Ważne: Ta strona jest za pomocą plików cookie (cookies). Za pomocą tej strony internetowej bez wyłączania plików cookie w przeglądarce, oznacza to, że użytkownik zgadza się za to.
Kup Teraz! Funkcje Pliki do pobrania

Zarabiaj z nami!

Jeśli chcieliby Państwo rozpocząć zarabianie pieniędzy z vBET dołączyć do Program partnerski.
Strona 2 z 3 FirstPierwszy 123 OstatniLast
Wyniki 11 do 20 z 28

Wątek: Test: Ten tekst jest napisany w języku francuskim

Michał Podbielski (vBET pracowniczego) vBET's Avatar

Quote Napisał Cybershaolin View Post
    Ahhhhh! Teraz mam to głośno i wyraźnie. To jest część nie rozumiem. Teraz zmieniłem język francuski w Usercp i napisał kolejną wiadomość testu w języku francuskim. Świetnie sprawdza się tutaj. Dzięki za poświęcenie czasu, aby mi to wyjaśnić w prosty sposób.

Ale na moim własnym forum, moim językiem forum jest w języku francuskim, ja także (opcjonalnie jak powiedział) ustawić UserCP w języku francuskim, a ja starałem wiadomości piśmie w arabskiej i włoskiej. Wyniki pokazały, w arabskiej i włoski bez tłumaczenia czegokolwiek. To dlatego wciąż nie rozumiem. Wydaje się nie do pracy na moim forum.

Ponadto, proszę mi powiedzieć addon języka (patrz obrazek) dla BBCode (do wyboru lub nie), kiedy redagowania wiadomości i Szybka odpowiedź, jak również, jest to dodatek w wersji 3.1.2, bo jeszcze nie teraz uaktualnienia i nie ma go w 3.1.1?
    Wszystko działa tak jak została zaprojektowana. Oznacza to - mod doda Lang BBCode tylko po ustawieniu języka domyślnego użytkownika i tylko tym językiem. Jeśli nie jest właściwe, można po prostu powiedzieć, aby nie dodać go w edytorze.

We wszystkich innych przypadkach musisz dodać lang BBCode ręcznie. Więc napisał wiadomości w dwóch innych językach i powiedz mod, że są w języku francuskim, ale te nie są i dlatego te nie zostały przetłumaczone.

Tłumaczenie wiadomości napisanych w innych językach będą tylko wtedy, kiedy lang BBCode jest dodawany. W przeciwnym razie Google pomylić i zwraca tylko sam tekst (to jest jak idziesz do tłumacz francusko-angielski i dać mu tekst w języku polskim - on po prostu dać ten tekst z powrotem, bo nie rozumiem). Tak więc dodanie lang BBCode do wiadomości opowiada mod do których tłumacz powinien iść do tłumaczenia.

Prosimy także pamiętać, że opcje dla redaktorów są dodawane tylko wtedy, gdy użytkownik ustawił jego domyślny język, inne, że domyślny język forum. W przeciwnym wypadku nie ma sensu, ponieważ oznacza to, że użytkownik pisze w języku forum i nie ma lang BBCode dodać. Więc proszę do testów wystarczy zmienić język domyślny dla innych, że język forum i zobaczysz, że opcji pojawi się w redakcji

Członek

Quote Napisał vBET View Post
    Wszystko działa tak jak została zaprojektowana. Oznacza to - mod doda Lang BBCode tylko po ustawieniu języka domyślnego użytkownika i tylko tym językiem. Jeśli nie jest właściwe, można po prostu powiedzieć, aby nie dodać go w edytorze.

We wszystkich innych przypadkach musisz dodać lang BBCode ręcznie. Więc napisał wiadomości w dwóch innych językach i powiedz mod, że są w języku francuskim, ale te nie są i dlatego te nie zostały przetłumaczone.

