Ważne: Ta strona jest za pomocą plików cookie (cookies). Za pomocą tej strony internetowej bez wyłączania plików cookie w przeglądarce, oznacza to, że użytkownik zgadza się za to.
Kup Teraz! Funkcje Pliki do pobrania

Zarabiaj z nami!

Jeśli chcieliby Państwo rozpocząć zarabianie pieniędzy z vBET dołączyć do Program partnerski.
Strona 1 z 2 12 OstatniLast
Wyniki 1 do 10 z 11

Wątek: Gdyby lepsze wyniki z darmowej wersji ...

Członek

Default Gdyby lepsze wyniki z darmowej wersji ...

Co się stało? Miałem darmową wersję to działało świetnie.

Teraz mam pełnej wersji.

a) flagi nie pojawi się, ale link działa prawo
    b) ma trzeciej galerii grupy roboczej
    c) w menu rozwijanym całkowicie zawiedli stylu forum.
    d) stopki niestandardowe, ale zawiedli, całkowicie usunięte wszystkie moje prace na zlecenie. To był albo z odinstalowaniem darmo do instalacji stałych lub instalacji stałych.
    e) moja mapa vbseo nie będzie działać, jeśli mam htaccess zasad przez vBET.

... oczekiwanie na odpowiedź na problem, po pierwsze, zanim prace nad resztą problemów.

Michał Podbielski (vBET pracowniczego) vBET's Avatar

Cześć

Widzę, że masz jakieś problemy z pełnej wersji. Daj nam pomóc

a) Czy przesłane wszystkie pliki z vBET pakiet do serwera? Obrazy są w innym miejscu na pełną wersję vBET.
    b) Proszę otworzyć nowy wątek na ten jeden w sekcji integracji - proszę podać szczegóły (co mod galerii, pełny adres URL istnieje)
    c) Proszę o podanie adresu URL forum - wee trzeba zobaczyć co się dzieje. Czy masz standardowy układ?
    d) Podobnie jak poprzednie. Również - czy to się dzieje, gdy flagi nie są w stopce? Jeśli nie, to się dostosowania w szablon flagi (vbenterprisetranslator_flags) i to rozwiąże problem. Należy pamiętać, że wszelkie domyślne szablony będziemy pracować dla vBulletin domyślnych szablonów - w przypadku niestandardowych szablonów istnieje możliwość, że dostosowanie vBET szablon będzie konieczne.
    e) Upewnij się, że vBET zasady są w odpowiednim miejscu. Te muszą być Tuż przed zasad vbseo.php. Reguła mapa musi być przed zasad vBET.

Daj nam znać o swoim stanem faktycznym - chętnie pomóc

Członek

Quote Napisał vBET View Post
    Cześć

Widzę, że masz jakieś problemy z pełnej wersji. Daj nam pomóc

a) Czy przesłane wszystkie pliki z vBET pakiet do serwera? Obrazy są w innym miejscu na pełną wersję vBET.
    b) Proszę otworzyć nowy wątek na ten jeden w sekcji integracji - proszę podać szczegóły (co mod galerii, pełny adres URL istnieje)
    c) Proszę o podanie adresu URL forum - wee trzeba zobaczyć co się dzieje. Czy masz standardowy układ?
    d) Podobnie jak poprzednie. Również - czy to się dzieje, gdy flagi nie są w stopce? Jeśli nie, to się dostosowania w szablon flagi (vbenterprisetranslator_flags) i to rozwiąże problem. Należy pamiętać, że wszelkie domyślne szablony będziemy pracować dla vBulletin domyślnych szablonów - w przypadku niestandardowych szablonów istnieje możliwość, że dostosowanie vBET szablon będzie konieczne.
    e) Upewnij się, że vBET zasady są w odpowiednim miejscu. Te muszą być Tuż przed zasad vbseo.php. Reguła mapa musi być przed zasad vBET.

Daj nam znać o swoim stanem faktycznym - chętnie pomóc
    Skupmy się na antresoli. Moja galeria jest:

Code:
    http://www.coinforums.com/gallery
    Jeśli link do strony:
    Code:
    http://www.coinforums.com/pl/gallery
    to działa, ale nie tłumaczenia.

