Ważne: Ta strona jest za pomocą plików cookie (cookies). Za pomocą tej strony internetowej bez wyłączania plików cookie w przeglądarce, oznacza to, że użytkownik zgadza się za to.
Kup Teraz! Funkcje Pliki do pobrania

Zarabiaj z nami!

Jeśli chcieliby Państwo rozpocząć zarabianie pieniędzy z vBET dołączyć do Program partnerski.
Strona 1 z 2 12 OstatniLast
Wyniki 1 do 10 z 15

Wątek: VBET HIGH CPU / Memory użytkowania ze względu na mysql

Członek

Default VBET HIGH CPU / Memory użytkowania ze względu na mysql

Chłopaki,

I naprawdę trzeba mieć vBET bardziej zoptymalizowany dla mojej stronie.

VBET robi mi dużo nowych użytkowników lubiłem narzędziem, ale używa zbyt wiele zasobów.

Moje obciążenia procesora przed vBET był poniżej 2 i teraz jest więcej niż 4 wszech czasów

teraz na przykład
    08:32:18 do 11 dni, 2:27, 1 użytkownik, średnio: 7.45, 8.24, 8.26

dołączone kilka biletów przed i po vBET włączone w mojej stronie

Chcę podzielić się, że i wyskoczył z 70,000 strony są indeksowane w google ponad 500,000

ranga w alexa skoczył także
    Pod-linux.org - Site Info from Alexa

i jestem otrzymujących więcej wizyt codziennego, ale nadal potrzebują lepszej optymalizacji jak vBET uchwyt z zapytaniami.

spójrz na moje najlepsze

Code:
    top - 08:53:46 up 11 days,  2:49,  1 user,  load average: 10.77, 9.81, 9.06
    Tasks: 423 total,   5 running, 418 sleeping,   0 stopped,   0 zombie
    Cpu(s): 15.7%us,  2.4%sy,  0.0%ni, 66.6%id,  9.8%wa,  0.1%hi,  5.4%si,  0.0%st
    Mem:  12330536k total, 11619688k used,   710848k free,    24064k buffers
    Swap:   995988k total,   994972k used,     1016k free,  2917568k cached

PID USER      PR  NI  VIRT  RES  SHR S %CPU %MEM    TIME+  COMMAND                                                                                                   
    29384 mysql     20   0 5722m 2.5g 4552 S   99 20.9   3661:46 mysqld
    jak widać mysql na górze z powodu vBET

mysql pokazać processlist;

