSIWYG nuk është parsing gjëra të saktë përpara se të kryeni kur unë jam duke përdorur VBET në gjuhë të huaj, apo kur unë jam duke përdorur [lang =] tags. Megjithatë, në qoftë se të postoj një frazë të huaj pa përdorur [lang = fr] tags, atëherë ajo do të tregojë saktë kur kursim. Pra, duket se nuk është e lejuar VBET editor WYSIWYG të kuptoj si duhet përpara se të kryeni ... në qoftë se bën ndonjë kuptim.

Antarësuar
    Maj 2010
    Postime
    1,000

ju e keni këtë çështje kur ju do të donte të postoni në faqen e përkthyer apo jo? Ju lutem përshkruani se çfarë i duhet të bëjë që të ketë rezultate të njëjta në forum time test.

Junior Member
    Antarësuar
    Shkurt 2011
    Postime
    9

Quote Postimi origjinal është bërë nga kamilkurczak View Post
    ju e keni këtë çështje kur ju do të donte të postoni në faqen e përkthyer apo jo? Ju lutem përshkruani se çfarë i duhet të bëjë që të ketë rezultate të njëjta në forum time test.
    Nuk e di nëse ju mund të riprodhoni këtë në forum tuaj apo jo. Megjithatë, kjo është ajo që ndodh:

VBulletin version 4,08
    Unë kam dy gjuhë në faqen time: anglisht dhe frëngjisht. Unë me aftësi të kufizuara të gjitha gjuhët e tjera, dhe të gjithë flamujt e tjerë.
    Të gjitha në anglisht dhe frëngjisht, është përkthyer në të gjithë vendin e duhur, me thekse e duhur. E vetmja kohë thekse nuk shfaqin si duhet është në qoftë se dikush është duke përdorur gjuhën frënge dhe Postimet në frëngjisht ... që "gjuhën frënge" të zgjedhur në profilin e tyre të përdoruesit. Në këtë rast, do të caktojë VBET tags duhur BBcode automatikisht kur ata pas. IE: "[lang = fr]" Megjithatë, pasi ata paraqesin pas tyre, thekse në postin e tyre nuk do të shfaqen si duhet. Nëse ata shtypni "post edit" button, ata do të shohin postin e tyre në editor WYSIWYG avancuar shfaqet mënyrë të paligjshme (unë kam të gjitha llogaritë e ngritur për të përdorur editor WYSIWYG, madje edhe në përgjigje të shpejtë, by default mënyrë që të gjithë përdoruesit mund të bashkëngjitni fotografi nga hard drive e tyre). Megjithatë, në qoftë se ata toggle "editor Kaloni në mënyrën" button mbrapa dhe me radhë, ata do të shohin pas tyre shfaqen si duhet. Megjithatë, kur ata përpiqen për të ruajtur ndryshimet tek postimi i tyre, ai edhe njëherë do të shfaqin të paligjshme, kur ata të ruajtur postin e tyre.

Ky problem ndodh vetëm kur përdoruesi është duke përdorur "gjuhën frënge", në profilin e përdoruesit dhe parametrat e tyre postuar në gjuhën frënge ... duke bërë vbet shtoni [lang = fr] në një post automatikisht.

Default im forum gjuha është angleze.

Nëse keni nevojë për të marrë një sy përreth në forum time ... pm mua, dhe unë do të ju dërgojnë informacionin e nevojshëm për të kontrolluar nga admin panel setup tim.

Unë shpresoj se ky informacion është i dobishëm.

Thanks.

Antarësuar
    Maj 2010
    Postime
    1,000

po. Unë mund të konfirmoj se në forum time test!
    Kjo është një bug vBET kështu që kam nevojë për të lëvizur këtë temë në pjesën e raportimit bug.

Kam vënë re se ka një çështje kodimin me letra me kodin ASCII në kuadrin e një

Unë mund të riprodhoni atë në forum tim test kështu që unë mund të rregullohet pa qasje në forumin tuaj

Unë do të përpiqem për të gjetur zgjidhjen më të mirë për ju.
    Fundit edituar nga kamilkurczak; 11-03-1111:40.

Faqe 1 e 2 12 I funditLast

Tags për këtë Temë

Regullat e Postimit

• Ju mund të mos postoni tema të reja
  • Ju mund të mos Përgjigje pas
  • Ju mund të mos Postimi attachments
  • Ju mund të mos të ndryshoni postimet tuaja
  •