. Htaccess / galeria:

Code:
    RewriteCond %{DOCUMENT_ROOT}%{REQUEST_FILENAME} !-f

RewriteCond %{DOCUMENT_ROOT}%{REQUEST_FILENAME} !-d

RewriteRule ^(.*)/p([0-9]+)-(.*)-cpage([0-9+]).html$ showphoto.php?photo=$2&cpage=$4 [L,QSA]

RewriteRule ^(.*)/p([0-9]+)-(.*).html$ showphoto.php?photo=$2 [L,QSA]

RewriteRule ^(.*)/p([0-9]+).html$ showphoto.php?photo=$2 [L,QSA]

RewriteRule ^g([0-9]+)-(.*)-page([0-9]+).html$ showgallery.php?cat=$1&page=$3 [L,QSA]

RewriteRule ^g([0-9]+)-(.*).html$ showgallery.php?cat=$1 [L,QSA]

RewriteRule ^(.*)/index([0-9]+)-([0-9]+).html$ index.php?cat=$2&page=$3 [L,QSA]

RewriteRule ^(.*)/index([0-9]+).html$ index.php?cat=$2 [L,QSA]

RewriteRule ^m([0-9]+)-(.*)-protype([0-9]+).html$ member.php?uid=$1&protype=$3 [L,QSA]

RewriteRule ^m([0-9]+)-(.*).html$ member.php?uid=$1 [L,QSA]

RewriteRule ^board.html$ board.php [L,QSA]

RewriteRule ^b([0-9]+)-(.*).html$ board.php?msg=$1 [L,QSA]

RewriteRule ^u([0-9]+)-(.*)-page([0-9]+).html$ showgallery.php?ppuser=$1&page=$3 [L,QSA]

RewriteRule ^u([0-9]+)-(.*).html$ showgallery.php?ppuser=$1 [L,QSA]

RewriteRule ^s([0-9]+)-(.*)-page([0-9]+).html$ showmembers.php?cat=$1&page=$3 [L,QSA]

RewriteRule ^s([0-9]+)-(.*).html$ showmembers.php?cat=$1 [L,QSA]

RewriteRule ^/?(af|sq|ar|be|bg|ca|zh-CN|hr|cs|da|nl|en|et|tl|fi|fr|gl|de|el|iw|hi|hu|is|id|ga|it|ja|ko|lv|lt|mk|ms|mt|no|fa|pl|pt|ro|ru|sr|sk|sl|es|sw|sv|zh-TW|th|tr|uk|vi|cy|yi)/apps/(.*)?$ /gallery/$2?language=$1 [L,QSA]

RewriteCond %{QUERY_STRING} !redirected=
    RewriteCond %{QUERY_STRING} language=
    RewriteRule ^(.*)$ vbenterprisetranslator_front_controller.php?redirected=$1&vbet_outside=true [L,QSA]

RewriteCond %{QUERY_STRING} !vbet_outside=true
    RewriteRule ^(.*)$ $1?vbet_outside=true [L,QSA]
    vbenterprisetranslate_front_controller.php w galerii / folder:

Code:
    define('VBET_FORUMDIR', 'D:\Program Files\Apache Software Foundation\Apache2.2\htdocs');
    Przechowywać Katalogi w admincp:

Code:
    /gallery/
    Dzięki, sto lat!

Pominięcia jednej bardzo ważne z opisu - Wiem, że to skomplikowane, ale w ten sposób, gdy niektóre mod daje żadnej możliwości, aby zrobić ładne. Tak więc ważne jest to, że zasady przed kontroler (FC) przed reguły nie może być przerobieniu jednego. W twoim przypadku zasada FC nigdy nie jest używany, ponieważ wszystkie przepisy, zanim po prostu skończyć. Ocenę htaccess. Proszę dla wszystkich reguł przed FC (ale nie dla FC sam) przez zastąpienie [L, QSA] do [QSA] - Jest to opisane w punkcie 3.

Zarzuty daj nam znać o wynikach

Członek

Pominięcia jednej bardzo ważne z opisu - Wiem, że to skomplikowane, ale w ten sposób, gdy niektóre mod daje żadnej możliwości, aby zrobić ładne. Tak więc ważne jest to, że zasady przed kontroler (FC) przed reguły nie może być przerobieniu jednego. W twoim przypadku zasada FC nigdy nie jest używany, ponieważ wszystkie przepisy, zanim po prostu skończyć. Ocenę htaccess. Proszę dla wszystkich reguł przed FC (ale nie dla FC sam) przez zastąpienie [L, QSA] do [QSA] - Jest to opisane w punkcie 3.