Code:
    mysql> show processlist;
    +********-+************+****************-+************+********-+****--+************--+****************************************************************************************************--+
    | Id      | User       | Host            | db         | Command | Time | State        | Info                                                                                                 |
    +********-+************+****************-+************+********-+****--+************--+****************************************************************************************************--+
    | 3102552 | underlinux | localhost:49801 | underlinux | Query   |   16 | Sending data | SELECT cache.originaltext as originaltext, cache.translated as translated FROM vbvbenterprisetransla | 
    | 3102570 | underlinux | localhost:49843 | underlinux | Query   |   12 | Sending data | SELECT cache.originaltext as originaltext, cache.translated as translated FROM vbvbenterprisetransla | 
    | 3102597 | underlinux | localhost:49901 | underlinux | Query   |    9 | Sending data | SELECT cache.originaltext as originaltext, cache.translated as translated FROM vbvbenterprisetransla | 
    | 3102600 | underlinux | localhost:49907 | underlinux | Query   |    9 | Sending data | SELECT cache.originaltext as originaltext, cache.translated as translated FROM vbvbenterprisetransla | 
    | 3102617 | underlinux | localhost:49944 | underlinux | Query   |    6 | Sending data | SELECT cache.originaltext as originaltext, cache.translated as translated FROM vbvbenterprisetransla | 
    | 3102620 | underlinux | localhost:49953 | underlinux | Query   |    6 | Sending data | SELECT cache.originaltext as originaltext, cache.translated as translated FROM vbvbenterprisetransla | 
    | 3102632 | underlinux | localhost:49986 | underlinux | Query   |    3 | Sending data | SELECT cache.originaltext as originaltext, cache.translated as translated FROM vbvbenterprisetransla | 
    | 3102633 | underlinux | localhost:49988 | underlinux | Query   |    0 | statistics   | SELECT cache.originaltext as originaltext, cache.translated as translated FROM vbvbenterprisetransla | 
    | 3102636 | underlinux | localhost:49994 | underlinux | Sleep   |    1 |              | NULL                                                                                                 | 
    | 3102639 | underlinux | localhost:50000 | underlinux | Query   |    0 | statistics   | SELECT cache.originaltext as originaltext, cache.translated as translated FROM vbvbenterprisetransla | 
    | 3102641 | underlinux | localhost:50005 | underlinux | Query   |    0 | Sending data | SELECT cache.originaltext as originaltext, cache.translated as translated FROM vbvbenterprisetransla | 
    | 3102648 | underlinux | localhost:50021 | underlinux | Sleep   |    1 |              | NULL                                                                                                 | 
    | 3102649 | underlinux | localhost:50022 | underlinux | Query   |    0 | statistics   | SELECT cache.originaltext as originaltext, cache.translated as translated FROM vbvbenterprisetransla | 
    | 3102651 | root       | localhost       | NULL       | Query   |    0 | NULL         | show processlist                                                                                     | 
    | 3102652 | underlinux | localhost:50027 | underlinux | Query   |    0 | statistics   | SELECT translated FROM vbvbenterprisetranslator_cache_medium_vi WHERE originaltext='Cadastrar+200+cl | 
    | 3102660 | underlinux | localhost:50044 | underlinux | Query   |    0 | statistics   | SELECT translated FROM vbvbenterprisetranslator_cache_medium_fa WHERE originaltext='BackTrack+4+%28F | 
    | 3102661 | underlinux | localhost:50047 | underlinux | Query   |    0 | statistics   | SELECT cache.originaltext as originaltext, cache.translated as translated FROM vbvbenterprisetransla | 
    | 3102663 | underlinux | localhost:50051 | underlinux | Sleep   |    1 |              | NULL                                                                                                 | 
    | 3102664 | underlinux | localhost:50052 | underlinux | Query   |    1 | end          | UPDATE vbuser SET
    					profilevisits = profilevisits + 1
    				WHERE userid = 61484                    | 
    | 3102666 | underlinux | localhost:50056 | underlinux | Query   |    0 | update       | REPLACE INTO vbdatastore
    				(title, data, unserialize)
    			VALUES
    				('cron', '1275652500', 0)      | 
    20 rows in set (0.16 sec)

mysql>

mysql i zużycie procesora przed i po vBET

Michał Podbielski (vBET pracowniczego)

Hello.

Jak napisał vBET dał wam wiele nowych ruchu. Więc porównywanie procesora i mem przed i po vBET, jest naprawdę porównywanie procesora i mem przed i po większy ruch ...
    Więc to porównanie nie jest możliwe. Nie ma możliwości, aby tym samym większe wykorzystanie zasobów z ruchu. Ponadto należy pamiętać, że vBET praktycznie nie bierze środki na zwykłych stron (tylko generuje flagi), tak aby wszystkie dodatkowe wykorzystanie zasobów pochodzi z dodatkowego ruchu - ruch do przetłumaczonych stron. Większy ruch = więcej zasobów niezbędna

Należy pamiętać, że pytania vBET są zoptymalizowane, wszystkie są używaniu indeksów i wszelkie dane w kilka zapytań. Proszę sprawdzić wolne pytania dziennika ustalić, co naprawdę ma się większość czasu MySQL. Ponadto - zawsze można przebudować indeksy na wypadek gdyby coś uderzył w DB MySQL.

Proszę powiedzieć jaka jest wielkość tabel cache? Jeszcze powiedzieć, która wersja vBET używasz i podaj adres forum.

