Ważne: Ta strona jest za pomocą plików cookie (cookies). Za pomocą tej strony internetowej bez wyłączania plików cookie w przeglądarce, oznacza to, że użytkownik zgadza się za to.
Kup Teraz! Funkcje Pliki do pobrania

Zarabiaj z nami!

Jeśli chcieliby Państwo rozpocząć zarabianie pieniędzy z vBET dołączyć do Program partnerski.
Strona 2 z 3 FirstPierwszy 123 OstatniLast
Wyniki 11 do 20 z 22

Wątek: Problem z kilku słów z accens

Członek

Hi,
    Powiedziałeś:
    vBET obsługuje wszystkie kodowania, ale najlepiej jest, jeśli forum używa kodowania UTF-8, w przeciwnym razie za każdy vBET tłumaczenie muszą ponownie zakodować całą stronę i robić inne sztuczki dodatkowe (również znaków specjalnych zajmuje dużo więcej miejsca w DB powodują te są zamieniane na & # kod; notacji). Jeśli jesteś już działa forum, nie ma łatwego sposobu, aby przełączyć kodowanie (jeszcze istnieje), ale jeśli tworzysz nowy następnie należy rozważyć, aby go uruchomić na kodowanie UTF-8, który jest przeznaczony do obsługi wielu języków.

Myślę, że moje forum konwersji na UTF-8 będzie rozwiązać problem. Czy znasz sposób to zrobić? Czytałem, że ktoś, kto to zrobił rozwiązać problem.

vBulletin Enterprise Tłumacz (vBET) Personel

Znalazłem ten artykuł: Konwersja vBulletin na UTF-8

hello pepito69, co o tym wątków?

Członek

Myślę, że z z ostatnich rzeczy, aby spróbować jest zamiana forum na UTF-8 powoduje wiele słów nie mogą być tłumaczone z powodu błędów w accens i znaków specjalnych, takich jak: N
    Michał powiedział kiedyś, że:
    Zmiana kodowania całych vB forum - jak? - VBulletin.org Forum

Nie mogę zrobić tego testu teraz bo mam do tworzenia kopii zapasowych i przetestować w szczególnych warunkach i nie mam wystarczająco dużo czasu, być może w sierpniu.

ok, rozumiem. Odpowiadasz jeśli nie to

Senior Member

upewnij się, że kopię zapasową forum, bo jeśli jego duże, które można napotkać niestandardowych błędów bbcode, że "Większość czasu" może być ustalona z tools.php

EDIT
    Możesz mieć problemy z powiadomień e-mail i inne drobiazgi, które muszą być ustalone.
    Ostatnio edytowane przez mario06; 19-07-10 W 11:36.

Michał Podbielski (vBET pracowniczego)

Quote Napisał pepito69 View Post
    Myślę, że moje forum konwersji na UTF-8 będzie rozwiązać problem. Czy znasz sposób to zrobić? Czytałem, że ktoś, kto to zrobił rozwiązać problem.
    Nie jest to konieczne-vBET w pełni obsługuje nie forów UTF-8. Osobiście jestem właścicielem jednego nie UTF-8 forum (w języku polskim), który działa dobrze. Tak więc sprawa jest na innym poziomie. Zmiana kodowania może pomóc w tym przypadku-ale nie jest konieczne uruchomienie vBET. Doradzamy, aby szukać źródła emisji lub nawet wpuścić nas na swoje forum, aby to sprawdzić. Bo jeśli to jest jakiś problem na innym poziomie, to zaleca się uzdrowić ranę-nie tylko umieścić bandaż

Członek

Dzięki Michał, cieszę się, aby zobaczyć cię tutaj ponownie.

Przed dokonaniem konwersji, co będzie, i próbować różnych rzeczy, ale wiem, że mam nowy problem z szablonem, w głównej forum strony jest zły określone i nie coś nowego.
    Dziękuję Mario06 za porady.

Senior Member

vBET pełni obsługuje wszystkie zestawy znaków, ale z UTF8 charset jest mniej zapytań

Michał Podbielski (vBET pracowniczego)

Nawet nie mniej zapytań. Liczba zapytań jest to samo, ale czarownica utf-8 zużycie procesora jest niższa, ponieważ nie musimy przekodowywać wyniki, tak wyniki są szybciej.

Strona 2 z 3 FirstPierwszy 123 OstatniLast

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia

• Państwo nie może wysyłać nowe wątki
  • Państwo nie może odpowiedzi po
  • Państwo nie może załączników postu
  • Państwo nie może edytować swoich postów
  •