Zarzuty daj nam znać o wynikach
    Ten sam problem. To jest htaccess w galerii / folder.:

Code:
    RewriteEngine On
    Options +FollowSymLinks

# **** Gallery ****

RewriteCond %{DOCUMENT_ROOT}%{REQUEST_FILENAME} !-f

RewriteCond %{DOCUMENT_ROOT}%{REQUEST_FILENAME} !-d

RewriteRule ^(.*)/p([0-9]+)-(.*)-cpage([0-9+]).html$ showphoto.php?photo=$2&cpage=$4 [QSA]

RewriteRule ^(.*)/p([0-9]+)-(.*).html$ showphoto.php?photo=$2 [QSA]

RewriteRule ^(.*)/p([0-9]+).html$ showphoto.php?photo=$2 [QSA]

RewriteRule ^g([0-9]+)-(.*)-page([0-9]+).html$ showgallery.php?cat=$1&page=$3 [QSA]

RewriteRule ^g([0-9]+)-(.*).html$ showgallery.php?cat=$1 [QSA]

RewriteRule ^(.*)/index([0-9]+)-([0-9]+).html$ index.php?cat=$2&page=$3 [QSA]

RewriteRule ^(.*)/index([0-9]+).html$ index.php?cat=$2 [QSA]

RewriteRule ^m([0-9]+)-(.*)-protype([0-9]+).html$ member.php?uid=$1&protype=$3 [QSA]

RewriteRule ^m([0-9]+)-(.*).html$ member.php?uid=$1 [QSA]

RewriteRule ^board.html$ board.php [QSA]

RewriteRule ^b([0-9]+)-(.*).html$ board.php?msg=$1 [QSA]

RewriteRule ^u([0-9]+)-(.*)-page([0-9]+).html$ showgallery.php?ppuser=$1&page=$3 [QSA]

RewriteRule ^u([0-9]+)-(.*).html$ showgallery.php?ppuser=$1 [QSA]

RewriteRule ^s([0-9]+)-(.*)-page([0-9]+).html$ showmembers.php?cat=$1&page=$3 [QSA]

RewriteRule ^s([0-9]+)-(.*).html$ showmembers.php?cat=$1 [QSA]

RewriteRule ^/?(af|sq|ar|be|bg|ca|zh-CN|hr|cs|da|nl|en|et|tl|fi|fr|gl|de|el|iw|hi|hu|is|id|ga|it|ja|ko|lv|lt|mk|ms|mt|no|fa|pl|pt|ro|ru|sr|sk|sl|es|sw|sv|zh-TW|th|

tr|uk|vi|cy|yi)/apps/(.*)?$ /gallery/$2?language=$1 [QSA]

RewriteCond %{QUERY_STRING} !redirected=
    RewriteCond %{QUERY_STRING} language=
    RewriteRule ^(.*)$ vbenterprisetranslator_front_controller.php?redirected=$1&vbet_outside=true [L,QSA]

RewriteCond %{QUERY_STRING} !vbet_outside=true
    RewriteRule ^(.*)$ $1?vbet_outside=true [QSA]

Proszę sprawdź:
    Code:
    do:
    Code:
    I ważniejsze:
    Masz złamane zasady dla RewriteRule ^ / (af |? M² | ar ... - Nie ma wprowadzić w środku reguły.

Proszę nam powiedzieć czy pomógł.

EDITED:
    Również zasady RewriteRule ^ / (af |? M² | ar ... nie powinno być tam wcale. Według opisu (http://www.vbenterprisetranslator.co....html#post1546) Należy ustanowić zasady, tłumaczenie w katalogu nadrzędnym, ponieważ forum wykorzystuje podkatalogu URL.
    Ostatnio edytowane przez vBET; 22-04-10 W 15:25.

Członek

Proszę sprawdź:
    Code:
    do:
    Code:
    I ważniejsze:
    Masz złamane zasady dla RewriteRule ^ / (af |? M² | ar ... - Nie ma wprowadzić w środku reguły.

Proszę nam powiedzieć czy pomógł.

EDITED:
    Również zasady RewriteRule ^ / (af |? M² | ar ... nie powinno być tam wcale. Według opisu (http://www.vbenterprisetranslator.co....html#post1546) Należy ustanowić zasady, tłumaczenie w katalogu nadrzędnym, ponieważ forum wykorzystuje podkatalogu URL.
    Moje forum wykorzystuje przepisany / forum / w zasady od vbSEO. Rzeczywisty adres URL:
    Code:
     http:///www.coinforums.com/forum.php
    przepisany do:

Code:
    http://www.coinforums.com/forum/
    Czy to za głównego forum,? Przepraszamy za zamieszanie!