Tłumaczenie wiadomości napisanych w innych językach będą tylko wtedy, kiedy lang BBCode jest dodawany. W przeciwnym razie Google pomylić i zwraca tylko sam tekst (to jest jak idziesz do tłumacz francusko-angielski i dać mu tekst w języku polskim - on po prostu dać ten tekst z powrotem, bo nie rozumiem). Tak więc dodanie lang BBCode do wiadomości opowiada mod do których tłumacz powinien iść do tłumaczenia.

Prosimy także pamiętać, że opcje dla redaktorów są dodawane tylko wtedy, gdy użytkownik ustawił jego domyślny język, inne, że domyślny język forum. W przeciwnym wypadku nie ma sensu, ponieważ oznacza to, że użytkownik pisze w języku forum i nie ma lang BBCode dodać. Więc proszę do testów wystarczy zmienić język domyślny dla innych, że język forum i zobaczysz, że opcji pojawi się w redakcji
    OK mam tej części za ... Tylko jedno pytanie:

Kiedy powiedział to na post # 6:
    lang BBCode jest dodawana automatycznie w zależności od domyślnego języka użytkownika. Jeśli nie jest lub jest taki sam jak język forum, to nic nie jest.
    Dajmy przykład:

-Mój język jest francuski forum
    Użytkownika własnym językiem jest hiszpański, ale nie ustawić go w Usercp
    -Użytkownik pisze wiadomość w języku hiszpańskim

Oto przykład z powyższych ustawień:

Czy to znaczy, jeśli użytkownik nie ustawił jest własnym języku użytkownika (powiedzmy to hiszpański, ale na moim forum, forum będzie że będzie to francuski, ponieważ ma do używania języka forum, gdy nie jest ustawiony) oraz, że język forum jest francuski ...? jeśli użytkownik pisze w języku hiszpańskim, będziemy przypuszczać, aby zobaczyć BBCode z przetłumaczonym tekstem w języku francuskim. Czy tak?

Ponieważ, jeśli nie o to chodzi, a tekst w języku hiszpańskim nie jest tłumaczony na wszystkie w tym przykładzie, to wraca do mojej prośby tutaj: http://www.vbenterprisetranslator.co...-language.html :

Really nice produktu. Jeszcze raz dziękuję za ten hack.

Chciałbym potrzebujesz pomocy lub masz o to wniosek. Dla nowych użytkowników na forum, to OK, ponieważ mają pole do wyboru ich język domyślny, ale dla wszystkich dotychczasowych użytkowników, nie ma ustalonej wartości, po prostu pokazuje "Not set". Czy mógłbyś podać mi zapytanie do wykonania, aby automatycznie umieścić domyślny język zamiast "Nie ustawiono" (w moim przypadku jest to francuski za wartość domyślna)? To dlatego, że nawet jeśli umieścić w wątku na forum, mówiąc do użytkowników, aby przejść modyfikować swoje dane, wiele z nich nie będzie czytał tego wątku.

Byłoby miło, jeśli mogę zmienić to automatycznie dla moich dotychczasowych użytkowników.

Dzięki.
    Nie ma potrzeby ustawiania języka domyślnego dla użytkowników. Jeśli nie jest ustawiony żaden język domyślny, to vBET przyjmuje, że jest taki sam jak język forum i nie podejmuje żadnych działań, gdy nadchodzą nowe wiadomości (powodują, że są one w języku forum)
    Czy rozumiecie, co mam na myśli? Jeśli nie jest to możliwe to robić przez zapytanie, co najmniej, nie powinno być opcji admincp dla administratorów, którzy chcieliby zmienić specyficzny język użytkownika na żądany język ...
    Ostatnio edytowane przez Cybershaolin; 16-11-09 W 06:23.

Thats poprawne. To działa w ten sposób.

Więc zakładając, że chcesz dodać możliwość ustawienia domyślnego języka użytkownika Admin CP - prawda?