Proszę sprawdzić nasze wskazówki wydajności: http://www.vbenterprisetranslator.co...rformance.html

Oczywiście, że poprawiamy vBET w sposób ciągły. W następnej głównej wersji będziemy obsługiwać pamięć podręczną plików Tak więc wzrost wydajności nastąpi Należy jednak pamiętać, że porównanie nie jest odpowiednie i nie pokazuje, ile więcej zasobów zajmuje vBET-pokazuje, jak wiele więcej zasobów forum bierze z większego ruchu.

Członek

vBET,

cache pliku lub mysql bez pamięci podręcznej zapytań używają dużo I / O co obciążenie urządzenia jest wysoka.

Moja sugestia dla Ciebie jest wykorzystanie Memcache do pamięci podręcznej zamiast o pliku i mysql lub podłączyć vBET z vboptimise, które mają już wsparcie dla wielu rodzajów pamięci podręcznej

przykład vboptimise korzystanie z vBET będzie coś takiego
    Code:
    if ($cache = vb_optimise::$cache->get('unique language key'))
    {
    ***//use cache
    }
    else
    {
    ***// get from elsewhere
    ***vb_optimise::$cache->set('unique language key');
    }
    dlaczego nie spróbować porozmawiać z Deceptor z DragonByte Tech Forum - DragonByte Technologies Strona główna

mojej stronie internetowej to oszczędność ponad 10 milionów zapytań dziennie z vboptimise i jeśli z nim pracować, aby lepiej każdy vBET wsparcie może być szczęśliwy

spójrz
    BB Optymalizacja - zasobów Statystyki

Dzięki za porady I umieścić ostatniego postu w liście rzeczy do zrobienia.

Prosimy o odpowiedź na pytania - co to jest adres URL forum i używane wersji vBET. Chcemy sprawdzić czy masz odpowiednią instalację - poprzednie wersje vBET używane podwójnego przekierowania, które nie jest już używany w przypadku vBSEO wymaga odpowiedniej integracji.

Członek

mój adres url jest pod-linux.org
    vBET 4.2.2
    vBulletin 4.0.3
    vbseo 3,5 końcowego

OK - nie ma podwójnego przekierowania i ostatnia wersja vBET. W tej chwili mogę tylko doradzić do korzystania z naszych podpowiedzi wydajność (link w pierwszej odpowiedzi) - zwłaszcza bloku znaczenia treści w pliku robots.txt - jak strony członków, kalendarz i kilka innych (zauważ, że te strony zniknie z indeksów, ale jest dobre dla SEO, ponieważ są to w większości uważane za powielanie treści).

Również - jeśli serwer będzie gorąca obsługi wszystkich 52 językach - należy rozważyć, aby wyłączyć niektóre z nich. W tym momencie rozumiem, że obsługuje go, po prostu będzie bardziej szczęśliwy, gdyby mniej zasobów

Będziemy również pracować nad wspiera nie tylko pamięć podręczną plików, ale także istniejących bibliotek cache Jeszcze raz dziękuję za podpowiedź.

Członek

VBET,

Po prostu martwię się o przyszłość. Na razie moja strona może obsługiwać, ale ponieważ vbet działa, mogę uzyskać wielu nowych użytkowników i to może sprawić, że mój serwer idzie w dół

także jestem już blokowanie znaczenia treści w robots.txt

Nawiedzanie wielu nowych użytkowników sprawi, że będziesz myślał o skalowalności, gdy tylko masz vBET lub nie. Naprawdę cieszymy się, że vBET daje Ci wielu nowych użytkowników i ewentualne dochody reklamowe Jak pisałem już będziemy przyspieszyć buforowanie systemu

Następna wersja będzie w pełni cache plików, które uczynią Państwa strony generują szybszy dla gości - nawet tych, które przetłumaczone

Członek

Cool

Quote Napisał vBET View Post
    Następna wersja będzie w pełni cache plików, które uczynią Państwa strony generują szybszy dla gości - nawet tych, które przetłumaczone
    nadzieję, że wkrótce się to

Strona 1 z 2 12 OstatniLast

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia

• Państwo nie może wysyłać nowe wątki
  • Państwo nie może odpowiedzi po
  • Państwo nie może załączników postu
  • Państwo nie może edytować swoich postów
  •