Nie zauważyłem złamał przepis, albo. Dzięki

Członek

Ok, teraz jest nowy problem ... jesteśmy prawie na miejscu. Teraz wszystko działa, ale pokazać wątku. takich jak:
    Code:
    http://www.coinforums.com/pl/f34/
    . Htaccess w root:

Code:
    RewriteEngine On
    Options +FollowSymLinks

# Redirect coinforums.com
    RewriteCond %{HTTP_HOST} ^(www\.)?uscoininfo\.com
    RewriteRule (.*) http://www.coinforums.com/ [R=301,L]
    # End Redirect from CoinForums.com

# Redirect to WWW
    RewriteCond %{HTTP_HOST} ^coinforums.com [NC]
    RewriteRule ^(.*)$ http://www.coinforums.com/$1 [L,R=301]
    # End Redirect to WWW

# vbSEO Sitemap
    RewriteRule ^((urllist|sitemap_).*\.(xml|txt)(\.gz)?)$ vbseo_sitemap/vbseo_getsitemap.php?sitemap=$1 [L]
    # END

# vBET
    # RULES for SEO translation links with vBSEO (have to be included before all rules to vbseo.php)

# If these 2 rules below are commented out, forum works translated, but gallery does not.
    RewriteRule ^/?(af|sq|ar|be|bg|ca|zh-CN|hr|cs|da|nl|en|et|tl|fi|fr|gl|de|el|iw|hi|hu|is|id|ga|it|ja|ko|lv|lt|mk|ms|mt|no|fa|pl|pt|ro|ru|sr|sk|sl|es|sw|sv|zh-TW|th|tr|uk|vi|cy|yi)/$ index.php?language=$1&vbet_outside=true [L,QSA]
    RewriteRule ^/?(af|sq|ar|be|bg|ca|zh-CN|hr|cs|da|nl|en|et|tl|fi|fr|gl|de|el|iw|hi|hu|is|id|ga|it|ja|ko|lv|lt|mk|ms|mt|no|fa|pl|pt|ro|ru|sr|sk|sl|es|sw|sv|zh-TW|th|tr|uk|vi|cy|yi)/(.*)?$ $2?language=$1&vbet_outside=true [L,QSA]

# If 2 rules below are commented out, gallery works translated, but threads won't work.  Main forum page http://www.coinforums.com/pl/forum/ translates
    RewriteRule ^/?(af|sq|ar|be|bg|ca|zh-CN|hr|cs|da|nl|en|et|tl|fi|fr|gl|de|el|iw|hi|hu|is|id|ga|it|ja|ko|lv|lt|mk|ms|mt|no|fa|pl|pt|ro|ru|sr|sk|sl|es|sw|sv|zh-TW|th|tr|uk|vi|cy|yi)/$ vbenterprisetranslator_seo.php?vbet_lang=$1&redirected=/ [L,QSA]
    RewriteRule ^/?(af|sq|ar|be|bg|ca|zh-CN|hr|cs|da|nl|en|et|tl|fi|fr|gl|de|el|iw|hi|hu|is|id|ga|it|ja|ko|lv|lt|mk|ms|mt|no|fa|pl|pt|ro|ru|sr|sk|sl|es|sw|sv|zh-TW|th|tr|uk|vi|cy|yi)/(.*)?$ vbenterprisetranslator_seo.php?vbet_lang=$1&redirected=/$2 [L,QSA]

RewriteCond %{REQUEST_URI} !(admincp/|modcp/|vbseo_sitemap/|cron)
    RewriteRule ^((archive/)?(.*\.php(/.*)?))$ vbenterprisetranslator_seo.php [L,QSA]
    RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
    RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d
    RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !^(admincp|modcp|clientscript|cpstyles|images)/
    RewriteRule $ vbenterprisetranslator_seo.php [L,QSA]
    # vBET End

# vBSEO Beg
    RewriteCond %{REQUEST_URI} !(admincp/|modcp/|cron|vbseo_sitemap)
    RewriteRule ^((archive/)?(.*\.php(/.*)?))$ vbseo.php [L,QSA]
    RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !/(admincp|modcp|clientscript|cpstyles|images)/
    RewriteRule ^(.+)$ vbseo.php [L,QSA]
    # vBSEO End

bardzo przykro, mój przyjacielu, za dużo Spirytus może być?