Członek

Thats poprawne. To działa w ten sposób.
    Mój ostatni post był trochę długi, przepraszam. W Twojej odpowiedzi powyżej, jest to Twoja odpowiedź na moje pytanie zapytałem tutaj:

Przykład:

-Mój język jest francuski forum
    Użytkownika własnym językiem jest hiszpański, ale użytkownik nie go ustawić w Usercp
    -Użytkownik pisze wiadomość w języku hiszpańskim
    -Wynik post na forum będzie w języku francuskim z BBCode włożona?
    Dokładniej, jest to odpowiedź na ostatnie pytanie?

Więc zakładając, że chcesz dodać możliwość ustawienia domyślnego języka użytkownika Admin CP - prawda?
    Tak, to byłoby świetnie. Ponadto, byłoby miło, aby dodać domyślny język wybrany przez użytkownika pokazując w stronę ich profilów użytkownika, kiedy idziemy sprawdzić ich stronie. To będzie również bardzo addon aby admin, aby dowiedzieć się o użytkownika wybranych językach.

Mój ostatni post był trochę długi, przepraszam. W Twojej odpowiedzi powyżej, jest to Twoja odpowiedź na moje pytanie zapytałem tutaj:

Dokładniej, jest to odpowiedź na ostatnie pytanie?
    Nr Należy pamiętać, że mod ma zawsze oryginalny tekst (w rzeczywistości jak zawartość postu są przechowywane tylko tekst oryginalny). Więc w tym poście scenariusz pozostanie w oryginale (jak zawsze) i BBCode nie zostaną dodane automatycznie, ponieważ użytkownik nie ustawił język domyślny. Więc w końcu nie będą tłumaczone, gdyż jest w innym języku i mówi, że jest w domyślny język forum.
    Dodam w TODO list do automatycznego rozpoznawania języka (będą konfigurowalne, ponieważ będzie to miało wpływ na wydajność i nie każdy potrzebuje tego).

Tak, to byłoby świetnie. Ponadto, byłoby miło, aby dodać domyślny język wybrany przez użytkownika pokazując w stronę ich profilów użytkownika, kiedy idziemy sprawdzić ich stronie. To będzie również bardzo addon aby admin, aby dowiedzieć się o użytkownika wybranych językach.
    Ok. Dodane w liście rzeczy do zrobienia:
    - Pozwól, aby ustawić domyślny język użytkownika z Admin CP
    - Użytkownika Pokaż język domyślny w informacji użytkownika.
    - Automatycznie rozpoznaje prawdziwe przesłanie postu, jeśli Google pozwala to zrobić przez CURL (konfigurowalne + e-mail powiadomienia administratora, aby to sprawdzić w przypadku, gdy Google pomyłkę).

Czy to w porządku?

Członek

Nr Należy pamiętać, że mod ma zawsze oryginalny tekst (w rzeczywistości jak zawartość postu są przechowywane tylko tekst oryginalny). Więc w tym poście scenariusz pozostanie w oryginale (jak zawsze) i BBCode nie zostaną dodane automatycznie, ponieważ użytkownik nie ustawił język domyślny. Więc w końcu nie będą tłumaczone, gdyż jest w innym języku i mówi, że jest w domyślny język forum.
    Dodam w TODO list do automatycznego rozpoznawania języka (będą konfigurowalne, ponieważ będzie to miało wpływ na wydajność i nie każdy potrzebuje tego).
    To logiczne i wynika z tego, co mam eksperymentował. Dlatego prosiłem specjalnie dla wszystkich dotychczasowych użytkowników na moim forum, przed zainstalowaniem tej sztuczki. Nie ma to realny wpływ na rejestracji nowych użytkowników na forum, gdyż muszą one wybrać domyślny język w procesie rejestracji, ale ma pewien wpływ na starych użytkowników, którzy nie wybrać domyślny język. Jeśli tych użytkowników, pisze w swoim własnym języku, i różni się od języka forum (bez wybranych posiadających domyślny język, który w tym przypadku pozostanie taki sam, jak język forum domyślnie) nie zostaną przetłumaczone (chyba, że dodać BBCode ręcznie, ale muszą o tym wiedzieć ...). To coś powiedzieć wszystkie moje stare użytkowników, aby przejść i ustawić ich domyślny język lub dodać BBCode ręcznie, ale jest coś innego, zakładając, że będzie.

