Ważne: Ta strona jest za pomocą plików cookie (cookies). Za pomocą tej strony internetowej bez wyłączania plików cookie w przeglądarce, oznacza to, że użytkownik zgadza się za to.
Kup Teraz! Funkcje Pliki do pobrania

Zarabiaj z nami!

Jeśli chcieliby Państwo rozpocząć zarabianie pieniędzy z vBET dołączyć do Program partnerski.
Strona 1 z 2 12 OstatniLast
Wyniki 1 do 10 z 11

Wątek: Zaktualizowano do PHP 5.2.14 - Niektóre języki są podzielone

Senior Member

Default Zaktualizowano do PHP 5.2.14 - Niektóre języki są podzielone

I niedawno miał mój serwer uaktualniony do PHP 5.2.14. Obecnie memcached jest nadal w dół, więc niektóre funkcje nie działa w moim inne dodatki, ale wygląda na to vBET jest.

Jednak tylko kilku językach aktualnie pracuje!

Duński działa: PentaxForums.com - Pentax Fotografia Forum
    Polska nie: http://www.pentaxforums.com/forums/pl/

Niniejsze zawiadomienie jest na wszystkich stronach forum:
    Uwaga: Korzystanie z niezdefiniowanej stałej DIR - zakłada "DIR" w on line 18

Jeśli mogę to zmienić kod w pliku functions_vbseo vBET:
    if (! defined (DIR)) {
    define ('DIR', (($ getcwd = getcwd ()) $ getcwd:'.'));
    }
    tylko
    define ('DIR', (($ getcwd = getcwd ()) $ getcwd:'.'));

ostrzeżenie znika, ale mój problem nie został rozwiązany. Każdy pomysł dlaczego miałoby to być? FYI, nie ma żadnych ogłoszeń lub błędów aktualnie wyświetlane na stronach vBET.

Skopiowałem i nadal używam mojego starego pliku php.ini, więc te same ustawienia są używane jako przed.

Dzięki za pomoc!

Adam
    Ostatnio edytowane przez moman; 17-08-10 W 22:41.

Senior Member

Update-języki, w których myślałem, pracował tylko wydają się pracy na stronie głównej! Spróbuj otworzyć wątek po zalogowaniu się jako członek (nazwę użytkownika tester, test hasło); pokaże się pusta, biała strona.

Pentax DSLR Diskussion - PentaxForums.com

Senior Member

Może być problem z curl lub iconv? Są one na w PHP, ale może nie działać prawidłowo w wyniku aktualizacji. Czy jest jakiś sposób to sprawdzić?
    Ostatnio edytowane przez moman; 17-08-10 W 20:11.

Senior Member

Mam głębszy wgląd w tej sprawie-

Stron, które mogą być w pełni pobierane z bufora są pokazywane. Próbowałem wyłączyć cache dla duńskich, a następnie nie strony były wyświetlane.

Senior Member

Jeszcze jedna obserwacja:

Ten kod z mojej strony wcześniej z powodzeniem włączone do pliku (który działa po otwarciu direcly url), a po aktualizacji to nic nie zrobił:

PHP Code:
    <?php include('http://www.pentaxforums.com/content/homepage/rss/rss2html.php?XMLFILE=http://www.pentaxforums.com/forums/external.php?forumids=24,37'); ?>
    Miałem dodać allow_url_include = On w php.ini, a następnie pracował. Być może kilka innych wymaganych parametrów dla vBET brakuje pliku konfiguracyjnego?
    Ostatnio edytowane przez moman; 17-08-10 W 22:37.

Senior Member

I ostatecznej aktualizacji przed pójściem do łóżka na noc:

Zmieniłem ustawienia w Plesk tak, że PHP jest uruchamiane jako CGI. To sprawiło, że tłumaczenia jeszcze raz praca, ale kiedy wrócić do pracy jako moduł apache, evertything przerwy ponownie i przetłumaczonych stron dać 500 błędów. Jakieś pomysły?

vBulletin Enterprise Tłumacz (vBET) Personel

Jak napisał: teraz tłumaczenie działa jeszcze raz? vBET działa?
    Czy włączyć CURL?
    500 błąd - to jest błąd między apache i serwer - może być źle apache i konfiguracji serwera? możesz wkleić tutaj swoje. htaccess?

Senior Member

To działa, ale tylko jeśli PHP jest uruchamiany jako skrypt CGI, a nie jako moduł Apache.

Oto mój htaccess.:
    # Komentarz następujący wiersz (dodaj "#" na początku)
    # W celu wyłączenia funkcji mod_rewrite.
    # Uwaga: trzeba jeszcze wyłączyć hack w
    # Panelu sterowania vBSEO zatrzymać url przepisuje.
    RewriteEngine On

# Niektóre serwery wymagają dyrektywy RewriteBase być
    # Włączony (usuń "#" na początku w celu aktywacji)
    # Uwaga: po włączeniu, należy podać ścieżkę
    # Do głównego folderu vB (tj. RewriteBase / forum /)
    # RewriteBase /

#% {HTTP_HOST}! ^ Www \\. Yourdomain \\. Com
    # RewriteRule (.*) http://www.yourdomain.com/forums/ $ 1 [L, R = 301]

RewriteRule ^ ((urllist | sitemap_) .* \\ (xml |..? Txt) (\\ gz))? $ Vbseo_sitemap / vbseo_getsitemap.php sitemap = $ 1 [L]

RewriteRule vbenterprisetranslator_seo.php? vbet_lang = $ 1 & przekierowany = / forum / [L, QSA]

************---

Nawet wtedy, gdy wpadłem php jako moduł apache, indywidualne tłumaczenia były pracy, więc jeśli zrobiłem po użyciu tagów langtitle, to tłumaczone. Jednak nieprzetłumaczone stron, tj. mysite / pl / thread.html, że nie można znaleźć w pamięci podręcznej po prostu generować puste białe strony.

Byłoby miło, gdybyśmy mogli śledzić przyczyny tego, jak mam wrażenie, że coś poważniejszego jest przyczyną tego, aby rozpocząć.

vBulletin Enterprise Tłumacz (vBET) Personel

To jest twój wszystkich. Reguł htaccess? lub tylko część tego pliku? używasz vBSEO?

Byłem na miejscu jako tester, Wiadomości badania przekładają się na polską, Japonia itd. i to działa.

Jak pisałem w poprzednim poście - to jest problem między php i apache. Ten problem jest spowodowany przez nieprawidłową konfigurację serwera. Możesz napisać do swojego dostawcy hosta i zapytaj o dobrej konfiguracji. On musi to sprawdzić.

Senior Member

Tak, to jest to dla. Htaccess wewnątrz forum.

Mam kontakt mojego hosta i podkreślają, że serwer jest poprawnie skonfigurowany, ale mam również przeczytać, że CentOS tylko natywnie obsługuje PHP 5.1.6. Chyba jestem hosed aż wynająć firmę do zarządzania serwerami i migrację do nowego systemu operacyjnego.

Dzięki za pomoc.

Strona 1 z 2 12 OstatniLast

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia

• Państwo nie może wysyłać nowe wątki
  • Państwo nie może odpowiedzi po
  • Państwo nie może załączników postu
  • Państwo nie może edytować swoich postów
  •