Dziękuję.

Nie przepraszam - wydaje mi również błąd w informacji, które dałem wam. Myślałem, że forum jest zainstalowany w / forum katalogu - sprawdzałem to teraz znowu i widzę, że to tylko dodane przez vBSEO - czy to prawda?

Proszę potwierdzić, że przed I bałagan ponownie. Dam ci wskazówki, kiedy będę pewien, co stoimy na.

OK, widziałem inne linki na forum i teraz jestem pewien, że forum nie jest zainstalowany w / forum podkatalogu.

OK, więc - przepraszam za wprowadzenie w błąd tutaj jest korekt. Proszę ustawić korzeń htaccess.:
    Code:
    RewriteEngine On
    Options +FollowSymLinks

# Redirect coinforums.com
    RewriteCond %{HTTP_HOST} ^(www\.)?uscoininfo\.com
    RewriteRule (.*) http://www.coinforums.com/ [R=301,L]
    # End Redirect from CoinForums.com

# Redirect to WWW
    RewriteCond %{HTTP_HOST} ^coinforums.com [NC]
    RewriteRule ^(.*)$ http://www.coinforums.com/$1 [L,R=301]
    # End Redirect to WWW

# vbSEO Sitemap
    RewriteRule ^((urllist|sitemap_).*\.(xml|txt)(\.gz)?)$ vbseo_sitemap/vbseo_getsitemap.php?sitemap=$1 [L]
    # END

# vBET
    # RULES for SEO translation links with vBSEO (have to be included before all rules to vbseo.php)

RewriteRule ^/?(af|sq|ar|be|bg|ca|zh-CN|hr|cs|da|nl|en|et|tl|fi|fr|gl|de|el|iw|hi|hu|is|id|ga|it|ja|ko|lv|lt|mk|ms|mt|no|fa|pl|pt|ro|ru|sr|sk|sl|es|sw|sv|zh-TW|th|tr|uk|vi|cy|yi)/gallery/(.*)?$ /gallery/$2?language=$1 [L,QSA]

RewriteRule ^/?(af|sq|ar|be|bg|ca|zh-CN|hr|cs|da|nl|en|et|tl|fi|fr|gl|de|el|iw|hi|hu|is|id|ga|it|ja|ko|lv|lt|mk|ms|mt|no|fa|pl|pt|ro|ru|sr|sk|sl|es|sw|sv|zh-TW|th|tr|uk|vi|cy|yi)/$ vbenterprisetranslator_seo.php?vbet_lang=$1&redirected=/ [L,QSA]
    RewriteRule ^/?(af|sq|ar|be|bg|ca|zh-CN|hr|cs|da|nl|en|et|tl|fi|fr|gl|de|el|iw|hi|hu|is|id|ga|it|ja|ko|lv|lt|mk|ms|mt|no|fa|pl|pt|ro|ru|sr|sk|sl|es|sw|sv|zh-TW|th|tr|uk|vi|cy|yi)/(.*)?$ vbenterprisetranslator_seo.php?vbet_lang=$1&redirected=/$2 [L,QSA]

RewriteCond %{REQUEST_URI} !(admincp/|modcp/|vbseo_sitemap/|cron)
    RewriteRule ^((archive/)?(.*\.php(/.*)?))$ vbenterprisetranslator_seo.php [L,QSA]
    RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !^(admincp|modcp|clientscript|cpstyles|images)/
    RewriteRule $ vbenterprisetranslator_seo.php [L,QSA]
    # vBET End

# vBSEO Beg
    #RewriteCond %{REQUEST_URI} !(admincp/|modcp/|cron|vbseo_sitemap)
    #RewriteRule ^((archive/)?(.*\.php(/.*)?))$ vbseo.php [L,QSA]
    #RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
    #RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d
    #RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !/(admincp|modcp|clientscript|cpstyles|images)/
    #RewriteRule ^(.+)$ vbseo.php [L,QSA]
    # vBSEO End
    Ten powinien działać. Również znalazłem błąd w naszym opisie integracji i poprawił go więc nadzieję, że następnym razem będzie się gładsza.

Strona 1 z 2 12 OstatniLast

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia

• Państwo nie może wysyłać nowe wątki
  • Państwo nie może odpowiedzi po
  • Państwo nie może załączników postu
  • Państwo nie może edytować swoich postów
  •