To wyczyszczone moje pytanie. Dzięki za wyjaśnienie tego. Tak, byłoby wspaniale, gdyby wszystko można wykryć automatycznie. Czy na pewno można to osiągnąć?

Ok. Dodane w liście rzeczy do zrobienia:
    - Pozwól, aby ustawić domyślny język użytkownika z Admin CP
    - Użytkownika Pokaż język domyślny w informacji użytkownika.
    - Automatycznie rozpoznaje prawdziwe przesłanie postu, jeśli Google pozwala to zrobić przez CURL (konfigurowalne + e-mail powiadomienia administratora, aby to sprawdzić w przypadku, gdy Google pomyłkę).

Czy to w porządku?
    To brzmi świetnie. Byłoby to bardzo pomocne. (Przynajmniej dla mnie).
    Ostatnio edytowane przez Cybershaolin; 17-11-09 W 03:31.

IThis wyczyszczone moje pytanie. Dzięki za wyjaśnienie tego. Tak, byłoby wspaniale, gdyby wszystko można wykryć automatycznie. Czy na pewno można to osiągnąć?
    Nie Nie jestem pewien - po prostu trzeba pamiętać, że Google rozpoznaje język, ale nie sprawdzałem jeszcze czy ta funkcja jest dostępna przez CURL API. Także nie wiem, jak będzie zachowywać wiadomości naprawdę krótki. A co jeśli Google nie będzie na pewno. Albo jak mod powinien się zachowywać, jeśli użytkownik ma ustawiony domyślny język, ale Google mówi, że jest w jakimś innym języku (myślę, że będzie to konfigurowalny użytkownika zaufania, zaufania Google + wysyłanie powiadomień e-mail za każdym razem kiedy to się stanie). Więc to jest trochę wyzwaniem, ale nam się to podoba
    Ostatnio edytowane przez vBET; 17-11-09 W 21:25.

Członek

Tak czy inaczej, wiele z tych problemów lub pytań zostanie oczyszczone przez dotyczące wdrażania tego tutaj: http://www.vbenterprisetranslator.co...ot-do-yet.html

Więc może byłby to dobry pomysł, aby nie uczynić to bardziej skomplikowane i pozostaje faktycznym sposób pracy, ale to wciąż do Ciebie, czy też nie ...

OK - teraz już wiem, że to możliwe jest uznanie języka CURL. Również, że Google nie popełnia błędów, ale jest tak łaskawy, jak mówi pewien, że to o jego odgadnięcia (0 - wcale, 1 - 100%, wszystko pomiędzy - wiesz co).

Więc w tej chwili moja propozycja dla tej funkcji jest stworzenie konfiguracji z opcji:
    - Zawsze użytkownika zaufania (najlepiej na wydajność - Google nie jest pytany, gdy nowa wiadomość nadchodzi, wszystkie inne opcje zapyta Google o prawdziwym języku)
    - Zawsze ufaj Google (Google wynik jest zawsze używany jako prawdziwy język - nie jest dobre dla krótkich wiadomości)
    - Użytkownik Zaufanie ale zapytać Google (w takim przypadku, jeżeli są różnice między tym, co użytkownik znaki i to, co Google mówi administrator otrzyma e-mail o tym)
    - Zaufanie Google kiedy wynik jest godny zaufania (inny parametr pokaże, jak Google czy należy korzystać z jego wyniku - czyli 0,3)

I jeszcze jedno - Google nie będzie pytanie, czy użytkownik w dowolnym miejscu przesłanie, lang BBCode ręcznie.

Co sądzisz o tym?
    Ostatnio edytowane przez vBET; 20-11-09 W 01:38.

Członek

Dobry pomysł.

Strona 2 z 3 FirstPierwszy 123 OstatniLast

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia

• Państwo nie może wysyłać nowe wątki
  • Państwo nie może odpowiedzi po
  • Państwo nie może załączników postu
  • Państwo nie może edytować swoich postów
  •